tiistai 11. syyskuuta 2018

Meikkipöydän uudet tulokkaat


Meikkipöydän sisältö on jälleen jonkin verran päivittynyt kevään, kesän ja tässä alkusyksyn aikana eli vanhoja juttuja on lähtenyt poistoon ja uutta on tullut tilalle. Varsinaisia uutuuksia ei näistä taida olla mikään muu kuin essencen Camouflage+ Healthy Glow concealer, joten otetaan se ekana käsittelyyn.

Essencen valikoimiin tuli äskettäin pari uutukaista peiteainetta, joista toinen on tämä Healthy Glow ja toinen on Matte -versio. Koska halusin silmien alle sopivan peiteaineen, päädyin tähän tervettä hehkua lupailevaan tapaukseen. Näin ikääntyneellä iholla mattaiset peiteaineet eivät ko. alueella näytä enää oikein hyvältä, koska mattaisuus helposti korostaa juonteita ja mahdollista kuivuutta.


Peitevoiteen koostumus on paksuhkoa, mutta se levittyy iholle suht vaivattomasti. Peittävyys on hyvä omalla mittapuullani, mutta esimerkiksi tällä hetkellä myös käytössä oleva Makeup Revolution Conceal & Define on peittävämpi tapaus.

Sävy 10 light porcelain on heleän raikas enkä ole huomannut sen tummuvan ihollani.

Ensimmäisillä kerroilla peiteainetta käyttäessäni annostelin liian reippaalla kädellä, jolloin lopputuloksesta tuli paksuhko ja pakkelimaisen kuivakka. Pienemmälläkin määrällä pärjää tämän kanssa jo pitkälle. Peiteaine on vedenkestävää ja ainakin silmien vuotamisen kestää tuhriintumatta/pois kulumatta. Ehkäpä tuosta vedenkestävästä ominaisuudesta johtuen, lopputulos oli yllättävän mattainen. Voisin kuvitella tämän jämähtävän helposti kuivempiin ihoalueisiin ja korostavan niitä, mutta tällä hetkellä toimii kivasti sillä ihossani ei juuri nyt ole kuivuutta. Silti huomaan valitsevani täyteläisemmän silmänympärysvoiteen kevyemmän sijaan tätä käyttäessäni (ettei lopputulos vaan ala näyttämään liian kuivakalta).

Essencen peiteaineet ovat olleet hyviä kautta linjan ja niin on tämäkin.

Rimmelin peitevoidevalikoima on Suomen marketeissa suorastaan surkea. Voidemaisia/nestemäisiä concealereita ei ole kotimaamme kaupoista saanut aikoihin. Olen onnistunut bongaamaan ainoastaan kiinteitä pannussa tai paletissa olevia peiteaineita ja peitepuikkoja merkin ständeillä. Harmi sinänsä, koska pidän Rimmelin concealereista ja hintatasokin on kohtuullinen. No, niitähän saa tilaamalla niin halutessaan.


Rimmel Lasting Finish 25 hr Breathable Concealer (100 Fair) tuli tilattua Mylook.fi -verkkokaupasta. Tuubissa on samantyylinen pallomainen levitysaplikaattori kuin Maybellinen Eraser -peiteaineissa, mutta tässä tapauksessa tuo pallero on kovahko sekä joustamaton, joten en  sillä tykkää tuotetta kasvoille tuputella vaan annostelen peiteaineen kämmenselän kautta ja laitan siveltimellä/sormin.

Tässä on keskitason peittävyys ja lopputulos on luonnollinen sekä raikas. Kestää paikoillaan hyvin, mutta tuota lupailtua 25 tunnin pysyvyyttä en ole tosiaankaan testannut (kukaan tuskin pitää meikkiä kasvoillaan noin pitkään yhtä soittoa). Kevyen tuntuinen kasvoilla ja tekee makuuni sopivan luonnollisen lopputuloksen, joten ei mitään moittimista (muuta kuin tuo turha ja toimimaton levitysaplikaattori).

Alempana essencen ja ylempänä Rimmelin concealer.

Revlon Colorstay meikkivoide on ollut kokeilulistallani vuosikausia. Alunperin meikkivoide tuli tutuksi ulkomaalaisten kosmetiikkatubettajien ansiosta, mutta siihen aikaan tätä olisi pitänyt tilata ulkomailta, joten kokeileminen aina vain siirtyi. Muistan myös vielä ajan jolloin Revlonia myytiin esimerkiksi Anttilassa, mutta sitä en muista oliko tämä kyseinen tuote jo silloin valikoimissa. Nythän tätä kulttimainetta nauttivaa (tai ainakin aikoinaan nauttinutta) meikkivoidetta saa monestakin suomalaisesta nettikaupasta ja vieläpä kivan edulliseen hintaan.


Sekaihoisena päädyin seka- ja rasvaisen ihon versioon (saatavilla on lisäksi kuivalle ja normaalille iholle suunnattu versio) ja sävyksi valikoitui neutraalin vaalea 150 Buff. Sävy on riittävän vaalea eikä hapetu omalla ihollani, joten oikea valinta tuli tehtyä sen suhteen :)

Koostumus on kevyen voidemaista ja ihotuntumaltaan miellyttävää. Levitys on helppoa sekä nopeaa ja yhteistyö on sujunut mallikkaasti niin Ecotoolsin meikkisienipalleron kuin Coastal Scentsin Flat Top Kabukin kanssa. Peittävyys on kohdillaan, mutta ongelmakohtiin tarvitsen edelleen peiteaineita ja tapanani on muutenkin käyttää niitä aina meikkivoiteesta riippumatta.


Pysyvyys kasvoilla on erinomainen pohjustajan, kevyen puuteroinnin ja meikinkiinnityssuihkeen kanssa. Näin siistinä pidemmänkin päivän pysyvää meikkivoidetta en ole käyttänyt miesmuistiin. Kiilto on myös pysynyt kurissa oikein hienosti.

Olen lukenut/kuullut tästä myös jonkin verran negatiivisia arvosteluja, joten alkuun suhtauduin pienellä varauksella, mutta yllätyin kyllä todella positiivisesti. Pari pientä miinusta tulee siitä, että Revlon ei ole Cruelty Free -brändi ja seka/rasvaisen ihon versio korostaa ihon kuivia kohtia, jos sellaisia sattuu olemaan. Toimii kuitenkin hienosti, kun olen valinnut tämän alle jonkin kosteuttavamman sekä heleyttävän primerin ja välttänyt laittamamasta meikkivoidetta vaikkapa epäpuhtauksien puristelusta aiheuteneiden rupien yms. karhentumien päälle. Nähtäväksi jää miten toimii talvella jolloin ihosta tulee pintakuivempi, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen. Onneksi tuli vihdoin kokeiltua, koska tämä osoittautui erittäin hyväksi meikkivoiteeksi sekaiholleni.


Loreal Glam Nude CC Cream Anti-Redness on väritään vihertävää, mutta sävy muuttuu iholle hierottaessa. Sopii parhaiten itselleni silloin kun iho on päivettynyt, koska tämä tummuu kasvoilla aikalailla ja korostaa/lisää päivettynyttä lookia. Tasoittaa luvatusti punoitusta, mutta mikään  superpeittävä tuote ei CC-voide tietystikään ole. Voiteessa on pieniä rakeita, jotka hajoavat/sulavat iholle sivellessä ja ohuehko koostumus levityy iholle helposti sekä tasaisesti. Plussaa suojakertoimesta. Tilasin tämän Mylook.fi -nettikaupasta, koska sattui olemaan niin hyvässä alessa (muistaakseni 6,95 e). Kätevä kesätuote, mutta normaalihinnalla en ostaisi.


Rimmel Lasting Finish Soft Colour Blush (010 Santa Rose) löytyi Carlsonin alekorista poistohintaan ja muistaakseni hinnaksi jäi alle pari euroa (merkki poistuu ainakin Kuopion myymälästä). Olen joskus Rimmelin Santa Rose -sävyisen poskipunan omistanut, mutta se on ollut todella vanha versio ja ulkonäöltään vähän erilainen.

Sävy on todella monikäytöinen ja se asettuu kasvoille kauniisti. Tämä on yksi luottoposkipunistani kevyemmässä ja nopeassa arkimeikissä.


Suosikki poskipunasiveltimekseni on tällä haavaa noussut essencen bronzing brush, jonka hommasin jo aiemmin keväällä. On siis tarkoitettu aurinkopuuterille, mutta olen valjastanut sen toisiin tehtäviin hyvällä menestyksellä. Kuvissa siveltimeen on jäänyt väriä poskipunasta, mutta en jaksanut ruveta sitä postausta varten pesemään.


Makeup Revolution Renaissance Lipliner Greatest on loistava hillitympien, "neutraalihkojen" sävyjen kaveri. Paketissa lukee tämän olevan "waterproof/longwear" ja hyvin on huulilla pysynyt. Tämä pigmenttinen ja helposti levittyvä rajauskynä kustantaa esimerkiksi Prismassa vain 3,69 e. Löytö!


Mylook.fi:n alelöytöjä on myöskin Loreal Infallible Sexy Balm sävyssä 102 Sheer Gossip (hinnaksi jäi muutama euro). Huulivoidetta muistuttava koostumus antaa huulille sävyä sekä maltillista kiiltoa. Vaikka Balm onkin, tuskin tällä pahemmin kuivahtaneita huulia hoidetaan kuntoon, mutta huulituntuma on mukavan kosteuttava. Tässä on vaaleanpunaisen persikkainen, vaalean hentoinen sävy eli soveltuu helposti arkikäyttöön.


Milani Color Statement ja Loreal Sexy Balm.

Hommasin Milanin Color Statement huulipunan sävyssä 55 Bahama Beige uuden rusehtavan nudepunan akuuttiin hinkuun. Sävy on nätti, koska se ei ole turhan hailakka tai vaalea, mutta ei liian tummakaan (ei ole huulillani noin tumma miltä näyttää kuvassa). Koostumus on ihan jees ja pysyy huulilla kohtuullisen hyvin. Tämäkin on sellainen helppo ja kiva moneen lookiin sopiva meikkituote.


Pretty by Flormar nestemäinen huulipuna (03 Red Papaya) on jokseenkin työläs saada huulille nätisti, koska se pitää levittää huolellisesti ja pyyhkiä liiat pois ettei sottaa yli huulten rajojen tai kasaannu suupieliin ja huulien uriin. Huulten on oltava myös kunnossa (ei röhelöä tai rohtumaa), koska koostumus kuivuu aika mattaiseksi minkä jälkeen korostaa kaikkia mahdollisia epäkohtia, jos niitä sattuu huulilla olemaan. Ei tosin kuivahda ja asetu huulille ihan hetkessä, joten alkuun joutuu varomaan ettei puna tuhriinnu/leviä. Huulirasvaa alle, huulten rajaus ja huolellinen levitys ovat siis tarpeen tätä käytettäessä. "Pussailen" vielä ylimääräisen huulipunan nenäliinaan tai kasvopaperiin ja tasoittelen lopuksi sormella, jolloin lopputulos on siistimpi ja enemmän mieleiseni. Se sävy mitä on vielä tuon käsittelyni jälkeen huulissa pysyy kyllä hyvin.


Avon Mark Liquid Lip Laquer Shine on kevyen tuntuinen huulilla ja tuoksuu kivalle (karkkimaiselle?). Pientä tahmaisuutta on havaittavissa johtuen kiiltomaisesta koostumuksesta. Sävy Blushing näyttää purkissa ollessaan sellaiselta hillityltä "jokapaikan höylä" väriltä, mutta sävy olikin todella paljon vaalempi sekä pinkimpi huulilla kuin mitä oletin. Ei ollut tosiaan aivan nappi sävy, mutta talvella varmasti pääsee paremmin oikeuksiinsa viileän sävyisen meikin kanssa. Olen käyttänyt tätä lähinnä vaan toisen tummemman punan päällä huulten keskiosassa tuomassa lisä boostia ja mehukasta kiiltoa.


NYX HD Eyeshadow Base on uusi lempparini luomivärin pohjustamisessa. Koostumus ei ole liian liukkaan silikonisen oloista, mutta toisaalta ei paksun pakkelimaistakaan. Levittyy luomille tasaisesti ja pitää luomivärit siistinä pitkään. Väriltään tämä on nudehkoa ja sävy kirkastaa luonnollisesti silmiäluomien sävyä ja tasoittaa mahdollisia epätasaisuuksia. Kyseessä on vieläpä edullinen tuote, joten tuskin tulen tästä kovin pian luopumaan. Ostin juuri Sokoksen Kauneuspäiviltä Kauneuspassia hyödyntäen yhden jemmoihin ihan vaan siltä varalta, että tämä tekee katoamistempun merkin valikoimasta.

Olen huomannut saavani parhaan hyödyn luomivärinpohjustajista levittämällä niitä silmäluomelle hillityn määrän huolellisesti sormella tasoitellen (liika tuote alkaa kasautumaan jo itsessään luomivakoon) ja puuteroimalla luomen sen jälkeen kevyesti hienojakoisella (irto)puuterilla. Sitten vasta laitan luomivärin, joka on helppo levittää puuterilla "tasoitetulle" ja siloitetulle pinnalle.



Catrice Glam & Doll Super Black Liner waterproof. Tässä on todella näppärän muotoinen kärki, joka on päästään ohut ja terävä. Joustaa hieman, mutta on kuitenkin napakka. Itse teen yleensä rajaukset yläripsien tyveen alakautta (hankala selittää, mutta kohotan luomea ja rajaan ripsilinjan tyven luomen vesirajan yläpuolelta), jolloin homma on todella helppoa sekä nopeaa. Rajausta tehdessä voi tukeutua omiin ripsiin ja jäljestä saa ohuen sekä siistin. En harrasta "wing-rajauksia", joten en tiedä kuinka kätevä tämä olisi sellaisiin. Kerran kokeilin tätä ihan perinteiseen tapaan (laittamalla yläluomen puolelta), jolloin rajauksista tuli paljon paksummat. Silloin oli väri myös päivän aikana suhraantunut toisesta silmästä joka äityi vuotamaan runsaammin (ulkona oli kylmä viima). Tuolla ensin mainitulla tavalla laitettuna rajaukset ovat pysyneet itselläni täysin ongelmitta. Älyttömän hyvä eyeliner, ei voi muuta sanoa.


Maybelline Super Stay Setting Spray 24h Makeup Locking Spray tarttui mukaan Carlsonilta, kun menin ostamaan uutta pulloa Catricen meikinkiinnityssuihketta. Carlsonin "synttärihulinapäivät" olivat meneillään, joten päädyin ostamaan Catricen suihkeen sijasta tämän kun oli kerran tarjouksessa edulliseen 6,90 e hintaan.

Tätä täytyy muistaa ravistella kunnolla ennen käyttöä ja pitää suihkutellessa suht pitkä etäisyys kasvoihin. Pitää meikin siistinä paikoillaan erinomaisesti ja tuoksu on miellyttävän mieto. Muutaman kerran olen ennättänyt käyttämään ja ainakin tähän saakka on toiminut moitteetta, ei mitään valittamista :)


2 kommenttia:

  1. Revlonin Colorstay on erinomainen meikkivoide. Olen ostanut sitä aina Tallinnan reissuilla, koska sieltä sitä saa ihan kaupan hyllyltä. Itsellä on se kuivan/normaalin ihon versio.
    Joskus vuosia sitten Rimmelin Santa Rose poskipuna oli mun suuri lemppari ja käytin sitä monta rasiaa;) Voi niitä aikoja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tykästynyt hurjan paljon Colorstay meikkivoiteeseen :) Pitää varmaan jossain vaiheessa kokeilla myös normaalin ja kuivan ihon versiota. Saispa sitä täältäkin jostain myymälästä.

      Edellinen Santa Rose oli mulla käytössä vuosia. Ehkäpä tällä pärjää taas muutaman vuoden eteenpäin...

      Poista