torstai 21. syyskuuta 2017

Voiteita moneen lähtöön


Huomasin taannoin Lidlin mainoslehtisessä Cienin Oil Care Hair BB Creamin, joten sellainen oli lähdettävä välittömästi hakemaan. En tiennyt/vieläkään tiedä tulivatko nämä hiusten "öljytuotteet" valikoimiin pidemmäksi aikaa vai ovatko vaan erätuotteita. Myymälässä pähkäilin vielä hetkisen sarjan varsinaisen hiusöljyn ja tämän välillä, mutta ajattelin, että tämä voisi olla hiukan kevyempää ja siten toimia hiuksissani paremmin. Plus hiustenhoitoöljyjä on arsenaalissani jokunen ennestäänkin.


BB-hoitovoide hiuksille sisältää macadamiaöljyä, joka hoitaa sekä ravitsee vaativaakin kuontaloa. Tuon vaativan voisi kai tulkita kuivaksi, hauraaksi ja käsitellyksi hiuslaaduksi. Ohjeessa neuvotaan levittämään bb voidetta hiusten pituudesta riippuen 1-2 painallusta kuivaan tai kosteaan tukkaan. Testasin tätä kerran kuiviin hiuksiin (hieroin varovaisen pumpun painalluksen poninhännän latvaan, josta levittelin vielä kevyesti koko pituuteen) ja ihan hyvältä vaikutti. Tuntui imeytyvän hiuksiin nopeasti, hillitsevän hapsotusta eikä ainakaan tuolla annostuksella lähmännyt hiuksia liiaksi. Tuoksu on hiusvoiteessa melko voimakas ja makea, mutta itseäni se ei häiritse. Itseasiassa omaan nenääni tuoksuu ihan miellyttävälle.


Apteekin kassalla huomioni kiinnittyi Favoran kolmen matkakokoisen (15 ml) tuotteen pakkaukseen, joka oli tarjouksessa 5 euron hintaan. Jokusia merkin tuotteita olen joskus kauan sitten käyttänyt ja niistä pitänyt eli mielenkiinnolla nappasin paketin kokeiluun. Pakkaus sisältää seuraavat kaikille ihotyypeille suunnatut sekä herkällekin iholle sopivat hajusteettomat tuotteet:

Heleyttävä BB-voide Light & Medium SPF 15. Tämä oli harmittavasti liian tummaa/oranssihtavaa istuakseen väritykseeni vaivattomasti. Vaatii paljon häivyttelyä ja sekoittelua johonkin vaaleampaan meikkivoiteeseen tms., jotta ilkeän tämä naamassa ihmisten ilmoilla liikuskella. Kovin peittävää ei BB-voide kuitenkaan ole, se enemmänkin kosteuttaa, tasoittaa ihon sävyä (tai no itselläni tummentaa) ja hieman heleyttääkin. Ohjeessa kerrotaan, että sopii käytettäväksi päivävoiteen tapaan joko meikin alla tai sellaisenaan eli ei ole tosiaankaan niin tuhtia, jotta tällä saisi varsinaisen meikkipohjan korvattua.

Kirkastava Kuorintavoide Kasvoille sisältää luonnollisia kuorivia ainesosia, mistä toki aina ropisee lisä plussia. Tehoiltaan vaikuttaisi olevan myös riittävän kuoriva, joten ei valittamista.

24 h Tasapainottava Hoitovoide soveltuu etenkin normaalille ja sekaiholle niin päivä- kuin yövoiteeksikin. Oikein näppärä reissukaveri siis. Koostumus on mukavan kevyttä ja se imeytyy melko nopeasti ilman nahkeaa jälkituntua. Kosteuttaa sekaihoani sopivasti, mutta ainakin yötä vasten laitan mielellään tämän alle lisäksi jonkun seerumin tuomaan lisää hoitotehoa, jos nyt ylipäänsä tähän vuodenaikaan rasvailen naamaani illalla.

BB, kasvovoide ja kuorintavoide.

Nivea Creme Care Facial Cleansing Cream puhdistusvoide kasvoille (3 e Tokmannin kampanjassa) on nimensä mukaisesti koostumukseltaan voidemaista, mutta ei ole kuitenkaan liian paksua jankkia. Tuntuma kasvoilla on lempeän rauhoittava ja koostumuksen ollessa "notkeaa" eikä liian paksua, hierominen kasvoille sekä pois huuhtominen luonnistuvat sutjakkaasti. Tuoksuna on tuttu ja turvallinen Nivea Creamin (sinisessä purkissa oleva "klassikko" voide) tuoksu, josta itse tykkään kovasti.


Puhdistusvoide sopii pakkauksen mukaan kaikille ihotyypeille ja sen pitäisi syväpuhdistaa kasvot poistaen samalla epäpuhtauksia. Hoitavan koostumuksensa ansiosta putsari suojaa ihon luonnollista kosteustasapainoa ja kasvot tuntuvatkin puhdistuksen jälkeen pehmeiltä eivätkä välttämättä vaadi aina edes voidetta, koska sekaiholleni pelkkä hoitava/kosteuttava face mist on välillä riittänyt ihan hyvin (silloin kun kasvoilla ei ole pahemmin pintakuivuutta). Käytän tätä lähinnä kakkosputsarina silloin kun kaipaan hieman hoitavampaa ja hellävaraisempaa kasvojen puhdistajaa.


4 kommenttia:

  1. Mulla on hyviä kokemuksia Lidlin shampoista ja hoitoaineista, joten tuota bb-juttuakin olisi hausta testata vaikken tarvitse kyllä yhtään enää jätettäviä hoitoaineita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei oikein ne Lidlin perus puteleissa olevat shampoot ja hoitsikat ole vakuuttaneet, mutta niitä "tuubi-mallisia" en ole kokeillut. Jälkimmäisistä olen kyllä lukenut paljon myönteistä :)

      Poista
  2. Meidän lähi-Lidsillä ei näkynyt tuota Cienin Oil Care Hair BB Creamiä. Kävin just sun postauksen innoittama tsekkaamassa. Harmi. Vaikuttaa kiinnostavalta tuotteelta. Toivottavasti ei ole mikään erätuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Mulla on kyllä jotenkin sellainen aavistus, että nuo macadamiaöljy jutskat ovat erä-/kausituotteita. Olivat nimittäin ainakin muutama viikko sitten tarjolla erillisessä ständissä eivätkä kiinteässä kosmetiikkahyllyssä. Saattaahan ne tullakin pysyviin valikoimiin jossain vaiheessa, niin kuin Cienin meikeillekin kävi :)

      Poista