perjantai 6. lokakuuta 2017

Syyskuun roskat


Avon senses Awakening Citrus Zing suihkugeeli päätyi keittiökäsisaippuaksi. Saman kohtalon taisi kokea myös edellinenkin käytetty puteli. Saan tuoksusta niin voimakkaat astianpesuaine fiilikset, että en oikein tykkää tällä koko kroppaa pestä. Tuoksu on muutenkin omaan nenääni esanssinen ja tietyllä tapaa kitkerä, hieman pehmeämmän hedelmäisempänä olisi enemmän mieleeni.

Yves Rocherin Summer Collection ÉTÉ suihkugeelissä oli naisellinen ja kevyen parfyyminen tuoksu. Kyllähän tätä yhden putelin käytteli hyvillä mielin, mutta ei ollut niin erityistä, jotta ikävä tulisi.

Rexonan aloe vera anti-perspiranttia on jemmoissani vielä yksi kappale, koska ostin ne kahden kappaleen pakkauksessa (kun halvalla sai). Tehokasta ja taattua Rexona laatua eli pitää kainalot kuivina sekä  pahat hajut loitolla, mutta itse en voi ihan päivittäin Rexonoita käyttää, koska kuivattavat silloin kainaloiden ihoa.


Jättileka (750 ml) Tigin Catwalk Headshot Reconstructive shampoota saavutti loppunsa. Samaista hoitoainetta on vielä ainakin kolmasosa jäljellä, mutta shampoo oli enemmän mieleeni ja avokkikin tähän näkyi tarttuvan monesti. Näistä kirjoittelin aikoinaan enemmän omassa postauksessaan. Tiivistettynä sanoisin, että pidemmässä juoksussa säännöllisessä käytössä Headshot-sarja on hiuksilleni hieman liian "hoitavaa", varsinkin kombona käytettynä. Tämä ilmenee hiusten velttoutena, latistumisena ja nopeampana rasvoittumisena. Silloin tällöin käytettynä toimivat paljon paremmin, mutta siitä johtuen isot putelit kestävät pienen ikuisuuden ja kyllästyminen on taattua. Piparminttuisen raikas ja karkkimaisen sokerisella vivahteella (ja mansikalla?) höystetty tuoksu miellytti nenääni toisinaan (aluksi tykkäsin tuoksusta enemmänkin), mutta joinakin päivinä se saattoi makeutensa vuoksi tökkiä. Shampoo vaahtosi ylellisen pehmeästi ja pesi kuontalon puhtaaksi vaivattomasti, mutta en siihen siltikään niin kovasti ihastunut, jotta lisää pitäisi välttämättä saada.

Klippoteket Argan Oil Treatment Spray Balsam. Koostumus oli ns. tavallisia jätettäviä suihkutettavia hoitsikoita hitusen paksumpaa, mutta imeytyi hiuksiin silti nopeasti. Pienenä määränä ei juurikaan tuntunut auttavan hiusten selvittelyssä pesun jälkeen. Jos taas suihki runsaammin, teki "balsami"  hiukset raskaiksi ja veltoiksi. Käytin tätä enimmäkseen pesun ja selvittelyn jälkeen hiusten latvoihin käsien kautta puristeltuna "extra-hoitona". Tuoksu ei muistaakseni alkuun oikein napannut, mutta ajan kanssa tykästyin siihen kyllä enemmän. Ei jatkoon, koska omassa kuontalossani paremmin toimivia hoitosuihkeita löytyy pilvin pimein.

Macadamia Natural Oil Nourishing Leave-In Texture Creamia ei tullut aivan loppuun saakka kulutettua, koska en päässyt tuoksun kanssa sinuiksi sitten millään. Suotta tätä siis hiustuotehyllyssäni pyörittelen, koska en vaan tule tähän koskaan tarttuneeksi. Muuten oli kivalta vaikuttanut hiuksiin jätettävä voidemainen hoito (pehmensi ja kuohkeutti eikä latistanut kuontaloa), joka olisi vissiin ollut omimmillaan ennen hiusten muotoilemista, mutta toimi hyvin ihan vaan pesun jälkeisenä jätettävänä hoitona. Tarkempia mietteitä tuotteesta voipi lukea täältä.


Lumene Klassikko Kasvovesi on toimiva ja edullinen perustuote. Tuoksu on samantyyppinen kuin sarjan puhdistusgeelissä ja kevyt & raikas vartalovoiteessa (jotka ovat molemmat myös käytössä), joten pientä tympääntymistä on ollut sen suhteen ilmoilla, vaikka ei tuoksu periaatteessa mitenkään paha tai vastenmielinen ole.

Cien Nourishing Facial Toner kuivalle ja herkälle iholle on tuohon edellä mainittuun Lumeneen verrattuna asteen pari hellävaraisempi tapaus. Kasvotuntuma on lempeä, mutta jättää silti ihon raikkaan oloiseksi. Ei ollut liian hoitavaa ja kasvojen rasvoittumista/kiiltämistä aiheuttavaa sekaiholleni. Tuoksu on voidemainen sekä pehmeän kukkainen eli mukavan rauhoittava, mutta olen lukenut ettei se ole kaikkien mieleen joidenkin nenän aistiman omituisen sivuvivahteen vuoksi (itse en mitään omituista haistanut).


Simple Kind To Skin hydrating Light Moisturiser lukeutuu kasvovoide lemppareihini. Vaikka onkin "lightia", kosteuttaa hyvin myös ajoittain pintakuivaa sekaihoa. Imeytyminen tapahtuu sukkelasti eikä jätä kasvoja nahkeiksi. Voide sisältää mm. B5- provitamiinia (eli pantenolia), E-vitamiinia, glyseriinia ja purasruohon siemenöljyä. Koostumuksesta on jätetty pois keinotekoiset hajusteet ja väriaineet ynnä muut (mahdollisesti ihoa ärsyttävät) voimakkaammat kemikaalit. Toimii niin päivä- kuin yövoiteenakin. Korkkaamaton puteli odottelee vielä jemmoissa :)

Lumene Artic Aqua 24 h Tasapainottava Kosteusemulsio on myöskin eräs suosikeistani kasvovoiteiden saralla, mutta tätä ei ole ollut saatavilla enää aikoihin, joten ei tästä sen enempiä turinoita.


Lumene Bluberry Eyebrow Fixing Gel Transparent kulmageeliä on tullut kulutettua vuosien saatossa useita tuubeja ja jälleen yksi loppui. Tämäkin on lemppareitani omassa kategoriassaan, mutta muita mielestäni yhtä päteviä tapauksia ovat Maybelline Browdrama ja Natural Code Brow Shaper- värittömät kulmageelit.


E.l.f. Hydrating Under Eye Primer ja Lumene Natural Code CC Color Correcting Matt Primer ovat molemmat toimiviksi todettuja ja kumpaistakin on korkattuina jo uudet kappaleet. Itseasiassa e.l.f.in silmänalusprimeri loppui aikoja sitten, mutta tyhjä putkilo oli unohtunut meikkipöydän laatikkoon pyörimään.


Lumene Ture Mystic Volume waterproof ripsiväristä tykkäsin (juttua täällä) ja voisin hankkia sitä uudelleenkin.

Sitä vastoin Yves Rocher Sexy Pulp ultra-volume mascara ei vakuuttanut. Tilasin tämän pienempää näytekokoista versiota testailtuani ja myönteisen vaikutelman saatuani, mutta ei sitten kuitenkaan toiminut ripsissäni niin pätevästi kuin näytteen perusteella uumoilin. Koska kyseessä ei ole vedenkestävä ripsari niin käytin tämän kaverina w7 waterproof top coat mascaraa tai jotain vedenkestävää ripsiväriä. Laittaminen siistiä jälkeä tehden (ilman toisiinsa sotkeutenuita ripsiä ja tuhrua) oli jotenkin työlästä eivätkä taivutukset meinanneet pysyä vedenkestävistä "päällystäjistä" huolimatta.


Depend kulmakarvaveitsi-pakkauksessa taisi "kulmaveitsiä" olla kolme kappaletta. Näillä on näppärä siistiä muutakin naamakarvoitusta kevyesti rapsutellen (luonnollisesti ronskeja otteita välttäen, ettei tule haavoja tai tehtyä muuta vahinkoa). Homma luonnistuu näiden avulla helposti, nopeasti ja tarkasti, vaikka enimmät hajakarvat kulmissa siistinkin yleensä pinseteillä. Aion ostaa lisää.


Essence make-up remover wipes vedenkestävälle meikille suunnatut puhdistusliinat eivät toimineet ainakaan vedenkestävän silmämeikin poistamisessa ja hajukin oli niin tumakka ettei käyttäminen kasvoilla tuntunut houkuttelevalta. Päätyivät käsien puhdistajiksi meikkipöydälle. Ei missään nimessä jatkoon.


Ihastuksesta vihastukseen kategoriaan kuuluva tuote eli Urban Decayn Naked Skin Concealer (light neutral). Peiteaine oli alun alkaenkin itselleni hieman väärän sävyistä, vaikkakin tosi pienellä annostelulla meikkivoiteen alle laitettuna ja huolellisella häivyttelyllä sen sai sulautumaan ihon väriin kohtalaisesti. Kesällä menetteli, kun kasvoilla oli päivetystä. Enempi käyttökokemus kuitenkin paljasti, että sävy tummui iholla vielä jonkin verran ja lopputuloksesta tuli helposti tunkkaisen näköinen (etenkin silmien alusilla). En jää jemmailemaan tätä enää ensi kesää varten vaan tämä päätyy nyt roskiin. En haluaisi lytätä peiteainetta väärän sävyvalinnan vuoksi (oma vika), mutta tuo tummuminen on ehdoton turn-off. Ehkäpä tätä vaaleammat sävyt eivät sitä tee tai ärsyttävää hapettumista ei tapahdu kaikkien iholla, mene ja tiedä, mutta en tule tätä uudelleen hankkimaan missään sävyssä.



Rimmelin Match Perfection meikkivoide oli mukana pannuprojektissa, mutta päätin luovuttaa ja heittää sen nyt pois, koska useita meikkipohjatuotteita on korkattuina enkä ehdi niitäkään luultavasti käyttämään päiväysten puitteissa, jos keskityn liian pitkään vanhempiin tapauksiin. Sekoitin meikkivoidetta Yves Rocherin Pure Light Cushioniin (kaadoin sitä rasian tyynyyn ja painelin tyynyä "sekoitellen") paremmin nassuuni mätsäävän sävyn toivossa, mutta eipä tuo cushion näyttänyt kasvoilla siitä huolimatta juurikaan paremmalta, joten sekin lähtee poistoon jo riittävästi mahdollisuuksia saaneena.


Dermosilin näytepussukat Kaura Käsisaippuasta ja Rauhoittavasta Anti-Redness voiteesta eivät sen suurempia tunteita herättäneet. Tosin jos olisin anti-redness kasvovoiteen tarpeessa, voisin hyvinkin Dermosilin rasvaa tilata. Ihotuntuma oli miellyttävä ja rauhoittava, eikä koostumus ollut liian tahmainen/rasvainen. Nythän käytössäni on Yves Rocherin vastaava voide, joka kestänee vielä pitkään, sillä sitä tulee lähinnä käytettyä pakkasilla ja talven purevilla viimoilla.


Lisäksi roskiin lähti läjä vanhentuneita, aikansa palvelleita tai muuten vaan ylimääräiseksi jääneitä meikkituotteita. 



6 kommenttia:

  1. Essencen meikinpoistoliinoja en ole kokeillut, mutta vaikuttavat toimivuudeltaan samanlaisilta kuin merkin purkissa myytävät vanulapun tapaiset öljyiset meikinpoistolappuset. Ne olivat yhtä tyhjän kanssa, vaikka niiden luvattiin poistavan myös vedenkestävä meikki. Eivät toimineet edes vesiliukoisen poistajana. Lappuset myös alkoivat aika pian kuivahtaa, joten se siitä;)
    Kokeilin itsekin näytepussukan tuota Dermosilin anti-redness -voidetta ja vaikutti melko hyvältä. Kunhan joulukatalogi ilmestyy, niin täytyy harkita jos tilaisi normikokoisen joulutuotteiden ohessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa essencellä olla ainakin vielä paremmat ja toimivammat meikit kuin meikinpoistotuotteet valikoimissaan.

      Dermosilin Anti-redness voide vaikutti tosiaan näytepussin osalta hyvältä, siitä riitti itselläni muutamaan käyttökertaan. Dermosilin joulujutskia odottelen myös kiinnostuksella :) Viime vuonna en tosin tainnut tilata sieltä mitään LE kausituotteita...

      Poista
  2. En olekaan tiennyt, että Dependillä on tuollaisia veitsiä myynnissä, olen vastaavanlaisia meinannut usein tilata ebaysta, jotta saisin tuota peach fuzzia vähän siistittyä. Mistä noita saa ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin ostaa nuo Dependit muistaakseni Kicksistä :) Joissakin verkkokaupoissa näkyisi niitä olevan myös myynnissä, kuten Elloksella.

      Poista
    2. Minä ostin omani Kärkkäiseltä! Eli sieltäkin löytyy. :) Muistaakseni jollain Cailapilla tai Iberolla tai vastaavalla on myös kulmakarvaveitsi.

      Poista
    3. Hyvä tietää, että sielläkin niitä on :) Juu, taitaa olla molemmilla (sekä Cailapilla että Iberolla) kulmaveitset valikoimissaan.

      Poista