tiistai 21. marraskuuta 2017

Alkutalven ostoksia


Prismaan oli ilmestynyt uusi edullinen meikkisarja Miss Beauty London. Merkin nimestä ja tuotteiden ulkoasusta tulee ensimmäisenä mieleen, että sen pääkohderyhmäksi on luultavasti ajateltu nuorempaa väestöä, mutta itsekin (jo varttuneempana tapauksena, heh heh) bongasin meikkihyllystä ihan mielenkiintoiselta vaikuttavia juttuja.


Edulliset kynsilakat kiinnostavat aina, varsinkin jos laatukin sattuu kohdilleen. Näiden kynsilakkojen laadusta tai toimivuudesta en vielä osaa sanoa, sillä kynsille en ole ennättynyt vielä lakkaa laittamaan, mutta noin parin euron (1,98 e) hinnalla onhan se kokeiltava. Valitsin värin 374 Tiffany, koska aivan tällaista sävyä ei jemmoissani ole ja tätä melko lähellä oleva Rimmelin lakka on mattainen, mikä ei aina effektinä houkuttele.

Ultimate Fixing Spray (3,69 e) meikinkiinnityssuihke. Puteli on pieni (30 ml), joten tämä kulkee kätevästi tarvittaessa mukanakin. Odottelee vielä testausta tositoimessa, mutta kädelle tyypättynä suihke on sopivan hienojakoista (kannattaa silti suihkutella riittävän pitkältä etäisyydeltä) ja tuntuu asettuvan/kuivuvan iholle nopeasti. Sisällöstä löytyy denaturoitua alkoholia, joten alkoholeja ihonhoidossa vältteleville ei siis ole paras valinta. Tuoksu on kuitenkin neutraali eikä oman nenäni haista ainakaan ensi suihkuttelulla alkoholista vivahdetta.


Seppälän konkurssimyynnin rippeistä bongasin The Look At My Eyes luomivärin sävyssä 04 Shiny Nude. Viehätyin monikäyttöiseltä vaikuttavasta nude-persikkaisesta sävystä, single luomivärinapin isosta koosta ja simppelin pelkistetystä pakkauksesta. Niin kuin etukäteen epäilinkin, ei tämä luomivärinä kovin kummoinen ole ja värikin näyttää luomilla todella vaalealta. Hintaa tälle jäi muistaakseni vaivaiset 1,50 euroa, joten menettelee ainakin tuohon hintaansa nähden :) "No makeup-lookissa" ja pientä hohdetta/korostusta lisäämässä muussakin silmämeikissä on ihan jees eli ei nyt täysi hutikaan ollut.


Soft & Gentle Wild Rose & Vanilla anti-perspiranttisuihke. Tuoksu on ihana, mutta tätäkään en ole vielä kunnolla päässyt testaamaan, koska käyttelen aiemmin korkattuja pois alta. Dödön pitäisi soveltua herkällekin iholle ja sitä ei ole testattu eläimillä (putelin tietojen mukaan sopii myös vegaaneille). Soft & Gentle anti-perspirantteja löytyy muutamassa eri tuoksussa ja suihkeiden lisäksi niitä on saatavilla roll-on muodossa. Hintaa en tähän hätään enää muista, mutta edullisia ovat eli suunnilleen alle pari euroa. Mielestäni ovat kiva lisä kotimaisten markettien anti-perspirantti/deodorantti valikoimaan. Soft & Gentleä myydään oman tietämykseni mukaan Prismoissa ja isommissa S-marketeissa.


Tokmannilla olivat Lumenen Waterproof Eye Makeup Remover silmämeikinpoistoaineet tarjouksessa 2 kappaletta vitosella. Oli niin hyvä diili, että ostin sen pari putelia jemmaan. Tämä Lumenen poistoaine on Nivean vastaavan kaksi-faasisen silmämeikkiputsarin ohella luottotuotteeni :)


Citymarketista löysin taannoin poistohintaan Formula 10.0.6 SO Totally Clean Cucumber + Sea Kelp everyday cleanserin (4 e). Luulin tämän olevan kasvovettä enkä kovin tarkasti pakkauksen teksteihin kaupassa perehtynyt, mutta kyseessä onkin puhdistustuotteen ja kasvoveden yhdistelmä. Erikoista sanon minä, koska ei tämä silti misellivesikään (kai) ole eikä pullossa kerrota vaikkapa meikinpoistoon soveltumisesta yhtikäs mitään. Kokeilin tätä uteliaisuuttani kaksoispuhdistuksessa misellin tilalla ja tokihan sitä kasvomeikkiä vanulappuun irtosi runsaastikin, mutta ei tämä ehkä yhtä tehokkaan oloista ollut kuin misellivedet yleisesti ovat. Ehkäpä toimii putsarin ja kasvoveden kombona silloin, jos ei meikkaa, kakkosvaiheen "viimestely"putsarina tai aamuisin korvaamassa useampaa tuotetta. No oli miten oli, aion käyttää tämän normaalin kasvoveden tapaan viimeistelemään kaksoispuhdistuksen tai juurikin joskus aamuisin kevyeen pikaputsaukseen. Vaikutelma tulee kyllä ihan peruskasvovedestä, jossa on lempeän neutraali ihotuntuma. Tuoksu on mieto ja pliisu. Kuvittelin sen olevan paljon raikkaampi ainesosiensa (kurkku, merilevä) vuoksi. Kaiken kaikkiaan hämmentävä tuote tuon alkuperäisen käyttötarkoituksensa osalta, vaikka voihan tätä tietysti käyttää mihin vaan putsaukseen, jossa sen kokee toimivaksi.

Cittarista löytyi myöskin punaisella tarjouslapulla (2 e) varustettu Willkemin Konjac Sponge. Olen vähän vastahankainen hankkimaan ylimääräistä kauneudenhoidossa tarvittavaa välineistöä tai muuta härpäkettä, mutta konjakkisienistä olen lukenut pääsääntöisesti positiivisia kokemuksia (ja hintakin oli niin edullinen), että päätin lopulta sellaistakin kokeilla.


Ohjeessa neuvotaan kostuttamaan sieni perusteellisesti ennen käyttöä upottamalla se lämpimään veteen muutamaksi minuutiksi. Tämä tuli itselleni yllätyksenä, koska luulin että pelkkä hanan alla kastelu ja puristelu riittäisi. En tiedä onko kaikkien konjakkisienien kohdalla sama käytäntö, mutta pieni miinus tulee kyllä tästä seikasta. No, laitan tämän (silloin kun muistan ja viitsin) lämpimällä vedellä täytettyyn pieneen kuppiin, kun rupean silmämeikkiä poistamaan ja sieni ehtii kyllä sinä aikana kostumaan ja pehmenemään hyvin. Sitten vaan puristellaan ylimääräinen neste pois ja aletaan putsaamaan kasvoja pyörivin liikkein. Sientä voi käyttää joko yksinään tai kasvojen puhdistusaineen kanssa ja itse suosin geeliputsaria tämän kaverina. Puhdistukseen tulee sienen avulla selvästi enemmän tehoa ja samalla verenkierto vilkastuu, iho uudistuu (kuolleet ihosolut irtoavat lian ja ylimääräisen talin ohella) sekä väsynyt iho virkistyy. Eli kyllä tästä selvästi hyötyä tuntuu olevan ja kivahan joustavalla sienellä on kasvoja hieroskella. Puhdistuksen jälkeen sieni taas huuhdellaan, puristellaan ja laitetaan narusta roikkuen ilmavasti kuivumaan. En ole muita vastaavia sieniä kokeillut, mutta hienosti toimii tällainen edullisempikin versio :) En tätä läheskään jokaisen kasvojen pesun yhteydessä käytä, koska aina ei viitseliäisyys riitä sienen liotteluun ja huuhteluun, mutta ei ollut laisinkaan turha ostos. Konjakkisienet kestävät noin 2-3 kuukautta, minkä jälkeen ne tulisi hävittää ja vaihtaa uuteen.


Aiemmin syksyllä Kärkkäiseltä ostettu Candy Soaps Breezy Lemon Soda nestesaippua pääsi mukaan postaukseen, koska otin sen käyttöön vasta suht äskettäin. Pirteän keltaisen värinen ja sitruunaisen tuoksun omaava saippua on oikein mainio käsisaippua tätä pimeää vuodenaikaa piristämässä. Candy Soapsin nestesaippuat kuuluvat suosikkeihini edullisen hintansa, simppeleiden puteleiden ja kivojen väriensä sekä tuoksujensa vuoksi.

8 kommenttia:

  1. Mie ilahduin, kun löysin tuon sarjan käsisaippuoita Sokokselta, ostin Colan :D Vielä en ole käyttöön ottanut, yritän noita jouluisia käyttää ensin pois :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekin katselin tuota Cola-versiota, mutta päädyin lopulta tähän sitruunaiseen :) Enpä tiennytkään, että näitä saippuoita saa Sokkariltakin. Hyvä juttu, koska aiemmin oon joutunut haalimaan niitä vaan Kärkkäiseltä.

      Poista
  2. Mä olen käyttänyt näitä Candy saippuoita lähes tulkoon koko vuoden, paitsi nyt jouluksi ostin Gunryä. Mullakin oli tuo Formula 10.6 pullo, jonka käytin ihan misellinä. Mutta nuo etiketin tekstit tuntuivat tarttuvan märkään ihoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Candy saippuat on kyllä kivoja :) Mullakin oli muistaakseni viime joulun aikoihin (tai sitten sitä edellisenä vuonna) Gunryn piparminttuinen polka-saippua käytössä, mutta nyt tänä vuonna en taida erikseen joulusaippioita hommata. Jemmoissa on nimittäin viime vuonna ostettuja joulunajan LE-suihkusaippuoita YR:lta ja pari jouluisen talvista kylpyvaahtoa Avonilta, jotka ajattelin käyttää pois kuleksimasta. Niistä kyllä riittää käsisaippua käyttöönkiin :)

      Ok, pitää siis yrittää varoa kostein käsin Formula 10.0.6 cleanseriin tarttumasta.

      Poista
  3. Ihanan näköinen Candy saippuatonkka. Mä kans tykkään tuollaisista kirkkaan värisistä saippuoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkkaat värit tuovat kyllä kivaa piristystä päivään :)

      Poista
  4. Lemon Soda kelpaisi mullekin :) Otin juuri käyttöön Dermosilin lakritsisaippuan, sekin on aika herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuoksu ei muuten tuossa Lemon Sodassa ole kuitenkaan ihan niin pirtsakka kuin ulkoasun perusteella voisi olettaa. Kivan sitruunainen se silti on eikä ole liian väkevä/kirpsakka.

      Kokeilin Dermosilin lakritsikäsivoidetta näytepussukasta, mutta sen tuoksulle en lämmennyt yhtään, joten saattanee olla ettei lakusaippuakaan olisi mun juttu...

      Poista