lauantai 31. maaliskuuta 2018

2 x Natura Siberica

Natura Siberican tuotteet ovat kiinnostaneet jo pidemmän aikaa, mutta tähän mennessä ainoa kokemukseni kyseisestä kosmetiikkamerkistä on ollut puhdistusvaahdon muodossa (joka onkin juuri loppumaisillaan). Pikaisen googlailun perusteella selvisi, että osa brändin tuotteista edustaa luonnonkosmetiikkaa, mutta ns. tavallistakin kosmetiikkaa on heidän valikoimissaan tarjolla. Huomasin merkin rantautuneen myös paikalliselle Sokokselle, joten innolla nappasin 3+1 päivien aikaan (kun hinnatkin olivat kivan edulliset) pari tuotetta kokeiluun.


Näistä kahdesta ehdoton suosikkini on Oblepikha Siberica Profesional Maximum Volume Oblepikha Shampoo. Shampoossa on Altai Oblepikha -öljyä eli simppelimmin muotoiltuna Siperian tyrnimarjaöljyä, joka sisältää runsaasti beta-karoteenia, omegahappoja ja flavonoideja. Lisäksi ainesosista löytyy mm. Siperian pellavansiemenöljyä, Marokon arganöljyä ja gingsen- sekä männynkuoriuutetta.

Kaikille hiustyypeille sopivan tuuheuttavan shampoon lupaillaan kohottavan hiuksia tyvestä latvaan ja hoitavan sekä ravitsevan tukkaa sitä latistamatta. Shampoo kyllä jättää hiukset tuuheamman oloisiksi, mutta tämän kanssa suoritetun pesun jäljiltä hoitoaineet (poishuuhdeltava sekä jätettävä) ovat omalle kuontalolle todella tarpeen, koska muutoin hiukset menevät pahasti takkuun. Pesee siis aika tehokkaan tuntuisesti, mutta hoitsikoiden jälkeen hiukset näyttävät/tuntuvat kuivuttuaan hyvältä. Ovat siis terveen kiiltävät, elastiset ja runsaammat, riippuen luonnollisesti myös muista käytössä olleista tuotteista.


Tykkään erityisen paljon putelin värimaailmasta ja etiketin persoonallisesta kuosista. Tuoksu on myöskin ihana ja sitä voisi kuvailla jotenkin hedelmäiseksi, raikkaan pirteän tyrnimäisyyden ollessa pääroolissa. Koostumus on hitusen geelimäisen oloista ja "täyteläisyydeltään" keskivertoa (ei liian lirua tai paksua jankkia). Omat hiukseni vaativat tätä melko reilun annostelun etenkin jos pesuväli on ollut pidempi ja tukassa on runsaammin muotoilutuotteita tai vaikkapa kuivashampoota, mutta ei tätä ole tarvinnut puolta kourallista tukkaan hölvätä (kuten on joutunut tekemään joidenkin luonnonkosmetiikan shampoiden kanssa). Väriltään shampoo on nätin keltaista. Hintaa 400 ml:n shampoolla oli 4,90 egeä eli ei laisinkaan paha näinkin hyvästä tuotteesta (normaalihinta Sokkarilla on 7,90 e).


Toinen hankkimani Natura Siberican tuote oli Enriched Cleansing Tonic Anti-Age elvyttävä ja uudistava kasvovesi samealle iholle (tarjoushinta 5,90 e).

Sisällöstä löytyy Siperian gingsengiä, joka virkistää ja elvyttää ihoa sekä mesiangervoa, jolla on vahvistava plus ihon vastustuskykyä parantava vaikutus.

Tämän suhteen vaikutelmat ovat olleet hämmentävän ristiriitaiset ja vaihtelevat ihan käyttökerrasta riippuen. Toisinaan kasvovesi tuntuu iholla melko tujulta ja jättää jälkeensä kiristelevän tunteen iholle. Tuo "kireä tuntuma" ei ole aina kuitenkaan sellainen varsinaisesti kuivuudesta johtuvan kaltainen vaan iho kaiketi siinä jotenkin napakoituu ja huokoset supistuvat tmv. Joskus taas kasvovesi tuntuu kasvoilla miellyttävän virkistävältä sekä melko neutraalilta eikä mitään erityisiä jälkifiiliksiä kasvoilla esiinny. Sinänsä erikoinen ilmiö, koska tuotekuvauksessa Sokoksen nettikaupassa kerrotaan tämän olevan nimenomaan hoitava kasvovesi, jonka pitäisi viimeistellä kasvojen puhdistus hellävaraisesti.

Ihosta tulee ainakin omasta mielestäni hitusen heleämpi ja raikkaampi, mutta niinä kertoina jolloin tuntuma on ollut ikävän tujuhko/kuivattava, uppoaa kasvoille voidetta yleensä monta kerrosta ja silti kiristelevä tunne saattaa pysyä kasvoillani pitkäänkin. Olen päätynyt käyttämään tätä nyt harvakseltaan (sopiva tahti voisi olla maksimissaan muutamia kertoja viikossa), koska liian toistuvassa käytössä eivät kasvoni tunnu tästä syystä tai toisesta tykkäävän ja tosiaan ihon reaktiot ovat vaihdelleet siitäkin huolimatta kerrasta toiseen.

4 kommenttia:

  1. Tuo shampoo vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta! Eikä ole kalliskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta on kyllä hyvinkin kohtuullinen 400 ml:n putelista. Sokoksella näytti muuten olevan merkin shampoita ja hoitsikoita tarjolla useampaakin eri sorttia :)

      Poista
  2. Natura Siberican shampoota en ole kokeillut, mutta joitakin kasvotuotteita kylläkin. Ostin niitä Tallinnasta ja Riiasta, mutta nykyisinhän niitä saakin ilahduttavasti myös Suomesta. Tykkäsin aikoinaan kovastikin tuosta kasvovedestä, enkä muista, että olisi tuntunut kireältä tms. Raikas ja heleä tunne siitä tuli, joten aika jännä tuo vaihtelu. Tuotteiden ulkoasu on todella kaunis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään todella paljon siitä, että kosmetiikkatuotteita voi hipelöidä livenä ja ostaa ihan paikallisista kaupoista, eikä vaan tilailla netistä tai haalia harvakseltaan reissuilta :)

      Epäilen vahvasti, että tuossa kasvovedessä on jokin ainesosa jolle ihoni on herkistynyt ja siksi välillä reagoi. Toisaalta tehokkaasti pesevä puhdistusaine ennen kasvovettä saattaa vaikuttaa osaltaan asiaan. No, pitää seurailla tilannetta ja tuota ihmeellistä vain joillakin käyttökerroilla esiintyvää "kiristelyä".

      Juu, etenkin hiustuotteiden ulkoasu on erityisen nätti :)

      Poista