perjantai 3. toukokuuta 2019

Edullisia meikkejä


Tämän hetkinen suosikkini luomivärien pohjustamiseen on NYXin HD Eye Shadow primer, jota minulla on yksi kappale jemmassakin odottelemassa. Olen siiihen oikein tyytyväinen, mutta vaihtelu tunnetusti virkistää, joten hommasin toisen luomivärinpohjustajan sen ohella käytttäväksi.


Catrice Eye Foundation waterproof eyeshadow primer lupailee luomiväreille vedenkestävän ja mattaisen pohjustuksen. Tässä on aplikaattori, jonka avulla tuote on helppo annostella luomille, mutta levittämisen ja tasoittelun teen aina sormilla. Tuntuma aluksi vähän nahkeahko, mutta se onneksi häviää hetkisen päästä. Tuohon pintaan värit varmaankin "tarraisivat" hienosti, mutta itse tykkään puuteroida luomet pohjustajan jälkeen kevyellä puuterilla ennen varsinaista silmämeikkiä. Luomivärit levittyvät ongelmitta "pohjusteella" tasoiteltujen sekä puuteroitujen silmäluomien päälle, mutta tämä ei mielestäni tuo luomivärien sävyjä voimakkaammin esiin tai tee niistä muutoinkaan intensiivisempiä, kuten jotkut pohjustajat saattavat tehdä.

Itselleni tärkein ominaisuus on tässä kuitenkin kohdallaan ja se on luomivärien paikoillaan plus siistinä pysyminen. Rasvaiset luomet omaavana luomarit kasaantuvat nopeasti viiruiksi luomivakoon tai haalistuvat (jopa omituisesti katoavat iholta), jos en käytä alla primeria. Tämän kanssa voin luottaa siihen, että silmämeikki kestää siistinä pitkään. Vedenkestävää ominaisuutta en ole päässyt kunnolla testaamaan, mutta ainakaan pienestä silmien vuotamisesta ei luomivärit olleet moksiskaan. Ensivaikutelmat ovat siis erittäin myönteiset. Hinta-laatusuhde on mitä mainioin sillä tämän hinta on vain 3,99 e.


Toinen mielenkiintoni herättänyt Catricen tuote on One Drop Coverage weightless concealer (003 Porcelain). Tämän pitäisi olla hikoilun kestävää (hyvä peiteaine kesää ajatellen), täysin peittävää (full coverage) ja samalla silti kosteuttavaa. No, täydellistä peittoa en onnistunut todella tummille silmänalusilleni tämän avulla taikomaan, mutta pienellä kerrostamisella (erittäin ohuita kerroksia) toimi siinä tehtävässä oikein hienosti. Muualla kasvoilla peittävyys on loistava (ei tarvitse juurikaan kerrostella).

Koostumus on lähes nestemäisen juoksevaa, joten ihotuntuma on miellyttävän kevyt eikä lopputulos näytä pakkelimaiselta. Toisaalta tällainen fluidimainen koostumus uppoaa helposti silmien alla oleviin juonteisiin, joten niitä se ei juurikaan onnistu häivyttämään vaan ne epätoivotusti korostuvat helposti. Parhaiten levitys ja tasoittelu kasvoille onnistuu ihan sormien avulla tai pienellä kostealla blendersienellä. Pigmenttiä on runsaasti, joten kannatta aloittaa laittaminen varovaisella kädellä. Peiteaineen nimen mukaisesti tipallakin -tai oikeastaan parilla- pötkii jo pitkälle :D Porcelain sävy on sopivan vaalea ja ihon sävyä raikastava ainakin tällaiselle aika kalpeahkon värityksen omaavalle (5,29 e).


Essence Superlast eyebrow pomade pencil waterproof (10 blonde) levittyy vaivattomasti pehmeän sekä pigmenttisen koostumuksensa ansiosta. Sävy on itselleni passeli (ei liian punertava, harmaa tai tumma) ja kestää kulmissani kiitettävästi, joten olen ollut oikein tyytyväinen myös tähän hankintaan  (2,49 e).


Sokoksella oli satunnaisia Nyxin tuotteita puoleen hintaan, joten kolusin alepöydästä Hot Singles luomivärin sävyssä Stiletto (alehinta 2,45 e). Sävynä tämä on täydellinen kevyemmässä arkimeikissä/nudelookissa luomivaon varjostukseen ja toimii hyvin yksinäänkin koko luomella käytettynä, jos ei kummempaa kikkailua kaipaa. Tämä on helppo ja monien muiden luomivärien kanssa näppärästi yhdistettävä sävy.

Nyxin Hot Singlesit ovat itselleni entuudestaan jonkin verran tuttuja ja tähän saakka omistamani napit ovat olleet sellaisia keskitason luomivärejä, kuten tämäkin. Etenkin tässä Stiletossa koostumus on suht kova eikä pigmenttiäkään ole päätä huimaavasti, mutta toimii siltikin ihan kohtuu hyvin hintaansa nähden. Tällaisia nude sävyjä ei vaan voi olla liikaa, koska niitä tulee käytettyä ylivoimaisesti eniten.


Yhden Flormarin Full Color kynsilakan (1,95 e) entuudestaan omaavana ja siihen ihastuneena, päädyin ostamaan merkiltä toisenkin lakan, vaikka yritän kaikin keinoin vältellä kynsilakkojen hankkimista ja kuluttaa entisiä pois. Aina ei näemmä vaan onnistu... Nämä Flormarin lakat ovat edulliseen hintaansa nähden huippuja. Peittävät hyvin, levittyvät tasaisesti ja kestävät ainakin päällyslakan kanssa kynsillä pitkään siistinä. Sävy Rose I Hold on neutraalin hempeä rusehtavan vaaleanpunainen nudelakka, jolle tulee olemaan varmasti käyttöä usein (on muuten kynsillä nytkin).

One Drop Coverage Concealer, Stiletto ja eyebrow pomade pencil.



4 kommenttia:

  1. Flormarin kynsilakat on kyllä hyviä! Itse olen kaikki omani ostanut eurolla, kun ovat olleet tarjouksessa :D
    essencen kulmakynä tuli joulukalenterista, en ole vielä sitä kokeillut, vaikuttaa kuitenkin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flormareilla lakkaus on mukavan vaivatonta ja helppoa tällaiselle kärsimättömälle kynsienlaittajallekin. Eikä tuo edullinen hintakaan haittaa yhtään ;)

      Essencen pomade kulmakynä on erittäin hyvä, itse tykkään todella paljon.

      Poista
  2. Catricen pohjustaja ja essencen kulmakynäpomade ovat mun lemppareita<3

    VastaaPoista