maanantai 13. marraskuuta 2017

Voiteita kuivahtaneelle iholle

Loppusyksyn ja talven viimoissa sekä kelien kylmetessä alkaa kuivuminen vaivata useampien ihoa. Lisäksi lämmitys kuivattaa huoneilmaa ja lämpötilan vaihtelut (ulkona kylmää ja sisällä lämmintä) saattavat omalta osaltaan vaikuttaa korppuuntumista lisäävästi. Nämä postauksen voiteet olen arvioinut (ja hyviksi todennut) yleensä suht normaalin, vain ajoittain pintakuivan/karhean ja enemmänkin syksyisin/talvisin kuivumiseen taipuvaisen ihon omaavan tyypin näkökulmasta. Minulla ei ole (tietääkseni) atopiaa tai allergioita, jotka juurikaan vaikuttaisivat ihon kuntoon tai sitä hoitavien tuotteiden valintaan. Toisaalta, jos iho ei ole kosteusköyhä, saattavat nämä rasvat olla siinä tapauksessa liian "tujuja" ja hankalasti imeytyviä.


Kädet ovat eniten koetuksella ja itselläni saattavat etenkin rystyset ärtyä/rohtua välillä pahastikin. Silloin eivät tavalliset peruskäsivoiteet useinkaan enää suuremmin auta vaan on turvauduttava tuhdimpiin rasvoihin.


Sellaista edustaa Burt's Bees Beeswax & Banana Hand Cream. Voide on jopa salvamaisen paksua, mutta se ohenee ja notkistuu käsiin laitettaessa jonkin verran, joten levittäminen on yllättävän vaivatonta koostumukseensa nähden. Tällainen paksu "balmi" ei kuitenkaan kovin nopeasti ihoon humahda, joten sen vuoksi tämä on itselläni käytössä öisenä käsihoitona. Kämmenpuolet (jotka eivät juurikaan kuivuudesta kärsi) eivät meinaa tätä voidetta imaista ja ne jäävät rasvan jäljiltä epämiellyttävän rasvaisen nahkeiksi, joten en kämmeniin tätä edes hieroskele. Tämä ei ole ollut omistuksessani vielä kovin pitkään, mutta ensivaikutelma on, että hoitoteho on huippuhyvä. Esimerkiksi taannoin rystysten ollessa osittain "ruvella" ja iho oli paikoin pienillä haavoilla, rohtumat sekä karheudet paranivat huomattavasti jo yhden käyttökerran jälkeen ja muutaman yöajan vaikuttamisen jälkeen kädet olivat pehmeän sileät eikä kuivuudesta näkynyt merkkiäkään! Tätä voi tietysti käyttää täsmätuotteenakin, jos ei halua näin paksua, hoitavaa ja hitaahkosti ihoon imeytyvää voidetta koko käsien alueelle laittaa eli sivelee vain sellaisiin kohtiin (vaikkapa niihin kuivuneisiin rystysiin, kynsinauhoille jne.) missä kuivahtimistilanne on päässyt/pääsemässä valloilleen. Tuoksu on todella miedosti banaaninen ja sekin hienoinen vivahde katoaa aika sukkelasti laittamisen jälkeen, mutta itse kyllä tykkään tästä sopivan luonnollisesta ja vain inasen makeahkosta tuoksusta.


Tilasin joskus MyLook.fi-verkkokaupasta pienen purkin (50 ml) Garnierin Body Repairing Care Multi Usage Creamia. En ole markettien voidehyllyjä tämän rasvan osalta tutkaillut, mutta tuolta mainitusta nettikaupasta tätä löytyy isommassakin purkissa plus lotion- sekä käsivoideversio. Tai ainakin olettaisin, että kyseessä on samainen tuote hieman eri muodoissa (tässä pienessä putelissa lukee enimmäkseen puolaa tmv. slaavilaista kieltä).

Olen käyttänyt tätä vartalovoiteena, vaikka nimensä perusteella kaiketi sopisi muihinkin tarkoituksiin (jalka- ja käsivoiteeksi?). Voide kosteuttaa tehokkaasti ja kuivuudesta johtuva ihon kiristely ja pienet kutinat säärien alueella tuntuvat helpottuvan nopeasti. Koostumus on aikalailla tavallisen vartalovoiteen kaltaista eikä kovin paksua, mutta on tämä silti himpun verran paksumpaa kuin monet body lotionit ja iholle jää voideltu tuntuma välillä suht pitkäksikin ajaksi. Oikein mainio talvikäyttöön ja pahemmin kuivuudesta kärsiville on omiaan varmasti muulloinkin.

Tuoksu on erikoinen, en osaa sitä tarkemmin määritellä, mutta se on omaan nenääni jollain tapaa hyvinkin makea ja kuitenkin samalla voidemainen. Sama/samankaltainen tuoksu oli muinoin jossain muussakin Garnierin kropparasvassa, jota oli myynnissä vuosikausia sitten. Nopea googlaus paljasti, että Repairing Care-sarjan tuotteissa on vaahteran mahlaa/uutetta ja täällä kotimaan marketeissa sitä on saatavilla hiustuotteiden lisäksi vartaloemulsiona Respons-sarjassa Maple Remedy nimellä. Viime kuun loppuneissa olikin Maple Remedy hoitoaine, mutta tuoksu oli siinä erilainen kuin tuossa pikku purnukan voiteessa (vartaloemulsion tuoksusta en osaa sanoa, kun en ole sitä käyttänyt tai tuoksutellut).

LV Perusvoide Plus on myöskin suunnattu erittäin kuivalle iholle. Tämä on ehkä joiltain osin vähän tylsäkin (pakkauksen ulkoasu, hajusteettomuus), mutta kuitenkin sellainen tasaisen varma ja luotettava peruspuurtaja voiderintamalla. Toisaalta hajusteettomuus on hyväkin asia, koska sopii silloin paremmin allergioista tai hajusteherkkyydestä kärsiville ja arvelisin, että välillä on muutenkin suotavaa (iho ja aistit kiittävät) tarttua sellaisiin tuotteisiin, joihin ei ole lisätty ns. ylimääräistä (esim. hajusteet, väriaineet). 


Tuntuma iholla on oikein miellyttävä, tämä ei jää ainakaan omalle iholle pyörimään valkoisena jankkina, joka ei millään meinaa imeytyä, vaan itseasiassa voide humahtaa ihooni nopeasti. Iholle jää kosteutettu sekä rauhoittunut fiilis. Koostumus on täyteläisen paksuhkoa ja tuubissa kerrotaan tämän sopivan jalkavoiteeksikin. Olen tykännyt tästä vartalovoiteena joko ihan yksinään käytettynä (etenkin sääriin, joissa kuivuusongelma on suurin) tai sitten olen sekoitellut tätä johonkin toiseen kevyempään kroppalotioniin tuomaan lisää hoitotehoa. Yhteenvetona sanoisin, että kyseessä on edullinen, kotimainen, helpon saatavuuden omaava (omani ostin Prismasta), moneen käyttötarkoitukseen sopiva ja toimiva voide. 

2 kommenttia:

  1. Burt's Beesin voide vaikuttaa todella hyvältä ja banaanin tuoksusta annan vielä plussan:) Olisi varmaan ihan ässä kynsinauhoille. Mulla ne repeilee kuivilla keleillä inhottavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä pitänyt kynsinauhatkin hyvässä kuosissa :) Burt's Beesillä on tosin kynsinauhavoidetta myynnissä täsmätuotteena erikseenkin ja sekin vaikuttaa toimivalta, mitä nyt olen arvosteluja siitä tullut lukeneeksi.

      Poista