keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kevään ja alkukesän lemppareita


Yhdelle Kuopion Tokmanneista ilmestyi keväällä Pretty by Flormarin hylly ja uteliaana päädyin meikkejä hipelöimään. Pitihän merkiltä toki jotain saada kokeiltavaksi, joten kassalle päätyi Cover Up Concealer (03 Light Beige).

Peiteaineessa parasta on kermaisen pehmeä, kevyen tuntuinen ja nätisti iholle istuva koostumus. Sävy tuntuu laitettaessa aluksi hitusen tummahkolta, mutta se häivyttyy ihoni sävyyn loppujen lopuksi yllättävän hyvin. Peittävyys on itselleni riittävä, mutta silmien alla käytän edelleenkin aina kahden peiteaineen/correctorin ja peiteaineen komboa. Pysyy kasvoilla moitteettomasti (ainakin primerin, puuteroinnin ja meikinkinnityssuihkeen kera) ja näyttää raikkaan luonnolliselta.

Aplikaattorilla suoraan iholle pyyhkäistynä.
Iholle häivyteltynä.

Ainoa asia mistä en niin perusta on tuotteen todella voimakas eikä mitenkään erityisen hurmaava tuoksu. Eipä se ole käyttöä kuitenkaan rajoittanut, mutta miedommalla ja paremmalla tuoksulla tai jopa tuoksuttomana olisi vielä miellyttävämpi käyttää. Hintaa en enää muista, mutta olisiko ollut siinä 5-6 euron paikkeilla.

Citymarketissa silmiini osui punaisella 8 euron tarjoushintalapulla varustettu Isadora Eye Sculptor Bar Highlight & Contour -paletti, joten en tietenkään voinut vastustaa noinkin edullista hintaa ja paletin nättejä sävyjä. Ostamani paletti on nimeltään 24 Mauve Rose Sculpt ja näitä Eye Sculptor Eye Bareja löytyy kolmessa eri sävymaailmassa.


Luomivärejä voi toki yhdistellä mielensä mukaisesti, mutta pakkauksen takana kerrotaan isoimman napin olevan (base) "pohja" luomiväri, seuraavat kaksi (contour) luomelle/luomivaon varjostukseen sopivia, neljäs (definition) sävy passaa hyvin vaikkapa silmän ulkonurkkaan ja viimeinen viides nappi on highlighter kulmaluulle sekä silmän sisänurkkaan.


Itse tykkään hurjasti juuri tällaisista sävyistä, hillitty meikkaaja kun olen. Nämä ovat helppoja ja nopeita käyttää (etenkin arkimeikissä), kun ei viitsi tai halua sen enempiä kikkailla silmämeikin kanssa. Paletissa on siis neljä mattaista luomiväriä ja highlighter, joka on kunnolla hohtava helmiäinen (kuvassa vasemmalla muiden sävyjen yläpuolella). Siinä on mukana jonkin verran kimallustakin varsinkin tietyssä valossa tarkasteltuna. Pigmenttiä on luomiväreissä ihan kohtuullisesti, mutta sen suhteen ei mitään vau-fiiliksiä herännyt, enkä sitä ns. markettipaletilta edes odottanutkaan. Luomivärit myös hieman karisevat/pöllyävät, riippuen kuinka innokkaasti tai vauhdikkaasti siveltimellä huiskii menemään, mutta ei sekään mikään suurempi ongelma ole (noinhan suurin osa luomareista tuppaa tekemään). Mikä tärkeintä, levitys sekä häivyttely luonnistuvat vaivattomasti ja värit sointuvat toisiinsa hyvin.

Bioré Baking Soda Cleansing Scrub on jauhemaista kasvojen syväpuhdistus-/kuorinta-ainetta, joka aktivoituu veden kanssa sekoitettuna.



Jauhetta otetaan sopiva määrä kämmenelle ja siihen lisätään vettä, jolloin ainesosat aktivoituvat ja koostumus muuttuu vaahtovaksi. Mitä enemmän vettä lisää, sitä pehmeämpi puhdistus. Sitten vaan hierotaan seos kostutetuille kasvoille ja huuhdellaan huolellisesti. Kuorinta tapahtuu hellävaraisesti ja koska tuote liukenee sen jälkeen luonnollisesti, kasvojen ei pitäisi päästä kuoriutumaan liikaa. Huokoset syväpuhdistuvat, ihosta tulee sileämpi ja raikkaamman oloinen.

Jauhe veden kanssa sekoiteltuna.

Tätä voisi kaiketi käyttää etenkin rasvaisemmalle sekä epäpuhtaalle iholle suht useinkin, mutta itse olen päätynyt maksimissaan pariin käyttökertaan viikossa. Ohjeessa neuvotaan käyttämään harvemmin, jos iho alkaa kuivumaan tai ärtymään. On sopinut sekaiholleni oikein hyvin ja vaikutukset huomaan heti käytön käytön jälkeen eli kasvot raikastuvat, tuntuvat syväpuhdistetuilta ja ovat selvästi sileämmän tuntuiset. Bioré Baking Soda Cleansing Scrubia saa esimerkiksi Sokokselta ja hinta on muistaakseni noin 7-9 euron luokkaa (en pääse juuri nyt tarkastamaan asiaa, koska verkokaupassa on parhaillaan huoltokatko, jonka aikana sivut eivät toimi).


Kesän kynnyksellä alkavat eritoten hedelmäis-trooppiset tuoksut houkuttelemaan ja sattumalta löysin Tokmannin alelaarista Herbinan Body Mist Paradise Passionin hintaan, jota en voinut ohittaa (50 senttiä!). Aikoinaan skippasin merkin Body Mistit, koska en niistä tuoksuttelun perusteella oikein vakuuttunut, mutta en muistanut, että Paradise Passion olikin näin kivan tuoksuinen. Tuoksu on hedelmäinen (persikkaa/aprikoosia tmv. plus jotain eksoottisia hedelmiä) eikä se ole liian imelä, voimakas tai keinotekoisen esanssinen makuuni. Vartalosuihkeiden tapaan kestävyys ei ole hajuvesien luokkaa, mutta tätä on helppo ja vaivaton lisäillä tarpeen mukaan ja siinä samalla olokin virkistyy/raikastuu.


Crazy Rumors Bubble Gum huulivoide tuoksuu nimensä mukaisesti ihanan makealta purkalta/karkilta. Pehmeä koostumus levittyy huulille helposti. Plussaa siitä, että pysyy huulilla kohtuullisen ajan eikä ole tiessään hetkessä. 100% luonnollinen huulivoide sisältää mm. kosteuttavaa sheavoita, joten kosteustehokin on kohdallaan. Merkin huulivoiteet ovat vegaanisia sekä eläinkokeettomia, mistä ropsahtaa vielä extrapisteitä. Crazy Rumorsia on tullut pari puikkoa käytettyä aiemminkin ja tämä on tähänastisista tuoksultaan kivoin. Ostin huulivoiteen Matkuksen Hehkusta ja hintaa oli muistaakseni 4,90 e.

4 kommenttia:

  1. Mä ostin Pretty by Flormarilta nestemäisiä huulipunia, joista löytyi kauniin luonnollisia sävyjä. Kivoja huulillakin, vaikkei pysyvyys aivan hurja olekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkistä. Pitää käydä noita huulipunia tarkemmin "tutkiskelemassa" :)

      Itse hommasin taannoin myös merkin primerin, joka vaikuttaa ihan hyvältä sekin :) En ole käyttänyt kuin vasta pari kertaa, joten lopullista mielipidettä ei ole ehtinyt vielä kunnolla muodostumaan.

      Poista
  2. Mä olin tuosta Pretty by Flormarin peiteaineesta iloisen yllättynyt. Mun mielestä se on erittäin hyvä, kun en suuria odotellut, mutta olin väärässä. Se levittyy todella tasaisesti, ja vaikka onkin aika ohutta koostumukseltaan, silti peittää suht hyvin. Käytän itsekin yleensä kahta eri peiteainetta, mutta Pretty by Flormarin peiteaineen kanssa ei joudu kikkailemaan, vaan se asettuu aika kivasti aloilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Pretty by Flormarin peiteaine on ollut hurjan hyvä ja ostanen todennäköisesti uudelleen, kun käytössä oleva loppuu :)

      Poista