tiistai 20. elokuuta 2019

Hiustuotteita ruodinnassa


Aloitetaan muutamasta sellaisesta tuotteesta, jotka ovat olleet ns. kokeilulistallani pitkään (jo vuosien ajan) ja vihdoin olen päässyt niitä kokeilemaan.

Sexy Hairin big sexy hair -sarja on kiinnostanut erityisesti, koska tuuheutus on tässä letissä aina paikallaan. Merkin nimi on aika korni, mutta itse tuotteista on tullut lueskeltua paljonkin lupaavia arvioita, joten nimi ei ole lopahduttanut mielenkiintoani. Merkkiä on myynnissä useissakin verkkokaupoissa sekä täällä seudulla myös Hiustalon outletissa. Hiustalossa oli minikokoisia (50 ml) sexy hairin puteleita tarjolla euron hintaisena ja näistä oli kätevää aloittaa merkkiin tutustuminen.


Big sexy hair Volumizing Treatment Body Booster hiusnaamio. Tämän avulla ohuista ja hennoista hiuksista pitäisi tulla tuuheammat vain kahdessa minuutissa. Hoito kosteuttaa latistamatta, sopii värikäsitellyille hiuksille ja se sisältää UVA- ja UVB-suojan. Pari minuuttia on sopiva vaikutusaika tällaiselle kärsimättömällekin maskien käyttäjälle (en jaksa muhitella mitään hiuksissani kovin pitkiä aikoja). Tekee hiuksista kuohkean runsaat ja paksumman tuntuiset, joten toimii tukassani niin kuin luvataankin. Käytän tätä tosin kohtuullisella annostelulla eli laitan saman määrän kuin laittaisin hoitoainettakin (muita hiusnaamiota hölvään hiuksiin usein reilummin). Tuoksu on miellyttävä (hivenen karkkimainen?), joten senkin puolesta voisin ostaa täysikokoisen tuotteen ja/tai vaikkapa sarjan shampoonkin.

Smooth sexy hair sulfate free Smoothing Conditioner lupailee tehdä hiuksista pehmeät, sileät ja kiiltävät. Hoitoaine ravitsee, suojaa kosteudelta ja ehkäisee pörrööntymistä. Voin ilokseni sanoa tämäkin kohdalla, että toimii. En ehkä jokaisessa pesussa tätä lähtisi käyttämään, koska on sen verran hoitava/silottava hoitoaine, mutta tuuheuttavan jätettävän kanssa hiuksistani tulee tällä hoitsikalla ilmavan pehmeät, terveen kiiltävät sekä sileät. Tuoksu on niin ikään mieleeni. Voisin ostaa tätäkin lisää!

Merkin shampoita ja hoitoaineita on saatavilla useampaa eri linjaa ja eri kokoja (50 ml-1000ml). Muotoilutuotteitakin löytyy. Hinta vaihtelee ostopaikasta riippuen. Esimerkiksi 400 ml:n puteli Smooth sexy hair hoitoainetta maksaa Cocopandalla tällä hetkellä 11 euroa (normaalihinnan ollessa parinkympin kieppeillä). Kannattaa siis kyttäillä tarjouksia/kampanjoita, jos näitä mielii itselleen hankkia.


Tigi Bed Head Small Talk on myös keikkunut mielen perukoilla sen verran pitkään, että oli korkea aika se hankkia. Kyseessä on 3-in-1-tuote eli jätettävä hoitoaine, muotoilu- ja viimeistelytuote yhdessä. Tuotekuvauksen mukaan se lisää hiusten volyymia ja kiiltoa sekä antaa kevyttä pitoa. Sisällöstä löytyy B5-vitamiinia (vahvistaa ja korjaa), auringonkukkaöljyä (kosteuttaa/antaa kiiltoa) sekä jojobaöljyä (ravitsee). Voi käyttää kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Sopii föönauksen alle hyvin, koska lämpösuoja löytyy.

Itselläni tämä toimii enimmäkseen jätettävänä tuuheuttavana hoitoaineena kosteisiin hiuksiin puristeltuna ja pöyhittynä. On oiva apuri hiusten selvittelyssä ja hiusten kuivuttua huomaan volyymin selvästi lisääntyneen. Auttaa hiusten käsittelyssä tehden niistä helpommin muotoiltavat. Ehkäisee myös kuivien latvojen hapsuuntumista. Joskus saatan laittaa pienen pienen nokareen kuiviinkiin hiuksiin latvoja silottamaan. Pääsee parhaiten oikeuksiinsa föönauksen kanssa, mutta itse jaksan tarttua fööniin äärimmäisen harvoin (pesen hiukset yleensä iltaisin/töiden jälkeen ja annan kuivua vapaasti). Tykkään kyllä tästä kovasti muutenkin enkä koe föönausta aivan välttämättömäksi. Tuoksu on kuvauksen mukaan mustikkainen. No, onhan siinä jonkin sortin mustikkaisuutta, mutta aika esanssisella tavalla. Tuoksu ei kuitenkaan ole varsinaisesti "paha", mutta voimakas ja makea se on. Onneksi ei jää hirveän voimakkaasti hiuksiin niiden kuivuttua, mutta hillitympi tuoksu olisi ollut enemmän makuuni (toisaalta Tigi on Tigi, eikä se kovin pliisuja tai luonnollisia tuoksuja tuotteissaan suosi).


Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir on uusin ihastukseni hiusöljyissä. Rakennepaikkaavassa ja jälleenrakentavassa hoitoöljyssä on mukana argan-, jojoba- ja manteliöljyä, jotka mm. suojaavat hiusten omaa keratiinia. Pesun jälkeen kosteisiin latvoihin laitettuna tekee niistä kiiltävät sekä pehmeät. Ei tahmaa tai rasvoita tukkaa, ainakaan jos muistaa kohtuuden annostelussa. Pumppullo on näppärä eikä sotke. Tuoksuu hyvälle ja mikä parasta, tämä on omalla mittapuullani edullinen (on usein tarjouksessa/kampanjoissa, jolloin hinta on tällä pienemmällä 30 ml:n pullolla noin kympin luokkaa).

 
Tigi Bed Head Superstar Queen for a Day Thickening Spray. Nappasin tämän mukaani Sokoksen kassalle jonkin alennuksen siivittämänä enkä siinä hetkessä perehtynyt tarkemmin tuotekuvaukseen. Tämä on "tuuheuttava kampaussuihke, jolla saa aikaiseksi volyymia, runsautta ja tuuheutta. Hiuksista tulee joustavat ilman tahmaista tunnetta." Hyvältähän nuo lupaukset kuullostavat, mutta tätä suositellaan käytettäväksi erityisesti ennen föönausta ja kuten jo aiemmin tuli todettua, en juurikaan sellaista harrasta. Useissa lukemissani tuotteen arvosteluissa tuli ilmi tämän toimivan ehdottomasti parhaiten tyvikohottajana, jota siis suihkutetaan pyyhekuivan tukan tyveen minkä jälkeen kuivataan hiustenkuivaajalla.

Olen kokeillut muutamia kertoja suihkia ja pöyhiä tätä kuiviin hiuksiin, mutta kuten arvata saattaa, ei sovellu kuivien hiusten tuuheuttajaksi millään muotoa (silloin suihke kastelee hiuksia liikaa, tahmaa ja vaikutus on vaan lähinnä silottava sekä helposti hiukset rasvoittava). Kosteissa hiuksissa toimii joten kuten tyveen pöyhittynä antaen hiuksille inasen nostetta sekä rakennetta, mutta vaatii todellakin sen föönauksen toimiakseen kunnolla. Tuoksu on kiva, mutta jälleen aika voimakas (koska Tigi). Hyvä tuote omassa kategoriassaan, mutta itselleni vähän tarpeeton.



2 kommenttia:

  1. Onpa mukava setti erilaisia hiustuotteita ja kiinnostavat arviot. Mä en yleensä osaa analysoida hiustuotteita ollenkaan, niinpä onkin kiva lukea tällaista selkeää ja monipuolista arviointia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Sellaisia hiustuotteita (ja tietty muitakin tuotteita), jotka herättävät fiiliksiä suuntaan taikka toiseen (ihastusta tai vihastusta) on helppo arvoida, mutta peruskauraa olevista jutuista (jotka ovat vaan ihan ok tai jotenkin tylsän tavallisia) onkin sitten hankalampaa keksiä jutun juurta.

      Poista