sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Loppuneet 1/2018


Meillä on tässä muutto tulossa, joten käyttelin oikein urakalla vajaita puteleita tyhjiksi. Karsin myös  hieman ns. ylimääräistä ja todella vähäisellä käytöllä ollutta kosmetiikkaa. Parasta ennen -päiväykset ovat joissakin tuotteissa jo ylittyneet tai ainakin piakkoin täyttymässä ja vaikka ehkä olisivatkin vielä jonkin aikaa käyttökelpoisia, en lähde niitä enää minnekään mukanani roijaamaan siinä toivossa, että joskus saattaisin mahdollisesti ko. tuotteisiin tarttua.


Avon Hydra Recovery Overnight Mask oli koostumukseltaan geelimäistä voidetta, jonka seassa oli pieniä kasvoille hierottaessa sulavia rakeita. Tätä oli kyllä oikein miellyttävä kasvoilleen toisinaan hieroskella iltapesun jälkeen. Ei ollut lähmäävää/tahmaavaa ja ennätti imeytyä yön aikana kasvojeni ihoon hyvin. Tätä ei muistaakseni suositeltu jatkuvaan käyttöön vaan silloin tällöin tehokosteuttajaksi tai muutaman kerran kuuriluontoiseen hoitoon silloin, kun iho kaipaa lisäkosteutta. Yönaamio oli käytössäni reippaasti kauemmin kuin suositeltu käyttöikänsä (12 kk avaamisen jälkeen), mutta uskalsin käyttää loppuunsa saakka, koska en huomannut mitään vanhentumisen tai pilaantumisen merkkejä. Yövoiteet ja -naamiot kuluvat itselläni todella hitaasti plus välillä kaipaan vaihtelua niidenkin suhteen, joten en ole näillä näkymin hommaamassa tätä uudelleen.


Minikoinen Favoran 24h Tasapainottava Hoitovoide oli oikein toimiva voide. Sopii niin päivä- kuin yövoiteeksikin, ei tahmaa ja imeytyy riittävän nopeasti. Ei lisännyt kasvojen kiiltämistä tai rasvoittumista, mutta joinakin päivinä näin talviaikaan oli inasen liian kevyttä. Saattanen ostaa normaalikokoisen tuubin, mutta katsotaan nyt, koska pelkästään jo apteekkisarjojen valikoimissa (esimerkiksi ACO ja YA:n oma sarja) on vielä monta mielenkiintoiselta ja lupaavalta vaikuttavaa kasvovoidetta kokeilematta.

Loreal Rare Flowers Cleansing Gel kuivalle ja herkälle iholle päätyi enimmäkseen avokin käyttöön. Näin ihan vaan siitä syystä, että puhdistusgeelejä on ollut viime ajat korkattuna käytössä useampia yhtä aikaa ja tämä on omaan makuuni todella neutraali tapaus (ei huono, mutta ei mitenkään erityinenkään lähestulkoon tuoksuton perusputsari), joten on unohtunut muiden varjoon. No, avokki tykkäsi sen verran että käytti tuubin pois kuleksimasta, mutta tuskin tulee ostettua lisää.

LV kasvovesi. Mieto, hellävarainen ja hajusteeton. Ei kuivattanut, rasvoittanut tai ärsyttänyt ihoa. Viimeisteli ihon puhdistuksen mallikkaasti jättämättä juurikaan mitään jälkituntua kasvoille. Mielikuva jäi hyvinkin neutraaliksi. Voi olla, että ostan joskus uudelleen tai sitten en.


Dermosilin (alunperin hajusteettomassa) Huulivoiteessa alkoi olemaan outo ja epämiellyttävän tunkkainen tuoksu, vaikka päiväystäkin olisi ollut vielä jäljellä. Loput siitä päätyvät siis roskiin. Hoitavan oloinen voide toimitti yöhuulivoiteen hommia kelvollisesti, mutta en tilaa enää toistamiseen.

Hurraw! chai spice lip balmissa oli sopivan lämmin mausteinen tuoksu, josta tykkäsin kovasti. Laadultaan hyvää Hurraw! -tasoa. Saa nähdä palaanko juuri tähän versioon jatkossa, mutta muita merkin huulivoiteita ostelen todennäköisesti jatkossakin ja parhaillaankin käytössä on papaya pineapple versio.


I Love... Tropical Paradise Bath & Shower Creme oli omiaan kesäisiin fiiliksiin, mutta sopivan mieto ja mieleinen tuoksu teki tästä mukavan suihkukaverin muulloinkin. Tuoksui kookoksisen kukkaiselta ja omaan nenääni tuoksussa oli myös jotain vesimäisen raikastakin. En osaa sanoa oliko tämä "kausituote", mutta juuri 500 ml:n putelin loppuunsa saaneena ei uuden putelin hankkiminen ole ihan heti mielessä, vaikka tästä tykkäsinkin.

Dermosilin Red Orange suihkugeelissä (40 ml minikoko) on ihanan pirteä tuoksu. Tykkään merkin suihkutuotteista kaikin puolin, ei mitään valittamista.

Yves Rocher Clementine & Spices suihkugeeli on muistaakseni talven 2016 satoa ja tässä oli jouluisen mausteinen tuoksu klementiinin vivahteella.

Yves Rocher Laventeli-Karhunvatukka suihkuöljyä tuli käytettyä enimmäkseen sheivaukseen. Tuoksussa en havainnut juurikaan laventelisuutta vaan se oli enemmänkin marjainen ja miedon "karkkimainen" olematta silti liian imelä. Eli tuoksunsa puolesta oli oikein miellyttävä tapaus. Ei ollut koostumukseltaan kovinkaan öljymäisen (muuttui veden kanssa iholle hierottaessa kevyen maitomaiseksi) tai tehokkaasti ihoa hoitavan tuntuista, mutta ihan kiva siltikin.

Avon naturals juicy pomegranate & mango jelly body wash. Hauska idea ja kivan erilainen tuote, mutta marmeladimaisen paksu koostumus levittyi keholle jotenkin nahkeasti vedenkin avustuksella ja kropalle hierominen otti aikansa, koska tämä yleensä takertui joihinkin kohtiin ihon pinnalle (ei siis levittynyt/ohentunut tasaisesti) ja poishuuhtomisessakin oli oma hommansa. Pesukukan kanssa toimi paremmin, mutta käytän pesukukkaa todella harvakseltaan enkä tämän vuoksi viitsinyt siihen sen useammin tarttua. Olen joskus tullut kokeilleeksi paria Lushin suihkujellyä ja niissä ongelmana oli liukas sekä helposti käsistä lipeävä koostumus, mutta purkin ansiosta tässä ei sitä ongelmaa ollut. Rakenne oli tässä muiltakin osin enemmänkin marmeladimaista, helpommin lohkeavaa/venyvää ja "nahkeampaa". Oli mielestäni suihkutuotteeksi aivan liian hidas plus "työläs" pidemmässä käytössä, joten kai se on vaan uskottava etteivät nämä suihkujellyt ylipäätään ole meikäläisen juttu.



Avonin planet spa Fantastically Firming Body Polisher kuorintaan ihastuin ikihyviksi. Tässä on veden kanssa notkistettuna juuri passeli koostumus, joka levittyy ihon pinnalle vaivattomasti ja vaahtoaakin hitusen. Ei tunnu liian karkealta, mutta kuorii silti tehokkaasti ja tekee ihosta sileän. Tuoksu on vähän pliisu, mutta eipä se haittaa, kun näin toimiva tuote on muilta osin kyseessä. Väriltään kuorinta on tummanruskeaa, joten se näyttää aika hurjalta ja tekee käytettäessä pientä sotkua suihkuun, mutta huuhtoutuu kuitenkin helposti pois laattojen pinnoilta.


Garnier Respons Gentle Shampoo Rice Cream & Oat Milk. Runsaan pehmeästi vaahtoava shampoo pesi hiukset puhtaiksi niitä kuivattamatta tai pahemmin latistamatta. Olen tykännyt kaikista käyttämistäni Respons tuotteista eikä tämäkään ollut poikkeus.

Avonin Advance Techniques BB Absolute Perfection shampoo (400 ml) lupailee 10 eri asiaa, mutta aikalailla perusshampoo oli kyseessä, kuten arvata saattoikin. Meneillään on vielä vähän sarjan hoitsikkaa, mutta en juuri koskaan käyttänyt näitä kombona, sillä silloin hoitavuutta alkoi olemaan tukalleni liikaa ja seurauksena olivat veltot ja nopeammin rasvoittuvat hiukset. Ei kuivattanut ainakaan melko normaalikuntoista hiusta (vaati kuitenkin toki jonkun hoitsikankin pesun jälkeen), mutta en nähnyt tämän mitään erityistä tukalleni tekevän ja tosiaankin liian tiuhalla tahdilla tai sarjan hoitsikan kaverina käytettynä rasvoitti hiuspohjaani tavallista nopeammin. Tuoksu on shampoossa makeahko ja välillä sekin rupesi tympimään. Ei jatkoon.

Le Petit Olivier nourishing mask Olive-Shea-Argan oli alun alkaenkin vähän njääh-osastoa. Hiusnaamioksi tehot olivat melko pliisut, joten käytin tätä toisinaan tavallisena hoitoaineena. Tuoksustakaan en suuremmin perustanut.


Fa Soft & Control Anti-Perspirant ei loppupeleissä säväyttänyt niin paljon, että ostaisin uudelleen. Hellävaraisuudesta plussaa ja pito riitti iisimpiin (koti)päiviin, mutta tuoksu ei ollut pidemmässä käytössä ihan niin mieluinen kuin alkuun ja kuivuminenkin otti aikansa. Ei siis kannattanut heti pukeutua tämän laittamisen jälkeen. Lasipullo ja pienehkö roll-on kuula henkivät jossain määrin mennyttä aikaa. Olen joskus vuosia sitten käyttänyt Fa:n dödöjä, joissa on ollut ihan moderni pakkaus eli muovinen puteli ja isompi levityskuula, joten jännä että ovat palanneet retrompaan pakkaukseen. Epäilenkin että näitä versioita on myynnissä muiden nykyaikaisempien pakkausten ohella.

Tescon Aqua Cotton Anti-Perspirant Deodorant suihke oli ok perusdödö. Tuoksunsa osalta ei yltänyt suosikkeihini, joten jätän tämän tuoksuvaihtoehdon jatkossa väliin.

Avon Pur Blanca EDT lukeutuu raikkaiden kukkaistuoksujen kategoriaan. Kevyt ja raikas alkutuoksu oli mieleeni, mutta iholle asettuessaan tulee tuoksussa esille myskinen vivahde, joka alkoi ajan kanssa tympimään ja enkä tietyntyyppisestä myskisyydestä muutoinkaan oikein välitä. Toimi siis loppu putelin osalta WC:n raikastajana.


Ziaja hand cream ceramides lipid concentrate nourishing-regenerating. Tässä oli nopeasti imeytyvä ja tahmaamaton koostumus. Hoitotehot olivat sellaista perustasoa eli ihan jees "ylläpito"rasva, mutta runsaammin karhentuneiden korppukäsien pelastajaksi ei oikein riittänyt. Tuoksusta en pitänyt, koska siinä oli omituista karvautta sekä imelyyttä samanaikaisesti ja haju oli myös aika voimakas. Käyttelin pois, mutta ei jatkoon.


Avon naturals blushing Cherry Blossom Body Lotionissa oli pehmeän makea kirsikankukkainen tuoksu, joka oli mieleeni, mutta muuten alan olla melko kyllästynyt näihin sarjan kroppavoiteisiin. Tuntuu, että koko ajan on joku sarjan rasva menossa (ja juu, yksi vajaa puteli naturalsin Body Lotionia vielä löytyy, muista Avonin vartalorasvoista puhumattakaan...). Sarjan Body Mistit ja suihkugeelit ovat enemmän makuuni, mutta nämä vartalovoiteet alkavat jo pikkuhiljaa riittää :/ Ei näissä varsinaisesti moittimistakaan ole, sellaista keskikastia vartalovoiteiden kategoriassa, mutta pidempi tauko tekisi varmasti terää.

Nivea Soft Moisturizing Creamiin palailen kerta toisensa jälkeen, vaikka välissä saattaa olla pidempiäkin taukoja. Hyvän kosteutustehon omaava, nopeasti imeytyvä sekä edullinen käsi- ja vartalovoide, jossa on pehmeän puhdas voidemainen tuoksu. Tämä soveltuisi kasvoillekin, mutta itse en ole naamarasvana kuitenkaan käyttänyt.

LV Perusvoide Plus ja Garnier Body repairing care olivat molemmat jo aiemmin ruodinnassa tässä postauksessa. Kumpikin oikein hyviä voiteita kuivahtaneelle iholle.


X-tra Kynsilakanpoistoaine on luottotuotteeni. Tehokas, nopea ja todella edullinen.


Unohdin tyystin Avon foot works pedi-peel padsien eli kemiallisesti jalkoja kuorivien lappusten olemassaolon, joten ne pääsivät vanhenemaan ja kuivahtivat. No, ehkä noin puolet tuli kuitenkin käytettyä. Tuntuivat mukavan virkistäviltä käyttää, mutta kuten tuosta unholaan vaipumisesta voi päätellä, eivät nämä mitään ihmeitä jaloilleni (jalkapohjille tai karheille kantapäille) onnistuneet tekemään. Aika turha tuote olivat meikäläiselle.


Avonin Anew Vitale Instant Blurring Treatmentia sekoittelin usein jonkun toisen (heleyttävän) primerin kanssa, jolloin toimivuus ja kasvotuntuma olivat itselleni enemmän mieleen kuin yksinään käytettynä. Makean kukkainen (?) tuoksu oli kasvotuotteelle mielestäni liian voimakas. Ei jatkoon.

Mainittakoon essencen beauty angels anti-redness primer stickistä (vaikkei tätä enää myynnissä olekaan), että ensialkuun saamani suht positiivisen vaikutelman jälkeen, osoittautui tämä jokseenkin hankalaksi sekä työlääksi pidemmässä käytössä. Jämähti helposti huokosiin niitä korostaen, joskus näytti omituisen kuivakkaalta ja vaati aina paljon häivyttelyä sekä tasoittelua. Nyt tuoksukin on alkanut muistuttaa ummehtunutta muovailuvahaa, joten en halua olla tämän kanssa enää missään tekemisissä.

Poistoon päätyivät korkeaan ikään ennättänyt Lumenen huulipuna, Avonin voidemainen luomiväri ja itselleni soveltumattomat ripsentaivuttimet.


Lumenen Itseruskettavassa vaahdossa ei ollut sinänsä mitään vikaa, mutta olen todella verkkainen sekä laiska itseruskettavia kuluttamaan. Tätäkään en ole käyttänyt ikuisuuksiin ja sen lisäksi alkaa olla niin vanhaa tavaraa, että suotta tätä jemmailen. Jos koen tarvetta päivettää itseäni, voin siinä tapauksessa hommata uuden tuotteen kyseiseen tarkoitukseen.

Avonin tuoksuja edustavissa Body Lotioneissa on ihana koostumus ja ihotuntuma, mutta tuoksu on vartalonhoitotuotteiksi aivan liian voimakas, joten näitä ei tule vaan koskaan käytettyä. Vartalovoiteissa suosin miedompia (enkä näin parfyymimaisia) tuoksuja ja välillä tykkään käyttää jopa ihan tuoksuttomiakin rasvoja. Molemmista minulta löytyy varsinaiset hajuvedetkin, joten raaskin näistä nyt luopua.

4 kommenttia:

  1. En ole LV:n tuotteita juurikaan käyttänyt, koska ne ovat juuri niin tavallisia. Siksi vähän huvittikin, että tuon voiteen nimi on Perusvoide plus, siinä ei yritetäkään kaunistella asiaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LV ei tosiaan turhaa nimikikkailua tai suuria "myyntipuheita" harrasta eivätkä tuotteet pahemmin pakkauksillaan koreile :D Hyviä "perus"tuotteita ovat olleet siitäkin huolimatta (ainakin ne mitä olen kokeillut).

      Poista
  2. Taitaa olla tämä vuoden alkupuolisko aika monelle muuttopuuhia, tuntuu, että joka toinen kertoo muuttavansa :D Tosin, niin itsekin.

    Mie olen myös käytellyt tai heittänyt sellaisia tuotteita pois, joiden käyttö vaan pitkittyy ja ei ole kiinnostusta edes käyttää. Lisäksi jotain on mennyt myyntiinkin avaamattomana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainakin muutamasta blogista itsekin oon lähiaikoina muutoista lukenut... Kovasti tsemppiä :) koska meikäläiselle ainakin pukkaa hirmuinen stressi aina muuttaessa, mutta nyt ollaan siirrytty jo uuteen osoitteeseen (muutettiin tässä puolen kuun aikoihin).

      Poista