lauantai 16. joulukuuta 2017

Sekalaisia suosikkeja


Lypsyl Yummy Lips sweet mint & basil huulirasva on melko tuore hankinta, vaikka jokin aika sitten asetinkin itselleni tavoitteen olla ostamatta uusia huulivoiteita ennen kuin käytössä olevat rasvat ovat huventuneet. Tämä löytyi Shopping4net-verkkokaupasta ja olihan se laitettava tilaukseen mukaan, kyn Lypsylin huulivoiteisiin tulee harvemmin täällä kotimassa missään törmättyä. Muistelisin merkkiä olevan (tai ainakin joskus olleen) myynnissä myös Kicksissä.


Huulivoide muistuttaa koostumukseltaan jossain määrin markettien "perus" huulivoiteita, mutta on silti pehmeää ja sopivan liukasta, jotta levittyy huulille helposti ja vaivattomasti. Koostumus ei ole kuitenkaan liian liukasta eli se ei häviä huulien pinnalta liian äkkiä. Hoito- ja kosteutustehot ovat toistaiseksi riittäneet itselleni mainiosti ja huulituntuma on kevyt sekä miellyttävä. Tuoksu on tässä versiossa maltillisen minttuinen pienellä yrttisellä twistillä. Tämä on ollut viime aikoina eniten käyttämäni huulirasva ja mielellään hommaisin lisääkin Lypsylin rasvoja.

Vanha suosikkini, jonka perään jäin haikailemaan vuosiksi sen poistuttua Suomen markkinoilta, teki riemukseni paluun kauppoihin tuossa alkusyksystä. Kyseessä on Maybellinen Instant Anti-Age The Eraser Eye Perfect & Cover Concealer. 


Peiteaineessa on pehmeä sienimäinen aplikaattori, jolla sitä voi tuputella/sivellä iholle. Itse viimeistelen homman peiteaineen laittamisen jälkeen vielä jollain muulla välineellä (sivellin, blendersieni, sormi), mutta peiteaineen laitto paikoilleen onnistuisi kyllä tarvittaessa tuolla aplikaattorillakin, koska se on joustava sekä pehmeä. Eihän tuo aplikaattori pallero enää toki kovin siistiltä tai hygieeniseltä näytä sotkeennuttuaan peiteaineeseen, mutta koska tämä on vaan omassa käytössäni niin eipä tuo pahemmin haittaa.

Yksinään tämä ei tumman sinertäville silmän alusilleni riitä, mutta on oikein mainio toisen concealerin päällä raikastamassa ja heleyttämässä ilmettä. Vaikka onkin ensisijaisesti tarkoitettu silmien ympäristöön sopivaksi niin pieniin värieroihin toimii hyvin kasvoillakin, esimerkiksi hieman punoittaviin nenänpieliin on passeli, sillä ei korosta mahdollisia kuivia kohtia. Koostumus on kevyttä ja nätisti iholle asettuvaa. Tämän kanssa on helppo sekä nopea työskennellä ja lopputulos on luonnollisen heleä/raikas. Tästä "Eraserista" löytyy meikkivoide versiokin (on ainakin USA:ssa ollut jo pitkään), jota kokeilisin myös oikein mielelläni, mutta sitähän ei tiedä tuleeko sitä tänne päin maailmaa myyntiin laisinkaan.


USA:n ihmeillä jatketaan, vaikka juuri tämä kyseinen tuubi onkin konkreettisesti valmistettu Irlannissa :D Citymarkettiin oli ilmestynyt Beverly Hills Formula hammastahnoja, joten täytyihän se kokeilla. Kokeiluun päätyi Perfect White Black freshmint hammastahna. Musta hammastahna sisältää mm. aktiivihiiltä (? tms. en ole varma mikä oikea suomennos on...), joka raikastaa sekä auttaa pahanhajuiseen hengitykseen. Lisäksi tahnan lupaillaan poistavan värjääntymiä/tummentumia purukalustosta, jolloin hampaista pitäsi tulla kirkkaammat. Hankaavuus, jota useat pinnallisesti valkaisevat ja värjäytymiä poistavat hammastahnat saattavat tehdä, ei ole hampaille suotavaa (seurauksena voivat olla kiillevauriot yms.) ja tässä RDA-arvon (eli hankaavuusasteen) mainitaan olevan noin 100. Tuon mukaan ei siis pitäisi olla liiaksi hampaiden pintoja hankaavaa.

Plussaa hammastahna saa raikkaudestaan ja siitä, etteivät etenkin valkaiseviin tuotteisiin herkästi reagoivat suupieleni halkeilleet tätä käyttäessä lainkaan. Hampaistakin vaikutti jopa tulevan hitusen valkoisemmat. Tämä tuubi on jo loppumaisillaan, joten voisin käydä ostamassa uuden.


Weleda Foot Balm on nimestään (balm) huolimatta koostumukseltaan ihan perinteisen voidemaista. Se sisältää mm. vahvistavaa mirhamiuutetta ja kehäkukka- sekä luomuoliiviöljyä, jotka pehmentävät kovaa ihoa. Voiteesta löytyy myös kaoliinia, joka ehkäisee kosteuden muodostumista, joten tätä voi halutessaan käyttää päivisinkin, varsinkin jos jalat tuppaavat helposti hiostumaan. Viilentävä jalkavoide virkistää väsyneitä jalkoja ja eteerisistä öljyistä peräisin oleva sitrustuoksu on mukavan raikas.

Voide imeytyy omiin tällä hetkellä melko kuivahkoihin jalkapohjiin ja kantapäihin todella nopeasti (riippuen tietysti paljonko tätä innostuu kulloinkin jalkoihinsa hölväämään) ja jo lyhyen ajan kuluttua rasvaamisesta voin tepastella paljainkin jaloin vaikkapa jääkaapille tai vessaan ilman liukastelua. Tämän ohelle tarvitsen täyteläisemmänkin jalkavoiteen toisinaan käytettäväksi, mutta ns. ylläpito jalkavoiteena tykkään tästä kovasti. Jalat jäävät tämän jäljiltä kosteutetun, raikkaan ja keveän tuntuisiksi. Pientä miinusta siitä, että joskus jalkani tuntuvat imevän voidetta suuria määriä verrattuna moneen muuhun jalkavoiteeseen eli ei varmaankaan tule olemaan kovin riittoisa tapaus meikäläisen kulutuksella.

Palailen blogin pariin korkeintaan tuossa joulunpyhien jälkeen, joten oikein leppoisaa ja mukavaa joulua kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Mua häiritsi tuon peitevoiteen hygieenisyys :D. Teki mieli repia se pallero pois ja pestä välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onneksi mua ei ainakaan vielä ole alkanut häiritsemään, mutta pitää silti olla tarkkana ettei mitään outoa rupea aplikaattorissa esiintymään (värimuutokset, tummentuminen, erikoinen tuoksu tms.). Ja on tuo kyllä sellainen tuote, että pitänee käyttää aika pilkulleen suositellun säilymisaikansa mukaisesti ihan vaan aplikaattorinsa vuoksi.

      Poista