torstai 14. syyskuuta 2017

Ostoksia ja Oriflame-tilaus

Viimeisen reilun kuukauden parin aikana kosmetiikkaa on tullut hankittua omalla mittapuullani niukasti. Ilmassa on ollut jonkin asteista kosmetiikka-ähkyä ja sen lisäksi muut kiireet sekä harrasteet ovat vieneet huomiota toisaalle. Välillä näin ja ihan hyväkin, että shoppailu pysyy ainakin hetkittäin maltillisena ja tulee käytettyä jo olemassa olevia tuotejemmoja pienemmäksi :) Tällä hetkellä ei "listallani" ole mitään "pakko saada" kosmetiikkaa plus näillä fiiliksillä koen järkeväksi kuluttaa entisiä tuotteita pois. Toki saatan ostaa jotain hyvästä tarjouksesta tai jos vaikkapa markettireissulla törmään johonkin mielenkiintoa herättävään juttuun, niin voin kyllä pieniä hankintoja tehdäkin.


Citymarkettiin tuli äskettäin myyntiin muutamia Simplen tuotteita, joten en voinut jättää tilaisuutta väliin, nyt kun kerran niitä saa ostettua Suomestakin. Molemmat hankkimani putsarit korkkasin jo käyttöön, vaikka muitakin puhdistustuotteita on parhaillaan menossa useampia. Plussa-kortilla näistä sai vielä alennusta ja hintaa taisi jäädä n. 3,90 euroa kappale. *Simple näkyi rantautuneen myös Tokmanneille ainakin puhdistusliinojen osalta*.

Micellar cleansing water on kasvotuntumaltaan miellyttävä, tietyllä tapaa raikkaan tuntuinen ja hellävarainen. Poistaa meikin kasvoilta nopeasti ja vanulappuun/pumpuliin jää melko runsaasti "tavaraa" ihan jo muutamalla pyyhkäisyllä.

Moisturising facial wash puhdistusgeeli on niin ikään kivan tuntuinen kasvoilla ja toimii hyvin kakkos- ja/aamuputsarina. Puhdistamisen lisäksi kosteuttaa samalla kasvoja eli ei pese kasvoja ns. natisevan puhtaiksi tai jätä sekaiholleni turhan kuivakkaa fiilistä.


Jokusia Simplen tuotteita olen käyttänyt aiemminkin ja esimerkiksi Light Hydrating Face Lotion lukeutuu lemppareihini (yksi puteli loppui juuri ja yksi odottelee vielä jemmoissa). En osaa tarkemmin määritellä mikä merkin tuotteissa viehättää, koska ei näissä mitään varsinaista luksuksen tuntua ole. Usein miellän tuoksuttomat tai todella miedon tuoksuiset tuotteet tylsiksi eivätkä monetkaan herkälle iholle suunnatut jutut ole välttämättä toimineet sekaihollani kovin hyvin, mutta kyseisen merkin tuotteet ovat pääosin poikenneet tuosta mainitusta kaavasta. Voin vaan todeta, että Simplet ovat nimensä mukaisesti konstailemattomia, edullisia sekä ainakin omassa käytössäni toimivia perustuotteita.

Kaikki merkin tuotteet eivät meikäläiseltä kuitenkaan kiitosta saa. Esimerkiksi vedenkestävän silmämeikin poistolaput eivät poistaneet vedenkestävää ripsiväriä, kun vuosia sitten niitä kokeilin. En tiedä onko koostumuksessa ja toimivuudessa tapahtunut sittemmin parannusta, mutta aikoinaan eivät itselläni toimineet lainkaan. Tällä hetkellä Cittarin Simple valikoimaan näyttää kuuluvan myös eye make-up remover pads- silmämeikinpoistolaput, mutta en muista oliko kyse juuri samaisista lappusista (uskoisin kuitenkin niin).

Pari pikaista käyntiä Carlsonilla poikivat saaliiksi Garnierin Vitalizing Toner All fresh kasvoveden (3,50 e), Catricen Rock Couture Extreme Volume Mascara Waterproof ripsarin (4,59 e), essencen colour & care lipstickin sävyssä 06 girls club (alehintaan 1,54 e), my must haves luomarinapin (1,89 e) ja colour boost kynsilakan.

Kasvovettä itselläni kuluu varmaankin puhdistustuotteista eniten ja olen aina tyytyväinen kun löydän kasvovettä muutamalla eurolla. Sekaihoni tarvitsee välillä hieman tujumpiakin seka- ja rasvaisen ihon tonereita, joten päädyin tähän sen sisältämästä alkoholista huolimatta. Olen haistavinani alkoholisen vivahteen tuosta pullon suusta nuuhkittuna, mutta toivottovasti se ei tuoksu kasvoilla liian voimakkaasti. Uskoisin silti tämän sopivan hyvin (ainakin silloin tällöin käytettynä) sekaiholleni.


Catricen ripsiväreistä mielessäni oli etukäteen muutama vaihtoehto, mutta kun näin tuon ripsarin pakkauksen niin ostopäätös oli siinä sen enempiä miettimättä. Muhkeahko tuubi ja niittimäinen tekstuuri korkissa tekivät tehtävänsä :)



Essencen colour & careja minulta löytyy jo pari kappaletta eri sävyisinä entuudestaan ja nyt kun halvalla sai niin sorruin hankkimaan vielä yhden. Työn alla on nimittäin vähentää käytössä olevien meikkien määrää, etenkin nopeimmin vanhenevien/"pilaantuvien" tuotteiden osalta ja sellaisiahan huulituotteet juuri ovat. Olen alkanut potea enenevissä määrin huonoa omaatuntoa siitä, että haalin meikkejä lisää, kun en juurikaan ennätä käyttää vanhoja alta pois päiväysten puitteissa :/


Halusin kuitenkin testata (meneillään olevasta meikki-ostolakkoilusta huolimatta) sopisivatko essencen my must haves luomivärinapit NYXin täyttöpalettiin, johon ei meinaa löytyä merkin omia refill-luomivärejä sitten millään. Sävyksi valitsin hohtavan rusehtavan nuden/persikkaisen 08 peach-partyn (kuvassa persikkaisuus ei tosin tule esiin). Se ei kuitenkaan mahdu tuohon NYXin palettiin, koska on liian iso. Täytyy sanoa, että pigmentti ei ole tässä yksilössä kovin kummoinen, mutta sellaista perustasoa kuitenkin. Kyllä tälle nätille sävylle silti käyttöä on ollut ja tulee varmasti olemaankin. Etenkin simppeliä ja nopeaa arkimeikkiä tehdessä olen tarttunut tähän viime aikoina usein ja sävy on ollut oikein omiaan koko luomella käytettynä.


Essence Colour Boost kynsilakat olivat -50% ja täytyihän sellainenkin saada pirteässä sävyssä 02 instant fun. Lakan kerrotaan olevan korkea pigmenttistä ja jo yhdellä kerroksella pitäisi tulla riittävän peittävä lopputulos. Todennäköisesti tulen laittamaan tätäkin kaksi kerrosta, kuten tapanani on kaikkien kynsilakkojen kanssa. Mielestäni lopputuloksesta tulee kahdella kerroksella huolitellumpi, tasaisempi ja kestävämpi.

Käsisaippuaa kuluu aina tasaista tahtia ja täydensin kauppareissulla hieman varastoa. Nämä unohtuivat yhteiskuvasta, mutta otetaan nekin silti nyt samalla rykäisyllä käsittelyyn.


Bliw nestesaippuat eivät kuivata omia käsiäni (ainakaan sellaisella suht normaalilla pesutiheydellä), ne ovat ympäristömerkin omaavia plus pakkaus on näissä pienemmissä puteleissa (isompaa kokoa löytyy myös) kivan persoonallisen muotoinen (vaihtelua sekin). Tällä kertaa päädyin karhunvatukka versioon, jossa on miedon makeahko marjaisa tuoksu.


Citymarketissa erä Methodin käsisaippuoita oli 3 euroa kipale. Merkki on itselleni tähän saakka tuttu vain siivoustuotteiden osalta, joten mielellään kokeilen käsisaippuaakin. Tässä on tuoksuna botanical garden (lilja, lootus ja sammal -?-). Methodin tuotteet saavat meikäläiseltä ekstra plussaa eläinkokeettomuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Sokoksen Kutsu kauneteen-viikolla Ecotoolsin siveltimistä ja tarvikkeista sai 20% hinnasta pois tai  ainakin näin oli sunnuntaina, kun siellä käväisin. Ostin kokeiluun Total Perfecting Blender meikkisienen (6,90 e), jonka mukana tulee kätevä "säilytysalusta". Tai no tuollainen rinkula, jossa kostutettu/pesty meikkisieni kuivuu tasaisesti ja nopeasti käytön jälkeen. Meikkisienessä on erilaisia muotoja eri kohdissa (on pyöreää, viistoa, littanaa), mikä varmasti parantaa sen toimivuutta kasvoilla.



Alepöydältä bongasin Formula 10.0.6 Rescue Me! Blemish Care "finnigeelin" eli täsmähoidon epäpuhtauksien eliminointiin sekä niiden ehkäisyyn (3 e).


Tokmannilta Doven go fresh cucumber & green tea suihkutettava anti-perspirantti (2,79 e). Tämä on yksi suosikkituoksujani dödöjen osalta. Kuten on tullut mainittua, suihkedödöt eivät useinkaan ole yhtä tehokkaita/luotettavia kuin roll-onit, mutta silti tykkään näitäkin välillä käyttää (esimerkiksi rennompina kotipäivinä). Suihkeet ovat myös siitä käteviä, että niitä voi suihkauttaa tuoksuksi muuallekin (itse laitan vaan selkäpuolelle tai rintakehälle), jos ei jaksa/viitsi raahata vaikkapa uimahalliin/salireissulle erikseen dödöä ja hajuvettä.


S-ryhmän kaupoissa on ollut jonkin aikaa tarjolla pieni valikoima (lähinnä elintarvikkeita, kuten vaikkapa teetä, keksejä ja hilloja) brittiläisen Tescon tuotteita. Prisma reissulla ostin ko. firman anti-perspirantti Aqua Cotton suihkedödön (1,85 e). Deodorantti ei sisällä alkoholia ja se lupailee jättää vähemmän valkoisia laikkuja vaatteisiin kainaloiden kohdalle. Omalla kohdalla vaatteiden värjäytyminen dödöistä on todella harvinaista, mutta ihan jees, että sekin asia on otettu koostumuksessa huomioon.

Prismasta löysin -vihdoin- Palmolive Mint Shake Body Butter Washin (2,19 e). Olen yrittänyt välillä silmäillä markettien saippuahyllyt läpi ostoksilla käydessäni, mutta en ole tätä minttuista versiota aiemmin paikallisissa kaupoissa huomannut. Tuoksu on tässä pehmeän minttuinen ja muistuttaa minttujäätelöä. Koostumus on ihoa hoitavan oloista ja sen lupaillaankin kosteuttavan kroppaa pesun ohessa.

Ensimmäisestä omilla tunnuksilla tekemästäni Oriflame tilauksesta jäivät puristetut kasvonaamioarkit uupumaan loppumisen vuoksi ja ne jäivät jälkitoimitukseen (eli seuraavan tilauksen yhteydessä saapuviksi), joten pitihän se pieni tilaus laittaa jälleen menemään.


Pussissa on 15 kappaletta kasvonaamioarkkeja eli sheet maskeja ja hinnaksi jäi "edustajille" 3,50 euroa, kuvastohinnan ollessa neljä euroa. Ideana on levittää ensin kasvoille seerumia, kostuttaa maski haluamallaan kasvovedellä ja laittaa seerumin päälle vaikuttamaan 5-10 minuutiksi. Mikseipä tätä voisi käyttää kasvovoiteen kanssakin ja itse ajattelin, että hommaan sopisi hyvin mm. The Body Shopin Aqua Boost Vitamin E Essence Lotion.

Kerran testailun perusteella tuo lotion toimi naamiona ihan ookoosti, aivan niin kuin arvelinkin. Laitoin sitä ensin sormien avulla taputtelemalla kasvoille suht runsaasti ja kostutin naamioarkin vedellä sekä samaisella nesteellä. Vettä käytin lisäapuna siksi, että tuota lotionia olisi pitänyt hölvätä todella paljon (koska on koostumukseltaan paksumpaa kuin kasvovedet), jotta olisi saanut naamioarkin aukenemaan ja riittävän märäksi. Annoin naamion vaikuttaa noin vartin, missä ajassa lotion ehti imeytyä ihoon. Naamio voisi olla kooltaan hitusen kookaampi, nyt se tuntui inasen kittanalta ja jouduin sitä vähän "venyttelemään" ja asettelemaan kasvoille paremmin istuvaksi. Naamion postamisen jälkeen taputtelin kasvojen pinnalla vielä olevan lotionin iholle. Tuntuma kasvoilla oli miellyttävän viileä, raikas, kosteutettu ja rauhoittuneen oloinen.

Parasta näissä kasvionaamioarkeissa on niiden "tuunaaminen" aina tarpeen mukaisesti käyttämällä kulloinkin iholle juuri sillä hetkellä sopivia tuotteita. Oma sekaihoni on välillä pintakuivempi ja kiristelevä, jolloin esimerkisi tuo TBS:n essence lotion on hyvä naamiotuote, mutta ihon ollessa rasvaisempi kasvoille voi sitten hölvätä vaikkapa seerumia ja naamiota kostuttamaan jotain rasvoittuvan/sekaihon kasvovettä jne. Samalla tulee hyödynnettyä käytössä olevia tuotteita eikä tarvitse erikseen hankkia monensorttista naamiota.

Muut tilauksen tuotteet ovatkin sitten löytöjä löytönurkka/outlet puolelta.

Merkin ripsivärit ovat tulleet esille blogin kommenteissa, kun olen Oriflame suosikkeja kysellyt. Sellainen lähti siis kokeiluun.


*Tähän väliin täytyy mainita, että pyrkimykseni on käyttää eläinkokeettomia vaihtoehtoja varsinaisten meikkituotteiden osalta, mutta olen sallinut itselleni jo alunperin tuolle linjalle lähtiessäni asiassa hieman joustoakin tilanteen niin vaatiessa. Haluan tutustua Oriflamen valikoimiin meikkienkin osalta (etenkin nyt kun omat tunnukset tuli hommattua), vaikka merkki ei olekaan täysin cruelty free.

Oriflamen tavoitteena vaikuttaisi kuitenkin olevan mahdollisimman eläinkokeeton linja, mikä on hienoa. Tällä hetkellä heidän omilla sivuillaan kerrotaan tiivistäen: "Eläinten hyvinvointi on ollut Oriflamelle pitkäkestoisesti tärkeä asia. Oriflame ei tee eläinkokeita tuotekehitysprosessin aikana tuoteturvallisuuden tai tuotteiden tehokkuuden testamiseksi. Turvallisuuden varmistavat testit tehdään vapaaehtoisilla aikuisilla koehenkilöillä (yli 18-vuotiailla) terveydenhoitohenkilökunnan läsnäollessa. Vaihtoehtoiset in-vitro (ei eläimillä) –testit tehdään tuotteille, jotka voisivat aiheuttaa ärsytystä tai vahinkoa vapaaehtoisille (esim. silmien ärsytystä)". Sivuilla infotaan myös että: "Oriflamen täytyy kuitenkin noudattaa myös niiden maiden lakeja, jotka vaativat eläinkokeilla testattuja tuotteita. Tämä tarkoittaa sitä, että me annamme tuoterekisteröinnin yhteydessä tuoteinformaation sekä Euroopan kosmetiikkadirektiivin edellyttämän täydellisen turvallisuusarvioinnin. Sen pitäisi riittää korvaamaan eläinkokeet ja yritämme vaikuttaa viranomaisiin, jotta he hyväksyisivät tuotteet myyntiin näillä tiedoilla. Mikäli tämä ei riitä, meidän on tehtävä tuotteille lisätestauksia. Kummassakin tapauksessa yritämme tehdä töitä saadaksemme aikaan paikallisen lakimuutoksen ja yhteneväisyyttä Euroopan lainsäädäntöön".*

Giordani Gold All-in-One mascara waterproof oli saanut kehuja arvosteluissa ja hintakin oli huokea (edustajille 4,43 e), joten sehän lähti välittömästi kokeiluun. Harja on muovia ja näppärän mallinen levittämään mascaramassan helposti sekä tasaisesti kaikkiin ripsiin. Pidentää ja erottelee ripset nätisti, mutta en tällä kovinkaan tuuhean näköisiä ripsiä saanut loihdittua. Ensivaikutelma ei siis vielä hurraa-huutoja hertättänyt, mutta ripsareilla on usein tapana "parantua" hetken päästä korkkaamisen jälkeen (massa tasoittuu tai jotain muuta mystistä tapahtuu), joten en nyt vielä parin käyttökerran jälkeen tee lopullista arviota.


Ecollagen Wrinkle Correcting & Lifting seerumi (hinnaksi jäi vaivaiset 13 e) sisältää tuotekuvauksen mukaan "tuplamäärän kasvikantasolu-uutetta ja Powerlift-tekniikkaa". Sisällössä on kollageeni pepditejä, jotka pitävät ihon joustavana, elastisena sekä rypyttömämpänä. Sopii käytettäväksi aamuin illoin kasvovoiteen alla. En ole vielä korkannut, koska ensin pitää käyttää vanhempia seerumeita pois, mutta palailen tähän myöhemmin, viimeistään sitten loppuneet-postauksessa ellen aiemmin.


Nature Secrets Teepuu & Mandariini antibakteerinen käsihuuhde (muistaakseni hinta oli tilaushetkellä alle pari euroa) tuoksuu raikkaalle mandariinille eikä alkoholi puske esiin juuri lainkaan. Ei jätä käsiä nihkeiksi tai tahmaisiksi. On siis oikein miellyttävä käsidesi kivalla tuoksulla.

6 kommenttia:

  1. Minä ainakin koen, että Oriflamen ripsarit on parhaimmillaan vasta viikkoja avaamisesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vähän ounastelinkin, koska lähes kaikki käyttämäni ripsivärit ovat niin tehneet eli "parantuneet" ajan ja käytön myötä :)

      Poista
  2. Tuo Tescon dödö vaikuttaa mielenkiintoiselta, eikä ole hinnalla pilattu! Nämä saisi kyllä olla omassa osiossaan, kun nämä jotenkin hukkuu muun massan joukkoon, saa kaupassa etsimällä etsiä :D

    Liityit hyvään aikaan Oriflamelle, 22.9 eteenpäin perivät 39 € liittymismaksun, joka tosin on kertaluontoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Meidän lähikaupassa Tescon tuotteet olivat ainakin jossain vaiheessa koottuna yhden hyllyn päätyyn, mutta valikoima oli/on ko. tuotteiden osalta paljon suppeampi kuin esim. Prismassa.

      Juu, en olisi varmaankaan tullut lainkaan liittyneeksi Oriflameen, jos olisin joutunut siitä maksamaan :)

      Poista
  3. Simplen misellivesi oli musta niin hyvä kuin kehutaan, se tuntuu tavallista tehokkaammalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin se on oikein hyvä miselli ja vieläpä tosi kukkaroystävällinen :) Kaikkien kehujen väärti.

      Poista