sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Loppuneet 6/2019

Kasvovesiä loppui kesäkuun aikana useampi, joten lähdetään liikkeelle niistä.


Garnier Botanical Cleanser Flower Honey Recomforting Toner. Luulin kasvoveden olevan kosteuttavampi sekä täyteläisempi tapaus kuin mitä se loppujen lopuksi olikaan, koska se on suunnattu kuivalle iholle. Sopi kuitenkin sekaiholle ongelmitta ja kasvot tuntuivat jännästi "napakoituvan" hetkeksi käytön jälkeen. Puhdistuksen viimeistely hoitui tehokkaasti eikä makealle (hunajaiselle?) vivahtava tuoksukaan käynyt pahemmin ärsyttämään. Ihan ok, mutta ei tässä mitään sellaista ole, että haluaisin välttämättä ostaa uuden putelin (vaikka Garnierin kasvovedet edullisia ovatkin ja monesti merkkiä on jossain tarjouskampanjassa). Tämän putelin tilasin muistaakseni MyLook.fi verkkokaupasta muutamalla eurolla.

Eräs Lumenen kestosuosikkini on Kirkas Radiance Boosting Clarifying Toner. Omissa rutiineissa käytän tätä enimmäkseen aamuisin. Riittävän putsaava ja virkistävä sekaiholle, mutta ei kuivata kasvoja liikaa. Kiva tuoksu. Tulee edelleen varmasti hankittua tätä jatkossakin.

Ziaja antioxidation acai berry face toner. Suihkepullo oli näppärä. Toisinaan suihkin kavovettä ensin reilusti kasvoille ja kävin sitten vielä nassun läpi kasvovedellä kostetun vanulapun kanssa. Joskus taas käytin pelkästään vanuun laitettuna ja saatoin suihkaista tätä kasvovoiteen päälle "tehostajaksi" eli toimi kosteuttavana kasvosuihkeenakin (mutta ei toki oikein sovellu meikin päälle). Kasvovedessä on pirtsakka tuoksu ja myös kasvot tuntuivat pirteiltä käytön jälkeen. Tonerin pitäisi toimia ikääntymisen ensimerkkejä sekä ilmansaasteita vastaan ja hyvä, jos niin teki (ihan silmämääräisesti kun tuollaisiin asioihin on vaikea ottaa kantaa). Nähtäväksi jää palaanko tähän vielä uudemman putelin muodossa.


Herbina Energy Boost Puhdistusgeeli normaalille ja sekaiholle. Hyvä perusputsari, jossa on kiva tuoksu (sisällössä on mm. tyrnimehua ja appelsiininkukkavettä, jotka tulevat tuoksussa esiin sopivasti). Kovin runsaasti tämä ei kasvoilla lähtenyt vaahtoutumaan vaan pysyi aika lailla geelimäisessä olomuodossa, mutta eipä tuo itseäni haitannut.

Garnier SkinActive Botanical Day Cream Moisture+ with Green tea. Päivävoiteen lupaillaan kosteuttavan ja mattapintaistavan ihoa. Päädyin nappaamaan tämän Tokmannin hyllystä, koska voiteen ainesosat ovat 96 prosenttisesti luonnollista alkuperää ja hinta oli ostohetkellä hyvinkin huokea (alle neljä euroa meneillään olleessa kampanjassa).

En tykännyt tästä monestakaan syystä, vaikka sitkeästi käytinkin loppuun saakka. Ensinnäkin kasvotuntuma oli varsinkin alkuun levittämisen jälkeen nihkeän nahkea sekä useinkin sellainen kasvoja "hiostava". En myöskään erityisemmin huomannut kiillon vähenemistä eli mattaavaa ominaisuus ei toiminut omalla naamallani. Kosteuttavuus oli sekaiholle ihan ok tasoa (muulloin kuin talvisin), mutta ikävästä kasvotuntumasta johtuen kasvot eivät tuntuneet lainkaan raikkaan kosteutetuilta tai "virkeiltä". Tuoksu ei ollut mieleeni, koska se oli huonolla tavalla "vihreä" ja muutenkin jokseenkin outo omiin mieltymyksiini nähden.


Kocostar Slice Mask Sheet Watermelon naamioviipaleet tuntuivat ihanan kosteuttavilta ja virkistäviltä kasvoille laitettaessa. Ne olivat todella kosteita muutenkin, joten pysyivät naamalla hyvin. Nesteen imeytyessä kasvoille vaikutusaikana, kosteuttavan virkistynyt tunne hävisi nopeasti ja laput alkoivat tuntua jopa kutittavilta/kiristäviltä vaikutusajan loppupuolella. Tuoksu oli aika esanssinen eikä niin kiva kuin luulin. Tulipa kokeiltua, mutta en ole innostunut hankkimaan toistamiseen.


Avon naturals clean slate shampoo. Tämä oli hyvä! Verbenaa ja piparminttua sisältävä shampoo putsasi hiukset todella tehokkaasti eli kyseessä on erittäin pesevä tapaus. Tartuin tähän aina kun kaipasin tehokasta pesua ja raikkautta. Tarvitsi kaverikseen täyteläistä hoitsikkaa/tehohoitoa, koska muuten massiivinen takkuuntuminen oli taattua. Silloin tällöin käytettynä ja hyvän hoitoaineen kanssa ei kuitenkaan kuivattanut hiuksia. Tuoksui piparminttuisen raikkaalle ja jätti myös hiukset ihanan raikkaan tuntuisiksi (perusteellisesti puhdistetuiksi). Voisin hommata toistekin.

XZ Herneproteiini Hoitoaine hennoille ja normaaleille hiuksille. Hoitotehoiltaan aika kevyt, mutta hyväntuoksuinen hoitoaine. Jonkin hoitavamman shampoon ja jätettävien hoitoaineden kanssa teki hiukset terveen näköisiksi ja jänteviksi. Eipä tästä nyt erityistä sanottavaa ole, perus XZ hoitoaine.

Schwarzkopf Gliss Winter Repair hoitoainesuihke. Tämän pitäisi vähentää varsinkin talvella esiintyvää hiusten sähköistymistä, suojata kuivumiselta ja tehdä tukasta helpommin kammattava. Itselläni hiukset sähköistyvät nykyisin todella harvoin edes talvisin, joten en osaa arvioida oliko tällä siihen seikkaan vaikutusta. Muilta osin toimi moitteettomasti eli kosteutti, siloitti ja suojasi hiuksia. Pyyhekuiviin hiuksiin suihkittuna oli erinomainen apu hiusten selvittelyssä. Glissin hoitoainesuihkeet ovat olleet mieleeni, koska ovat edullisia (saa marketeista), kosteuttavat sekä selvittävät tehokkaasti, suihke on sopivan hienojakoinen sekä tuoksut ovat miellyttäviä. Toisaalta kokeilemani merkin suihkeet lähmäävät hiukset ja rasvoittavat tukan nopeammin, jos niitä erehtyy laittamaan vähänkään liikaa tai kuiviin hiuksiin (joskus saatan silti suikauttaa kämmeneen ja puristella hiusten latvoihin kuiviinkin hiuksiin).


Avon naturals blushing Cherry Blossom suihkugeeli. Cherry Blossom taitaa olla suosikkini kautta aikojen naturals -sarjan tuoksujen osalta. Pehmeän kirksikankukkainen tuoksu on ihana.

Lovea blue lagoon suihkegeelissä on paksu koostumus, joten sitä oli hankalahkoa saada melko kovasta muovisesta pullosta ulos. Tuoksu on tässä varmaankin aika lähellä Yves Rocherin Monoi suihkugeeliä (näin muistelisin, mutta en tosin ole vuosiin tuota YR:n monoita käyttänyt). Toinen pullo merkin suihkugeeliä eri tuoksussa löytyy vielä jemmoista, mutta taidan laittaa sen suosiolla käsisaippua pumppupulloon paksun koostumuksensa vuoksi, jolloin käyttö on varmasti helpompaa. Ei huono suihkugeeli, mutta koostumuksesta/pakkauksesta pieni miinus.

Minipullo Treacle Moonin one ginger morning suihkugeeliä tuli "säästeliäästä käytöstä" huolimatta nyt tiensä päähän. Tämä oli aiemmin esillä kevään lempparit -postauksessa. Pitänee hommata isompi pullo.


Hawaiian Tropic Sun Lotion SPF50 saa aikaan todella kesäiset fiilikset trooppisen ja kookoksisen tuoksunsa ansiosta. Ei ole liian tahmaisen tuntuinen iholla ja imeytyy aurinkovoiteeksi sukkelasti. Teki myös ihosta pehmeän tuntuisen. Toimi siis kropalla ja dekolteella hienosti (kasvoille käytän aina omaa aurinkosuojavoidetta).

Vaseline intensive care käsivoide on yksi markettikäsivoiteiden klassikko, vaikka ainakin pakkaus uusiutuu (sisällöstä en osaa sanoa) välillä vuosien kuluessa. Tätä tulee toisinaan ostettua, koska on tuttu, turvallinen ja edullinen perustuote. Hyvin tunnistettava "voidemainen" ja naisellinen tuoksu, josta pidän. Koostumus on hieman lotionin kaltaista eli ei ole tuhtia voidetta, mutta kosteuttaa suht normaalissa kunnossa olevat kädet ja tekee ne pehmeiksi.

Organic Shop tea tree & patchouli Foot Cream-Butter. Sopivan oloinen koostumus, joka ei ollut liian paksua/tahmeaa, mutta ei liian kevyttäkään. Imeytyi aika nopeasti, mistä plussaa. Kosteuttajana keskitasoa eivätkä jalkapohjat tuntuneet pehmentyvän juuri lainkaan (mutta kovettumille on tietysti omatkin voiteet olemassa). Tuntui virkistävän, jos laittoi väsyneille jaloille. Tuoksun voi ounastella jo tuosta nimestä... Teepuuöljy tuli voimakkaana esiin, mikä aiheutti joskus pientä tökkimistä. Ei jatkoon.

VitaWohl Eis Gel. Kylmägeeliä meillä kuluu jatkuvalla syötöllä (molemmilla fyysinen työ ja paikat tuon tuostakin jumissa muutenkin), joten mielissäni kokeilin tätä edullista merkkiä (löytyy esimerkkiksi Puuilosta). No jaa, tehokkaamman oloisia geelejä on pilvin pimein, mutta kyllä tämä nyt yhden tuubin verran menetteli.


Essence eyebrow designer kulmakynä (04 blonde) oli koostumukseltaan kovahko, mutta tällä sai aikaan luonnolista jälkeä ja sävy mätsäsi itselleni todella hienosti. Tämähän on teroitettavaa mallia, joten kynän sai halutessaan kunnolla teräväksi tarkempaa työskentelyä varten. Oli käytössä aikansa ja nyt kun muita parempia kulmakyniä on korkattuina, joutaa pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti