tiistai 18. helmikuuta 2020

Hedelmäiset kasvoputsarit

Tällä kertaa ruodinnassa on kolme erilaista kasvoputsaria, joiden koostumuksesta löytyy hedelmää jossain muodossa.


Pulpe de Vie on luonnonkosmetiikkamerkki, joka hyödyntää raaka-aineissaan hävikkihedelmiä ja -vihanneksia eli vaikkapa ulkonäkönsä puolesta sellaisinaan myytäväksi kelpaamattomia yksilöitä. Merkkiä myyvät mm. Ruohonjuuri sekä Sokos ja Sokkarilla on aika ajoin tarjouksia merkin tuotteista. Normaalihintaisenakaan tuotteet eivät suurta lovea budjettiin lohkaise, joten tuumailin, että miksipä en kokeilisi tätä omalta osaltaan ruokahävikkiä vastaan taistelevaa merkkiä.


Tantalize Me! foaming face oil on koostumukseltaan paksuhkoa puhdistusöljyksi eikä se tunnu kasvoilla niin "öljymäiselle" kuin juoksevammat ja ohuemmat öljyputsarit. Koostumus muuttuu veden kanssa kasvoille hierottaessa hivenen vaahtomaiseksi, joten sitä on vaivatonta ja miellyttävää käyttää. Vaahto huuhtoutuu kasvoilta pois helposti ja meikki lähtee tehokkaasti. Silmämeikinpoistoon en ole kokeillut, koska meikällä on siihen omat aineensa. Iho puhdistuu muutenkin kunnolla jääden silti pehmeän tuntuiseksi. Usein käytän tämän perään vielä toista putsaria, koska olen niin urautunut kasvojen kaksoispuhdistukseen, mutta se ei olisi mitenkään välttämätöntä.

Tehoaineina puhdistusöljyssä toimivat luumu, antioksidanttinen vadelmavesi ja luontaiset fermentoidut yhdisteet sokerista. Näiden tehoaineiden lupaillaan kosteuttavan, suojaavan sekä uudistavan ihoa.

Alkuun en ollut tästä niin kovin hurmaantunut, mutta ajan kanssa tykästyin aina vaan enemmän ja tuubi veteleekin jo aika lailla viimeisiään. Ikävä kyllä tuoksu ei oikein iskenyt omaan nenääni ja se onkin aika erikoinen, vaikka monissa tuotekuvauksissa sitä kuvaillaan herkulliseksi. No vika voi olla meikäläisen nokassa, koska en tuoksulle lämmennyt, vaikka siihen siedätyin kuitenkin kohtalaisen hyvin ajan kanssa.

+ puhdistusteho
+ miellyttävä käyttää

- tuoksu
- tuubi ei ole kaikkein käytännöllisin pakkaus tällaiselle tuotteelle (tuubin suuaukosta luirui putsaria helposti ulos liikaa ja valuminen alkoi välittömästi korkin avatessa, etenkin kun pakkaus oli täydempi)

Arvosana: 3,5


Oriflame essentials Face Cleaner papaya on emulsiomainen/kevyen voidemainen putsari, joka sisältää papaijauutetta. Oriflamen sivuilla kerrotaan, että "papaija sisältää runsaasti sokereita, A- ja C-vitamiineja sekä papaiini-nimistä entsyymiä, joka kuorii ihon pintakerrosta ja uudistaa ihoa."

Putsaria hierotaan kevyesti kostutetuille kasvoille käsin tai puhdistusliinan kanssa. Huuhdellaan pois vedellä. Tämä ei vaahtoa.
Tuoksussa on nimen mukaisesti trooppista hedelmäisyyttä (papaijaa) ja putsari tuntuu ihan kivalta kasvoilla. Puhdistustehosta en oikein osaa sanoa mitään sillä käytän tätä silloin, kun en ole meikannut ja joskus aamuisin. Toimin näin, koska aiempien kokemusten perusteella en luota/usko emulsioimaisten putsareiden tehoon meikkejä puhdistaessa ja vaikka tehoa olisikin, niin prosessi on paljon aikaa vaativampi kuin misellien tai öljyputsarien käyttö siinä puuhassa.

Kasvoilla ei ole juuri mitään tuntemuksia tämän käyttämisen jälkeen (tuntuvat lähes samalta kuin ennen pesua, mutta toki puhtaammilta). Aika pliisu tapaus siis omaan makuuni. Emulsiomaiset kasvojen puhdistustuotteet eivät ole yleensäkään lemppareitani, joten omat mieltymykseni vaikuttavat arvosanaan rankasti. En perehtynyt tämän ominaisuuksiin tarkemmin tilatessani, koska innostuin papaijaa siältävästi kasvoputsarista silmänräpäyksessä ja klikkasin vaan ostoskoriin.

+ kiva tuoksu ja pakkaus

- ei tunnu puhdistavan/raikastavan kasvojani juurikaan
- koostumus ei ole paras valinta tehokkaaseen meikinpoistoon

Arvosana: 2


Mossa White Currant Juicy Clean Purifying Creme-mousse. Kyseessä ei ole varsinaisesti puhdistusvaahto, vaikka tätä putelin kyljessä sillä nimityksellä kuvaillaankin, vaan aika tyypillinen veden kanssa kevyttä vaahtoa muodostava putsari. Putsari ei sisällä myöskään mitään hedelmää, mutta sisällöstä löytyy valkoherukan AHA-hedelmähappoja, joten ymppäsin tämän nyt mukaan samaan postaukseen noiden hedelmäisempien tapausten kanssa.

Hedelmähappojen lupaillaan tekevän ihosta puhtaan, raikkaan ja hehkuvan. Tiedä nyt siitä hehkusta, mutta puhdasta tulee ja kasvojen iho näyttää hitusen raikkaammalta sekä heleämmältä. Toimii itselläni kakkosvaiheen putsarina/aamuisin, joten meikinpuhdistuksessa en osaa tehoa arvioida, mutta arvelisin toimivan siinäkin ihan mallikkaasti. Tätä ei muuten saa käyttää lainkaan silmien alueella. Tuoksu on pirtsakan "herukkamainen" ja omaan nenääni hieman jopa sitruksinen, joten siinä ei ole mitään moittimista. Erittäin kiva tuttavuus ja tykkään tästä näistä kolmesta selvästi eniten.

+ puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata ainakaan sekaihoa
+ vaikuttaa hieman heleyttävän kasvojen ihoa
+ kivan pirtsakka tuoksu
+ kätevä pumppupullo

Arvosana: 4,5


Alhaalta ylös: Pulp de Vie, Oriflame, Mossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti