torstai 16. marraskuuta 2017

Kiva - kamala, lemppari - inhokki -haaste

Vaihteeksi on vuorossa haastepostaus, jonka löysin Zaza's Petals-blogista. En siis erikseen haastetta keneltäkään saanut, enkä henkilökohtaisesti lähde itsekään ketään haastamaan, vaan kannustan yleisluontoisesti kaikkia halukkaita tämän toteuttamaan :)

Kamalin ruoka
Pinaattikeitto. Inhoni kyseistä ruokaa kohtaan on säilynyt lapsuudesta saakka. Olen vuosien saatossa yrittänyt sitä useampaankin kertaan maistella, että josko epämieltymys muuttuisikin positiivisempaan suuntaan, mutta eipä ole muuttunut, enkä koe millään muotoa tarpeelliseksi pakottaa itseäni sitä enää jatkossa syömään. Pinaatti on kyllä todella terveellistä, mutta onneksi sitä voi syödä muussakin muodossa.

Kuva täältä.

Myös sisäelinruuat ja lipeäkala (jota on nykyään onneksi todella harvoin missään tarjolla jouluisinkaan) ovat sellaisia, joita en suuhuni vapaaehtoisesti laita.

Herkkuruoka
Olen simppelin perinteisen kotiruuan ystävä ja laitankin ruokaa lähes päivittäin. Mieltymykset vaihtelevat vähän vuodenaikojen mukaan ja tykkään muutenkin vaihdella raaka-aineita monipuolisesti. Tällä hetkellä lemppareitani ovat kalakeitto sekä hieman tuhdimmat sapuskat kuten lasagne sekä lihapullat kerma-pippurikastikkeella ja keitetyillä/höyrytetyillä perunoilla. Kauppojen palvelutiskillä myytävät grillatut broilerit ovat hyvän salaatin ja uunituoreen leivän kera oikein spesiaali herkkua.

Kahviherkku, jolle sanon ei
*Luokittelen kahviherkun tässä nyt joksikin makeaksi syömiseksi.* En juurikaan syö makeita leivonnaisia ihan terveyssyistä enkä niistä pahemmin edes perusta, suolainen piirakka tai voileipä maistuvat itselleni ennemmin, jos jotain apetta kahvin kanssa kaipaan. Ruuan suhteen olen hyvinkin kaikkiruokainen, mutta herkkujen kanssa melkoisen nirso. Ei:n minulta saavat keksit, pikkuleivät, muffinit/kuppikakut, murotaikinaiset makeat piirakat, kuivakakut, kääretortut, munkit, donitsit, viinerit ja leivokset. Noh, (täyte)kakkua otan kyllä siivun, jos kyseessä ovat synttärit, häät, joku muu juhla tai erityisempi kahvittelu.

Kahviherkku, jolle sanon kyllä
Yleensä ei tosiaan tule kahvin kanssa mitään makeaa nautittua, koska edellisessä kohdassa mainittujen syiden lisäksi, juon päivän kahviannokseni useimmiten aamulla aamupalan kanssa ja silloin ei makeahammasta kolota. Jos toisinaan jotain makeaa mielin kahvitellessa tai ruuan päälle jälkkäriksi niin tavallinen pikkupulla ja pullapitko, korvapuusti, pullataikinaan tehdyt marja- ja rahkapiirakat, letut, pannari ja tumma suklaa uppoavat meikäläiselle.

Telkkariohjelma, jota en katso
Salatut elämät, Kauniit ja Rohkeat (plus muut vuodesta toiseen pyörivät saippuasarjat) ja lähes kaikki, mutta etenkin kotimaiset Talk Show't sekä Game of Thrones. Urheilusta formulat ja pesäpallo eivät kiinnosta pätkääkään, kaikkea muuta pystyy edes puolella silmällä seuraamaan telkkarin ollessa taustalla auki ja tiettyjä lajeja katselen jopa ihan innolla :D


Kuva täältä.

Telkkariohjelma, jota katselen
Brittiläiset rikos-, poliisi- ja etsiväsarjat ovat lemppareitani. Kunnolla tehdyt dokumentit kiinnostavat aina, riippuen tietysti aiheestakin. Isompia urheilutapahtumia katselen erityisen mielelläni, esimerkiksi tulevien Etelä-Koreassa järjestettävien talviolympialaisten 2018 aikana on töllö mitä luultavammin auki aina, kun lähetystä vaan tulee. Viimeisin kunnolla seuraamani varsinainen tv-sarja taisi olla True Detective, mutta katselin sen molemmat kaudet DVD:iltä enkä telkkarista. Ennen tykkäsin kovasti erilaisista kokkailuohjelmista, kuten MasterChef Australiasta ja Arvostele mun illallinen -ohjelmasta, mutta niitä pitkään seurattuani iski kyllästyminen.

Inhokkisää
Kylmä ja märkä eli räntäsade yhdistettynä viimaiseen tuuleen, jolloin sadetta tulee melkein vaakatasossa ja tuntuma etenkin kasvoilla on jäätävä. Räntä kastelee vaatteet sekä kaiken muun varustuksen ja märkä loska hoitelee kengät. Näkyvyys on huono ja maa niljakkaan liukas.

Lempisää
Kirpeän raikas sekä lempeän aurinkoinen syksyinen sää. Muutama aste lämmintä tai pikkaisen pakkasen puolella. 

Kamalin musiikki
Tähän onkin yllättävän vaikea vastata. Kuuntelen musiikkia vähän, mutta automatkoilla ja siivoillessa on radio auki, joten musiikkia menee siinä sivussa kuitenkin laidasta laitaan. Sanotaan vaikka, että mollivoittoinen suomi iskelmä (etenkin jostain 40-60-luvuilta), tanhumusiikki ja joku liikaa örinää sekä mörinää sisältävä metallimusiikin genre.

Paras musiikki
Rock, mutta lähestulkoon kaikki menettelee sopivan kokoisina annoksina, poislukien nuo edellisessä vastauksessa mainitut.

Kamalin aika vuorokaudesta
Tämä riippuu todella paljon vuorokaudesta, mutta monesti se on varhainen aamu aikaiseen (pakolliseen) herätykseen yhdistettynä. Joskus, kun tulee heräiltyä omia aikojaan aamuvarhaisella hyvin nukutun yön jälkeen, niin silloin se on kyllä ihan parasta aikaa eikä laisinkaan kamalaa :D

Ja se paras aika
Aamut ja aamupäivät silloin, kun saa nukkua niin pitkään kuin unta riittää ja on aikaa ottaa muutenkin lunkisti. Toisaalta illatkin ovat kivoja, kun saa relata ja puuhastella mieluisia juttuja rauhassa.

Tästä menetän hermot
Epäoikeudenmukaisuudesta, metelistä, tungoksesta sekä kaikesta turhanpäiväisestä säätämisestä ja sohlaamisesta. 

Tästä rauhoitun
Rauhoitun ylipäänsä kotona oleilusta ilman mitään ylimääräistä hälinää. Kävelylenkit/ulkoilu toimivat mieltä rauhoittavasti nekin. Paitsi jos ulkona vallitsee inhokkisää :D

Mun huonoin mieliala
Alavireinen, (yli)stressaantunut, pessimistinen, ärtynyt.

Paras mieliala
Energinen ja iloinen.

Kodin turhake
Jaa-a, mikähän se voisi olla. Olen hankiutunut tarpeettomista keittiöhärpäkkeistä ja muusta meille turhasta elektroniikasta tehokkaasti eroon, koska säilytystilaa ei ole ylimääräistä. En osaa vastata tähän mitään, vaikka eiköhän tuolla kaappien kätköissä sellainenkin ole :/

Paras tavara
Tietokone. Ja nimenomaan vanha kunnon pöytäkone isolla näytöllä.

Vaate, jota en suostu laittamaan päälleni
Näillä vuosilla ja kiloilla en pukeutuisi julkisesti liian kireisiin tai paljastaviin vaatteisiin. Paljastavalla tarkoitan hädin tuskin kriittisiä paikkoja verhoavia vaatteita ja kireillä joka kurvia nuolevia, ihoa myöten joka kohdasta meneviä tekstiilejä. Legginsit yms. ovat poikkeus, mutta mielestäni ne eivät ole housut vaan vaativat seurakseen pidempihelmaisen yläosan.

Vaatteet, joissa viihdyn
Parhaiten viihdyn rennoissa kotivaatteissa. Yleisesti ottaen mukavuus ja käytännöllisyys vaikuttavat pukeutumiseeni eniten. Tyypillinen asuni kodin ulkopuolella on farkut ja pusero/toppi plus neuletakki tai sitten tunika/pitkä paitapusero tms. ja legginsit/jegginsit. Kesällä suosin enemmän mekkoja sekä hameita.

Haju, jota en kestä
Oksennus. En voi oleilla tilassa, jossa joku on äskettäin antanut ylen, koska alan äkkiä kakomaan silloin itsekin.

Paras tuoksu
Ilma sateen jälkeen, vastaleikattu nurmikko, kukkivien ruusupuskien ja juuri pestyjen, puhtaiden lakanoiden tuoksu.

Kuva täältä.


Kamalin luonteenpiirre ihmisellä
Epärehellisyys, vastuuttomuus, katkeruus ja ilkeys.

Mukavin luonteenpiirre ihmisellä
Ymmärtäväisyys, huumorintajuisuus ja luotettavuus.


2 kommenttia:

  1. Näitä on mukava lukea ja monessa kohtaa voi nyökätä itsekin, että noin se on ;)
    Pinaattikeitto oli joskus kansakouluaikana suuri yökötys, eikä meillä kotona sellaista oltu koskaan laitettu, joten muistan miten puistattavaa koulun pinaattikeitto oli. Silloin oli pakko syödä kaikki mitä keittäjä oli lautaselle laittanut.
    Mäkin katselin ennen kaikki mahdolliset Arvostele mun illallinen -tyyppiset ohjelmat, mutta liika on liikaa, ja sitten tuli totaalinen kyllästyminen. Samoin kaikkia hääohjelmia kuten Neljät hää, tuli ennen vahdattua tosi tiukasti;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :)

      Onneksi koulussa sai pyytämällä pienen annoksen ja muistini mukaan sai opettajan luvan kysyttyään jopa jättääkin, jos ei maistamisen jälkeen millään meinannut mennä alas. Ikävää tuo lasten "pakottaminen" syömään jotain itselleen todella vastenmielistä tai lautanen tyhjäksi vatsan ollessa jo täynnä, oon kuullut että näin tosiaan on ollut monin paikoin. Eri asia sitten, jos jatkuvasti olisi ruokaa jättämässä, ei suostuisi edes maistamaan eikä suostuisi syömään muuta kuin lempiruokia.

      Neljät häät -ohjelmaa seurasin itsekin jossain vaiheessa. Nyt saatan satunnaisesti katsella jakson, jos satun sen tullessa TV:n ääressä olemaan. Hääpuku-ohjelmat eivät sitä vastoin kiinnosta ollenkaan.

      Poista