sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Loppuneet 9/2018

Syyskuun loppuneissa niitetään menneen kesän satoa tuoksujen osalta. Helteisen hikisenä kesänä tuoksuja ja dödöjä vajentui kiitettävästi ja sen ansiosta moni saavuttikin loppunsa nyt syksymmällä.
 

Rexona aloe vera anti-perspirant ei lukeudu tuoksultaan lemppareihini, mutta pitävyys on yhtä loistava kuin mihin olen tottunut muiden merkin dödöjen kanssa. Ei tuoksu varsinaisesti huono ole, mutta vaan jotenkin tylsähkö. Tiedä sitten oliko tuoksuun kyllästymiseen syynä se seikka, että käytin näitä pari peräkkäin (ostin ne edullisessa tuplapakkauksessa).

Lumene Cloudberry Deo-Antiperspirantissa on sopivan mieto tuoksu, mutta siitä löytyy selvästi tyrnimäinen ja omaan nenääni hitusen hedelmäinen (?) vivahde. Ei ole aivan niin tehokas kuin vaikkapa Rexonat, mutta tämä on hellävaraisempi kainaloilleni. Tykkään Lumenen dödöistä ja hommaan varmasti niitä jatkossakin. Tuoksuvalikoima voisi toki olla paljon laajempi.

Herbina Fresh Cotton Antiperspirant. Plääh. Alkujaankaan tuoksu ei ollut sellainen puhtaan raikas, mitä oletin nimen perusteella. Siitä huolimatta tuoksu olisi ollut kuitenkin suht ok, mutta se muuttui usein päivän aikana kainaloissa omituisen tunkkaiseksi, mikä romautti innostuksen sen käyttämistä kohtaan lähes täysin. Toimi lopulta lähinnä kotoilupäivien dödönä. Pidoltaan oli keskikastia ja sopivan lempeä kainaloiden iholle, mutta ei oikein toiminut omalla kohdallani.

Avon energising Green tea & Verbena scented spritz. Virkistävä, raikas, "vihreä" ja hivenen sitrusmainen tuoksu. Tykkäsin paljon. Nämä Avonin body mistit tuoksahtavat aina alkuun pikkaisen alkoholiselle, mutta muutaman käyttökerran jälkeen tuoksu tasaantuu eikä alkoholista vivahdetta enää huomaa (tai ei ainakaan allekirjoittanut). Avonin "body mistit" ovat edullisia ja keveitä tuoksuja, joita on helppo lisäillä tarpeen mukaan ilman tuoksuövereitä.

Acorelle Body Mist Beach Water oli oikein mainio hellekesän tuoksu (tästä postauksesta voi lukea ensivaikutelmia). Hedelmäisen kukkaiselta tuoksuvasta suihkeesta löytyi ripaus mm. vaniljaa. Tämä ennätti palvelemaan jo pari kesää ja sen huomasi hiukan laimeammaksi käyneestä tuoksusta, mutta muilta osin tuoksu oli pysynyt hyvänä.  

Victoria's Secret Endless Love apple blossom & ylang ylang Fragrance Mist. Tuoksu on makean kukkainen. Ylang Ylangin ansiosta tämä oli mielestäni vähän enemmän "tummempi" tuoksu kuin pelkästään tyttömäisen kepeä ja söpö. Iso 250 ml:n puteli kesti ikuisuuden, mutta hyvähän se on saada rahoilleen vastinetta :D Kuten arvata saattaa, pientä kyllästymistä alkoi jo esiintymään ajan kuluessa ja ajoittain käytin tätä tieten tahtoen "urakalla" että ehdin käyttämään ennen kuin vanhenemisen alkaa huomaamaan.


Candy Soaps Breezy Lemon Soda Hand Soap. Saippua piristi jo itsessään räväkällä kirkkaan keltaisella värillään. Tuoksui hyvällä tavalla sitruunamaiselle (ei tullut tiskiaine tms. mieleen). Merkin käsisaippuat ovat lemppareitani ja tuoksuja sekä värejä on mistä valita :)

Kasvoputsareitakin loppui useampia.


Nivea Double Effect Eye Make-Up Remover. Suosikki Lumenen ohella. Näitä kuluu tasaista tahtia.

Oriflamen Optimals EvenOut Cleansing Foamista sekä Clafifying Tonerista kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa. Loppuivat samassa kuussa, koska käytin näitä usein kombona (kasvovesi saavutti loppunsa parisen viikkoa aikaisemmin). Kasvovesi ei ollut tehokkuutensa vuoksi paras valinta silloin, jos iholla esiintyi pintakuivuutta, muuta muuten oli kyllä hyvä sekaiholle sopiva kaksikko.

Tesco Cleansing Face Wash. Kurkku-uutetta sisältävä geeliputsari oli koostumukseltaan aika lirua eikä muiltakaan osin tehnyt suurempaa vaikutusta. Toisaalta ei kuivattanut sekaihoa ainakaan tähän vuodenaikaan käyteltynä ja tuoksussa oli kurkkumaisen raikas vivahde. Edullinenkin vielä, joten ei tätä voi oikein moittiakaan, mutta tuskin ostan enää toistamiseen.

Formula 10.0.6 So Totally Clean Cucmber + Sea Kelp "puhdistusvesi" (cleanser and toner). Tämän käyttötarkoitus hämmensi jonkin verran, joten käytin tätä useimmiten miselliveden tapaan ykkösputsarina. Tuoksu ei miellyttänyt yhtään ja tästä jäi kasvoille nihkeähkö tunne (joten en tykännyt käyttää kasvovetenä). Aika kehno tuote omiin tarpeisiini kaikkinensa.

Oriflame Love Nature Face Toner Purifying Oily Skin Tea Tree oli "ärhäkkää" kamaa, kuten olettaa saattoikin. Käytin epäpuhtauksille (ennen ja jälkeen puristelun) ja välillä myös niiden ehkäisyyn. Tuoksui voimakkaasti teepuulle, mikä välillä aiheutti nenän nyrpistelyä. Tehokas kasvovesi sellaista kaipaavalle (epäpuhtaalle/rasvaiselle iholle tai täsmätuotteeksi).


Cien Anti-Wrinkle Q10 Eye Cream on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Kosteuttaa ja tuntuu riittävän hoitavalta, mutta ole liian "raskasta". Toimiva silmänympärysvoide.


Lumene Sensitive Touch SOS Cream Rauhoittava Tehovoide. Tämä oli kasvoilleni aivan liian tuhtia, joten tämä päätyi kropalla käytettäväksi täsmävoiteeksi erilaisiin karhentumiin yms. mahdollisiin kutiaviin punoituksiin. Tämä oli edullisia alelaari löytöjä, enkä muussa tapauksessa olisi tullut edes hankkineeksi.

Avon planet spa Treasures Of The Desert Deeply Restoring Body Moisturiser. Täyteläinen vartalovoide silotti ja pehmensi kroopan ihoa kivasti, mutta tässä oli jotakin ikävän muovisen ja keinotekoisen oloista. Lisäksi voiteen seassa oli pieniä palleroita/helmiä, jotka yleensä sulautuivat iholle voidetta levittäessä, mutta joskus kävi niinkin, että pallero vaan litistyi/hajosi osittain ja loppu jäi pyörimään voiteen sekaan omituisena pienenä klönttinä iholle imeytymättä. Jatkossa yritän valita vartalovoiteet ilman mitään ylimääräisiä rakeita tai palleroita, mutta eipä tässä niistä mitään mainita pakkauksessa.


Label m. Sea Salt Spray. Pieni 50 ml:n pakkaus kesti käytössäni tosi pitkään. Aiemmin en juurikaan muotoilutuotteita viitsinyt/jakasanut käyttää, mutta vihdoinkin loppu kesästä leikkasin pitkät hiukseni lyhyemmäksi malliksi ja sen myötä muotoilutuotteita on tullut käyteltyä taas paljon ahkerammin. Tätä laitoin hiuksiin käsien kautta todella pienen määrän rutistelemalla/pöyhimällä, koska runsaammin annosteltuna tuntui tekevän hiuksista nopeammin rasvoittuvat. Lyhyemmässä tukassa toimii luonnollisesti paremmin, koska tuotteen tekemä kuohkeus ja rakenne tulevat paremmin esiin ja ne pysyvät paremmin (pitkät hiukset ovat usein liian raskaat, jotta tällaisista tuotteita olisi suurempaa apua). Toimi toki pitkissäkin hiuksissa pitämään esimerkiksi nutturan kuosissaan paremmin ja ponihännän ryhdikkäämpänä. Tuoksu on ihana.


Schwarzkopf Natural & Easy kestoväri (583 Huurteinen Tummanruskea) ei ollut nappivalinta sävynsä puolesta. Pakkauksen kuvassa sävy näyttää paljon vivahteikkaammalta kuin mitä lopputulos oli omissa hiuksissa. Ja tämä oli todella, todella tumma. Ei paras merkin hiusväri, mutta ei mikään susikaan. On sieltä edullisimmista päästä Schwarzkopfin kestoväreistä.


Max Factor Smooth Miracle Primer. Tasoittaa ihon pintaa, jolloin meikin levitys luonnistuu vaivattomammin. Pohjustaja myös heleyttää kasvoja nätisti. Ei tuntunut juurikaan silikoniselta kasvoilla, mistä itse tykkään primereissa. En osaa oikein sanoa paransiko tämä meikin kestoa siistimpänä, mutta käytän aina kuitenkin meikinkiinnityssuihketta, joka auttaa siinä asiassa jo yksistäänkin. Pumppupullosta plussaa.

Catrice Prime and Fine Anti-Shine Fixing Spray pääsi kesällä suosikit -postaukseen. Toimii mallikkaasti meikinkiinnitykseen sekä kasvosuihkeena etenkin kesäaikaan.


Oriflame Giordani Gold All-In-One Iconic Mascara waterproof. Ensivaikutelmat olivat tästä aika pliisut, mutta ripsari parani ajan kanssa jolloin se alkoi tekemään ripsiin enemmän rakennetta kuin alkuun. Oli siisti käyttää, ei paakkuuntunut tai klimpannut ripsiä yhteen. Piti taivutukset ripsissä kohtalaisen hyvin. Perushyvä ripsiväri.

Essence Longlasting eye pencil (01 black fever). Pigmenttisen ja pehmeästi levittyvän rajauskynän pää on tylpistynyt paksun pyöreäksi, joten tätä alkoi olla hankala käyttää siististi ja tarkasti. Ja koska tämä on päästä kierrettävä kynä, ei sitä voi teroittaakaan. Ei ollut täysin vedenkestävä eli joskus tuhriintui, riippuen siitä missä rajauksissa sitä oli käytetty sekä muista olosuhteista (silmien vuotaminen pakkasilla tai tuulisella säällä jne.). Ei tämä erityisemmin mieleen jää, koska parhaillaankin on käytössä parempia silmänrajauskyniä.


Pirkka face Puhdistuspyyhkeet kasvoille. Tuttuun tapaan palvelivat käsien putsailussa meikkipöydällä ja tekivät sen ihan hienosti. Sopivan kosteita, miedon tuoksuisia ja edullisia pyyhkeitä.

Pirkka Kylmägeeli lievitti lihasjännityksiä ja urheilusta/rasituksesta aiheutuneita lihas- ja nivelkipuja siinä missä muutkin vastaavat tuotteet. Tuoksu on todella voimakas ja välillä tukkoinen nenäkin aukesi samalla tätä kropalle hieroessa. Putelin huventuessa paksua geeliä oli työlästä saada pullosta ulos ja tämä ei pysy kunnolla pystyssä ylös alaisin käännettynä, jotta geelin saisi valmiiksi siirtymään suuaukolle. Siksipä tuonne pohjalle jäi vielä jämät, koska en viitsinyt edes yrittää leikata pulloa auki.


Meikkituotteista poistoon joutuivat seuraavat: Seppälä The Ultimate Everyday Powder (02 Natural Blonde) puuteri, josta pidin kovasti. Oli sävyltään kesäaikaan sopivampi ja on palvellut nyt ainakin sen pari kesää, joten en ala enää tätä ensi suvea varten säästelemään. Milani Moisture Lock Lip Treatment (05 Repairing Primrose) oli tahmainen tapaus ja aikalailla huulikiiltoimainen. Tuoksui kivalle ja tykkäsin tätä toisinaan käytellä, mutta on jo sen verran iäkäs, että nakkaan pois. Isadora Moisturizing Lip Gloss (26 Mocca Pink) oli ihan peruskiilto eli ei mitenkään ihmeellinen mutta ei kehnokaan.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa Catricen suihke ostoslistalle, jos vaikka tykästyisin siihen yhtä paljon kuin Lorealiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkäsin myös Lorealin suihkeesta eli molemmat toimii itselläni hyvin :) Lorkku vaan tuoksuu omaan nenääni paremmalta.

      Poista