sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Loreal La Palette Nude Rosé

Tulipa eksyttyä erään kerran ulkomaalaiseen kosmetiikkablogiin, jossa esittelyssä olivat Lorealin nudepaletit. Onnistuin kehittämään jonkinasteisen pakkomielteen paleteista ja odottelin näitä saapuviksi kauppoihin kohtalaisen pitkään. Olin jo luopua toivosta, sillä esimerkiksi Maybellineltäkin ilmestyi The Nudes-paletti jo aikoja sitten. Parisen viikkoa takaperin Sokoksen nettikaupassa pyörittyäni, huomasin ilokseni näiden Lorealin palettien olevan vihdoin saatavilla (19,90 e/kpl).


La Palette Nudea löytyy kahdessa eri kokoonpanossa. Suomessa ne kulkevat nimillä 01 Rose ja 02 Beige. Rose versio oli itselleni sävyjen perusteella mieluisampi. En mielellään osta (ainakaan kovin hinnakkaita paletteja), joissa jäisi pari (tai useampi) väriä täysin paitsioon tai kokonaan vaille käyttöä. Tällaisia ovat vaikkapa kaikki tosi tummat sävyt, siniset ja musta. En tykkää käyttää noita tummempia luomivärejä edes rajauksiin, joten nuo värit ovat minulle ihan tyhjän kanssa.


Paletti oli yllättäen kooltaan pienempi, mitä olin odottanut. Voisikohan esimerkiksi USA:ssa olla hieman erilaiset versiot myynnissä? Toisaalta kompakti koko helpottaa mukana kuljettamista reissun päällä, sillä se mahtuu hyvin normaalikokoisiin meikkipusseihin. Rasiassa on peili, mistä plussaa. Mukana tulee kaksipäinen sivellin (vaahtomuovi/pikkuruinen sivellin), mutta itse en ainakaan näitä vaahtomuoviaplikaattoreita käytä muuta kuin hätätapauksissa.


Sävyt ovat itseni kaltaiselle hillitympien ja suht neutraalien silmämeikkien ystävälle varmasti mieluisia. Näillä saa loihdittua kevyemmän nude/arkimeikin kuin myös tummemmankin iltameikin. Mukana on mattoja sekä hohtavia värejä, joita voi helposti yhdistellä.


Pigmenttisyys olikin sitten pettymys. Vaaleimmissa mattasävyissä väriä saa laittaa useamman kerroksen, että edes jotain erottuu. Sormeen otettuna tuntuu aluksi, ettei väriä irtoa kovasta napista juuri lainkaan. Hohtavammat värit ovat parempia, mutta eivät nekään ole erityisen pehmeitä ja helposti häivyttyviä. Silmämeikin tekeminen tällä paletilla ottaa siis hieman enemmän aikaa ja vaivaa, mutta jälki on kuitenkin hyvien siveltimien kanssa mielestäni nättiä. Silmämeikinpohjustajan ja kevyen puuteroinnin päälle laitettuna kestävyys on myös ihan ok (samaa tasoa muiden markettiluomarien kanssa).


Kyllä tätä aivan varmasti tulee käytettyä ainakin näin alkuun ahkerasti, mutta pienoinen pettymyksen maku paletista silti jäi. Noin parinkympin hinnalla odottaisin parempaa laatua luomivärien koostumuksen ja pigmenttisyyden suhteen. Ulkomaisissa blogeissa ovat saaneet kuitenkin melko paljon hehkutusta. Onko tosiaan niin erilaiset versiot kyseessä vai olenko vaan liian "kriittinen"?

Oletteko päätyneet näistä jompaa kumpaa hankkimaan ja mitä mieltä olette olleet?

2 kommenttia:

  1. Pigmenttisyyttä ei ole hirveästi kehuttu, joten taitavat mulla jäädä kauppaan vaikka ihania sävyjä onkin :)

    VastaaPoista
  2. Tosiaan harmi, että varsinkin vaaleimmat nudesävyt olivat pigmentin osalta melko kehnoja. Muutenhan värit ovat kyllä nättejä.

    VastaaPoista