lauantai 24. maaliskuuta 2018

Lorealin yövoidenaamio


Lorealin Nutri Gold Extraordinary Night Cream Mask oli saanut kylkeensä paikallisessa Citymarketissa punaisen viiden euron tarjoushintalapun, joten se tuli poimittua ostoskärryihin enempiä empimättä. Vaikka olen edelleenkin laiska ja saamaton mitä tulee ns. tavallisten kasvonaamioiden käyttöön, niin yövoiteen tapaisesti toimivia naamioita käyttelen oikein mielelläni. Niiden käyttöön kun ei sisälly varsinaista odottelua (siis jotain tiettyä vaikutusaikaa), jonka jälkeen maski pitäisi vielä poistaa eli yleensä pestä/huuhdella pois kasvoilta.

Paketissa kerrotaan, että yövoidenaamio ravitsee, kosteuttaa, rauhoittaa ja antaa kasvoille tervettä heleyttä. Jo ensimmäisen yön jälkeen ihon lupaillaan tuntuvan levänneeltä ja pehmeältä. Kuukauden jälkeen kasvoista pitäisi tulla sametinpehmeät ja kuivasta ihosta jälleen paljon tasapainoisempi. Sisällöstä löytyy esimerkiksi ruusu- ja argaaninsiemenöljyjä, kuningatarhyytelöä (oliskohan joku hunajaan pohjautuva juttu?) sekä Imperata Cylindrica -kasviuutetta.


Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi tätä tulisi käyttää noin 3 iltana/yönä viikossa hyvin puhdistetuille kasvojen ja kaulan iholle. Naamiota levitetään ensin ohut kerros pyörivin liikkein sormenpäillä kevyesti hieroen, jonka jälkeen lisätään toinen kerros ja annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen taputellaan ylimääräinen naamio pois pehmeällä liinalla. Itse yleensä skippaan tuon toisen kerroksen vaikutusaikoineen, koska en ole kokenut sitä omalla kohdallani ehdottoman tarpeelliseksi (enkä tosiaan jaksa kikkailla noiden vaikutusaikojen kanssa). Ihoni jäi myös aika tahmaisen tuntuiseksi silloin kun laitoin runsaamman kerroksen ja taputtelin ylimääräistä naamiota pois hetken odottelun jälkeen. Käyttelen siis itse tätä mieluiten ihan yövoiteena sen pari kolme kertaa viikossa.


Koostumus on hieman geelivoidemaisen kasvorasvan kaltaista ja tuntumaltaan kevyttä. Kasvoni imaisevat voiteen suht nopeasti, vaikka nyt lähiaikoina silmin havaittavaa kuivuutta tai ihon kiristelyä ei olekaan esiintynyt. Kasvojen iho tuntuu rauhoittuvan nopeasti ja ihon pinnasta tulee todellakin sileämmän ja pehmeämmän tuntuinen. Aamulla kasvot näyttävät omiin silmiini jonkin verran heleämmiltä sekä raikkaammilta, etenkin jos lähtötilanteena on ollut sameahko iho sekä selvästi väsyneen/stressaantuneen näköinen naamataulu.

Yövoidenaamiossa on voimakas laventelin ja rosmariinin tuoksu, joka on nenääni aika lailla maskuliininen. Toisaalta pidän laventelisia tuoksuja rauhoittavina ja rentouttavina, joten tuoksu ei pahemmin itseäni häiritse, vaikka se voisi toki olla reilusti miedompikin etenkin "yrttimäisyytensä" osalta. Vitosen hankinnaksi tämä on ollut oikein mainio tapaus, mutta en kuitenkaan lähtisi kyseistä yövoidenaamiota normaalihinnalla (n. 15 e, hinta vaihtelee ostopaikasta riippuen) ostamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti