keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Loppuneet 5/2018



Dove DermaSpa uplifted+ Satin smooth body oil teki ihosta silkkisen sileän, mutta tuntuma oli levitysvaiheessa liukas sekä jopa hieman silikoninen. Imeytyi tosin nopeasti, jolloin tuo öljymäinen tuntu iholta hävisi, mutta kosteutus ja siloitus tuntui kestävän vain jonkin aikaa laittamisen jälkeen eli pidempikestoista hoitavuutta (tai mitään muutakaan) en kroppani iholla huomannut. Sekoittelin tätä usein muihin vartalovoiteisiin, koska en oikein perusta öljymäisten tuotteiden kanssa lotraamisesta enkä tykkää siitä tuntumasta jonka ne tekevät ennen imeytymistään iholle (öljyputsarit sekä kynsinauha- ja hiustenhoitoöljyt ovat olleet ylipäätään ainoat itselleni mieluisat öljyt, kun kauneudenhoidosta puhutaan). Tämähän oli euron löytö, joten siihen nähden en voi valittaa, mutta jatkossa en tule ainakaan näitä Doven kroppaöljyjä hankkimaan, kun nyt vihdoinkin sain tämän käytettyä.


Urtekram Aloe Vera Gel. En osaa suurempaa eroa tehdä tällaisten perus Aloe geelien välillä ja sanoisinkin, että kategoriansa perustyypillinen edustaja oli tämäkin. Käytän aloe vera geelejä silloin tällöin lähinnä sekoiteltuna muihin voiteisiin, auringossa oleilun jälkeen (en varsinaisesti ota aurinkoa, mutta kesällä tulee oltua ulkona melko paljon), joskus sheivauksen jälkeen ja satunnaisiin ihoärsytyksiin. Havahduin tuubin ollessa lopuillaan, että säilyvyydeksi on merkitty 3 kk avaamisesta, joten tämä oli käytössä luvattoman pitkään siihen nähden. Pilaantumista tai härskiinymistä en aistinvaraisesti huomannut, mutta täytyy yrittää pitää tuo lyhyt säilyvyysaika jatkossa paremmin mielessä, jos ostan joskus uudelleen.


Toukokuun aurinkoisista ja lämpimistä keleistä johtuen, ovat aurinkovoiteet päässeet jo ahkeraan käyttöön meidän huushollissa. Avon Sun+ Face & Body sun lotion SPF50 on korkattu jo viime kesänä ja näyttihän tuo olevan ihan hyvin voimissaan vieläkin. Teki tehtävänsä eli suojasi ihoa palamiselta sekä aurinkoihottumalta. En vaan tykännyt ihotuntumasta, joka oli aika tahmainen pitkähkön ajan vielä levityksen jälkeenkin. Kasvoilla käytettynä tukki ihohuokosia ja sai naaman kiiltämään nopeasti, mutta niin käy omalla kohdallani lähes kaikkien tällaisten sekä kasvoille että vartalolle sopivien aurinkosuojavoiteiden kanssa. Uusia mieluisampia aurinkovoiteita on jo hankittu, joten en tule tätä kaipaamaan.


Garnier SkinActive Micellar Cleansing Gel Wash ei oikein soveltunut omiin tarpeisiini, koska tämä on poishuuhdeltava putsari ja ennen tämän käyttöä kasvot pitäisi myös huuhtaista/kostuttaa. Itse tykkään käyttää misellejä meikinpoistoon suoraan kasvoille vanulapun kanssa ja pestä ihon jollain muulla putsarilla veden kera vasta sen jälkeen. Voisihan tätä kai käyttää normaalin geeliputsarin tapaankin, mutta kahden misellituotteen (ensin meikki pois nestemäisellä misellivedellä ja sitten kasvojen pesu tällä) käyttäminen peräjälkeen tuntuisi jokseenkin omituiselta. Ehkä saattaisi olla kätevämpi, jos ei harrastaisi kaksoispuhdistusta.

Tuoksuton geeli oli hellävaraisen tuntuista ja kasvot puhdistuivat hyvin tämän avulla, vaikka en tätä juurikaan varsinaiseen meikinpoistoon käyttänytkään vaan toimi lähinnä tavallisena geeliputsarina aamuisin sekä toisinaan suihkun puolella. Jos käytin meikin putsailuun, niin lisäsin tähän ensin vettä ja hieroin kämmenten välissä ohuemmaksi, jolloin skippasin kasvojen huuhtelun ennen geelin laittoa nassuun. Eipä tässä sinänsä mitään moittimista ollut, mutta jatkossa hankin misellit perinteisen nestemäisinä ja puhdistusgeelit sitten erikseen. No, mikäli markkinoille tulisi joku miselli-puhdistusvaahto, sitä voisin mielenkiinnosta kokeilla ;)

Garnier Micellar Cleansing Water on oikein pätevä miselli, mutta hommasin tämän aikoinaan juuri ennen PHMB -kohua, jota tämäkin puteli sisältää. Tuosta syystä en kovin innokkaasti tätä kasvoilla käyttänyt. Enimmäkseen putsailin tämän avulla swatcheja yms. En tiedä onko Garnier sittemmin luopunut Polyaminopropyl Biguanide ainesosan käytöstä misellivesien tai silmämeikinpoistoaineidensa suhteen. Viimeisimmän tietoni mukaan, kyseisen ainesosan turvallisuudesta on infottu, että pitoisuuden ollessa tuotteessa maksimissaan 0,1%, ei sitä sisältävän kosmetiikan käytöstä pitäisi koitua haittaa (pois lukien spray-tuotteet). Ehkäpä joskus palaan tähän uudemman kerran, mutta tällä hetkellä misellejä löytyy useampaa sorttia, joten niiden tarpeessa en tule hetkeen olemaan.

Nivea Creme Care Facial Cleansing Cream. Ihanteellinen kasvoputsari silloin, kun sekaihoni on pintakuivempi. Kakkosputsarina toimii erittäin hyvin, mutta meikinpoistossa en käyttänyt eli puhdistustehosta siinä hommassa ei ole kokemusta. Koostumus on voidemaisen pehmeää, mutta ei kuitenkaan liian paksua tai kankeasti kasvoille levittyvää. Huuhtoutuu helposti haalean veden kanssa pois ja jättää kasvoille pehmeän sekä rauhoittuneen tuntuman (pieni pintakuivuudesta johtuva kiristely helpottui). Tuoksuu Nivea Cremelta, joka sopi mielestäni hienosti etenkin iltarutiineihin (tuttu ja turvallinen, puhtaan voidemainen tuoksu). Jatkoon!


Favora Kirkastava Kuorintavoide (15 ml minikoko) miellytti niin ihotuntuman kuin kuorintatehojensa suhteen. Ei ollut liian raastava/raapiva kasvoilla, mutta poisti kuolleen ihosolukon tehokkaasti ja kasvoista tuli raikkaammat sekä sileämmän tuntuiset. Plussaa siitä, että kuorivat ainesosat ovat luonnollisia eivätkä muovia.

Yves Rocher Tradition de Hammam Moroccan Clay Mask. Kuten arvata saattaa, oli tämä käytössäni paljon pidempään kuin ohjeistuksen mukainen 6 kuukautta avaamisesta. Uskalsin silti käytää tuubin loppuun saakka, koska en havainnut merkkejä vanhenemisesta/pilaantumisesta. Kuorinnan seassa oli pientä rouheaa raetta/murua, joka tuntui kasvoilla naamiota laitettaessa (ei ollut liian raapivaa tai kuorivan tuntuista). Muuten oli mielestäni tyypillinen savinaamio, joka puhdisti ja raikasti ihoa niin kuin savinaamiot yleensäkin tekevät. Käytin tätä kerran myös hiusnaamiona (koska ohjeen mukaan sopii siihenkin tarkoitukseen), mutta ei kummoista vaikutusta tehnyt niinkään käytettynä, vaikka muistaakseni suortuvat saivatkin kivasti pehmeyttä. Voimakas ja makean "itämainen" tuoksu (sama kuin sarjan suihku- ja kylpyöljyssä) ei houkutellut kovin usein käyttämään, joten tämä naamio ei tule pääsemään enää uudelleen mukaan YR-tilaukseen, enkä pikaisella vilkaisulla tätä nettikaupasta enää edes löytänyt.


COLAB sheer+invisible London kuivashampoo oli kivan tuoksuinen ja ihan ok kuontalon raikastamiseen, mutta merkin extreme volume kuivikset ovat mielestäni selkeästi parempia.Tämä versio ei juurikaan kuohkeuta tai tee sellaista voluumiefektiä hiuksiin, mitä erityisesti kaipaan kuivashampoilta freesauksen lisäksi. Jatkossa pysyttelen siis mielummin volyymiversioissa.


Bio Rich Aroma Therapy Syväpuhdistava shampoo. Käytän syväpuhdistavaa shampoota keskimäärin muutaman kerran kuukaudessa ja yleensä päivän/pari ennen hiusten värjäämistä/sävytystä. Tämä hoiti hommansa luvatusti, vaikka ei sen suurempaa tunteen paloa herättänytkään. Hinta-laatusuhde oli kuitenkin erinomainen, sillä ostin tämän muinoin jostain Sokoksen alehärdellistä kahdella eurolla. Kyseisen syväputsaavan shampoon normaalihintakaan ei päätä huimaa, sillä se pyörii noin 3-4 euron paikkeilla. Bio Rich on LH-Beautyn tuotemerkki ja koska ko. valmistajan tuotteet ovat kotimaisia (Avainlippu), vegaanisia, eläinkokeettomia ja vieläpä edullisiakin, niitä tulee hankittua varmasti jatkossakin.

Loreal Botanicals Coriander Strenght Cure Conditioning Balm hoitoaine teki hiuksista terveemmän (kiiltävyys sekä jäntevyys kohentuivat) ja vahvemman (vähemmän katkelleita hiuksia/hapsotusta) oloiset. Selvitystehot olivat hyvät siihen nähden, että tämä ei sisällä silikonia. Käytän silti hoitoöljyä hiuslatvoihin sekä jotain muuta jätettävää hoitoainetta melkeinpä aina pesun jälkeen, joten en osaa sanoa miten olisi kuontalon selvittely sujunut yksinään tämän tehoilla, mutta ei tukka totaalisessa takussa vaikuttanut olevan ennen jätettäviä hoitsikoita. Ei latistanut tai veltostuttanut hiuksiani, mitä tällainen lirutukka arvostaa suuresti :D. Tuoksu on saippuaimaisen raikas ollen samalla yrttinen. Suht voimakas tuoksu alkoi välillä tympäisemään, mutta silloin pidin käytössä pienen tauon. Seuraavaksi voisin hommata merkiltä vaihteeksi jonkun shampoon tai tehohoidon.


Biozell Color Mask Hoitava Sävyte Choholate lupailee lisätä hiusvärin intensiivisyyttä ja kestoa. "Sävyttää kuin sävyte, hoitaa kuin hoitoaine" kerrotaan tuubin kyljessä. Ja niinhän tämä tosiaan tekee :) Hiusväri sai kivasti lisää boostia ja hiukset näyttivät kauniin kiiltäviltä. Vaikutusajaksi määritellään 3-5 minuuttia, mutta pidemmällä ajalla hoitotehon mainitaan parantuvan. Itse pidin tätä "varuilta" hiuksissa noin 15-20 minuuttia. Kokeilin käyttää tätä kummallakin tavalla eli ennen pesua kuiviin hiuksiin ja pesun jälkeen pyyhekuivaan tukkaan. Lopputulos oli kutakuinkin sama, mutta jälkimmäinen oli ehdottomasti itselleni mieluisampi tapa, koska kosteisiin hiuksiin aine levittyi paljon helpommin sekä nopeammin eivätkä hiukset imeneet maskia niin runsaasti.

Plussaa tulee siitä, että on kotimainen Avainlipputuote, ammoniakiton sekä hajusteeton. Sävyvalikoima on hyvä ja sävyjä voi myös sekoittaa keskenään. Miinusta siitä, että ainakin tämä ruskea sävy sotkee helposti kädet (käytin kertokäyttöhanskoja) ja ympäristön. Irtoaa nopeasti ja selkeästi tukasta parin ensimmäisen pesun yhteydessä (shampoovaahto on rusehtavaa ja sekin jättää jäljet, jos ei huomaa huuhdella vaahtoroiskeita pois vaikkapa vaaleasta suihkuverhosta) ja sävyä tarttuu pyyhkeisiinkin :/ Olen kyllä ennenkin käyttänyt tällaisia vastaavia "sävytehoitoja", mutta en ole niistä suuremmin silloinkaan innostunut. Oikeastaan lähes samalla vaivalla (ja sotkulla) lykkään päähäni kestosävytteen tai -värin, joka pysyy hiuksissa pidempään/paremmin sekä peittää vaaleat/harmaat haivenet.


Aksan kozmetik Deep Fresh Make-Up Remover Wet Wipes Cucumber & Green Tea meikinpuhdistuspyyhkeet kuluivat käsien ja sormien putsailuun meikkaillessa. Tuoksu oli aika tuju, mutta tietyllä tapaa raikaskin. Tehokkaan oloisia ja sopivan kosteita liinoja, ei siinä mitään. Nämä hommasin Sokokselta 1,50 euron hintaan eli melko edullisiakin ovat. Voimakkaan tuoksunsa vuoksi en itse tykkäisi käyttää näitä kuitenkaan kasvojen (saatikka silmämeikin) puhdistamiseen.


Willkem Konjac Sponge toimi oikein hyvin kasvojen puhdistamisessa (kirjoittelin siitä aiemminkin tässä postauksessa). Kasvot puhdistuivat perusteellisen tuntuisesti ja ihosta tuli pehmeän sileä pesun jälkeen. Käytin tätä toisinaan kasvoputsareiden kanssa, vaikka homma hoituisi vissiin ilmankin niin halutessaan. Vaikka toimikin hienosti, into konjakkisienen kanssa kikkailuun hiipui ajan myötä, koska tätä piti ensin liottaa pienessä vesiastiassa ja käytön jälkeen tietysti huuhdella hyvin, puristella kuivemmaksi sekä kuivattaa ilmavasti jne. jne. Aivan liikaa ylimääräisiä vaiheita tällaiselle ripeää ja tehokasta toimintaa perus kauneudenhoitorutiineissa arvostavalle ihmiselle, joten on melkoisen epätodennäköistä, että hankkisin vastaavia sieniä enää jatkossa. En muutenkaan tykkää, jos kylppärissä (tai ylipäänsä missään) pyörii liikaa härpäkettä, jos en koe niitä aivan välttämättä tarvitsevani.


NYX HD Studio Photogenic Concealer (CW01 Porcelain) on yksi suosikkini edullisten peiteaineiden kategoriassa. Peittää omiin tarpeisiini nähden riittävästi, tuntuma iholla on kevyt, työstettävyys vaivatonta ja tämä asettuu myös silmänalusilleni suht nätisti.

Wet n Wild Eyeshadow Primer (Only Matter of Prime) on kelpo tapaus estämään luomivärien suttaantumista ja viiruuntumista luomivakoon. Joissakin olosuhteissa ja pitkänä päivänä/iltana luomivärit pääsivät ikään kuin haalistumaan luomilta, joten ei tämäkään täydellinen luomienpohjustaja ollut, mutta ns. normipäivänä teki tehtävänsä oikein hienosti. Eläinkokeettomuus ja edullisuus puoltavat tämän hommaamista jossain vaiheessa mahdollisesti uudelleenkin.

TheBalm Put A Lid On It Eylid Primer ei valitettavasti toiminut meikäläisellä. Tämä oli tuote, josta halusin kovasti tykätä, mutta yhteispeli ei vaan sujunut. Koostumus on liian kevyen sekä "liukkaan" oloista, jotta se pitäisi luomivärit siistinä paikoillaan helposti rasvoittuvilla luomillani, vaikka puuteroinkin luomet kevyesti aina primerin laiton jälkeen. Käytin tätä toisinaan pelkästään velvollisuudentunnosta (en raaskinut nakata menemäänkään) sekä joskus swatchien alla. Tämä on saanut netissä eri sivustoilla paljon hyviä arvosteluja osakseen, joten arvelisin, että toimii paremmin, jos ei omaa näin rasvoittuvia luomia kuin allekirjoittanut.


Lancome Hypnose Volume-à-porter mascara oli loppujen lopuksi melko pliisu. Ei tuuheuttanut läheskään niin runsaasti kuin odotin. Tällä sai kuitenkin vaivattomasti siistiä jälkeä, joten oli helppo arkiripsari. Ripsari ei ollut vedenkestävä eli käytin sitä yhdessä W7:n Keep Em' Dry Waterproof Mascara Top Coatin (vedenkestävän "ripsivärin päällystäjän") kanssa, joka sekin tuli nyt tiensä päähän. Lancomelta olen käyttänyt aikoinaan todella hyviä vedenkestäviä ripsareita ja varmaankin suosin jatkossa niitä, jos merkiltä päädyn mascaraa ostamaan.

Essence eyebrow gel (01 brown) oli kivaa vaihtelua kulmakynälle. Tätä oli suht helppo levittää napakalla viistopäisellä kulmasiveltimellä, tasoitella kulmaharjalla ja laittaa vielä lopuksi tarvittaessa väritöntä kulmageeliä päälle. Geelimäisestä koostumuksesta johtuen, väri ei ollut liian kankeaa työstettävää. En aivan loppuun asti saanut tätä kulutettua, koska kulmageeli alkoi osoittamaan kuivumisen merkkejä ja laitettaessa rupesi hivenen kokkaroitumaan sekä murustelemaan plus koostumuskin oli hieman paksuuntunut/kuivahtanut. Säilyvyys on 6 kk avaamisesta, joka on jo ylittynyt eli eipä tuo ihme ole, jos ikä alkaa tällaisen tuotteen kohdalla näkymään. Kulmakynien ja -geelin yhdistelmään vannon edelleenkin, mutta mukava saada välillä virkistävää vaihtelua ja kokeilla muitakin kulmatuotteita.


E.l.f. kabukia en ole käyttänyt pitkiin aikoihin, koska uudemmat siveltimet ovat jättäneet sen varjoonsa. Sen lisäksi sivellinosa on alkanut menettämään muotoaan ja levähtämään, joten luovun tästä aivan suosiolla. Aikoinaan tykkäsin kabukista kovastikin, mutta onhan tämä kasvotuntumaltaan inasen "karskimpi" sekä kömpelömpi verrattuna nykyisin käytössäni oleviin tapauksiin, vaikka en tätä silti erityisen karheaksikaan luonnehtisi.

2 kommenttia:

  1. Mä olen tykännyt noista Deep Fresh kurkku-vihreä tee -meikinpoistoliinoista makeahkon, mutta raikkaan tuoksun vuoksi. Käsien puhdistamiseen ihan omiaa ja jää tuoksukin vähäksi aikaa leijaamaan siihen ympärille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan nenään tuoksu on vähän liiankin tuju, mutta eipä tuolla käsien putsailussa (mihin niitä itsekin käytän) ole niin suurta merkitystä. Raikastaa kyllä kivasti :)

      Poista