sunnuntai 21. lokakuuta 2018

4 x vedenkestävä ripsiväri

Lähdetään liikkeelle siitä lähtökohdasta, että omat ripseni ovat suorat, suht lyhyet ja itsepäiset. Taivutukset eivät meinaa kunnolla pysyä, vaikka käytän ripsientaivutinta ennen ja jälkeen ripsivärin laittamisen. Taivuttimen käyttöä ei suositella ripsivärin laiton jälkeen, mutta itse joudun niin tekemään, koska haluan ripsien pysyvän kaarevina pidempään kuin hetkisen ja taivutetut ripsethän ns. avaavat katsetta. Toimin toki taivuttimen kanssa silloin todella varovaisesti ja helläkätisesti etten aiheuttaisi ripsille vaurioita.


Vedenkestävät mascarat parantavat yleensä taivutuksien pysymistä selkeästi ja se onkin yksi syy miksi niitä käytän. Toinen syy on herkästi vuotavat silmäni (etenkin ulkona) ja sen vuoksi tavallinen ripsiväri suttaantuu/leviää itselläni nopeasti. Postauksen ripsivärit ovat luonnollisesti ruodittu näihin seikkoihin pohjautuen eli omalla kohdalla toimimaton tapaus saattaa olla ihanteellinen jollekin toiselle ja päinvastoin.

Lumene Nordic Chic Full-On Curl Mascara waterproof. Ripsivärin lupaillaan pidentävän ripsiä niitä samalla taivuttaen. Itse tosiaan joudun käyttämään aina ripsientaivutinta, joten en osaa sanoa paljonko tällä saa "kaarevuutta" aikaiseksi ilman sitä. Pitää taivutukset ripsissä mallikkaasti, mikä ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys edes kaikkien vedenkestävien ripsareiden kohdalla. Pysyy muutenkin leviämättä ja on vaivaton poistaa vedenkestävälle silmämeikille suunnatulla poistoaineella.


Jälki on nättiä, koska tämä ei paakkuunnu tai klimppaa ripsiä yhteen vaan erottelee nätisti (paitsi runsaammin kerrostaessa). Kyseessä ei ole megatuuheuttava ripsiväri (eikä sellaista lupaillakaan), mutta saa tällä tietysti rakennettakin ripsiin pituuden lisäksi. Tämä uudistettu versio Blueberry Curl mascarasta toimii yhtä hienosti kuin edeltäjänsäkin. Tykkään tästä arkiripsarina erittäin paljon.

+ nätti, siisti ja luonnollinen lopputulos
+ siro, helposti käsiteltävä harja
+ pitää taivutukset ripsissä erinomaisesti
- ei oikein sovellu kerrostamiseen (alkaa tekemään koppuraista ja ripset yhteen liimaavaa jälkeä)
- joskus olen huomannut pientä karisemista pidemmän päivän jälkeen

Essence I heart Extreme volume mascara waterproof. Ripsivärissä on todella muhkean kokoinen harja, joka vaati aluksi pientä totuttelua. Helposti tällä tulee silti edelleen sohellettua, jos ei keskity hommaan riittävästi. Tämä on niitä ripsareita jotka vaativat aikaa "kehittyäkseen" eli kun on vähän käyttöä alla tai ripsiväri on ollut ylipäänsä korkattuna jokusen aikaa niin massa usein paranee (tasaantuu, paksuuntuu, kuivahtaa?) ja ripsistä saa paljon näyttävämmät kuin ekoilla käyttökerroilla.


Kestää ripsiin kuivuttuaan siistinä hyvin ja taivutukset pysyvät toisinaan oikein mallikkaasti, mutta joskus taas hieman kehnommin. Alun pliisun ensivaikutelman jälkeen olen ihastunut tähän aina vaan enemmän, mutta todettakoon että tykkään esimerkiksi Maybellinen vedenkestävistä tuuheuttavista mascaroista huomattavasti enemmän. Paras käyttämistäni essencen waterproof mascaroista.

+ melko näyttävä lopputulos
+ ei karise tai suttaa silmienalusia päivän mittaan
- hieman hankala laitettava
- ei aina pidä taivutuksia ripsissä eli on "epäluotettava" sen suhteen

Maybelline The Colossal Volum Express Waterproof Mascara oli jokunen vuosi takaperin suosikkini. Ehkäpä aika on kullannut muistot tai kilpailijoiden tuotteet parantuneet, koska ei tehnyt nyt pitkän tauon jälkeen enää niin suurta vaikutusta kuin aikoinaan. Hyvä ripsiväri tämä kuitenkin on, siitä ei pääse mihinkään. Tuuheuttaa, pitää taivutukset eikä kuivuttuaan suttaannu. Vaikka tässäkin on muhkea harja, on ripsarin laittaminen helppoa ja käy nopeasti. Tätä pystyy kerrostamaan (itse laitan usein kaksi kerrosta) ilman "hämähäkinkoivilta" näyttävää lopputulosta.


+ siisti lopputulos (ei klimppaa tms.)
+ näyttävyyttä helppo lisätä kerrostamalla
+ pitää taivutukset
- saattaa joskus pikkaisen tuhrata laitettaessa/ennen kuivumistaan
- normaalihintaisena ei hinta-laatusuhde ole mielestäni täysin kohdillaan (hyvistä tarjouksista ostan kyllä ihan mielelläni)

Sunkissed Mega Bold Lash waterproof mascara on heräteostos Sokokselta ja harmikseni paljastui täydeksi flopiksi. Ei pidä taivutuksia ripsissäni (vaikka taivuttelisin useampaan otteeseen) eikä muutenkaan tunnu tekevän juuri mitään paitsi värjäävän ripset. Ei pysty kerrostamaankaan, koska alkaa tekemään sotkuista jälkeä. Saattaa päivän aikana murustella ja karistella sekä tuhraantua hitusen silmien alle. Ei siis toimi omiin tarpeisiini nähden lainkaan. Olen antanut tälle riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia, joten tämä lähtee nyt saman tämän postauksen myötä poistoon. Ei ollut onneksi kallis hankinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti