sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Alkuvuoden suosikkeja


Omiin tarpeisiini sopivia ja mallikkaasti toimivia tuotteita on ilmaantunut alkuvuoden aikana jälleen jokunen. Ei nämäkään oikeastaan mitään suurempia riemun kiljahduksia ole herättäneet, mutta ovat kuitenkin erottuneet kosmetiikkavirrasta edukseen tai sitten vaan yllättäneet positiivisesti, etenkin kun useimpien kohdalla ei suurempia ennakko-odotuksia ole ollut.


Oriflame HairX Volume Boost Leave-In conditioner.

Auttaa pesun jälkeen kuontalon selvittelyssä ja tekee hiuksista selvästi runsaamman tuntuiset, kuohkeammat sekä jotenkin "jäntevämmän" oloiset. Ei siis latista ohuehkoa ja lasimaista hiuslaatuani laisinkaan tai nopeuta hiusten rasvoittumista, mutta silotusta kaipaavalle hapsottavalle tukalle ei tämä ole useinkaan riittävän hoitavaa. Olen ratkaissut asian laittamalla latvoihin (joissa yleensä on eniten kuivuutta) jotain toista hoitavampaa jätettävää hoitsikkaa/öljyä ja suihkinut sitten tätä perään ihan kaikkialle hiuksiin. Toimii. Tuoksukin on suihkeessa ihan miellyttävä. Volume Boost- sarjasta löytyy lisäksi mm. shampoo ja hoitoaine (poishuuhdeltava), jotka aion erittäin suurella todennäköisyydellä jossain vaiheessa tilata, jos nyt vaan pysyvät siihen saakka valikoimissa.



Avon Care Richmoisture family lotion.

Voide sopii niin kasvoille, käsille kuin vartalollekin. Kosteuttava lotion sisältää mm. kauraa ja kamomillaa. Itse käytän tätä vain vartalolle sekä toisinaan käsille (jos ei muuta käsivoidetta satu olemaan hyppysien ulottuvilla) ja siinä hommassa on ollut oikein mainio. Imeytyminen ottaa hetkisen eli tämä ei ole sekunneissa ihooni humahtavaa sorttia, riippuen tietty vähän siitäkin kuinka paljon lotionia tulee laittaneeksi. Ei kuitenkaan jää pyörimään ihon pinnalle ärsyttävän lähmäisenä eli ihotuntuma on miellyttävä. Kropasta tulee kosteutettu ja iho tuntuu rasvailun jälkeen terveen sileältä (mutta ei sellaiselta liikaa silikonilla siloitellulta). Toisaalta saattanee olla esimerkiksi kesäkäyttöön liiankin hoitavaa ja voisin kuvitella, että silloin imeytymisaika rupeaa olemaan jo turhan pitkä, mutta näin talvella on pätevä tapaus. Tuoksu on melko mieto ja pumpulla varustettu puteli erittäin näppärä. Toivottavasti positiiviset fiilikset lotionia kohtaan säilyvät, koska 750 ml:n pakkaus tulee kestämään käytössä piiiitkään.


Lumene Kuulas Instantly Luminous Firming Eye Serum.

Kiinteyttävä silmänympärysihon pikakaunistaja sisältää antioksidanttipitoista pohjoista puolukkauutetta, ravitsevia peptidejä ja puhdasta pohjoista lähdevettä. Tämän lupaillaan auttavan suojaamaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä vastaan (no meikäläisellä niitä jo on, mutta anti-age vaikutukset ovat aina plussaa) ja häivyttävän tummia silmänalusia. SY-ihosta pitäisi tulla nuorekkaan säteilevä. Koostumus on ohuehkoa ja kevyttä sekä erittäin nopeasti silmienympärysalueelle uppoavaa. Havaittavissa on hetimiten laittamisen jälkeen hienoista napakoitumista sekä silottumista, mutta silminnähtävää pidempikestoista vaikutusta en ole huomannut. Toimii toisinaan ihan yksinäänkin etenkin päiväkäytössä, mutta jos iho on kosteusköyhempi käytän tätä toisen (varsinaisen) SY-voiteen alla. Sain tämän taannoin äipältäni, jolle Lumenen (kasvo)tuotteet eivät enää sovi herkistymisen/allergian vuoksi. Itse en varmaankaan olisi "osannut" -ja ehkä raaskinutkaan- tätä ostaa, koska en aiemmin ollut edes tietoinen tällaisen tuotteen olemassaolosta.



Oriflame Optimals EvenOut LumiLight Complex Cleansing Foam ja Clarifying Toner.

Vaahtoavaksi veden kanssa muuttuva putsari puhdistaa kasvot tehokkaasti olematta liian tujua ja kuivattavaa. Mutta varsinkin näin talviaikaan käytän lisäksi (tällaisten sekaiholle suunnattujen putsareiden ohella) kuivemmalle ja herkemmälle iholle sopivia kasvojen puhdistustuotteita pitääkseni ihon kosteustasapainon sopivassa balanssissa. Mielestäni tämä ei nimestään huolimatta ole varsinainen vaahtoputsari, vaikka emulsiomainen koostumus vaahtoaakin veden kanssa kasvoille pyöriteltynä mukavasti. Kasvojen iho ainakin näyttää hitusen raikkaammalta sekä heleämmältä näiden (putsari/kasvovesi) käyttämisen myötä. Tiedä sitten  kuinka suuri osuus tällä kaksikolla siihen on, mutta yhdistän kasvojen suht hyvän kunnon ainakin osittain näiden ansioksi. Nämä molemmat sisältävät LumiLight Complexia, jonka pitäisi häivyttää tummia läiskiä (ja kaiketi muitakin pigmenttimuutoksia), mutta tuosta vaikutuksesta en osaa sanoa, koska kyseisiä tummentumia ei kasvoissani juurikaan ole.

Kasvovesi vaikuttaisi olevan vähän tujumpaa tavaraa kuin putsari (sisällöstä löytyy mm. denaturoitua alkoholia), mutta eipä tuo ole ihoa ärsyttänyt toisinaan käyteltynä. Ainakin epäpuhtaudet ovat pysyneet kurissa viime aikoina melko hyvin ja kasvojen iho näyttää tasaisemmalta. Kerrankin kun minulta löytyy kasvoputsari sekä kasvovesi yhtäaikaa samasta sarjasta, niin olen todella tykästynyt kombona näitä käyttämään.

Gosh Lip Oil (003 Rose)

Kovempien pakkaskelien aikaan allekirjoittaneen huulet tuppaavat helposti rohtumaan sekä röhelöitymään ärsyttävästi, vaikka huulivoiteet olisivatkin ahkerassa käytössä. Silloin huulipunat ja -kiillot eivät ymmärrettävästi näytä kovinkaan imartelevilta. Tänä talvena huuliöljyt ovatkin olleet suosikkejani huulituotteiden saralla, koska ne tekevät huulille kauniin kiillon korostamatta huulissa olevaa kuivuutta tai roheloita ja hoitavatkin siinä samalla (toki riippuen ihan käytetystä huuliöljystäkin). Jotkut huuliöljyt antavat huulille myös pientä sävyä. Tykkään sipaista öljyjä huulille useimmiten ihan yksinään, mutta toisinaan laitan niitä huulipunien päällekin.


Uusin hankintani tässä kategoriassa on Goshin Lip Oil. Öljy tuntuu huulilla erittäin miellyttävältä ja kosteuttavalta eikä tahmaisuudesta ole tietoakaan. Luulin sävynimen (003 Rose) vuoksi, että tässä olisi ruusuinen tuoksu, mutta omaan nenääni tuote on oikeastaan tuoksuton. Toisaalta se on ihan hyväkin seikka, koska eipähän ala ajan saatossa tuoksu tympäännyttämään niin kuin saattaa käydä reilummin hajustetun kosmetiikan kanssa. Selkeästi havaittavaa sävyä ei tästä huulille jää, mutta kiiltoa tulee kivasti ja huulista tulee jotenkin raikkaamman sekä huolitellumman näköiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti