keskiviikko 19. elokuuta 2020

Kesän suosikki kosmetiikkaa

Loreal Sublime Bronze Fabulous Elixir Self-Tanning Face & Body. Tässä itseruskettavassa seerumissa on miellyttävän kevyt koostumus, joka on melko vaivaton levittää iholle tasaisesti. Jos iho on hiostunut/nihkeä saattaa jättää silloin pienoisia ns. rantuja kuitenkin helposti. Alkuun laitoin tätä hanskat kädessä (ettei väriä tarttuisi sormiin ja kämmeniin), mutta huomasin levittämisen olevan helpompaa ja lopputuloksen nätimpi ihan vaan paljailla käsillä iholle hierottuna. Pesin tosi nopeasti räpylät (etenkin sormien välit) heti laiton jälkeen, jolloin väriä ei ainakaan omiin hyppysiini tarttunut. 

Lopputulos on hyvinkin maltillinen ja luonnollinen. Ohjeessa kehoitetaan laittamaan itseruskettavaa iholle kolmena peräkkäisenä päivänä, minkä jälkeen sävyn pitäisi kestää iholla 2 viikkoa. Itse käyttelen tätä harvakseltaan enkä mielellään peräkkäisinä päivinä, koska lopputulos voisi olla makuuni liiankin "rusketettu" sillä tahdilla, varsinkin jos alla on yhtään päivetystä. Satunnaisesti käyteltynä toimii hyvin tasoittamaan sekä boostaamaan jo olemassa olevaa rusketusta tai tuomaan kalvakalle iholle kevyen luonnollista päivettyneisyyttä.

Tuoksu on itseruskettavaksi suht ok, mutta kyseisille tuotteille ominainen haju puskee esiin tässäkin jonkin verran. Plussaa siitä, että tämä sopii sekä kasvoille että kropalle. Itseruskettavista ei ole kovinkaan laajaa kokemusta kertynyt, mutta tämä on kyllä yllättänyt positiivisesti. Itseasiassa en ole pitkiin aikoihin "ruskettajia" käyttänyt, joten voi olla että tämän kategorian tuotteet ovat kehittyneet parempaan suuntaan kautta linjan :D

Toinen tuoteryhmä mitä tulee harvemmin iholle hölvättyä ovat anti-selluliittituotteet. Näitä menee satunnaisesti kuuriluontoisesti ja yleensä nimenomaan kesäisin. En toki usko näiden mitään mullistavaa tekevän, mutta hyvä jos edes hieman parantavat kudosten nestekiertoa, napakoittavat sekä tasoittavat ongelmakohtien ihoa.  

Urtekram Anti-Pollution Green Matcha Cellulite Oil on öljymäinen tuote ja tämän pitäisi energisoida ihoa sekä tietenkin vähentää/ehkäistä selluliittiä. Sen lisäksi vihreästä matcha-teestä valmistettu antioksidanttinen uute sekä mikroleväuute suojaavat ihoa ilmansaasteita vastaan, mikä on ehkä vähän erikoinenkin ominaisuus tällaisessa tuotteessa (on mielestäni vaikkapa kasvovoiteissa enemmän paikallaan).

Öljy imeytyy melko sukkelasti ja lämpenee iholle hierottaessa hetkeksi, jolloin tulee ainakin fiilis tehokkaasta toiminnasta. Ei jätä ihoa lähmäiseksi ja tuoksu on mieto. Reisien ihosta tulee kyllä käytön jälkeen sileämpi ja jotenkin napakampi eli ajaa asiansa mainiosti, vaikka vaikutus ei kovin pitkäaikainen olekaan.

Vartalovoiteista viime aikojen selkeä suosikki on ollut Korres Cucumber Bamboo Body Milk. Tuoksu on juuri niin viehkeä kuin nimestä voi jo arvailla eli vihreän raikas kurkkumaisella vivahteella. Vaikka tässä on ohuehko ja keveä koostumus, kosteutusteho on hyvä ja ihosta tulee pehmeä rasvailun jälkeen. Jos haluan koostumuksesta vieläkin kevyemmän niin sekoittelen tämän kanssa aloe geeliä. Tuota komboa on miellyttävä käyttää auringossa oleilun jälkeen tai muutoin lämpiminä päivinä.

En yleensä raaski investoida kulmatuotteisiin kovin paljon, koska jo muutamalla eurolla saa jo ihan toimivia kulmakyniä (esimerkiksi essencen Superlast 24h eyebrow pomade pencil waterproof), mutta välillä tekee mieli kokeilla jotain "luksusta". Sellaista itselleni tässä tapauksessa edustaa Anastasia Brow Definer Pencil (Taupe).

Ja onhan tämä eittämättä erittäin hyvä. Kynässä on viisto kärki ja se toimii näppärästi sen mukaan haluaako levittää väriä ohuen tarkasti pelkästään kärjellä vai kerrallla laajemmin leveämmällä osalla. Kuvasta näkyykin, että oma kynä on jo käytössä kulunut ja muuttanut muotoaankin vähäsen. Koostumus on sopivan pehmeä, helposti levittyvä ja kestävä. Taupe sävy ei ole liian lämmin tai harmahtava omaan sävytykseeni nähden. Lisäksi kynän toisessa päässä on oikein passeli kulmaharja.

Ripsivärien puolella itselleni uusi tuttavuus Lancome Moniseur Big Waterproof on osoittautunut oikein laadukkaaksi tapaukseksi. Pitää taivutukset ripsissä kiitettävästi mikä on erittäin tärkeä ominaisuus minunlaiselleni suorat tynkäripset omaavalle henkilölle. Ei karise tai suttaa. Tuuheuttaa ja pidentää sopivassa suhteessa. Miinukset tulevat vain hinnasta (tätä saa tosin välillä tarjouksista hitusen kohtuullisempaan hintaan) sekä siitä, että merkki ei ole eläinkokeeton.

Milani Keep It Full Nourishing Lip Plumper (sävy 01 Champagne). Huulikiilto, joka täyteläistää huulia samalla kosteuttaen ja pehmentäen. Kiillon koostumus tehostaa huulien omaa kollageenin tuotantoa ja ainesosista löytyvä hyaluronihappo pitää huolta kosteustasapainosta ja pehmeyden säilyttämisestä. 

Tuoksuu minttuiselle ja huulilla tämä aiheuttaa "kihelmöivän" tunteen. Itseäni (ymmärtääkseni "lip plumpereille" hyvin tyypillinen kihelmöinti) ei häiritse, mutta jos et tunteesta pidä, ei tämä ole silloin sopiva kiilto. Lopputulos on nätti ja omasta mielestäni huulet myös näyttävät täyteläisemmiltä. Kyseessä oleva neutraali nude sävy menee kivasti yksinään, mutta olen käyttänyt tätä paljon huulipunienkin päällä.

 

1 kommentti:

  1. Voi hyvänen aika :D Mitäköhän mahtaa käytännössä tarkoittaa "ihon energisoiminen" tuon Urtekramin tuotteen yhteydessä? On näillä mainos- ja markkinointi-ihmisillä ainakin mielikuvitusta... :D

    Mulla on opettelun alla mm. kulmakynien käyttö, mutta aika tihkeästi siinä edistyn. Ainakaan en saa niin hyvää jälkeä aikaiseksi, että kehtaisin asiasta mitään bloggailla - vielä!

    VastaaPoista