lauantai 16. maaliskuuta 2019

Ostoksilla


Tässäpä hyvinkin sekalainen haalinta viime aikojen hankinnoista. Suurin osa ostoksista on tehty tuttuun tapaani marketeissa :)

Tämä unohtui näköjään tuosta alun yhteiskuvasta...

Nivea Cellular Perfect Skin Overnight Serum tuli vastaan Citymarketin ale-/löytöhyllyssä ja hintaa sille oli lätkäisty vaivaiset 8 euroa (normaalihinta on noin 15-16 e). Pakkauksessa seerumin kerrotaan tasoittavan ihon värimuutoksia (eli vähentävän maksaläiskiä tai muita pigmenttimuutoksia), ehkäisevän ryppyjä sekä kiinteyttävän ihoa ja tekevän ihosta huomattavasti tasaisemman näköisen. Nimensä mukaisesti (yöseerumi) tätä käytetään iltaisin ennen pehkuihin menoa joko yksinään tai voiteen alla.

Koostumus on miellyttävän kevyttä, joskin hieman silikonisen oloista (sisällössä on silikoneja jonkin verran). Imeytyy silti sukkelasti jättämättä kalvomaista pintaa iholle. Iho tuntuu silottuvan välittömästi ja itse tunnen joskus kasvoillani pientä "kihelmöintiä" (hyvällä tavalla) seerumin laittamisen jälkeen. Aamulla iho näyttää levänneeltä ja kuulaan raikkaalta. Kasvojen kuivat kohdat loistavat poissaolollaan, vaikka talviaikaan ihoni tuppaa yleensä kuivahtamaan normaalia enemmän. Toisinaan tämä riittää kasvoilleni ihan yksinäänkin, mutta silloin tällöin laitan päälle vielä yövoiteen. Tuoksu muistuttaa aika tavalla Nivean sinistä klassikkorasvaa ja minähän lukeudun sen tuoksun faneihin, joten siinäkään ei ole mitään valittamista. Yöseerumi yllätti todella positiivisesti ja tuohon kahdeksan euron hintaan on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdallaan.


Herbina Lip Candy Mystic Mandarin (1,00 e) on niin ikään Cittarin alelaari löytö. Huulivoide hoitaa ja suojaa huulia antaen samalla kaunista kiiltoa. Tästä löytyy myöskin UV-suoja. Tämä oli yllättävän kiva, vaikka en ihmeempiä odottanutkaan. Mandariinin ja vaniljan tuoksuyhdistelmä on kivan karkkimainen ja itselleni siitä tulee mieleen joku konvehti.


Lumenen Klassikko Minttu viilentävä huulivoide. Tämä oli pieni pettymys. Koostumus, kosteutusteho ja huulituntuma ovat makuuni tosi vaisuja ja jotenkin todella, noh, edullisen markettihuulivoiteen oloisia. Käyttelen pois kotihuulirasvana ja tuskin tulen enää muitakaan Lumenen klassikko huulivoiteita kokeilemaan. Plussaa tulee kuitenkin luonnollisista ainesosista ja vegaanisuudesta.

Sokoksella oli kiinnostavia juttuja päätynyt alepöytään ja muutama niistä lähti sitten kassan kautta kotiin.


Ziaja antioxidation acai berry sarjan duopakkaus sisälsi kuorivan miselli puhdistusgeelin ja face and neck nourishing & regenerating creamin. Tykkään sarjan kasvovesisuihkeesta, joten nämäkin kiinnostivat kovasti. Hintaa pakkauksella oli vaivaiset 6,45 euroa!

Voide ei ole vielä ennättänyt käyttöön asti, mutta "miselli-puhdistus-kuorinta" on jo korkattu. Itse käytän tätä kakkosvaiheen putsarina ja joskus aamuisin, koska kuorintaominaisuus tuntuu hiukan oudolta meikinpuhdistajassa. Kuorintateho on suht kevyt ja hellävarainen, mutta koska tämä soveltuu ihan päivittäisiin rutiineihin, ei kuorivuus voi ollakaan kovin tehokas. Rakeet ovat pieniä ja tuntuma kasvoilla on miellyttävä. Koostumus on nimensä mukaisesti kuin puhdistusgeeliä ja tuoksu on pirteä sekä raikas. Ihan kiva putsari silloin kun haluan mukaan pientä kuorivuutta puhdistuksen lisäksi.


Centifolia suihkugeelin hinta oli alennettu 3,15 euroon ja siihen hintaan toki kokeilen mielelläni (normaalihinnaksi oli hintalappuun merkitty 10,50 e). Tässä on tuoksuna makea aprikoosi sekä vanilja.

Greenscape Organic Mint & Bergamot käsisaippua, jonka normaalihinta 23,90 e (näin oli ainakin hintalappuun merkitty ja näkyi kuitissakin) herättää itsessäni suurta ihmetystä. Onko tässä sattunut joku virhe? Ostaako kukaan tuon hintaista käsisaippuaa? No onneksi tämä maksoi enää vain 2 euroa niin pääsen minäkin kokeilemaan. Saippua on luonnonkosmetiikkaa ja laatukin varmasti kohdallaan, mutta on todella utopistinen ajatus, että tuon päälle parinkympin hinnan pulittaisin yhtään mistään käsisaippuasta.


Joanna Multi Cream kestoväri (41 Chocolate Brown). Merkin kestohiusväreillä on Sokoksella hintaa vain kolme euroa ja myönnän, että hieman jännityksellä kokeilen. Voiko näinkin halvalla saada toimivaa hiusväriä? Ilmeisesti sisältää ammoniakkia (tai ainakin jotain sen johdannaista), joten kovin usein en näin tuhteja kestovärejä käyttäisi vaan mielummin valitsen toistuvammin jonkun ammoniakkivapaan ja hellävaraisemman tuotteen. Kokeillaan tätä nyt ihan mielenkiinnosta ja jos toimii, niin onpahan sitten tiukkaan budjettiin sopiva hiusväri tiedossa.


Max Factorin hyllystä löytyi Radiant Lift Long Lasting & Radiant Concealer (01 Fair), jota olen halunnut kokeilla jo jonkin aikaa. Peiteaine on räätälöity erityisesti silmänalusille sopivaksi ja se sisältää C- ja E-vitamiinia. Väsymyksen merkkien/tummuuden pitäisi häivyttyä ja ihon näyttää kirkkaammalta sekä kosteutetulta. Pääsee käyttöön pikapuoliin, joten saapi nähdä lunastaako tämä lupauksensa. Hinta oli ostohetkellä 12,50 e.

Merkin Khol Kajal Liner (003 Beige) on onnistunut jo vakuuttamaan meikäläisen. Käytän tätä silmien alaluomien vesirajalla kirkastamassa sekä "avartamassa katsetta". Kynän koostumus on pehmeää ja helposti levittyvää, pigmenttiä on kiitettävästi ja pysyvyyskin on hyvä. Aika tyyris omalla mittapuullani kajaliksi (10,90 e), mutta on todellakin hintansa väärti.

Sokkarilta sai lisäksi kahden Max Factor tuotteen ostosta kaupantekijäisiksi kasvomeikkisiveltimen.

Pieni tilaukseni MyLook.fi -verkkokauppaan sisälsi Byphasse FIX Make-Up Long Lasting meikinkiinnityssuihkeen ja Lorealin perfect match La Touche Magique Concealerin (Rose Porcelain). Hintoja en enää muista tarkalleen, mutta edullisia olivat molemmat (valokynä taisi olla noin 6-7 euron luokkaa ja meikinkiinnityssuihke nelisen euroa).


Byphassen suihke on tehnyt tehtävänsä niin kuin pitääkin eli sulauttanut meikkipohjan nätisti yhteen/poistanut liiallista puuterisuutta ja asettanut meikin paikoilleen (joten meikin kestävyys siistinä paranee). Ei tunnu kasvoilla liian kuivattavalta vaan jättää iholle suht raikkaan ja hienoisesti kosteutetun tuntuman. En tiedä miten hyvin toimii kesällä jolloin ihoni on paikoin rasvaisempi ja ongelmallisempi meikkailun suhteen, mutta tähän aikaan vuodesta on toiminut hienosti.

Lorealin peiteainetta/valokynää olen käyttänyt aiemminkin ja se onkin suosikkini kokeilemistani "marketti"-sarjojen valokynistä. Tai oikeamminhan tämä on kevyt ja valoa heijastava helyttävä peiteaine, mutta itse käytän tätä usein ihan valokynän tapaan (yksinään ei aivan riitä itselleni peiteaineeksi). Ei näytä kasvoilla liian pakkelimaiselta plus raikastaa sekä kirkastaa varjokohtia luonnollisesti. Korostamiseen tämä on ollut omalla kohdallani mainio, sillä lopputulos on sopivan hillitty arkimeikkiinkin.


Nivealta ilmestyi jokin aika sitten uusia "savi"suihkusaippuoita, joten uteliaisuus voitti ja piti hommata yksi kokeiluun. Clay Fresh Blue Agave & Lavender tuoksussa tulee laventelisuus todella voimakkaasti esiin, mutta itseäni se ei haittaa, koska laventeli uppoaa tuoksuna meikäläiseen kyllä hyvin. Kroppa puhdistuu perusteellisesti ja raikas tunne kestää hetkisen vielä suihkun jälkeenkin. Koostumus on perinteisen suihkugeelin oloista eli savimaisuus ei tule siinä ainakaan mitenkään esille. Väriltään saippua sinertävän harmaata.

Loppuun vielä Tokmanni ostokset.


Herbina Tuuheuttava hiuskiinne tuli hommattua toisen hiuskiinteen kaveriksi, kun kaipasin lisäksi jotain tuuheuttavampaa tuotetta. No joo, kyllä tällä saa voluumia jonkin verran lisättyä, mutta se runsaus ei vaan tunnu kovin kauan hiuksissani pysyvän. On silti ihan hyvä "perus" hiuskiinne eikä tuoksu ole liian voimakas. Ei tee hiuksista koppuraisen tai lähmäisen näköisiä, etenkään jos maltilla suihkuttelee. Hintaa tällä muistaaksen alle neljä euroa, joten ei lainkaan paha :)

Heel Tastic Hoitava Voide kuiville ja halkeileville kantapäille (tarjouksessa 3,00 e). Tämä kiinnosti, koska kyseessä on puikko ja tykkäsin esimerkiksi Dermosilin Karbamidi jalkavoide stickistä todella paljon. Laittaminen on näppärää eikä tarvitse tahmata käsiä jalkavoiteeseen. Tässä on pehmeästi levittyvä sekä jalkoihin sulautuva koostumus ja sisällössä on mm. lukuisia eri öljyjä, mutta ei ole kuitenkaan purrut karheisiin kantapäihini ihan niin hyvin kuin odotin. Ohjeessa sanotaan, että puikkoa voisi käyttää useita kertoja päivässä, mutta ihan niin innokas jalkojen rasvailija en ole että siihen lähtisin (ja missä välissä sen ennättäisi/pystyisi edes tekemään). Ei ole huono tuote, mutta ei mitenkään erityisen hyväkään. Toimii itselläni ns. ylläpitohoitona/-kosteuttajana, vaikka luulin tämän olevan enemmänkin tehohoitoa kuiville kantapäille.


Body-X Endless Weekend Deodorantti (1,80 e) tällä kertaa suihkemuodossa. Tätähän on mennyt aiemmin roll-on dödöinä, joten täytyi vielä hankkia suihkeenakin.

Kauan jatkuneeseen punaisen kynsilakan himoon piti saada Flormarin Full Color kynsilakka (FC 65 Lady Slippers). Hintaa en millään muista, mutta Flormarin kynsilakat ovat sieltä edullisimmasta päästä. Kerran on päässyt kynsille asti eikä tule mieleen mitään moittimista. Levittyi ongelmitta, peitti hyvin kahdella kerroksella ja pysyi kynsillä päällyslakan kanssa pitkään.


2 kommenttia:

  1. Mukava lukea näitä sun ostospostauksia:) Näistä saa aina hyvin informaatiota. Mäkin ihmettelen suuresti maksaako joku yli kaksikymppiä käsisaippuasta tai saippuasta ylipäänsä...? Itse suosin parin-kolmen euron tuotteita olipa kyse suihkusaippuasta tai käsisaippuasta. En ikinä raaskisi valuttaa viemäriin parinkympin saippuaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, mukava kuulla :)

      Juu, en maksaisi suihkusaippuastakaan kovin paljon, mutta jos olisi joku superihana "pakko saada" tuote, niin voisin vähän höllätä kukkaron nyörejä (huom. vähän). Käsisaippuat pitää kuitenkin saada aina mahdollisimman halvalla, koska niitä kuluu suht runsaasti ja ne vaan on jotenkin niin "arkisia".

      Poista