keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Meikkihaalinta


Vilkaistaanpa tällä kertaa mitä meikkejä on tullut hankittua loppukesän ja alkusyksyn aikana.

Loreal Infaillible 24 h Fresh Wear (15 Porcelain) meikkivoiteen kuvaillaan olevan pitkäkestoinen, kosteuttava, peittävä ja ihon sävyä tasoittava. Meikkivoiteen ei pitäisi tuhriintua tai kuivattaa ihoa ja se antaa ihon hengittää päivän aikana.

Koostumus on ohuehkoa, joten kasvotuntuma on ihanan kevyt ja melko huomaamaton. Iho jää pehmeäksi ja vähän "silikonisella" fiiliksellä sileäksi, mutta ei mitenkään epämiellyttävällä tavalla. Levitys onnistuu kaikilla menetelmillä vaivattomasti, mutta itse käytän lähes aina palleroa meikkisientä tai sivellintä ja ani harvoin työskentelen sormilla. Sävy 15 sulautuu ihoni sävyyn hienosti enkä ole huomannut meikkivoiteen hapettumista kasvoilla (tummumista/oranssihtavaksi menemistä). Pysyvyydessä ei ole mitään moitteen sijaa, mutta käytössä on tämän(kin) meikkivoiteen kanssa aina primer, puuteri ja meikinkiinnityssuihke. Peittävyys on siinä mielessä hyvä, että kasvojen väri-/sävyerot tasoittuvat ja ihon pinta näyttää tasaisen kuulaalta. Tummat silmänaluseni vaativat kuitenkin vielä lisäksi peiteainetta, mutta muuten kasvoillani ei juurikaan ole runsasta peittävyyttä vaativia kohtia. Eli peittävyyttä on siis riittävästi omiin tarpeisiini nähden. Tuoksu on sama kuin jossain aiemmassa versiossa tästä meikkivoiteesta (jota käytin vuosikausia sitten) eli se on helposti tunnistettavissa ja aika voimakaskin, mutta se ei ole omalla kohdalla pahasti häiritsevä tekijä. Kaiken kaikkiaan olen tähän erittäin tyytyväinen.


Rimmel Lasting Radiance Concealer & Eye Illuminator (010 Ivory) tuli napattua heräteostoksena punaisen tarjouslapun (4 e) ansiosta. Silmänalusille suunnattu peiteaineen ja heleyttäjän yhdistelmä on yksinään liian kevyt peittotehoiltaan silmänalusilleni ja olenkin käyttänyt tätä toisen peittävämmän concealerin päällä tuomassa kirkastusta ja raikastamassa lopputulosta. Ei korosta kuivuutta tai juonteita ja näyttää kivan luonnolliselta.


Laveran Fine Loose Mineral Powderista olen lueskellut postauksia ja arvioita ajan saatossa sieltä sun täältä. Koska on tykätty irtopuuteri päätin minäkin antaa sille mahdollisuuden. Transparent sävy sopii lähes kaikille, joten se on ollut itselleni turvallinen ja varma valinta puutereissa yleensäkin. Kiinnittää meikin ja pitää kiiltelyä kohtalaisesti kurissa, mutta runsaammin rasvoittuvilla kasvoilla ei välttämättä toimi niinkäään hyvin kuin normaalilla ja sekaiholla. Pahimmille kiiltokohdille (nenä, otsa) painelen puuterin ensin vipalla ja käyn sitten kasvot vielä läpi puuterilla ja isolla puuterisiveltimellä. Puuteroinnin jälkeen kasvot näyttävät kuulailta ja raikkailta eikä tämä pöllyä aivan niin pahasti kuin esim. jotkut HD-irtopuuterit (mutta ainahan irtopuuterit vähän pölisevät). Ei siis näytä jauhoisen kuivakalta kasvoilla, mutta viimeistelysuihkeet ovat toki myös käytössä häivyttämässä liian puuterimaista lopputulosta aina kun meikkaan. Tässä on sitrusmainen (?) tuoksu mikä saattaa joinakin päivinä hieman tympiä, vaikka ei huono tuoksu olekaan.


Catrice Sun Lover Glow Bronzing Powder (010 Sun-kissed Bronze) oli vaan niin nätti etten voinut sanoa ei. Koostumus on aika lailla kimaltelevaa, mutta ajattelin kerrankin hurjastella (heh heh) ja valita kimalteisen kasvotuotteen. Kevyellä kädellä laitettuna ei näytä liiallisen överiltä vaan lopputulos on hohtavan kuultava (vaikka ne pienet kimalteetkin sieltä kyllä näkyvät tietyssä kulmassa ja valaistuksessa tarkasteltuna). Pigmenttiä on kiitettävästi ja puuteri levittyy kasvoille pehmeästi. Ei mielestäni sovi varjostamiseen shimmerin vuoksi, mutta esimerkiksi nenän varteen, otsalle ja poskipälle sipaistuna tuo kasvoille kaunista päivettynyttä "hehkua".

Essence matt touch blush (40 blossom me up!) oli puhtaasti "ostin kun halvalla sain" -hankinta (alennettu hinta 1,54 e). Nudehtavaa, "helppoa" ja hillittyä poskipunaa ei ole kovin runsaalla pigmentillä siunattu, mutta toimii varsinkin arkimeikissä tyydyttävästi. Ei ole kuitenkaan poskipunien parhaimmistoa essenceltä.


Maybelline Tattoo Brow Gel (02 soft brown) on semi-permanent kulmakarvageeli eli se toimii värillisen kulmageelin tapaan antaen samalla kestävän sävyn kulmille jopa kahdeksi päiväksi.  Vedenkestävä ja tahmaamaton geeli antaa kulmille tekstuuria saaden ne näyttämään tuuheammilta. Laittopäivänä tulos on paljon intensiivisempi kuin myöhemmin, koska vain karvat saavat pysyvämpää väriä, iholta karvojen alta sekä välistä geeli lähtee pestessä pois. Mitä useammin tätä käyttää, sitä enemmän karvat tuntuvat asteittain värjääntyvän, mutta tulos ei tosiaankaan ole geelin poistamisen jälkeen verrattavissa esim. kestoväriin (ja eihän tämä sellainen olekaan). Itselläni tällainen tuote toimii mainiosti, koska en oikeastaan piirrä kulmia tietyn muotoisiksi vaan lisään vain väriä ja täydennän joitain kohtia tarvittaessa kevyesti.

Geelin laittaminen kulmille luonnistuu aplikaattorin kanssa melko kömpelösti ja jos haluaa ohuempaa/tarkempaa jälkeä (kuten kulmien kapeampaan loppupäähän) on avuksi hyvä ottaa lisäksi kulmasivellin. Mukana tulee myös pieni kierreharja, jolla on näppärä lopuksi harjata kulmat läpi. Laittamisen jälkeen annetaan kuivua/asettua minuutti, jonka jälkeen kulmissa on intensiivinen väri ja ne tuntuvat luonnollisen pehmeiltä, koska geeli ei kuivahda koppuraiseksi. Kulmat saavat myöskin "rakennetta" ja tuuheutta, mikä tuntui aluksi aika oudolta. Toimii, mutta jos on tottunut "piirtämään" kulmat tietyn muotoisiksi jonkin kulmatuotteen avulla (ja on muutenkin pedantti kulmien laiton kanssa) niin tämä ei ole välttämättä paras tuote silloin (kovin pikkutarkka työskentely on värillisen geelin kanssa hankalaa/työlästä).


Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Tämä paljon kehuja kerännyt Clarinsin huulituote on ollut kokeilulistallani iät ja ajat. Kyseessä on huulivoiteen ja kiillon yhdistelmä, joka antaa hohtavaa väriä sekä kiiltoa samalla huulia hoitaen, kosteuttaen ja suojaten. Tuoksuna on vanilja. Läpikuultavaa sävyä sekä kaunista kiiltoa antavaa huulivoidetta voi käyttää joko yksinään tai huulipunan päällä täydentämässä sävyä/lisäämässä kiiltoa. Huulituntuma on todella pehmeä ja tahmaton. Huulet näyttävät huolitelluilta sekä täyteläisimmiltä tämän kanssa. Kehujensa väärti siis. Päädyin sävyyn 07 Toffee Pink Shimmer, joka on neutraali mauve.


NYX Epic Ink Liner waterproof. Tätä olen kokeillut vasta kerran ja ainakin ensivaikutelmat ovat vahvasti positiiviset. Sopivan jämäkällä tussimaisella linerilla ja sen kapealla kärjellä saa aikaiseksi siistiä jälkeä. Rajaukset pysyivät yläripsien tyvessä suttaantumatta sekä haalistumatta koko päivän.


Essence Lash Princess waterproof mascara. Tavallinen versio on niittänyt niin paljon kehuja, että olihan se päästävä kokeilemaan miten vedenkestävä versio kyseisestä ripsarista toimii. Pidentää ripsiä reilusti ja antaa niille kivasti voluumia, mutta taivutukset eivät välttämättä pysy kuosissaan kovin kauan. Ihan ok ripsiväri, mutta en ollut tästä ihan niin täpinöissäni kuin arvelin olevani.


Essence instant Matt make-up setting spray pitää meikit siistinä paikoillaan ja ehkäisee kiiltoa. Hoitaa hommansa täten kiitettävästi. Tiedä sitten onko tämä talven pakkasilla iholleni liian mattaavaa ja kuivattavaa, mutta kesään ja syksyyn sopii erittäin hienosti. Toisinaan ennen tämän käyttöä suihkauttelen kasvoille kosteuttavampaa kasvosuihketta meikkien sulauttamiseksi yhteen ja ehkäisemään kuivuutta.



Voitin taannoin TalkandBake -blogin synttäriarvonnasta setin, johon kuului Lorealin Havana Camilla Cabello Lip Dew huulikiilto ja kaksi Bronxin luomivärinappia sekä täytettävä paletti. Luomivärien sävyt ovat monikäyttöisiä ja erityisesti tuota vaaleampaa sävyä on tullut käytettyä aika usein liikkuvalla luomella eri luomivärien kanssa yhdisteltynä sekä kulmaluulla. Lorealin huulikiillon korkissa on nätti kesäinen kuosi ja aplikaatori on ihanan muhkea. Sävy on tässäkin käytännöllinen. Tuoksu muistuttaa creme bruleeta tms. ja se on huulille laitettaessa voimakas (jotenkin kärähtänyttä sokeria muistuttava), mutta hälvenee hetken huulilla oltuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti