tiistai 25. syyskuuta 2018

Parhaillaan käytössä olevat kasvoputsarit ja -vedet


Vedenkestävän ripsivärin ja toki muunkin silmämeikin puhdistamiseen menossa on puteli Oriflamen Waterproof Eye Make-Up Removeria. Lukuisten harha askelten jälkeen olen todennut nestemäisten ja kaksifaasisten silmämeikin poistoaineiden toimivan omalla kohdallani ylivoimaisesti parhaiten. Muihin en siis enää haksahda ellei nyt mitään mullistavaa uutta innovaatiota tule kyseiseen kategoriaan markkinoille. Jotkut puhdistusöljyt toimivat myös ihan kelvollisesti vedenkestävän silmämeikin putsailussa, mutta helpoimmin ja nopeammin pääsee yleensä ihan erillistä siihen hommaan suunnattua putsaria käyttämällä.

Tämä Oriflamen versio on toiminut suht hyvin, mutta ei silti päihitä Lumenen ja Nivean vastaavia tuotteita tehokkuudessa. Vaatii hieman enemmän muhittelua ja työskentelyä kuin nuo aiemmin mainitut ja toisinaan saattaa joutua pyyhkimään vielä tarkemmin ripsarin jäännökset vanupuikolla silmien alta. Ei kuitenkaan ärsytä silmiä tai tunnu liian kuivattavalta silmänympärysiholle, mistä plussaa. Ihan käyttökelpoinen, mutta ei yllä parhaimmistoon.


Lumene Lähde Micellar Cleansing Water odotteli pitkään jemmoissa käyttöön pääsyään ja vihdoinkin on tullut sen vuoro. Poistaa kasvomeikin riittävän tehokkaasti ykkösvaiheen putsariksi, koska en itse koskaan käyttä ainoastaan misellivettä meikin puhdistamiseen vaan pesen lopuksi kasvot vielä jollain toisellakin puhdistustuotteella. Hajusteeton, miellyttävän tuntuinen kasvoilla ja suht hellävarainenkin eli olen tykännyt tästä kovasti.

Avon True nutraeffects Miracle Glow Lightweight Cleansing Oil on osoittautunut myöskin hyväksi meikkiputsariksi. Koostumukseltaan ohut ja kevyt öljy poistaa meikin vaivattomasti, huuhtoutuu helposti kasvoilta ja jättää kasvot kivan tuntuisiksi. Mieto tuoksu. Pumppumekanismi olisi toki näppärämpi, mutta ei tämä ainakaan vielä ole kamalasti annosteltaessa sotkenut vaikka sellainen tästä puuttuukin.


Loreal Age Perfect Smoothing Cleansing Milk on ollut omissa rutiineissani sekä ykkösvaiheen että kakkosvaiheen putsarina. Puhdistusmaidoksi nimetty tuote on koostumukseltaan melko täyteläistä (jopa hieman emulsiomaisen tuntuista) joten itse haluan huuhdella tämän pois vedellä, koska muuten kasvoille jää liian nahkea/voidemaisen tuntuinen pinta (tätä voisi ohjeen mukaan käyttää kasvoilla ihan vaan vanun/vanulapun kanssa). Sisältää mm. magnesiumia sekä C-vitamiinia ja putelissa tämän lupaillaan puhdistuksen ohella vähentävän väsymyksen merkkejä ja tekevän ihosta sileämmän tuntuisen. Kasvot jäävät raikkaan ja puhtaan oloisiksi (ainakin veden kanssa huuhdeltuina), joten hyvin hoitaa hommansa tämäkin, vaikka maidot/emulsiot eivät se ykkösvalintani kasvoputsareissa yleensä olekaan. Tuoksu on jokseenkin "erikoinen", mutta ei suuremmin häiritsevä kuitenkaan.

Tehokkaampaa kakkosvaiheen pesua kasvoille tarjoilee Neutrogenan pink grapefruit facial wash. Syväpuhdistava geelimäinen tuote ehkäisee näppyjen ja mustapäiden syntymistä. Ei ole liian kuivattava sekaiholleni ja tuoksu on pirteän greippimäinen. Pumppupullo on kätevä.

"Neutraalimpana" geeliputsarina toimii Yves Rocher Nutritive Vegetal Velvety Ultra-Rich Cleanser. Hellävaraisen oloinen geeliputsari jossa on mieto (joskin se tyypillisen rochermainen) tuoksu.


Ns. yleiskasvovesinä ovat tällä hetkellä Misshan Super Aqua Ice Tear Hydrating & Refreshing Toner (juttua täällä) ja Rainbow Skin Tonic. Jälkimmäinen on itselleni tuttua tavaraa. Huokeasta hinnastaan huolimatta se on oikein hyvä kasvovesi: alkoholiton ja ihan kivan tuoksuinen. Sisällöstä löytyy esimerkiksi E-vitamiinia ja Provitamiini B5:ta. Misshan kasvovesi on toki paljon kosteuttavamman/hoitavamamman oloinen, mutta nämä molemmat ovat vaihtelevasti käytössä aamuin illoin silloin kun iho on tasapainossa eikä vaadi erityisempiä täsmätuotteita.

Kun iholle pukkaa välillä epäpuhtauksia niin otan avuksi tujumman kasvoveden ja tällä hetkellä se on Neutrogenan spot proofing purifying toner. Nimensä mukaisesti kasvovesi auttaa vähentämään finnejä poistaen samalla iholta likaa ja talia, mikä sitten ehkäisee uusien finnien/näppyjen ilmaantumista. Tämä ei tunnu lainkaan liian karskilta iholla ja tuoksukin on neutraalin mieto. Ohjeistuksessa tämän kerrotaan sopivan myös herkälle iholle ja tätä voisi käyttää kaksikin kertaa päivässä, mutta itselleni tämä on lähinnä "täsmätuote". Käytän tätä niille alueille joilla esiintyy epäpuhtauksia ja toisinaan pyyhin tällä kasvojen T-alueen, jos iho on rasvaisempi.

Kesän ajaksi jemmoihin joutunut Lorealin Sublime Soft Skin Perfecting Velvety Toner on palannut taas kuvioihin. Tämä oli siis käytössä talven/kevään aikana, mutta kesällä en tarvinnut näin "täyteläistä" kasvovettä. Koostumus on tavallista kasvovettä paksumpaa ja tästä tulee jokin hoitoneste/essence mieleen. Tämä sisältää ihoa pehmentävän ainesosan ja jättää kasvot puhtaan raikkaiksi sekä hoidetun tuntuisiksi. Tuoksu on myös ihana. Tämän mainitaan sopivan erityisesti kuivalle ja herkälle iholle, mutta sisällöstä löytyy yllättäen alkoholia, joten soveltuvuuteen kyseisille ihotyypeille kannattaa suhtautua pienellä varauksella.

Ziaja antioxidation acai berry face toner kasvovesisuihke. Tämän luvataan ehkäisevän ikääntymisen merkkejä ja suojaavan ilmansaasteita vastaan. "Raikastaa, kosteuttaa, kiinteyttää ja virkistää. Sisältää mm. C-vitamiinia, antioksidanttista acai-marjauutetta ja hyaluronihappoa". Sopii herkkäihoisillekin. Voi käyttää kasvosuihkeena tai vanulapun kanssa kasvoveden tapaan. Itse olen käyttänyt tähän mennessä tätä vain kasvosuihkeena silloin, kun iho kaipaa virkistystä tai lisäkosteutusta. Joskus laitan suihketta meikkaamisen jälkeen ennen varsinaista meikinkiinnityssuihketta. Tuossa tapauksessa suihkuttelen tätä ilmaan ja laitan kasvot "suihkepilveen", koska suihke ei ole aivan sieltä hienojakoisimmasta päästä ja saattaa tehdä kasvot hieman kosteiksi. Muutoin suihkin kyllä suoraan kasvoille. Kivan pirtsakka tuoksu ja kosteuttaa kevyesti sekä virkistää kivasti. Anti-age vaikutuksiin on aina vaikea sanoa mitään, mutta ovat tietysti plussaa vaikkei mitään silminnähtäviä vaikutuksia iholle tapahtuisikaan (ennaltaehkäisyhän se tärkeintä on).

Pitäähän sitä jemmoissakin aina jotain olla :)


Avon True nutraeffects seka- ja rasvaisen ihon puhdistusvaahtoa olen muistaakseni käyttänyt joskus ennenkin.

Lumene waterproof Eye Makeup Remover. Näitä tulee monesti haalittua tarjouksista. 

Himalaya Refreshing & Clarifying Toner (normaalille ja sekaiholle) on puolestaan uusi tuttavuus. Se virkistää ja kirkastaa ihoa sekä hillitsee rasvoittumista. Sisällöstä löytyy linssiä (syväpuhdistaa), sitruunaa (supistaa ihohuokosia, raikastaa) ja boerhaviajuurta (vähentää rasvoittumista). Ei sisällä alkoholia, ftalaatteja tai synteettisiä väriaineita. No, ihan uteliasuuttani ja malttamattomana kokeilin tätä jo muutaman kerran. Ainakin noiden ensipuraisujen perusteella vaikuttaa erittäin hyvältä tapaukselta. Ihotuntuma on virkistävä, jälkifiilis ei ole "kiristelevä" ja tuoksu on melko neutraali/puhtaan pehmeä. Nyt joutuu tosin vielä hetken kuitenkin odottelemaan vuoroaan, mutta innolla otan tämän käyttöön kunhan entisiä kuluu ensin alta pois.

Nivea Refreshing Micellar Water (normaalille iholle) tuli ostettua, kun sattui kiva tarjous Cittarissa kohdalle. Eipä nämä Niveat ole kalliita muutenkaan :D Tämä ennätti olla hetkisen käytössä, mutta päätyi jemmoihin, koska peilikaapissa alkoi olemaan jo niin ahdasta ja yksi miselli kerrallaan käytössä on ihan riittävästi. Toimiva miselli on tämäkin kaikinpuolin.

Tässä kuussa tiensä päähän tuli myös jokunen putsari, mutta näistä lisää sitten "syyskuun loppuneet" -postauksessa.



2 kommenttia:

  1. Pitäisi varmaan kokeilla Rainbown kasvovettä, koska mielessä on ollut postaus edullisista ja hyvistä kasvovesistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kokeilla, koska se on tosiaankin edullista :) On kyllä vähän sellaista "peruskauraa", joka ei suurempaa tunteiden paloa herätä, mutta kuitenkin tekee tehtävänsä hyvin.

      Poista