perjantai 14. huhtikuuta 2017

Meikkikokoelma: Pohjustajat


Käydäänpä jälleen läpi yhden kategorian itseltäni tällä hetkellä löytyvät tuotteet. Mukana tässä postauksessa ovat niin luomivärinpohjustajat kuin kasvoprimeritkin, koska näitä ei kovin runsasta määrää ole. En ole oikein noheva pohjustustuotteita arviomaan, itselleni riittää yleensä ihon tasoittuminen ja meikin keston paraneminen, toki miellyttävästä ihotuntumasta sekä tuoksusta tulee aina plussaa. Käytän mielellään eri tyyppisiä primereita ja sekoittelen niitä (kasvoprimereita) toisinaan vielä keskenäänkin, jotta saan kulloinkin halutunlaisen koostumuksen. Meikin kestoon vaikuttavat olennaisesti myös käytetty kasvovoide/seerumi, viimeistely puuterointi sekä meikinkinnityssuihkeet.

Käytän luomivärinpohjustajia oikeastaan päivittäin, silloinkin kun en muuten (juurikaan) meikkaa. Luomeni ovat helposti rasvoittuvat, joten pohjustajat pitävät ne raikkaampina ja monesti tasoittavat sekä kirkastavat silmäluomien sävyä muutenkin.


Milani Eyeshadow Primer on koostumukseltaan kevyttä, melko liukasta ja levittyy luomille vaivatta. Sävy on aika lähellä ihon sävyä, vaikka on hitusen rusehtavaa. Tässä ei siis varsinaisesti "kirkastavaa" tai heleyttävää vaikutusta ole. Pitää luomet rasvattomina ja silmämeikin kuosissaan moiteettomasti. Suht edullinen ja eläinkokeeton. 4/5.

Uusin hankintani Wet n Wildin photofocus Eyeshadow Primer (Only a Matter of Prime) on nuden sävyinen, mutta näyttää luomilla raikkaammalta kuin Milani. Tämä jättää myös hitusen satiinimaisemman pinnan, jolloin luomivärit tuntuvat nappaavan iholle kiinni paremmin ja ne näyttävät intensiivisimmiltä kuin ilman pohjustajaa. Tämäkin pitää meikin siistinä hyvin eli ei moittittavaa. Kuuluu sarjaan eläinkokeeton ja huokeahintainen. 4,5/4

TheBalmin Put A Lid On It ei ole toiminut omiin tarpeisiini nähden (ikävä kyllä) kovinkaan hyvin. Koostumus on ehkä liian silikonimaisen liukasta sekä ohutta ja tämän kanssa luomivärit tuntuvat haalistuvan nopeasti tai sitten kasaantuvat pidempinä päivinä luomivakoon. Muihin käytössäni oleviin primereihin verrattuna kallis, mutta on usein esimerkiksi Cocopandalla tarjouksessa. Halusin kovasti tykätä tästä, mutta aina ei voi voittaa. 1,5/5.

Essence 2in1 eyeshadow & primeria (02 nude rose) voi käyttää myöskin ihan luomivärinä, mutta toimii pohjustajanakin hienosti. Raikastaa ja kirkastaa luomien sävyä reippaasti. Ei ole liian paksua jankkia, mutta tietysti purkkimaisena tuotteena vaatii pikkaisen tarkempaa levittelyä ja tasoittelua. Hinta-laatusuhde on erinomainen. Ei ole tähän mennessä "pettänyt" kertaakaan. Sanonnan "halvalla ei saa hyvää" voi mielestäni heittää ainakin tämän kohdalla romukoppaan. 4/5.

Todettakoon, että vaikkapa kulttimaineessa olevat Urban Decayn Primer Potion ja Too Facedin Shadow Insurance olivat mielestäni ihan hyviä ja hommassaan toimivia. Pelittävät kuitenkin suurinpiirtein samalla tavoin (yhtä hyvin) kuin monet muutkin paljon edullisemmat luomivärinpohjustajat, joten en ole kokenut tarvetta ostaa niitä uudelleen. Ehkäpä joskus voisi kokeilla niistä muita kuin noita perusversioita.



Sitten yksi pohjustaja, josta on tullut luottotuotteeni. Olenkin jauhanut tästä varmaan jo kyllästymiseen saakka. E.l.f. Hydrating Under Eye Primer ehkäisee peiteaineiden kasautumista juonteisiin ja pitää ne paikoillaan paremmin. Käytän kyllä tämän alla myöskin SY-voidetta, mutta tässäkin on kivan kosteuttava tuntuma. Eli ensin silmänympärysvoide, sitten tätä, peiteaine tai -aineet sekä pienehköllä siveltimellä vielä kiinnitys jollain todella hienojakoisella ja kevyellä puuterilla niin avot! Tämä alkaa olla lopuillaan ja on aivan pakko saada tätä lisää. 5/5

Kun huomasin, että essencen little beauty angels trend-edition kokoelmasta löytyy puikkomainen colour correcting anti-redness primer stick (02 on my anti-redness mission) punaisuutta neutralisoimaan, niin mielenkiintoni heräsi välittömästi. Olin hieman myöhässä menossa tätä Tokmannilta ostamaan, koska yleensä nämä kokoelmat myydän nopeasti loppuun. Kävi tuuri, koska yksi kappale oli näitä vielä jäljellä.


Puikossa kerrotaan tämän olevan primer, vaikka itse miellän tämän kyllä sävyä korjaavaksi peitetuotteeksi. No ehkä siinä mielessä on primer, että tätä käytetään ennen meikkipohjaa ja tarpeen mukaan lisätään vielä jotain muuta peiteainetta.

Puikosta pyyhkäistynä.

Koostumus on kermaisen pehmeää ja levittely onnistuu mukavasti kostealla blendersienellä tai sormin. Itse laitan tätä nenän pieliin, joskus nenään ja poskille niille alueille, jotka punoittavat herkimmin. Punoitus häivyttyy ja kasvojen sävy tasoittuu eli tekee tehtävänsä. Ei näytä liian vihertävältä kasvoilla vaan oikeastaan melko vaalealta, mutta kannattaa häivytellä sekä tasoitella huolellisesti. 4/5.

Lumene CC Color Correcting & Blurring Primer ihastutti alkuun suuresti, mutta sittemmin into tämän suhteen laantui. Ei huono, mutta ei mitenkään ihmeellinenkään. Tasoittaa ja siloittaa ihon pinnan, jolloin meikki levittyy nätisti ja helposti. Pidentää meikkipohjan kestoa, ehkäisee kiiltoa jonkin verran eikä tuntuma ole kasvoilla liian silikoninen tai maskimainen. 3,5/5.


Merkin Bright Now Blur Line & Pore Minimizer Silottava & huokosia häivyttävä voide onkin sitten paljon silikonisemman tuntuinen. Tästäkin olin aluksi täpinöissäni (oli yhteen aikaan ahkerassa käytössä ja päätyi suosikit postaukseen), mutta eipä tämäkään loppupeleissä kovin kummoinen tapaus ollutkaan. Annostelussa vähemmän on enemmän, koska jää kasvoille pyörimään, jos laittaa vähänkään liikaa ja silloin myös saattaa alkaa rullautumaan helpommin. Liukastaa myös sormet tehokkaasti :D Tuoksu on ihanan pirteä (tuttu muista Bright Now-sarjan tuotteista). Kyllä kai suurin osa primereista täyttää huokoset saaden ne näyttämään siedettävimmiltä eikä meikki uppoa niihin niin paljon niitä korostaen, joten en osaa oikein sanoa huokosten varsinaisesta pienentymisestä (minkään primerin kohdalla) juuri mitään. Onhan toki sileälle iholle kiva ja helppo laittaa meikkiä, joten siinä mielessä toimii ihan ookoosti. Kiiltoa ei onnistu omassa naamassa kovinkaan pitkään hillitsemään eli on hyvin keskinkertainen silikoninen blurraava primeri. 2,5/5.

Natural Code CC Color Correcting Matt Primer on näistä yllättäen se luotettavin. Öljytön, kiiltoa ehkäisevä, meikin kestävyyttä lisäävä, ihoa tasoittava ja huokosia pienentävä primer pitää kasvot mattaisina ja meikkipohjan paikoillaan pitkään. Tuota väriä/sävyä korjaavaa ominaisuutta hieman ihmettelen, koska en ole huomannut tämän mitään siinä suhteessa tekevän (kuten en Lumenen CC-primerinkaan). Olen säästellyt tätä ja käyttänyt lähinnä spesiaalimpina päivinä/iltoina, mutta nyt mietittynä en tiedä miksi, koska tämä on kaiken hyvän lisäksi edullistakin :D 4,5/5.


Avon Anew Vitale Pohjustusvoidetta voisi kuvailla Lumenen CC-primerin ja Bright Nown välimaastoksi. Koostumus on tässä selkeästi perinteisen liukasta ja iholle katoavaa. Pehmentää, siloittaa ja tasoittaa, mutta pitää ihon pidempään mattaisempana kuin nuo mainitut Lumenet. Tuoksu on todella voimakas, makean hajuvesimäinen ja omaan makuuni vähempikin riittäisi. Puoli pistettä tipahtaa pois voimakkaan tuoksun vuoksi. 3/5.


Lumenen CC, Bright Now, NC:n ja Avonin pohjustajat.

Maybelline Baby Skin Instant Fatique Blur (cool rose) on vesipohjainen primer, joka tuntuu kasvoilla kevyeltä ja vaikka tässäkin on silikonia niin sitä ei pahemmin koostumuksessa huomaa. Heleyttää sekä raikastaa ihon sävyä luonnollisesti ja olenkin sekoitellut tätä usein muiden primereiden kanssa. Tämä toimii yksinäänkin meikittöminä päivinä. Oikein kiva kasvoja heleyttävä ja piristävä primer. 4-/5.

Max Faxtor Smooth Miracle Primerissa on myöskin miellyttävä ihotuntuma. Kevyen voidemainen ei lainkaan silikonisen (tässäkin niitä on) luistava koostumus asettuu iholle hetkessä. Ihosta tulee pehmeä ja kauniin heleä sekä ihon pinnasta tasaisempi. Meikkipohja kestää siistinä ja naama pysyy kiillottomana kohtuullisen ajan. 4-/5.



Monet näistä ovat kohtapuoliin lopussa, joten pääsen primeriostoksille ihan "luvan kanssa" :) Goshin ja e.l.f.in kasvoprimerit kiinnostavat kovasti, mutta kesää kohti kun ollaan menossa, niin hakusessa olisi lähinnä joku mattaava ja ihon kiiltämistä ehkäisevä tuote.

Onko teillä suosikki pohjustajaa? Tai muuten suosituksia hyvästä "kesätuotteesta"?


2 kommenttia:

  1. Mulla ei tuo Milanin luomivärinpohjustaja toiminut kovin hyvin, mutta Wet n Wild on suosikkini. Tosin pakkaus on erilainen, en tiedä onko se muuttunut. Tykkään käyttää sitä yhtä paljon kuin Urban Decayn pohjustajaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milani on ainakin tähän saakka toiminut mulla hyvin, mutta tykkäisin siitä enemmän, jos sävy olisi luomilla "heleämpi".

      Wettiksen luomivärinpohjustaja on kyllä erinomainen :)

      Poista