tiistai 17. lokakuuta 2017

Kassillinen Avonia

Kuten olen useaan otteeseen kertonutkin, paremman puoliskon äiti ja sisko toimivat Avonin tiiminvetäjinä. Heiltä saan jonkin verran Avonia lahjoiksi/tuomisiksi jne., mutta nyt pääsin valitsemaan tuotteita itselleni avokin äipän "jemmoista", koska heillä on muutto työn alla eli myynti- ja esittelytuotevarastoa piti karsia pienemmäksi. Maltoin olla haalimatta kassillista enempää (anopin kehotuksista huolimatta), koska käytössäni on paljon muutakin kosmetiikkaa ja tila putelien säilyttämiseen on rajallinen.


Avon ei ole täysin eläinkokeeton, koska se vie tuotteitaan Aasiaan (missä eläinkokeet ovat monissa maissa pakollinen paha). Vaikka meikkien osalta pyrin pääosin "cruelty free"-linjaan, niin Avon ja Yves Rocher ovat sallittuja poikkeuksia (näin päätin jo alkuun, kun tuon linjauksen aloitin), kunhan en jatkuvasti ko. firmojen värikosmetiikkaa hommaile mitenkään tolkuttomia määriä.


Luxe-sarjan huulipunia en ole koskaan omistanut, joten halusin sellaista nyt kokeilla. Sävy on monikäyttöinen ja neutraali nude slip (kuva tummentaa sävyä jonkin verran). Pakkaus "ylellisen" näköinen eikä itse punassakaan ole moittimista. Levittyy tasaisesti sekä nätisti, huulituntuma on miellyttävän kevyt ja huulipunassa on kiva mieto tuoksu.


Calming effects liquid concealer (Fair) on ainakin kädelle swatchailun ja parin käyttökerran perusteella lupaavan oloinen peiteaine. Koostumus ei ole liian paksua tai kuivakkaan näköiseksi ihon jättävää ja sävy näyttäisi olevan suht sopiva, vaikka toki voisi olla hitusen vaaleampaakin. Peittävyydeltään on keskikastia, mutta tätä voi käytellä jonkun muun peiteaineen/correctorin kaverina ja kohtuullinen kerrostaminen luonnistuu ilman pakkelimaista lopputulosta.


Nutraeffects Radiance Tinted Moisturiser SPF 20. Sävytettyjä kosteusvoiteita en ole muutamaa hassua tapausta lukuunottamatta tullut käyttäneeksi juuri lainkaan. En ole vaan nähnyt sellaiselle tarvetta, koska mieluiten laitan kasvoille joko ihan kunnollisen (tai kevyen) meikkipohjan varsinaisilla meikkituotteilla ja jos sävytettyä kosteusvoidetta laittaa meikkipohjan alle tavallisen voiteen tapaan, niin silloinhan se "sävytyksen" idea menee ikään kuin vähän hukkaan. Meikittöminä päivinä sitten normaali väritön kosteusvoide/+seerumi on riittänyt ja sellaisiin päiviin tällaiset voiteet ovat vissiin tarkoitettukin. Sekä tietty todella vähän tai ei lainkaan meikkaaville. No oli miten oli, uteliaisuus voitti ja valkkasin tämän kassiini.

Tässä voiteessa kasvoilla näkyvää sävyä on suht maltillisesti, mutta kasvojen pyyhintä misellivedellä ja vanulapulla osoittaa, että selkeästi pigmenttistä tuotetta on tullut laitettua (vanulappuun jää väriä samaan tapaan kuin vaikkapa bb-voiteesta). Voide saa hieman ihon sävyä tasoittumaan ja tuo kasvoille kuulautta. Jos iho on samea sekä väsähtäneen näköinen, raikastaa tämä ilmettä kohtuullisen mukavasti. Koska kyseessä kirkastava ja heleyttävä tuote, ei välttämättä ole sekaiholla (rasvaisesta puhumattakaan) aina ihan omiaan, koska iho alkaa kiiltämään joskus aivan liikaa. Tekisi siis mieli laittaa alle primeria ja päälle puuteria, jotta sen saisi ehkäistyä. Mutta ei tämä mielestäni ole meikkipohjaa korvaava tuote kuitenkaan, joten miksei samalla vaivalla meikkaisi muutenkin. Eikä primeria ole tarkoitettu kasvorasvan alle vaan päälle. En siis edelleenkään koe, että minulla olisi tarvetta tällaisille tinted-voiteille, mutta tulipahan se taas kokeiltua. Ehkäpä tämä on talvikuivalla iholla käytännöllisempi sameaa ihoa elvyttämässä (joko yksinään tai meikkipohjan alla käytettynä), kun ei tarvitse suuremmin murehtia ihon liiallisesta kiiltämisestä.

Pari tuoksuakin lähti mukaan.


Little sequin dress EdP kuuluu kukkais-itämaiseen kategoriaan ja tuoksunuotteja ovat mm. mandariini, roseepippuri, mango, keikarinkukka, ylang-ylang, meripihkaöljy, santelipuu ja myski. Naisellinen, melko kevyt ja suht geneerinen tuoksu. Itse miellän tämän päivä- ja ns. arkituoksuksi.

Secret Fantasy Midnight EdT:n kategoriaksi on Avonin sivuilla määritelty metsäinen & gourmand. Tuoksun muodostavat esimerkiksi musta kirsikka, luumu, öisin kukkiva orkidea ja pihka. Tämä on omaan nenääni hedelmäisen makeahko, sensuelli ja tummia vivahteita omaava tuoksu, joka soveltuu hienosti ilta- ja juhlakäyttöön. Itsehän käytän tämän tyyppisiä tuoksuja surutta toisinaan päivisinkin.


Saippuapuolta edustavat Avon senses Moisturising heaven harmony shower creme lily of the valley & apple 500 ml:n kokoisena ja sensual mystique exotic rose & jasmine käsisaippua.


Avon naturals clean slate verbena & peppermint shampoo lupailee pestä hiukset hellävaraisesti samalla poistaen sekä hilliten hiuspohjan ylimääräistä öljyisyyttä. Tuoksu on ainakin ihanan raikas.

Supreme Oils Duo Treatment Spray on vanha tuttuni ja suosikkini Avonin hiustuotteista. Öljyhoitosuihke on loistava apu märkien hiusten selvittelyyn. Hiuksista tulee myös kiiltävät ja elastiset eikä suihke hoitavuudestaan huolimatta lätsäytä tai veltostuta tukkaani. Tuoksu on melko mieto ja miellyttävä eikä se ole liian voimakkaasti hiuksiin jäävä. Pulloa on vaan muistettava aina ravistella ennen käyttöä, jotta kaksi-faasinen sisältö sekoittuu kunnolla.

Tokihan muistin myös avokkia ja muutama juttu kulkeutui hänellekin.


Senses Power Fresh (yuzu & musk) suihkugeeli ja Men-sarjan 3-in-1 Energising shampoo, hoitoaine ja body wash yhdistelmä. Fullspeed Perfumed Deodorant Spray on kai enenmmänkin body mistin tyylinen tuoksusuihke, koska jotenkin en miellä tätä kainaloihin suihkittavaksi ja pullokin on vartalosuihkeelle tyypillinen.


Kai tässä voi alkaa varustautumaan ensi kesää ja aurinkoisia päiviä varten hyvissä ajoin (heh heh). Sun+ SPF50 anti aging face cream odottelee korkkaustaan vielä pitkään (ellei tule suunnattua jonnekin aurinkolomalle), mutta onpahan nyt aurinkosuoja kasvoille valmiiksi hommattuna.


Anew Clinical Amino-Fill 33 Complex Line Corrector Treatment eli ryppyjen ja juonteiden silottamiseen sekä niiden ehkäisyyn tarkoitettu hoito/seerumi. Tätä käytetään käsittääkseni seerumin/ryppyvoiteen tapaan kasvoille ja kaulalle kevyesti hieroen, keskittyen erityisesti ongelmakohtiin. Ohjeessa ei mainittu laitetaanko päälle vielä kasvovoidetta, kuten seerumien kanssa yleensä tehdään vai ajaako tämä itsessään myös voiteen virkaa. En ole vielä testannut, koska ensin pitää saada muita kasvotuotteita käytettyä alta pois.


Täytyy sanoa, että Avonin silmänympärysvoiteet eivät ole aiemmin suuremmin itseäni vakuuttaneet. En ole niitä edes kovin laajalla skaalalla testaillut ja siitä on vuosikausia, kun viimeksi olen sellaisen omistanut. Halusin antaa nyt yhdelle merkin sy-voiteelle ns. "uuden mahdollisuuden" ja kokeiltavaksi päätyi Anew Ultimate Multi-Performance silmänympäryshoito. Pakkaus on kaksiosainen, jossa toisessa osiossa on itse silmänympärysvoide ja toisessa eliksiiri, jota sivellään iltaisin vielä voiteen jälkeen silmänalusille sekä silmänurkkiin. Sy-voide sopii mukana tulleen lappusen mukaan aamu- ja iltakäyttöön, mutta tuota eliksiiriä kehotetaan lisäämään vaan iltaisin. Avasin pakkauksen mielenkiinnosta (ja blogiin kuvaamista varten), vaikka ajattelin tämänkin kohdalla, että korkkailen vasta myöhemmin, kun muitakin silmänympärysvoiteita on useampia käytössä. Tuskin maltan olla ottamatta käytettäväksi samoin tein (nyt kun tämä on kerran avattukin).

2 kommenttia:

  1. Kivoja "ostoksia" :)

    Miullekin nuo tuoksusuihkeet on vähän vieraita käyttää dödönä, toki onhan ne tujumpia tuoksuiltaan ja voimakkaampia. Miulla on Beyoncen vastaava ja sitä käytän kyllä kainaloihin, kestää yllättävän kauna kuivua vaikka on alkoholia aika paljon. Ehkä jonkin verran pitää sitä hientuoksua loitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Yritin poimia kassiin sellaisia juttuja, joita en olisi vielä käyttänyt (paria aiemmin hyväksi todettua poikkeusta lukuunottamatta).

      Mäkin oon katsellut deodorantti-tuoksusuihke puteleita joissakin nettikaupoissa vähän hämmentyneenä tuosta deodorantti-ilmaisusta ja erilaisesta tuoksusuihkeille ominaisemmasta pakkauksesta ja miettinyt onko ne ihan vaan dödöjä vai body mistejä vai sekä että. Mikseipä tosiaan voisi käyttää kummassakin tarkoituksessa :D

      Poista