lauantai 1. syyskuuta 2018

Loppuneet 8/2018


Cien Micellar Water Fresh normaalille ja sekaiholle. Ei lainkaan hullumpi miselli, joka teki sen mitä odottaa sopiikin eli putsasi kasvot meikistä sukkelasti. Ei ollut liian kuivattava, mutta käyttämäni misellit ovat sitä todella harvoin olleet. Tuoksu oli mieto ja lähes huomaamaton, joten sekään ei päässyt tympimään. Pumppumekanismi alkoi valskaamaan ikävästi ja se pistikin usein ärsyttämään, kun pumppu ruikkasi tuotetta välillä mihin sattuu ja miselliä vuoti pumpun suuosan päälle laitetun vanulapun alta. Muistaakseni Cienin samanlaisella annostelumekanismilla varustetut kynsilakanpoistoaineet toimivat aikoinaan hyvin, mutta tämän yksilön kohdalla ei annostelu oikein luonnistunut. En tiedä ostanko enää jatkossa pakkauksen takia.

Tesco Refreshing Toner sisältää mm. kurkku-uutetta ja e-vitamiinia. Oli oikein omiaan päivittäiseenkin käyttöön kuluneena kesänä, koska iho oli helteiden sekä hikoilun vuoksi normaalia rasvaisempi. Kasvotuntuma oli raikas ja kasvovesi viimeisteli puhdistuksen tehokkaan tuntuisesti. Käytin tätä usein aamuisinkin (ensin huuhtaisin kasvot viileällä vedellä ja sitten pyyhkäisin tällä, jolloin tuli oikein freesi fiilis naamalle). Arvelisin, että talvella tämä voisi olla liian tujua sorttia varsinkin säännöllisesti toistuviin kasvorutiineihin. Toisinaan havaitsin tuoksussa alkoholisen vivahteen (alkoholia kasvovedessä nimittäin on), välillä taas en sitä noteerannut juuri lainkaan. Kevyt kurkkumainen vivahde oli tuoksussa myöskin aistittavissa. Omalle sekaiholle oli siis passeli kesätuote, mutta en osaa sanoa tulenko ostamaan toistamiseen.

Holika Holika Smoothie Peeling Mist Lemon Squash. Kivan erilainen kuorintatuote, josta kirjoittelin enemmän tässä postauksessa. Käyttöä seuraavina päivinä yritin pysytellä poissa auringosta, koska kyseessä oli hedelmähappoihin pohjautuva kuorinta ja olen ymmärtänyt, että kasvot ovat AHA-happoja sisältävien tuotteiden vaikutuksesta johtuen herkemmät palamiselle. Tämä ei siis ollut kovin oivallinen kesätuote ainakaan tänä kesänä kun aurinkoa oli riittämiin. No joo, ihan kivaa vaihtelua, mutta en ihastunut niin paljon, että tilaisin uudelleen.


Garnier Moisture Bomb yövoide. Antioksidantteja sisältävä geelimäinen voide oheni kasvoille hierottaessa ikään kuin "seerumimaiseksi" ja siitä johtuen tämä imeytyi todella nopeasti ja tuntui iholla ihanan kevyeltä. Kosteutustehokin oli yövoiteeksi kevyehkö, mutta riitti sekaiholle silloin, kun kuivuus ei juurikaan vaivannut. Tuoksu ei suuremmin sytyttänyt, joten tuskin hankin voidetta enää toistamiseen, mutta sarjan päivävoidetta kiinnostelisi ehkä vielä kokeilla.


Loreal Infallible Fixing Mist. Toimiva meikinkiinnityssuihke, joka auttoi meikkiä pysymään siistimpänä ja paikoillaan pidempään. Tykkäsin tuoksustakin. Tätä täytyi kuitenkin muistaa ravistella kunnolla ennen käyttöä, koska muutoin saattoi jäädä kasvoille näkymään valkoisina pisaroina/läntteinä. Lisäksi loppumetreillä olleessaan suihke muuttui jotenkin paksummaksi ja  "raskaamman" tuntuiseksi, jolloin tuntui naamalla märältä. Sitä ennen toimi kuitenkin hienosti eli saattanen tähän vielä joskus palatakin.


Yves Rocher Nourishing Nutri-Silky Treatment Shampoo. Pullon etiketissä shampoon kerrotaan "antavan hiuksille ravitsevaa hoitoa, silkkistä pehmeyttä ja luonnollista kiiltoa". Oma kokemukseni on, että tämä lunastaa lupauksensa hienosti. Ei tarvinnut kaverikseen tuhteja hoitsikoita, vaikka kyseessä onkin silikoniton shampoo. Tuoksuu hyvälle ja eikä maksa maltaita. Ehdottomasti tilaan uuden putelin jossain vaiheessa.

Linna Hoitoaine. Mieto, hellävarainen ja silikoniton hoitoaine. Yksinään aivan liian kevyt hoito- ja selvitystehoiltaan, mutta käyttelin tätä keventämään tuhdimpien hoitsikoiden koostumusta tai sitten yhdessä toisen hoitoaineen kanssa (ensin tätä alle ja sitten vielä päälle etenkin latvoihin jotain silottavampaa). Ei pääse jatkoon, koska ei tunnu oikein mitään tukalleni tekevän.

Avon Ultimate volume conditioner oli käytössä todella pitkään, koska en tästä juurikaan perustanut. Tuuheutusteho oli vaisu, tiedä sitten olisiko lopputulos ollut parempi yhdessä sarjan shampoon kanssa käytettynä. Hiukset tuntuivat usein tämän jäljiltä omituisen "nahkeilta" sekä elottomilta ja jätettäviä sai hölvätä hiuksiin runsain mitoin, jotta tukan sai selviteltyä pesun jälkeen. Ei todellakaan jatkoon!


Dove caring hand wash shea butter with warm vanilla. Tuttua ja turvallisen tasaista Dove-laatua. Tuoksuna lämpimän mausteinen ja "pähkinäinen" vanilja.

Cien Asian Cherry Blossom Hand Lotion. Kivan tuoksuinen käsivoide, jossa kosteutusteho oli kohdillaan. Jos kädet eivät olleet tarpeeksi kuivahtaneet, voidetta sai hieroskella ihoon jonkin aikaa ennen kuin se lähti imeytymään kunnolla. Sen vuoksi ei ollut aivan paras valinta käsilaukussa kulkevaksi voiteeksi, vaikka pienen kokonsa vuoksi olisi siihen virkaan sopinutkin hyvin.


Bodycare Deli Super Food For Skin Playful Pomegranate & Acai Berry Body Scrub. Kuorinta jätti mitäänsanomattoman vaikutelman. Toivoin sen tuoksuvan paljon paremmalle käyttämieni merkin body lotionien perusteella, joten tuoksukin oli odotuksiini nähden pliisu. Kyllä tällä kroppansa sai kevyesti kuorittua, mutta ei tosiaan ollut kovin kummoinen tapaus ja kuorivia rakeita olisi saanut olla tiuhemmassa.

L300 Intensive Moisture Body Lotion. Todella kuivalle iholle suunnattu kropan kosteuttaja tuntui välillä jännästi "kihelmöivän" iholla, esimerkiksi jos nahka oli päässyt kuivahtamaan kunnolla tai vaikkapa sheivauksen jälkeen. Luulisin tuon ilmiön johtuneen lähinnä lotionin ainesosista (tai hyvästä hoitotehosta...) kuin varsinaisesta ihoärsytyksestä. Karbamidia, maitohappoa ja betaiinia sisältävä rasva kosteutti perusteellisesti ja käyttöominaisuuksiltaan oli optimaalisin ihon ollessa kuiva, koska ns. normaalikuntoiselle iholle imeytyminen vei aikaa ja tuntuma jäi silloin jokseenkin nihkeäksi. Edullinen ja monesta marketista löytyvä kuivaihoisten tuoksuton "perus"tuote, joten voipi olla että ostan jossain vaiheessa lisääkin.


Weleda Foot Balm vaikutti alkuun ihanteelliselta jalkavoiteelta. Voide imeytyy hetkessä eikä jätä lähmäistä/liukasta pintaa jalkoihin, kosteuttaa kivasti (hyvä ylläpitovoide täyteläisempien jalkavoiteiden ohella käytettäväksi) ja tekee jaloista virkistyneemmän tuntuiset. Alkuun sitruksinen tuoksu vaikutti ihan pirtsakalta, mutta sitten tapahtui jotain... voiteen tuoksu alkoi muuttumaan nopeasti iholla todella erikoiseksi ja tympeän pistäväksi, vaikka laitettaessa tuoksui vielä normaalilta. Eihän se jalkaterissä toki pahemmin haittaa (koska ovat aika kaukana nenästä), mutta haju tarttui niin voimaakkaasti käsiin, että ne oli pakko käydä pesemässä kunnolla aina voiteen laittamisen jälkeen. Tämä otti päähän iltaisin, kun olisi ollut mukava vaan kellahtaa sänkyyn jalkojen voitelun jälkeen. Harmi, koska oli oikein hyvä voide muilta osin. En tiedä olenko ainoa tapaus kenen iholla tuoksu muuttuu kuvaillun kaltaiseksi vai onkohan vika kenties nenässäni, mutta en vaan voinut sietää kyseistä hajua :/


Body-X Endless Weekend Deodorant. Tämän sisällöstä löytyy mm. alumiiniyhdistettä, joten kyseessä on mielestäni anti-perspirantti. Tehokas ja pitää hajut kurissa. Tuoksu on kukkainen, hieman "hajuvesimäinen" ja samalla siinä on jotain raikasta sekä saippuamaista. Levityskuula on pieni mikä toisinaan nyppii, koska isompi roll-on pää on aina kätevämpi, mutta ei se nyt maata kaatava asia ollut tämän dödön kohdalla. Välillä tuntui, että kainaloiden iho alkoi kuivahtamaan pidempään jatkuneen käytön seurauksena, mutta silloin käytin välillä päivän pari jotain toista dödöä ja rasvailin tarvittaessa kainaloiden seutua, jolloin kuivahtamisen merkit hävisivät nopeasti. Merkin dödöjä on myynnissä esimerkiksi Tokmannilla ja hintaa on hitusen päälle euron (nämä olivat vielä jokin aika sitten tarjouksessa euron kappale). Itseasiassa tykästyin tähän niin paljon, että ostin jo uuden kappaleen (sekä lisäksi vielä kahdessa muussakin tarjolla olleessa tuoksussa).


Melvita Kurjenpolvi-Arganöljyä (käsille, kynsille ja kynsinauhoille) tuli käytettyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Kosteutti sekä ravitsi kynsinauhoja sekä ihoa siinä kynnen ympärillä. Jos kynsillä ei ollut lakkausta tätä käyttäessä niin nekin tuntuivat saavan öljystä hoitoa siinä samalla. Pakkauksen levityskuula oli oikein näppärä annostelussa eikä käsiään tarvinnut välttämättä lähmätä öljyyn, kun pyöritteli öljyä kynsinauhoille suoraan roll-on pään välityksellä. Itse kuitenkin hieroin usein kynsinauhaöljyä kynsien alueille sekä sormen- ja varpaanpäihin vielä lopuksi käsin. Mikseipä tuohon tarkoitukseen toimisi mikä tahansa kosmetiikaksi sopiva öljy, mutta tykkään mielummin käyttää näitä tiettyyn tarkoitukseen suunnattuja tuotteita.


O.P.I. Top Coat. Alkoi vanhuuttaan olemaan jo niin paksuuntunutta jankkia, että lähinnä vaan sotki lakkaukset, jos tätä yritti kynsille laittaa. Olleessaan vielä voimissaan oli oikein hyvä päällyslakka, vaikka tässä ei pikakuivattavaa ominaisuutta ollutkaan (eli päälle piti vielä sutia pikakuivattajaa). Pidensi selvästi lakkausten kestoa (toki ihan kynsilakasta riippuen) ja teki kynsiin kivan kiiltävän sekä tasaisen pinnan. Tämä oli mukana setissä, jonka löysin sopivan edulliseen hintaan, mutta on yksinään hankittuna omalla mittapuullani niin kallista, että en raaski ostaa (ja edullisemmallakin saa hyviä päällyslakkoja).


Bic Miss Soleil Smooth Shave Shaver -pakkaus (4 kpl). Viime vuodet olen käyttänyt vain Lidlin ladyshaveriä ja vaihtoteriä, mutta ostin nämä akuuttiin tarpeeseen tilanteessa jossa Lidliä ei sillä hetkellä sattunut olemaan lähellä. Kyllä nämäkin asiansa ajoivat, mutta olen niin tottunut Lidlin versioon (tai sitten se on vaan ylivoimaisesti parempi sekä hellävaraisempi), että onnistuin näillä usein samaan aikaiseksi haavoja sääriin sekä nilkkoihin. Sheivaustuntuma ei ollut myöskään yhtä miellyttävä kuin Lidlin terissä. Käytin pois, mutta en osta toiste.


Maybelline Browdrama Sculpting Brow Mascara (Transparent). Tämä taisi olla toinen käytetty putkilo Maybellinen kulmageeliä. Ei tee kulmista liian märän (tai kuivuttuaan koppuraisen) näköisiä ja tultuani sinuiksi palleropäisen harjaosan kanssa pidän sitä oikein kätevänä. Ostanen lisää, kun olen taas kulmageelin tarpeessa. Parhaillaan käytössä on jo markkinoilta poistuneen Natural Coden kulmageeli - oikein hyvä sekin- ja olen jemmannut sitä poistomyynnistä myös yhden kappaleen varalle.

Kuva otettu silloin kun paletti oli vielä uusi ja käyttämätön.

Wet n Wild Petal Pusher -paletin hommasin aikoinaan sen lilan/violetin sävykokonaisuuden vuoksi, mutta käytän tällaisia sävyjä loppujen lopuksi harvoin. Pigmentti oli muutenkin väreissä vaisu plus muutama sävy oli makuuni turhan kimalteinen/glitterinen. Lähes kaikki sävyistä karisivat/pölisivät ikävästi. Aiemmat kokemukseni Wettiksen luomiväreistä ovat olleet todella hyviä, joten sen vuoksi odotin paletilta paljon enemmän. Koska en tätä käytä niin laitan sen nyt poistoon tilaa viemästä.

Lukuisten vuosien jälkeen aika vähän pannu sieltä pilkottaa...

Nyxin Tango with Bronzing Powder (When Leopard Gets A Tan) oli luultavasti vanhin vielä käytössä ollut meikkituotteeni. Muistelin, että tämä päätyi poistoon lähteväksi jo aiemmin, mutta en ainakaan löytänyt sitä viime aikaisten loppuneiden tuotteiden postauksista. Olen sitten kaiketi vaan ajatellut siitä luopuvani (enkä ole raaskinutkaan).

Kaunista luonnollista hehkua ja hohtoa kasvoille tuonut aurinkopuuteri toimi hienosti silloin, kun halusi sipaista kasvoille vähän eloa sekä väriä. Toimi poskipunanakin hienosti. Arvioisin tämän olevan jo yli 10 vuotta vanha, joten vihdoin on korkea aika vapauttaa se palveluksestaan. Ihana tuote, jota jään ikävöimään.

Lopuksi jälleen kuva jokusesta vanhuuttaan poistoon joutuneesta tuotteesta.



2 kommenttia:

  1. Tescon ihonhoitotuotteita olen katsellut sillä silmällä monesti kauppareissuilla, mutta niissä oleva alkoholi vähän arveluttaa, joten olen jättänyt toistaiseksi ostamatta. En voi sietää alkoholin tuntua ja lemua ihonhoitotuotteissa. Muuten tuotteet vaikuttaisivat ihan ookoolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä vähän jäljellä Tescon saman sarjan puhdistusgeeliä, joka on ollut myös suht ok, vaikka melko lirua onkin koostumukseltaan. Mielummin kuitenkin valitsen jatkossa edullisimmista markettimerkeistä Rainbown, Cienin tai Pirkan kasvoputsareita, mutta olihan tuo mukavaa vaihtelua kokeilla välilä Tescoa :)

      Poista