keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Sitruunaa kasvoille ja banaania hiuksiin


Tilasin jokin aika sitten MyLook.fi nettikaupasta Holika Holikan Smoothie Peeling Mist Lemon Squash nestemäisen kasvokuorinnan. Nyt kun on käyttökokemusta jo kertynyt, niin otetaanpa tämä pieneen ruodintaan.

Ohjeistuksen mukaan (huolella ravisteltua) tuotetta suihkitaan puhtaille kasvoille 20 sentin etäisyydeltä noin 10 painallusta, jonka jälkeen hierotaan ihoa kevyesti hetki ja lopuksi kasvot huuhdellaan huolellisesti. Mutta kasvoni tuntuvat imaisevan suihkeen hetkessä, jolloin "hierominen" vain hitusen nahkealla iholla on hankalaa ja epämiellyttävän tuntuista, koska luistoa ei ole. Olenkin päätynyt spruuttailemaan tätä kasvoille enemmän kuin tuon suositellun määrän ja lähinnä vain taputellut sekä sivellyt tuotetta kasvoille. Tuntuukin tuolla tavoin käytettynä toimivan paremmin.


Suihkeessa kerrotaan olevan runsaasti C-vitamiinpitoista sitruunauutetta. Tuoksu onkin kirpeän sitruksinen, mikä itsessään jo piristää mukavasti. Kasvoista tulee ainakin hetkeksi käytön jälkeen heleämmät ja raikkaamman oloiset. Suihke on myös helppo ja nopea. Itse teen useimmiten niin, että aamulla pyyhkäisen kasvot misellillä ja huuhtelen viileällä vedellä. Sitten suihkuttelen sekä taputtelen tätä kasvoille ja menen suihkuun antaen tuotteen vaikuttaa naamalla vielä muutaman minuutin, jonka jälkeen vasta huuhtaisen kasvot puhtaaksi. Olen käyttänyt tätä maksimissaan kerran viikossa, koska tässä kuoriva vaikutus perustuu hedelmähappoihin (AHA). Mukana on sitruunan lisäksi mm. appelsiinia, sokeriruokoa ja kollageenia. Sekaiholla on toiminut hyvin, mutta en osaa arvioida miten kuivemmat ihotyypit tähän reagoivat.

Ei ollenkaan hullumpi tapaus, mutta ei nyt niin maata mullistava ole, että ehdottomasti pitäisi lisää hankkia. Ihan kivaa vaihtelua perinteisiin kuorintoihin kuitenkin.


Kallos Banana Fortifying Hair Mask With Multivitamin Complex Hiusnaamio tuoksuu nimensä mukaisesti banaanille. Tuoksusta tulee elävästi mieleen myös banaanikarkit. Litran pönikkä taisi maksaa muistaakseni vähän päälle vitosen. Tätä ei tarvitse lotrata kourallista kerralla, jotta jotain tuntuisi tapahtuvan vaan sellainen normiannostelu riittää. Hiukset tuntuvat huuhdeltaessa sileiltä ja liukkailta, mutta pyyhekuivauksen jälkeen pyrkivät silti vähän takkuuntumaan. Eli itse tarvitsen pitkiin hiuksiini jotain jätettävääkin hoitsikkaa, jotta selvittely sujuu vaivattomasti. Sillon tällöin käytettynä ei juurikaan latista hiuksia ja tuo tervettä kiiltoa sekä vähentää hiusten karvaisuutta/hapsotusta.

Olen kyllä tykännyt tästä makean hedelmäisen tuoksuisesta naamiosta, vaikkei ihan sieltä hoitavimmasta päästä olekaan. Voisin mielelläni kokeilla muitakin Kalloksen naamioita (kuten shampoita ja hoitoaineitakin). Tätä tuskin tulen uudelleen hankkimaan, sillä vahvasti epäilen, että ehdin näin jättimäisen putelin kanssa tuoksuun moneen kertaan kyllästymään.

2 kommenttia:

  1. Nämä vaikuttaa mielenkiintoisilta! Banaani on kyllä sellainen, että sen tuoksuun kyllästyy nopeasti (itse en voi tosin syödä tosin banaania, kun alkaa yökkäily). Mutta voisin ostaa molemmat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin aina banaanin tuoksuiset tuotteet houkuttelevat :D Johtuu kai siitä, kun eivät ole kovin yleisiä. Tony Molyn banaanikäsivoidetta tekisi mieli hommata, kun siinä on niin kiva pakkauskin.

      Poista