keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Joulukuussa tyhjentyneet


Yves Rocherilta loppui kaksi suihketta, toinen vartalolle ja toinen kasvoille tarkoitettu.

Moisturizing Aloe Vera Pulp vartalosuihke oli näppärä pikaiseen ja kevyehköön kropan kosteutukseen. Imeytyi sukkelasti eikä tuoksu ollut liian voimakas, vaikka jotain rochermaista siinä oli havaittavissa. Kuten on tullut lukuisia kertoja mainittua, en kuulu tuon (joissakin tuotteissa olevan) YR:lle tyypillisen (hieman yrttimäisen?) tuoksun faneihin, joten kävihän se toisinaan arvattavasti tökkimään. Plussaa siitä, että oli mukavan virkistävä etenkin kesällä ja tällaisia tuotteita on suht helppo suihkia tarvittaessa myös selkäpuolellekin.

Sensitive Vegetal Soothing Mist Rauhoittava Kasvo(vesi)suihke. Suihke oli todella kastelevaa eikä kovinkaan hienojakoisesti kasvoille laskeutuvaa, joten ei oikein toiminut suoraan kasvoille suihkittuna, mutta päätyi omissa rutiineissani tavallisen kasvoveden virkaan. Käytin tätä kasvoille vanulapun kanssa puhdistuksen jälkeen silloin kun kasvot tuntuivat kaipaavan jotain hellävaraisempaa kasvovettä. Ihan ok, melko neutraali sekä rauhoittavan tuntuinen kasvovetenä käytettynä ja tuosta pumpusta oli kätevä suihkia tuotetta vanulappuun.


Lumene Bright Touch Clarifying Toner. Tämä kirkastava normaali- ja sekaihon kasvovesi on yksi pitkäaikaisista lemppareistani. Pakkaus on kokenut uudistumisen, mutta toivon mukaan sisältöön ei olisi suuremmin kajottu.

Jälleen yksi puteli suosikkiani Nivean Double Effect Eye Make-Up Removeria tuli tiensä päähän.

Madaran Detox Karhunvatukka & Valkosavi kasvosaippuasta ei ole loppujen lopuksi ihmeempää sanottavaa. Aika perus kategoriansa edustaja, pesi kasvot todella puhtaan tuntuisiksi eikä pahemmin kuivattanut tai aiheuttanut ihon kiristelyä sekaiholla satunnaisesti käytettynä. En muistanut kuvata kulahtanutta saippuapalaa ennen kun heitin sen menemään, mutta kuva alkuperäisessä kuosissaan siitä on (täällä). Tuossa postauksessa arvelin tekeväni arvosteluakin jossain vaiheessa, mutta se on näemmä jäänyt.

Yhteen aikaan itselläni oli hurahdus kasvosaippuioihin ja sellainen piti aina löytyä arsenaalista muiden putsareiden ohella, mutta nyt pientä kyllästymistä on alkanut ilmaantumaan (parhaillaan on menossa vielä Nurmen saippua, mutta siihen on tullut tartuttua tosi laiskasti). Kasvosaippuat ovat kyllä todella riittoisia ja tulevat siten taloudelliseksi käyttää plus matkoilla ovat käteviä kuljetettavia.

Le Petit Olivier White Clay & Mint essential oil Face Mask. Tykkäsin kovasti tästä puhdistavasta valkosavi-kasvonaamiosta, koska tehokkuutta oli iholleni juuri sopivasti; iho syväpuhdistui sekä raikastui ilman pahempaa kuivahtamista. Tuoksukin oli mieleeni (minttuinen). Uudelleen hommaamista jarruttelee merkin saatavuus, koska täytyy tilata netistä ja en yhden tuotteen takia viitsisi lähteä tilausta tekemään eli "pitäisi" sitten tilata muutakin (heh heh). Mutta katsotaan nyt, olen yrittänyt siirtyä kasvonaamioiden suhteen yksittäispakattuihin tapauksiin, koska tuubit kestävät (kuten tämäkin) laiskalla käyttötahdillani lähes loputtomiin. Le Petit Olivieria löytyy ainakin Rosalis-verkkokaupasta, mistä olen kerran satsin merkin tuotteita tilannut.

Lumene Bright Now Vitamin C Eye Cream oli niin mieluinen, että se päätyi kesäiseen suosikkeja postaukseen. Heleyttävä SY-voide hoiti hommansa juuri niin kuin pitikin, mutta oli näin talviaikaan välillä liian kevyttä kosteuttamaan/suojaamaan riittävästi ajoittain kuivaksi äityvää silmänympärysihoa. Tuubissa olisi vielä noin 1/4 voidetta jäljellä, mutta tämä on korkattu jo aikoja sitten eikä silmänympärysvoiteista ole tosiaankaan tällä hetkellä pulaa, joten on nyt tehtävänsä tehnyt.



Ole Hyvä karpalo-rooibos-inkivääri shampoo oli lähestulkoon täysin toimimaton, kuten osasin jo odottaakin yhden aiemmin käyttämäni merkin shampoon perusteella. Tämäkin tapaus oli todella ohutta lirua, jota sain harvoin vaahtomaan laisinkaan ensimmäisellä "pesukierroksella". Toisella kierroksella vaahdotus alkoi jo onnistumaan, mutta omaan tukkaani tätä upposi puoli kourallista kerrallaan ja siitäkin osa valui lattialle, koska oli niin lirua. En jaksa pestä tukkaani kahteen kertaan eikä tämä kovin riittoisaa ole, saati sitten pidemmässä käytössä kovinkaan edulliseksi tule (koska pitää hölvätä pestessä niin paljon ja osa valuu hukkaan) eli en todellakaan aio jatkossa merkin hiustuotteita hankkia. Ole Hyvä on uudistanut tuotteitaan (ainakin ulkonäkö on erilainen) näiden shampoiden markkinoilla olon jälkeen, mutta en tiedä onko laadussa tapahtunut muutoksia/kehitystä.

Cutrin Artic Drops Strenght Serum oli aluksi melkeimpä pettymys, koska odotin tältä paljon enemmän. Ajan kanssa kuitenkin miellyin tähän jossain määrin, mutta en niin paljon, että uudelleen ostaisin. Annostelun kanssa sai olla tarkkana, koska rasvoitti hiuksia vähänkään runsaammin tai liian lähelle tyveä laittettuna. Käytin tätä ainoastaan märkiin hiuksiin koska oli hiuslaadulleni niin helposti lähmäävää.

Tresemme Renewal Hair & Scalp Nourish & Renew Tonic oli muinoin puhdas heräteostos tarjoushintansa houkuttelemana. Hiuspohjan hoitoneste ei ole itselleni välttämätön tuote, mutta kyllähän tätä ihan mielellään silloin tällöin päänahkaansa hieroskeli. Tuntui virkistävältä eikä lähmännyt tai rasvoittanut hiuspohjaa/hiuksia. Avokilla esiintyy ajoittain päänahan kutinaa sekä kuivuutta, jota kyseinen hoitoneste onnistui kaiketi jossain määrin ehkäisemään ja hillitsemään eli hänkin innostui tätä välillä (muistaessaan) käyttämään. Tuoksu oli ihana. Voisin hyvinkin ostaa tätä tai vastaavia hoitonesteitä jatkossakin, jos vaan sattuu edullisesti vastaan tulemaan. Kovin paljon en olisi kuitenkaan valmis pulittamaan, koska en koe ko. tuotteiden käytölle ehdotonta tarvetta. Toisaalta, jos päänahassa/hiuspohjassa olisi hoitonesteitä vaativia ongelmia, kääntyisin siinä tapauksessa todennäköisesti pikkaisen hinnakkaampien apteekkituotteiden puoleen.

Kuivashampoiden kulutukseni on pienentynyt hurjasti siitä mitä se oli vielä parisen vuotta sitten. Kuiviksia kuluu nykyään siis todella verkkaista tahtia, mutta nyt loppunsa onnistui saavuttamaan Elvitalin Extraordinary Clay Dry Shampoo. Tykkään enemmän tuuheuttavista kuivashampoista, koska ne vaikuttavat tehokkaammilta ja tuovat samalla rakennetta tukkaan sekä paremmin nostetta tyveen. Tämähän ei tuuheuttava tapaus ole, joten oli tehoiltaan suht pliisua omiin mieltymyksiini nähden. Parasta oli makeahkon raikas sekä samalla puhtaan "shampoomainen" tuoksu.

Schwarzkopf got2b 2 sexy big volume push up volumizing Spray Mousse ei ole täysin loppunut (pullossa vielä heilutellessa hölskyy tavaraa), mutta on ollut käytössä sen verran pitkään, että saa nyt väistyä uudempien muotoilutuotteiden tieltä. Tätä voisi pursottaa suoraan hiusten tyveen tuon suuttimensa avulla, mutta itse laitoin vaahtoa hiuksiin perinteisesti käsien kautta. Kuohkeuttaa tukkaa, antaa luonnollista pitoa/tukea ja tuoksuu marjaisan makealle. Sopi myös kuiviin hiuksiin laitettavaksi muotoilutuotteeksi. Hyvä tuote, ei moittimista.


Avon Berries in Chocolate Buble Bath oli vuoden 2016 tai jopa sitä edellisen joulunajan kausijuttuja. Koska kylpyammetta meillä ei ikävä kyllä ole, tämä oli käytössä käsisaippuana. Halusin pitää kylpyvaahdon omassa putelissaan, koska se on kivan jouluinen/talvinen, mutta käytännöllisyydestä ei voi tämän kohdalla puhua sillä pallerossa ei ollut napsautettavaa korkkia. Jätinkin kierrettävän korkin vain "hatuksi" suuaukon päälle, koska en jaksanut pyöritellä sitä paikoilleen joka kerta avatessa ja sulkiessa. Annostelu ei ollut myöskään ihan sieltä helpoimmasta päästä. Pullo ja lavuaarin reuna sotkeentuivat helposti tavaraa pallerosta kaataessa. En erityisemmin pitänyt tuoksustakaan, joka oli liian konvehtimainen. Lisäksi kuivattaa näin talviaikaan käsiä, jos tähän tarttuu liian usein. Kylpyvaahtoahan on tarkoitus käyttää laimennettuna kylpyveteen eikä suoraan hölvätä iholle kuten tapahtuu käsisaippuana käytettäessä, mutta olen aiemmin onnistunut hyödyntämään muita kylpyvaahtoja käsien pesuun ilman selkeää ihon kuivahtamista. Toinen tällainen kylpyvaahto pallero (vaniljan tuoksuisena) on vielä meneillään enkä oikein perusta siitäkään :/


Neutral Anti-perspirant ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita, joten se sopii herkällekin iholle. Itse kaipaan hetkittäin tuoksutonta dödöä, vaikka yleensä suosinkin tuoksullisia versioita. Oikein hyvä ja pitävä dödö tuoksuttomaksi tapaukseksi, ei mitään valittamista.


AAA Lemongrass & Basil Luxury Body Cream oli koostumukseltaan melko täyteläistä, mutta eipä tästä nyt mitkään varsinaiset luksus fiilikset tulleet. Kosteutti riittävästi ja tuoksu oli ok. Jätti rasvatun tuntuman iholle joksikin aikaa, mutta kuivemmalle kropalle imeytyi sutjakkaammin. Yhden tuubin käyttelin ihan mielellään, mutta en koe erityistä tarvetta ostaa tätä uudelleen.

Himalaya Herbalsin FootCare Cream jalkavoide ei suurempia tuntemuksia herättänyt. Aika perus jalkavoide. Tuoksu olisi voinut tosin olla parempikin. Tuskin hankin toistamiseen.

Himalaya Herbals Multipurpose Creamia käyttelin milloin mihinkin tarkoitukseen, lähinnä kuivahtaneille tai ärtyneille ihoalueille, esimerkiksi välillä tehohoitona kuiville kyynärpäille. Tässä on voimakas ja erikoinen tuoksu, joka ei varmastikaan ole kovinkaan monen mieleen. Ei kuitenkaan tehnyt niin suurta vaikutusta, että pitäisi uudelleen saada.

Avon care Smoothing Lip Balm jasmine with vitamin e oli kerrassaan ihana huulirasva. Koostumus on pehmeää ja helposti huulille levittyvää. Kosteuttavuus sekä hoitavuus ovat myös kohdillaan. Tuoksu oli omaan nenääni makean karkkimainen höystettynä kukkaisella (?) vivahteella.


Lumenen CC Primer oli kelpo tapaus, mutta tätä ei taida tismalleen tässä muodossa enää olla valikoimissa.

 
Avon Nail Experts 5in1 nail treatment hoitaa sekä vahvistaa kynsiä ja se sopii hyvin myös aluslakaksi. Omissa lakkailuissa tämä toimi toisinaan juurikin tuossa mainitussa tehtävässä ja oli ihan kelvollinen aluslakka siihen saakka, kunnes muuttui ikääntyessään paksuksi ja kankeaksi (sekä sen myötä hankalaksi laitettavaksi).

Essence colour & go the satin kynsilakka (188 dare to kiss) ei vaan toiminut. Yhdellä kerroksella lakka ei levittynyt millään tasaisesti (kuivui raidalliseksi) eikä ollut muutenkaan makuuni tarpeeksi peittävää ja kahdella kerroksella lakkaa tuli lähes aina liian paksu kerros eikä se meinannut kuivua ollenkaan, vaikka olisi ottanut avuksi pikakuivattavia tuotteita ja odotellut pitkään. Lopputulemana oli nuhjaantunut ja ainakin muutamasta kynnestä kurttuun mennyt lakkaus, koska itselläni ei aika tai hermot riitä kuivatella kynsilakkaa puolta vuorokautta sormia varoen. Essencellä on ollut edulliseen hintatasoonsa nähden pääsääntöisesti hienosti käyttäytyviä lakkoja, mutta jostain syystä tämä oli susi. Vaikuttaisikohan tässä tapauksessa satiinipinnan jättävä koostumus asiaan. Merkin lakkoja ostan suurella todennäköisyydellä jatkossakin, mutta nämä "satiinilakat" jätän suosiolla väliin (jos näitä on enää edes valikoimassakaan).


Poistoon päätyi joulusiivouksen tiimoilta pieni erä aikansa palvelleita (mm. edellinen "käsilaukkupuuterini", jonka olin unohtanut aiemmin heittää pois) sekä ikääntyneitä meikkejä.

Näytteet:


Lumene Lähde Artic Dew Quenching Aqua Serum ja Hydration Recharge Overnight Cream tekivät molemmat positiivisen ensivaikutelman. Kummassakin oli miellyttävä ihotuntuma, kiva tuoksu ja tuntuivat tuovan kokeilemisen ajankohtana pintakuivana olleelle iholleni mukavasti lisäkosteutta. Eivät tehneet ihosta liian rasvaisen tuntuista ja kiiltävää. Pidemmässä käytössä tuotteiden oikea luonne tulee toki paremmin selville, mutta ainakin näin näytepussien perusteella tykästyin. Käytin tuotteita kombona muutaman kerran iltaisin ja arvelisin, että seerumi sopisi hienosti myös päiväkäyttöön.


Dermosilin pigmenttitipat (fair) on tarkoitettu päivävoiteen kanssa sekoitettavaksi, jolloin lopputuloksena on ikään kuin kevyt meikkivoide tai sävytetty päivävoide. Itseäni ei tällainen tuote puhuttele lainkaan, koska sille ei ole vaan käyttöä. Meikkivoidetta vaalentavat tipat tms. ovat paljon hyödyllisempiä ja niille olisi satunnaisesti tarvettakin (tällä hetkellä vaalentelen ja sekoittelen meikkipohjien sävyä tarvittaessa sopivammaksi toisella meikkivoiteella). Kerran testasin näitä miksaamalla Favoran (liian oranssihtavaan) BB-voiteeseen, mutta homma ei oikein toiminut toivomallani tavalla. Unohdin sittemmin koko näytteen ja se "kuivahti" avattuna meikkipöydälle.

Kitchen Soapista ei jäänyt minkäänlaista mielikuvaa, joten tuskin olen sitä tilaamassa. Tämä taisi olla sitäpaitsi joulutuotteita, joten saatavuuskin on rajoitettu.


2 kommenttia:

  1. Rosalis nettikaupasta tuli mieleen heidän myymä So bio etic- merkki, jolla on ainakin erinomaiset misellivedet. Tosin niitä saa nykyään Citymarketista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oonkin ohimennen Cittarissa pannut merkille nuo misellit, taisi olla kahta versiota tarjolla :)

      Poista