keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Loppuneet 4/2018

No niin, vuorossa on vähän myöhässä oleva katsaus huhtikuun loppuneisiin tuotteisiin. Näitä kertyi melkoisen suuri määrä, koska osa päätyi poistoon vanhuuttaan tai vähäisen käyttönsä vuoksi plus käyttelin myös vajaita pitkään nurkissa pyörineitä juttuja pois ihan tietoisesti (tarkoitukseni on vähentää omistamani kosmetiikan määrää, mutta tästä lisää postauksen loppupuolella).


Holika Holika Aqua Petit BB-Cream.

Jotkut käyttämistäni BB-voiteista ovat olleet vähän kuin sävytettyjä päivävoiteita, mutta tämä oli mielestäni jokseenkin meikkivoidemainen. Peittävyyttä on omiin tarpeisiini nähden sopivasti (peiteaineita käytän toki aina vielä lisäksi) ja sävykin natsasi väritykseeni hienosti. Tästä löytyy myös SPF 25, mikä on aina kasvomeikkituotteilta toivottava ominaisuus. Tätä oli vaivaton levitellä kasvoille meikkivoidesiveltimellä, bb:lla tai sormien avulla ja se asettui iholle nätisti. Kestävyys kasvoilla on ihan hyvää keskitasoa, mutta siinä kohdin oli välillä hitusen toivomisen varaa. Kasvojen vähänkään hiotessa tai nahkeutuessa (esimerkiksi reippaan kävelyn tai tihku- ja räntäsateen ansiosta) lähti BB hitusen suttaantumaan ja kulumaan pois tietyiltä alueilta. Tuubi oli käytössä kauan (pysyen silti vielä täysissä voimissaan), koska se pääsi välillä vahongossa hieman unohtumaan meikkipöydän kätköihin uudempien meikkivoidehankintojen myötä, mutta viime aikoina innostuin sitä taasen käyttämään ahkerammin.

Maybelline Fit Me! Matte+Poreless foundation

Perushyvä meikkivoide. Päädyin kuitenkin sekoittelemaan tätä usein jonkun muun meikkivoiteen kanssa sävyä (105 Natural Ivory) raikastaakseni ja koostumusta keventääkseni. Pysyi kasvoilla ongelmitta ja sopi ainakin sekaiholleni eli ei aiheuttanut kasvojen kiiltelyä tai näyttänyt liian kuivakkaalta (ainakaan miksattuna toisen -yleensä "kevyemmän"- meikkipohjatuotteen kanssa). Ei yltänyt suosikiksi, mutta ei ansaitse moitteitakaan. Tässäkin päiväykset alkoivat ylittymään reippaasti, joten otin vihdoin asiakseni käytellä lopun oikein urakalla pois, koska normaalisti tähän tuli tartuttua vain satunnaisesti.


Lumene Bright Now Blur Line & Pore Minimizer

Aluksi hurmaannuin tähän silottavaan ja huokosia häivyttävään voiteeseen, mutta pidemmässä käytössä ihastuminen hiljalleen laimeni. Silikonisen tuntuinen primer toimi kyllä ihan ookoosti eli tasoitti/silotti kasvojen pinnan meikkiä varten ja kaipa se myös paransi meikin kestoa siistimpänä. Hyvin pieni nokare riitti kasvoilleni, koska vähänkään runsaampi annostelu teki kasvoista ikävän silikonisen "liukkaat" ja jätti kalvomaisen tuntuman. Rullautumistakin tapahtui tuolloin helposti. Parasta oli piristävä tuoksu (joka oli ainakin aikoinaan Bright Now -sarjan muissakin tuotteissa).


 


Yves Rocher Velvety Loose Powder

Turha kai sanoakaan, että YR:n puuteri oli vanhaa tavaraa ja korkattukin jo aikaa sitten, mutta käytin loppuun saakka (sillä eipä tässäkään mitään pilaantumisen merkkejä ollut havaittavissa). Olisi varmasti tullut käytettyä loppuunsa huomattavasti nopeammin ellei puutereita(kin) olisi käytössäni  useampia yhtäaikaisesti. Hyvä irtopuuteri meikin viimeistelyyn/kiinnittämiseen, mutta kovin mattapintaisena ei onnistunut aina ihoani pitämään. Tykkäsin puuterimaisesta tuoksusta, mutta arvelisin, että se jakaa varmasti mielipiteitä.

Muistelin, että tämä oli mukana viime vuonna aloittamassani pannuprojektissa ja näinhän asianlaita olikin (piti ihan tarkastaa, heh). Kyseisessä pannuprojektissa olleista tuotteista jäljellä ei ole enää kuin hajuveden jämät ja pari luomivärinappia Isadoran paletista. Ajattelin nakata nuo pari luomarinappiakin pois (samalla kun poistan nyt muitakin vanhempia luomivärejä), koska ovat saaneet jo noin vuoden armonaikaa enkä niitä ole luomilleni laittanut sinä aikana kuin luultavasti pari hassua kertaa.


Miss beauty Ultimate Fixing Spray.

Ihan hyvin vaikutti tehtävänsä tekevän. Plussana edullinen hinta.


Natura Siberica Cleansing Foaming Mousse.

Perushyvä vaahtoputsari, vaikka tuoksu alkoikin välillä tympimään. Käytin joko aamuisin tai silloin kun en ollut meikannut/kakkosputsarina, koska en pidä vaahtoputsareita tarpeeksi tehokkaina poistamaan meikkiä yksinään. Aiemmin olen kirjoitellut tuotteesta tässä postauksessa.



Lumene Glow Reveal 60 Second Facial Kirkastava pikakasvohoito.

Tässä postauksessa on enemmän mietteitä tuotteesta. En ole innostunut hankkimaan uudelleen, koska kuorivaa tuntua (kuorivia rakeita) oli kasvohoidoksi omaan makuuni liikaa enkä perustanut tuoksustakaan.

Lumene Waterproof Eye Makeup Remover. 

Näitä menee, koska tämä on eräs suosikeistani vedenkestävän mascaran poistoon.



Lumene Klassikko Kiiltoa Kontrolloiva Päivävoide.

Perustasoa oleva kosteuttava ja kiiltoa hillitsevä päivävoide rasvoittuvalle ja sekaiholle. Lupaillussa kiillon ehkäisyssä sekä ihon pitämisessä mattaisena ei täyttänyt odotuksiani, mutta siitä huolimatta ei ollut laisinkaan huono tapaus. Kosteutti sopivasti ja ihotuntuma oli miellyttävä.

Dermosil Refreshing Eye Gel.

Tuubin päässä olevat pienet kuulat tuntuivat mukavan viileiltä silmien ympäryksillä, mutta itse tykkäsin tasoitella sy-geelin vielä levittämisen jälkeen sormella iholle tasaisemmin, joten varsinaista konkreettista hyötyä tuotteen käytössä en kokenut niistä olevan. Kevyehkö geeli kosteutti suht hyvin ja oli ihan kiva päiväkäytössä (silloin kun silmänympärysiho ei aivan huutanut kuivuuttaan), mutta täytyy myöntää ettei tämä ole suosikkini Dermosilin silmänympärystuotteista.



Dermosil faces anti-stress seerumi.

Tuntui kasvoilla mukavalta ja imeytyi sukkelasti. Mitään kalvomaisia tai lähmäisiä tuntemuksia ei iholle jäänyt. Mikään super hemmotteleva tai täyteläinen seerumi ei ole siis kyseessä, mutta ihan mielellään tätä toisinaan käytti aamuin tai illoin kosteusvoiteen alla kasvojen ihoa "elvyttämässä" ja ilmettä raikastamassa.



True Organic of Sweden All You Need Is Me -voide.

Tämä esiintyi jossain vaiheessa purnaus -postauksessa enkä päässyt voiteen kanssa millään parempiin väleihin, vaikka sitä yritinkin. Monitoimibalmin koostumus oli liian tahmean öljymäistä ja lähmäisen tuntuman jättävää, mutta ei silti tehonnut isompiin rohtumiin/röhelmiin. Huulirasvana menetteli, mutta välillä voiteen seassa oli enemmän tai vähemmän rakeita/murusia/kokkareita ("sulivat" kyllä huulille/iholle hierottaessa), jotka ärsyttyvät itseäni huulituntuman osalta. Säilyvyydeksi on merkattu 6 kk, joten joutaa pois. Odotin paljon, mutta jouduin pettymään.

Cien Milk & Honey huulivoide.

Kyseinen huulirasva tuli kolmen kappaleen paketissa, joten näitä on siis vielä pari jäljellä. Aika markettimaisen oloinen perushuulirasva, ei mitään spesiaalia. Käytän lähinnä ulkoillessa, koska pysyy huulilla kohtalaisen pitkään. Puikko ei ole vielä loppuaan saavuttanut, mutta on sen verran nuhjaantunut, että otan uuden käyttöön.


Syoss Full Hair 5 Density & Volume Booster Conditioner.

Erittäin hyvä hoitsikka, joka ei latistanut hiuksia ja teki pehkosta jokseenkin kuohkeamman. Koostumus on melko paksua, joten pullon huvetessa oli hoitoainetta hankalahkoa saada puristettua putelista ulos yhdellä kädellä, mutta kahdella homma onnistui. Molempien käsien ollessa käytössä oli vaan ongelmana, että mihin hoitsikkaa turistaa ennen päähän laittamista, koska en osaa (tai edes haluakaan) laittaa hoitoaineita suoraan pullosta hiuksiin. Tykkäsin joka tapauksessa hoitoaineesta kovasti.

John Frieda Luxurious Volume 7 Day Volume In-Shower Treatment.

Oma postaus täällä. Toimi kuontalossani hienosti, mutta tämänkin kanssa ajan saatossa laiskistuin enkä jaksanut tököttiä pidemmän päälle kovin säännöllisesti hiuksiini hölvätä. Laitoin tätä hiuksiin pariksi minuutiksi vaikuttamaan pesun sekä hoitsikan jälkeen (tämähän huuhdeltiin vielä tukasta pois), mutta en yhtään tykkää ylimääräisistä vaiheista (monilla tuotteilla kikkailu) ja odottelusta suihkussa käydessäni. Muillakin voluumituotteilla (shampoot plus hoitsikat), muotoilutuotteilla ja vaikkapa tuuheuttavilla kuivashampoilla saa myös tarvittaessa kivasti runsautta tukkaan, joten ei tämä itselleni mitenkään ehdottoman tarpeellinen purtilo ole, vaikka hyvin toimikin. Tuskin ostan jatkossa (saakohan tätä edes enää), mutta kiva oli kokeilla.



Schwarzkopf Color Expert kestoväri (5.0 Medium Brown).

Kaikinpuolin toimiva hiusväri, eipä tästä oikein muuta sanottavaa ole.


Body-X Feel Enchanted Shower Gel.

Ostin tämän 500 ml:n putelin aikoinaan Jyväskylän Löytötexistä, enkä ole sittemmin näihin suihkugeeleihin muualla törmännyt. Tokmannilla näytti olevan merkin dödöjä, mutta suihkutuotteita en sieltäkään bongannut. Koostumukseltaan ihanan paksu geeli tuoksui kukkaiselle, miedon parfyymimaiselle ja samalla jotenkin "saippuamaiselle", mutta ei ollut makuuni tuoksuna liian voimakas.

Avon skin so soft creamy body conditioner & cleanser.

Ihoa hellivä ja hoitava vartalonpesuaine oli ihan kiva, mutta tuoksu olisi voinut olla raikkaampikin. Se jokin jäi puuttumaan, jotta olisin jäänyt kaipaamaan uutta putelia (mutta eipä tätä taida olla enää edes saavillakaan). 

Avon senses Romantic Garden of Eden vartalonkuorinta.

Tykkäsin kukkaisen romanttisesta tuoksusta eikä kuorintatehossakaan ollut valittamista. Käsittääkseni kuorivat partikkelit ovat tässä kuitenkin mikromuovia (acrylates copolymer), joten en tule hankkimaan uudelleen. 


Dove go fresh cucumber & green tea ja Soft & Gentle Wild Rose & Vanilla anti-perspirantit.

Kivat tuoksut molemmissa, vaikka itselläni suihkutettavat dödöt eivät niin tehokkaita/pitäviä ole kuin roll-onit. Silti olen suihkedödöjäkin välillä ostellut, mutta katsotaan jatkossa tulenko juurikaan näitä enää hankkineeksi.

Palmolive Feel Glamorous dödö.

Palmoliven dödöt ovat olleet toimivia tapauksia; pito on omiin tarpeisiini riittävä eivätkä ärsytä kainaloiden ihoa. Tässä versiossa oli makeahko ja vadelmainen tuoksu, josta myöskin pidin.


Yves Rocher Kuoriva Saippua (Orange Blossom, Lavender, Petitgrain)

Saippuapala on kooltaan mukavan iso, mutta toisaalta tuosta johtuen se istui käsiini vähän hankalasti. En kuitenkaan inspiroitunut leikkamaan palaa pienemmiksi palasiksi, jonka saatan joskus tehdä joidenkin palasaippuoiden kohdalla. Ostin tämän vartalonkuorinnaksi, mutta saippua tuntui iholle hierottaessa epämukavan karhealta (eikä kuorinta muulla tavoin tällaisilla palamaisilla tuotteilla onnistu kuin ihoa vasten veden kanssa sivelemällä/kevyesti hieromalla), joten käyttö jäi aika minimiin. Ajattelin saippuan sopivan toisinaan jalkapohjienkin kuorintaan (siinä puuhassa ei karhea tuntuma niinkään itseäni haittaa), mutta jalat on näppärämpi ja mukavampi kuoria muilla tuotteilla kuten kuorintavoiteilla. Kulahtanut ja halkeillut ulkonäkö johtuu siitä, että saippua jäi pariinkiin otteeseen lillumaan saippuakuppiin johon oli epähuomiossa päässyt suihkussa vettä. Ei ollut juttuni, mutta tulipahan kokeiltua.

Cien Express Nail Varnish Ramover.


Poisti lakkaukset kynsistä sukkelasti. Glitteri- tai muita hilelakkoja en tällaisilla dippipoistoaineilla enää edes kokeile lähteä poistamaan, mutta tehoaa ns. tavallisiin lakkoihin hyvin. Ainetta tuntui pullossa olevan vielä hitusen jäljellä, mutta sisällä oleva "vaahtomuovisieni" alkoi ikävästi jo murustumaan. Hoiti kyllä hommansa, ei valittamista.
 
Lopuksi vielä hieman muita mietteitä kosmetiikasta, tai oikeastaan sen määrästä.
Olen kokenut ehkä noin parisen vuotta jonkinasteista ahdistusta runsaan kosmetiikkamäärän kanssa (no jossain määrin myös muunkin ns. "ylimääräisen" tavaran suhteen) ja pikkuhiljaa olen alkanut tekemään asialle jotakin. Ympäristöasiat huolestuttavat itseäni nykyään myös enemmän enkä haluaisi omalta osaltani kuormittaa luontoa hirveästi tai tuhlata rajallisia luonnonvaroja tarpeettoman paljon. Ehkä muutaman kuukauden takainen muuttaminen antoi vielä lisäsysäyksen, koska en ennättänyt/jaksanut tehdä suurempaa karsintaa ennen varsinaista muuttorumbaa, mutta jotain pientä sentään sain aikaiseksi. Nyt olen saanut projektia taas etenemään. En silti koe, että rahat olisi tullut hupuloitua jotenkin hukkaan, koska ovathan vaikkapa nämä poistoon päätyneet kosmetiikkatuotteet jo aikansa iloa tuottaneet enkä ole suuria summia näihin loppujen lopuksi kuluttanut, koska edullisia merkkejä ja tarjouksia on tullut hyödynnettyä monin paikoin. Ja vaihtelun- sekä kokeilunhaluisena hutejakin osuu vaan joskus kohdalle, se on pelin henki.

Erittäin tyytyväinen olen siihen, miten onnistuneesti olen hillinnyt kosmetiikan ostelua, koska kosmetiikka on ollut itselleni "pahe" tai se heikoin kohta mitä tulee shoppailuun. Tärkeä tavoitteeni on myös käytellä mahdollisimman paljon jo jemmoista löytyviä tuotteita pois ennen kun hommaan uusia (tämä pätee myöskin vaatteisiin, astioihin jne.). Kosmetiikkahan kun ei ikuisuuksia säily muutenkaan, niin miksi ihmeessä sitä on tullut haalittua sellaisia määriä ettei kaikkea (varsinkaan korkattuja meikkejä) ennätä käytää säilymisaikojen ja tuotteiden laadun hyvänä pysymisen puitteissa? Tarvitsenko tosiaan samaan aikaan käyttöön useamman kuivashampoon tai lukuisia dödöjä? Onko järkeä ostella "varastoon" vaikkapa suihkugeelejä siinä määrin, että niitä on lopulta kymmenittäin? Ei, mitään järkeähän ei hommassa ole omalla kohdallani ajoittain ollut, vaan kosmetiikkashoppailu on lähtenyt täysin hyppysistä. En ole tyystin lopettamassa kosmetiikkahankintojen tekemistä jatkossakaan, mutta aion saada asian järkevämmälle tasolle.


Kynsilakkoja lähti poistoon iso kasa. Kaikki ovat jo käyttöikänsä ylittäneet ja vaikka osa vielä kunnossa onkin niin sävyt ovat sellaisia, ettei vaan tule käytettyä tai lähes vastaavia löytyy muitakin. Tavoitteeni on tässä kategoriassa kova; vain muutama värillinen lakka on riittävästi. Siihen on vielä pitkä matka, mutta syksymmällä aion poistaa jälleen yhden erän. Sitten vuoden vaihteessa toisen jne. Kynsilakathan ovat ongelmajätettä, joten kiikutin ne erilliseen keräykseen.



Nyxin täytettävä luomiväripaletti oli täysi floppi, koska siihen sopivia irtoluomivärinappeja ei ole saanut Suomesta oikeastaan mistään. Aluksi niitä oli Sokkarin nettikaupassa (mistä tuon paletinkin tilasin), mutta ne hävisivät sieltä todella nopeasti eivätkä tulleet takaisin. Joskus olen nähnyt youtubessa Tuurin kyläkaupan ostoshaalinta videoita, joissa noita Nyxin irtoluomivärinappeja on näkynyt, mutta sepä ei itseäni paljon lohduta, sillä Tuuriin en ole ainakaan tähän tietoon menossa pitkiin aikoihin. Onnistuin jopa kaksi nappia silloin alkuun tilaamaan ja siirsin ne nyt toiseen magneettipalettiin, josta poistin toisessa kuvassa näkyvät luomarit (koska ovat aikansa palvelleet). En näe järkeä säilyttää Nyxin palettia tilaa viemässä, koska sen "kolot" on tehty juuri merkin luomivärinapeille sopiviksi ja niitähän ei siis ole saatavilla täällä päin maailmaa. Myös essencen luomivärinelikko päätyi poistoon, koska on jo suht iäkäs ja ollut todella vähäisellä käytöllä muutenkin.


Huulimeikeistä poistoon päätyi niin ikään aikansa palvelleita tapauksia. Nyt ehtii käyttää uudempiakin ennen kuin niissäkin päiväykset paukkuvat.

2 kommenttia:

  1. Avonin Senses -sarjan kuorinnat lopetettiin (olikohan joulun tienoilla, kun poistuivat) ja olen odotellut, että tulisi jotain vastaavia tilalle, ei näy ainakaan vielä.

    Tuo NYXin luomiväripaletti -hässäkkä on outo.. Miksi niitä ei esim. tullut myyntiin kivijalkakauppoihin paletin kera? En ainakaan itse ole nähnyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä huippua, jos Avon kehittelisi tilalle mikromuovittomia kuorintoja senses-sarjan kivoissa tuoksuissa, sillä oon yleensä merkin kroppakuorinnoista tykännyt :)

      Joo, ei ollut myöskään Kuopion Sokkarilla. Kun asiasta kyselin niin ei ollut tietoa, että tuleekohan edes ja jos tulee, niin milloin. Jännä juttu sekin, että ne luomivärinapit hävisivät kokonaan Sokoksen nettikaupasta hetkessä, vaikka niitä täyttöpaletteja siellä myytiinkiin vielä pitkään sen jälkeen :/

      Poista