torstai 12. lokakuuta 2017

Syksyn suosikkeja

Kaikki tässä postauksessa esiintyvät tuotteet ovat melko tuoreita hankintoja (noin reilun kuukauden ajalta), mutta ehtineet jo muodostua tämän hetkisiksi lemppareikseni ja tietysti sen myötä päässeet myös ahkeraan -jopa päivittäiseen- käyttöön.


Päivävoiteena olen viime aikoina käyttänyt useimmiten Neutrogenan visibly clear oil-free moisturiseria (6,95 e). Hommasin tämän vasta muutama viikko sitten Lempäälän Ideaparkin Minimanista, kun tuli pieni viisitti sille suunnalle tehtyä. Kyseistä kasvovoidetta olen käyttänyt joskus hirmuisen kauan sitten, mutta sittemmin tätä ei ole ihan jokaisessa Neutrogenaa myyvässä paikassa näkynyt (olen nimittäin toisinaan katsellut josko tulisi jossain vastaan). Pink Grapefruit versiota ja CC-voiteita näyttäisi kyllä löytyvän, mutta ei välttämättä tätä originaalia "perus"kasvovoidetta.


Kevyt, miellyttävän ihotuntuman omaava ja sutjakkaasti imeytyvä voide jättää kasvot kosteutetuiksi ja raikkaahkon näköisiksi sekä tuntuisiksi. Sopii mainiosti myös meikin (eli käytännössä primerin) alle. Tämän pitäisi ehkäistä epäpuhtauksia ja tasoittaa ihoa, koska näppyjen jälkien lupaillaan myös häivyttyvän. Tuohon en oikeastaan osaa ottaa kantaa, koska itselläni näppyjä ajoittain tulee ja menee (käyttämistäni ihonhoitotuotteista huolimatta), eivätkä finnien jäljet/ruvet yleensä vaivaa kovin pitkiä aikoja. Voide on kuitenkin hillinnyt sekaihon kiiltämistä kiitettävästi nyt tähän vuodenaikaan, jolloin rasvoittuminen ei ole enää pahimmillaan, eivätkä epäpuhtaudetkaan ole ainakaan toistaiseksi lisääntyneet. Kelien kylmetessä ja ihon pintakuivuuden lisääntyessä saattanee olla liian kevyttä päivittäiseen käyttöön, mutta ainahan ohella voi käytellä täyteläisempiä kasvovoiteita ja/tai laittaa alle seerumia.

Jossain vaiheessa metsästin e.l.f.in puikkomaista meikkivoidetta, mutta huonolla menestyksellä. Jos sitä jossain nettikaupassa olikin tarjolla kohtuuhinnalla, niin vaalein sävy tuntui olevan koko ajan loppu. Sittemmin huomasin MyLook.fi verkkokaupassa NYXin mineral Stick Foundation meikkivoidepuikkoja, jotka olivat vielä jossain alennuksessa (noin 8 euroa ja rapiat, normaalihinnan ollessa 15 euron kieppeillä) eli päädyin hankkimaan sellaisen.


Puikossa oleva meikkivoide on välillä virkistävää vaihtelua voidemaisiin/nestemäisiin meikkipohjiin ja siitä onkin tullut tämän hetken suosikkini helppoutensa ja nopeutensa vuoksi. Ei sentään mennyt heittämällä parhaimpaan kärkikastiin testaamieni meikkivoiteiden saralla, mutta on ihan jees kaikinpuolin. Vetelen puikosta vaan viiruja kasvoille ja levittelen paikoilleen isohkolla meikkivoidesiveltimellä/flat top kabukilla. Saan tämän asettumaan ja tasoittumaan kasvoille nopeammin kuin ns. tavalliset meikkivoiteet, jotka vaativat yleensä hitusen ennemmän työstöä.


Peittävyys on sellaista keskitasoa eli itselleni täysin riittävä, sillä käytän muutenkin aina peiteaineita meikatessani. Riippuu toki paljonko tätä kasvoilleen levittelee, mutta lopputuloksena on tasainen ja luonnollisen näköinen iho, josta pahimmat värierot ovat selkeästi häivyttyneet. Vaikka meikkivoide on koostumukseltaan tavallaan "vahamaista" (koska on puikkomaisessa muodossa), ei jälki ole mielestäni lainkaan pakkelimaista sopivin määrin laitettuna. Kestää siistinä kohtuullisen ajan, mutta suosittelen alle primeria ja lopuksi puuterointia sekä mahdollisesti vielä meikinkiinnityssuihketta, jos iholla on vähänkään taipumusta kiiltelyyn tai edes jonkinasteiseen rasvoittumiseen. Toisaalta, jos iho on kovin kuiva, ei tämä varmaankaan ole paras vaihtoehto, koska koostumuksensa vuoksi saattaa korostaa kuivia kohtia ja kasaantua karheille alueille. Tuon lisäksi levittäminen saattaa olla silloin hankalampaa. Kaiken kaikkiaan mineral foundation stick on kätevä arkimeikkituote, en voi tosiaan valittaa. Toimii ja ennen kaikkea kestää naamassani paremmin siistinä kuin esimerkiksi muinoin markkinoilla ollut Maybellinen Fit Me! anti-shine Stick.

Jatketaan vielä meikkipohjaan liittyvillä tuotteilla. "Käsilaukku-puuterini", Maybellinen Fit Me! kivipuuteri, on ollut käytössä todella pitkään ja mielessäni on jo kauan ollut ajatus vaihtaa se uuteen. Ostinkin jo kerran yhden puuterin siihen tarkoitukseen, mutta kyseisessä Natural Coden Skin Perfector Matt Powderissa ei ole peiliä (joskus NC:n rasioihin sopivia peilejä oli myynnissä erikseen, mutta eipä ole enää tämän seudun merkkiä myyvissä kaupoissa näkynyt tai sitten ovat menneet meikäläiseltä vaan ohi), joten se ei ole kovin käytännöllinen mukana kulkevaksi tapaukseksi. Koostumus ei ole myöskään niin kevyt ja kasvoilla huomaamaton kuin fiksailupuuterin toivoisin olevan. Kicksissä oli taannoin -20% tietyistä meikeistä ja pienen alen innoittamana päädyin ostamaan Viva La Divan Powder Waterproof Matte Finish puuterin sävyssä Shangri-La (muistaakseni hintaa jäi alen jälkeen vajaa kymppi).



Tässä on kaipaamani peili ja rasia on mielestäni nätti, vaikka tuohon heijastavaan pintaan jäävät sormenjäljet yms. tuhrut helposti näkyviin. Koostumus on ihanan kevyttä, hienojakoista ja tällä saa aikaiseksi raikkaan sekä luonnollisen mattaisen pinnan iholle. Lopputulos ei ole jauhoinen tai sellainen liikaa puuteroidun näköinen. Toimii niin vipalla kuin siveltimelläkin laitettuna, mutta meikin korjailemiseen sekä kiillon poistamiseen/ehkäisyyn suosin mieluiten vippaa. Vaikuttaa kestävän kasvoilla siistinä moitteettomasti pitkänkin aikaa, mutta tiedä tuosta varsinaisesta vedenkestävyydestä... no kai sekin jollain tasolla vaikuttaa pysyvyyttä lisäävästi. Jos tulee hiostuttua kasvoista tai altistuu vesisateelle, niin toki tämäkin puuteri vaatii pientä korjailua samalla tavoin kaikki lähes kaikki muutkin kokeilemani puuterit.


Eos:in Strawberry Sorbet Lasting Hydration Lip Care sisältää luonnonmukaisia öljyjä, sheavoita ja hedelmäuutteita. Kosteuttaa huulia tehokkaasti tehden niistä pehmeät. Tuoksu on makean mansikkainen. Koostumus on täyteläistä ja se levittyy huulille vaivattomasti. Puikkomainen eos:in huulirasva olikin ostoslistallani hyvän tovin ja ilokseni näitä löytyi Ideaparkin Prismasta. Hintakin oli edullinen 2,69 euroa.


Käsivoide lempparini tällä hetkellä on SeeSee Dead Sea Minerals Mineral Hand Cream. Kokoonpanoon mahtuu Kuolleenmeren mineraalien ja vitaaminien lisäksi mm. erilaisia öljyjä, kaakaovoita ja vihreän teen uutetta. Voiteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta raaka-aineidensa ansiosta tuoksu on virkistävä sekä sitrusmainen. Kosteuttaa, pehmentää ja suojaa käsiä plus käyttäminen on mukavaa puuhaa, sillä voide uppoaa räpylöihini nopeasti eikä tee niitä niljaisen tahmaisiksi. Tämä ei ole tosin vielä päässyt todellisen haasteen eteen, koska käsieni iho on vielä suht kelvollisessa kunnossa eikä niin kuiva kuin monesti talvisin. Mutta hoitoteho korppukuivan ihon suhteen selvinnee sitten myöhemmin. Ostin tämän Minimanista (5,80 e), jossa tästä SeeSee-sarjasta taisi olla tarjolla myös ainakin jalka- ja vartalovoiteet.

4 kommenttia:

  1. Mua harmittaa hiukan, että Suomessa Neutrogenan tarjonta on aika suppea. Mitä olen nettiä selaillut, niin Neutrogenalla on useampi ihonhoitosarja ja jopa meikkejä. Markkinat ei taida vetää. Viva la Divan puuteri on tosi hyvännäköinen. Käyn niin harvoin Kicksissä, etten muista koskaan koko merkkiä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon nähnyt Neutrogenalla olevan vaikka ja mitä mielenkiintoisia tuotteita, mutta harmillisesti kotimaan saatavuus on niiden osalta mitä on :/ iHerbista Neutrogenaa voisi toki tilailla (siellä on laaja valikoima), mutta postikulut nostavat sitten helposti tuotteiden hintaa plus pitäisi tilata monessa erässä, jos haluaa välttyä tullimaksuilta yms.

      Tuo puuteri oli kyllä nappiostos. Mullakin meinaa Viva La Diva jäädä vähän unohduksiin, koska siihen ei tule muualla kuin Kicksissä törmättyä (muutamaa nettikauppaa lukuunottamatta).

      Poista
  2. Mun iholle tuo Neutrogenan voide oli liian paksu kesäaikaan, ja ehkä jopa nytkin, vaikka öljyttömän voiteen pitäisi olla hyvä rasvoittuvalle iholle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin nyt syksymmällä se on ollut just passelia mun sekaiholle :) Itselläni taitaa olla hieman maltillisemmin rasvoittuva iho. Harmillista ettei toiminut sulla (kesävoiteena).

      Poista