lauantai 4. marraskuuta 2017

Lokakuun loppuneet

Hoitoainetta loppui kaksin kappalein.  


Dove Nourishing Secrets Thickening Ritual Conditioner ei onnistunut mainittavasti hiuksiini runsautta loihtimaan, mutta tietyllä tapaa jätti tukan toki kuohkeammaksi kuin monet hoitavammat hoitsikat, koska ei myöskään latistanut tai silottanut liikoja. Aika mitäänsanomaton tuote, joten ei pääse jatkoon.

Paljon parempi tapaus oli puolestaan Garnier Respons Intense Revitalizing Conditioner Maple Remedy. Hoitsikka on suunnattu erityisesti erittäin kuluneille hiuksille ja sen huomasi erinomaisesta hoitotehosta. En tarvinnut läheskään aina edes jätettäviä hoitoja vaan hiukset selvisivät ongelmitta pesun jälkeen tätä käytettyäni. Tukasta tuli terveemmän näköinen ja sopivan sileä eikä hiusten latvojen/pituuksien hapsotuksesta ollut tietoakaan. Toisaalta tämä on omalle hiuslaadulleni melkoisen ravitsevaa/hoitavaa eli saattoi monta kertaa peräjälkeen käytettynä veltostuttaa tukkaani, mutta silloin tällöin ja etenkin jonkin pesevämmän shampoon kaverina toimi oikein hienosti. Puteli sopi syksyiseen vuodenaikaan kivasti ja hoitoaineessa oli hyvä tuoksu.


Organic Shopin mint & lemongrass Fresh Shower Gel Minty Rain oli loppujen lopuksi tuoksultaan liian tujua, joten siirsin sen käsisaippua käyttöön. Putelin suulta nuuhkittuna ja ensimmäisillä käyttökerroilla pidin raikkaan virkistävästä minttuisesta tuoksusta, mutta pidemmässä käytössä nenäni alkoi havaitsemaan siinä omituista väkevyyttä (jopa alkoholisen vivahteen) ja "terävyyttä". Sitruunaruohoa en tuoksusta pahemmin erottanut. Tätä minttuista suihkugeeliä en hanki toistamiseen, mutta ehkäpä ostanen joskus vielä jonkun toisen version, merkin suihkugeelit kun ovat todella edullisia ja tuo pumppupullo on näppärä käytössä.

Jotkut käyttämistäni Doven suihkusaippuoista/shower cremeista ovat olleet ihanan hemmottelevan tuntuisia, mutta Invigorating Ritual Body Wash ei sitä ollut. Kyllä tällä avocadoöljyä ja kehäkukkauutetta sisältävällä kropan pesuaineella tuli vartalo puhtaaksi pestyä, mutta siinäpä se. Perus suihkusaippuaa ja vieläpä melko tylsää sellaista tuoksunsakin puolesta eli ei tässä oikein mikään houkuttele ostamaan uudelleen.

Jälleen pari Dermosilin minisuihkugeeliä (30 ml) tuli tiensä päähän. Classic Suihkugeelissä oli mieto, melko neutraali tuoksu ja virkistävässä Sauna suihkugeelissä tuoksu oli astetta pirteämpi. Tuttua ja turvallista Dermosil-laatua, vaikka eivät nämä nyt mitään huikeaa suihkuelämystä tarjoa.


Mixa Alcohol Free Purifying Lotion Anti-Imperfection rasvoittuvan ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kasvovesi oli sopivan lempeä iholle alkoholittomuutensa ansiosta. Sisällöstä löytyy mm. salisyylihappoa ja sinkkiä (Zinc PCA), joten oli suht tehokastakin hillitsemään epäpuhtauksien syntymistä ja hillitsemään rasvoittumista. Ei tämäkään toki ihmeainetta ole (jonka avulla iho olisi aina puhdas, näpytön ja kuulas), mutta hyvä tuote kaikkinensa omassa sarjassaan. Mixaa on myynnissä ainakin MyLook.fi verkkokaupassa joten saattanen tähän joskus palatakin.

Avon naturals hydrating aloe & cotton face spritz oli aivan huippu. Kasvotuntuma on kosteuttava ja raikas plus suihke laskeutuu kasvoille jotenkin "pehmeästi", vaikka onkin sen verran kasteleva ettei tätä kannata meikin päälle suihkauttaa. Tuoksu on miellyttävä ja mieto. Käyttelin suihketta yleensä iltaisin puhdistuksen jälkeen, jolloin en välttämättä laittanut enää yövoidetta suihkuttelun jälkeen (näin toimin silloin, kun sekaihoni oli selkeästi rasvainen ja yövoiteet tuntuivat vaan lisäävän kiiltoa sekä epäpuhtauksia). Hintakin on tosi edullinen ja vaihtelee hieman kampanjasta riippuen, mutta itse taisin muistaakseni sijoittaa tähän noin 3-4 euroa. Ainoana pienenä miinuksena suihkeen sisältämä AHA, joka saattaa lisätä herkistymistä auringonvalolle eli ei ole paras mahdollinen kesäajan tai ylipäänsä aurinkoisten päivien tuote. Tämä lepäilikin menneen kesän jemmoissa ja pääsi syksymmällä käyttöön uudelleen. Ja joo, ostan mitä luultavimmin uudelleen, jos sattuu olemaan tarjolla Avonille tilausta laittaessa.

Lavera Pore Refining Moisturising Fluid ei ole täysin lopussa, mutta päätin, että taistelu tämän kanssa kuitenkin loppuu nyt. Voiteesta olen marmattanut blogissa aiemminkin. Tämä oli siinä mielessä jännä tapaus, että välillä toimi kasvoillani kelvollisesti, toisinaan taas ei. Eli käytännössä joskus imeytyi hyvin eikä jättänyt ihoa kiiltäväksi, joskus taas ei meinannut "upota" ihoon millään ja teki naamalle nihkeän pinnan. Pumppu myös temppuili tuon tuostakin (meni kai jotenkin tukkoon kun oli jonkin aikaa käyttämättä). Yritin silti ottaa voiteen kanssa loppukirin ja saada sen käytettyä yövoiteena, mutta säännöllisen käytön myötä kasvoille alkoi ilmestyä kipeitä ihonalaisia epäpuhtauksia/patteja. Niitä sitten yritin saada puristeltua, mikä oli hankalaa (koska eivät olleet kunnolla ihon pinnalla) ja siitä jäi kipeitä punoittavia rupia :/ En tosin voi olla satavarma, johtuiko ongelma tästä voiteesta, mutta se ilmaantui kun alotin ns. tehokäytön ja vastaavasti katosi, kun lopetin käyttämisen.


Kicks Pink Punch anti-perspirantti. Ei pärjää pitävyydessä esimerkiksi Rexonoille ja hintaakin on pikkuisen markettidödöjä enemmän, mutta on silti riittävän tehokas eikä ärsytä kainaloita. Tuoksu on tässä versiossa makean "tyttömäinen" pienellä punssimaisella vivahteella höystettynä. Näissä Kicksin dödöissä on söpö pakkaus, mikä on osasyynä siihen, että päädyn näitä toisinaan ostamaan.

Avon Parisian Chic EdP minisuihke (10 ml). Kiva, makeahko sekä lämmin tuoksu, jossa on mukana mm. mustaa vadelmaa, Baccara-ruusua, jasmiinia ja santelipuuta.


Eos Huulivoide Vanilla Mint. Tuoksui nimensä mukaisesti makean minttuiselle ja koostumus oli pehmeää sekä helposti huulille levittyvää. En mitään valittamista keksi hoitotehostakaan, riitti huulilleni vallan mainiosti. Käytössä on jo uusi eos huulirasva, mutta tällä kertaa puikkomaisessa muodossa.

Yves Rocherin Candied Orange & Cinnamon Lip Balm on varmaan jo muutaman vuoden takaista LE-sarjaa. Näitä oli itselläni muistini mukaan kaksi, joista tämä viimeisempi tuli korkattua käyttöön vasta paljon myöhemmin. Tuoksu on talvinen/jouluinen, mutta kosteutustehot eivät meinaa riittää talviaikana, jolloin tätä olisi mukava tuoksunsa puolesta käyttää. Tuntuu ettei tämä tee nykyisin huulilleni yhtään mitään, joten saa lähtöpassit, vaikka normaalikuntoiselta näyttävää ja tuoksuvaa huulirasvaa on vielä jäljellä ja päiväystäkin vielä riittäisi.

The Body Shop Almond Milk & Honey Calming & Protecting Hand Cream on ihanan täyteläistä, mutta imeytyy kuitenkin ripeästi eikä jätä tahmaista jälkituntumaa. Tuoksuu omaan nenääni hunajaiselle ja ehkä hieman mantelimaisellekin. Pidin tästä niinkin paljon, että rupesin "säästelemään" käsivoidetta, kun tuubi alkoi olemaan loppusuorallaan, mutta mitäpä suotta, näitähän saa TBS:sta lisää, joten käyttelin nyt rasvan jämät pois. Seuraavaksi voisin oikeastaan kokeilla merkin Frosted Plum käsivoidetta, mikäli ennätän sellaisen vaan hommata ennen kuin myydään loppuun (kyseessä LE-kausisarja).


L.A.Girl PRO.conceal HD concealer (971 Classic Ivory) oli himpun verran liian tummaa/persikkaista väritykseeni nähden, mutta toimi silmien alusilla tummuutta neutralisoimassa jonkun vaaleamman peiteaineen alla. Kyseinen lähes kulttimaineessa oleva peiteaine tuntuu blogien sekä muiden arvostelujen mukaan jakavan mielipiteitä ja itse lukeudun siitä tykkääviin. Mielestäni koostumus on hyvä, sillä se ei tee ihosta kuivakkaan näköistä ja peiteainetta on vaivaton häivytellä sekä tasoitella iholle. Tuubissa on sivellinaplikaattori, joka ei kummoisesti toimi tasoitteluun, mutta iholle annosteluun ja alustavaan levitykseen oli ihan ok. Voisin ostaa uudelleenkin, mutta en tässä sävyssä. Vaaleamman ja kirkkaamman (969 Porcelain) värin lisäksi keltainen ja vihreä HD peiteaine kiinnostavat myöskin. L.A.Girlin peiteaineet ovat kukkaroystävällisiä ja niitä löytyy ulkomaiden lisäksi joistakin suomalaisista verkkokaupoista (esim. Pastel Beautysta ja Makeupshopista).

Cien Perfect Nude Concealer taisi olla erä- tms. kausituote Lidlin valikoimissa. En ole asiasta kärryillä, koska en ole enää Lidlin meikkihyllyjä katsellut sillä silmällä pitkiin aikoihin. Sävy (20 Medium Teint) oli itselleni inasen liian tumma, mutta menetteli kevät- ja kesäaikaan, kun kasvot eivät olleet kalpeimmillaan. Tuubin päässä oleva pieni palleromainen "sieniaplikaattori" oli liian kova ja joustamaton, jotta olisi toiminut mitenkään laittamisen/levittelyn apuna. Peiteaineena ei ollut sieltä parhaimmasta päästä, mutta ei huonokaan. Jos peitettävää ei ollut paljon tai käytti kaverina pahimpiin kohtiin toista peiteainetta/correctoria niin oli ihan jees. Ei mene jatkoon (vaikka näitä saisikin edelleen).

Yves Rocherin couleurs nature Aurinkopuuteriduossa (01. Hâle léger) oli säilyvyydeksi merkitty 12 kk ja tuo aika on reippaasti ylittynyt. En puuterimaisten tuotteiden kohdalla näitä käyttöikä päivämääriä välttämättä kovinkaan orjallisesti seuraile tai noudata, mutta puuterin pinta alkoi menemään sellaiseksi, että katsoin parhaimmaksi tästä luopua. Tässä oli kivasti kaksi sävyä, joita pystyi sekoittelemaan tai käyttämään jompaa kumpaa ja koska sävy oli isommassa puuterissa liian oranssihtavaa, käyttelin lähinnä vaan pienempää ruskeampaa puuteria toisinaan varjostuksiin. Nyt tuo ruskea sävy on omituisen haalistunut ja pinnaltaan jähmeää, jolloin väriä ei meinaa enää irrota. Sormella pyyhkäistessä puuteri on rakenteeltaan myös jokseenkin paakkuista eikä levity tasaisesti, joten ikä alkaa näkymään. Puuteriduo tuoksuu samankaltaiselta (ellei ole jopa sama tuoksu) kuin merkin Monoi-tuotteet eli kesäiset fiilikset nousivat pintaan tätä käytellessä :) Yhtenä ainesosana on Gardenia kukkien uute, jonka pitäisi silottaa ihoa, mutta silminnähtävää vaikutusta en sen suhteen huomannut.

Näytteet:


Loreal Pure Clay Detox Mask oli perushyvä puhdistava savinaamio. Peilikaapista löytyy purkki sarjan Purify-naamiota, joka sekin on ollut mieleeni. Laiskana (välillä tosin ryhdistäytyvänä) naamioden kanssa puuhastelijana yritän mielummin hommata yksittäispakattuja naamiopusseja tai sheet maskeja, mutta näitä Lorkun Pure Clay naamiota on usein niin hyvässä tarjouksessa, että vahvasti epäilen kyseisiä purkkeja välillä ostavani jatkossakin.

Dermosilin joulutuotenäytteiden (tai edes kuvastonkaan tuotteiden) joukosta löytyi vain yksi juttu, joka herätti innostusta. Se oli Organic Body Butter Mint, mutta ei sekään niin paljon inspiroinut, jotta lähtisin ennen joulua Dermosil tilausta aivan välttämättä tekemään. Katsotaan nyt. Tilaan kyseistä vartalovoita sitten myöhemmin (kun muukin tilaaminen on ajankohtaisempaa), jos sitä ei vaan myydä loppuun aiemmin (niin kuin useille Dermosilin kausituotteille tuppaa tapahtumaan).

Cinnamon Shower Gelista luulin etukäteen ajateltuna tykkääväni, koska kanelin tuoksu sopii monesti kosmetiikkatuotteille kivasti, mutta tämä ei iskenyt meikäläiseen lainkaan. Tuoksussa oli mukana imelän ällö vivahde, joka tökkäsi saman tien.

Lakritsi käsivoide oli koostumukseltaan ja hoitavuudeltaan ihan jees, mutta tuoksu oli tässäkin tapauksessa itselleni liikaa. Laku on syötävänä herkkua eikä tuoksu pahalle, mutta en oikein välitä sen tuoksuisesta kosmetiikasta. Mulle tulikin tästä etäisesti mieleen salmiakkikossu tai lakritsinmakuinen yskänlääke, jotka ovat molemmat kammottavia. Hauska idea, harmi kun tuoksu ei istunut omiin mieltymyksiini.

2 kommenttia:

  1. Mä oon viime aikoina ollut hieman pettynyt noihin Dermosilin uusiin tuoksuihin, kun noita näytteitä on Dermon lehden välissä tullut. Lakukäsivoide oli muuten ok, mutta pahimpiin rohtumiin se ei minulla tehonnut eli sanoisin kiinnostavimmaksi juurikin tuon minttu-vartalovoin. Sport & Beach - ripsariakaan ei enää saa, niin on vähän mennyt maku koko Dermosiliin. :( On siellä toki hyviäkin tuotteita, mutta jotenkin ei jaksa parin jutun takia alkaa tilausta tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pyrin tilaamaan Dermosililta aina sen 50 euron edestä, että saa postikulut ilmaiseksi :) Kovin usein en siis viitsi tilauksia laittaa, koska muitakin menoeriä on riittämiin ja budjetti on yleensä muutenkin suppea.

      Dermosililta löytyy useampiakin luottotuotteita, joihin palaan kerta toisensa jälkeen, mutta nyt en vaan näille joulutuotteille lämmennyt. Lukaisin äskettäin myös arvosteluja Dermosilin nettikaupasta ja kovasti tuntuvat nämä uudet kausituotteet mielipiteitä jakavan, lähinnä juurikin tuoksujensa osalta.

      Poista