tiistai 1. elokuuta 2017

Heinäkuun roskat


Tiensä päähän tuli jälleen yksi Dermosilin minikokoisista suihkugeeleistä. Vitamin E suihkugeeli oli kiva suihkukaveri, ei valittamista. Yleisesti ottaen tykkään Dermosilin suihkugeeleistä ja -saippuoista enemmän kuin esimerkiksi Yves Rocherin tai Avonin suihkutuotteista (toki käytän niitäkin myös ihan mielellään), mutta tuoksuvalikoima Dermosililla on noihin kahteen verrattuna todella suppea.


Avon naturals sensational wild berries & pomegranate yoghurt body cleanserin tuoksu hurmasi alkuun kovastikin, mutta joinakin päivinä sen makeus alkoi olemaan jopa liikaa. Jos tuoksu olisi enemmän jogurttisen pehmeämpi ja granattiomenan vivahde maltillisempi, voisin hommata lisääkin.

I Love... strawberries & milkshake buble bath & shower crème päätyi omasta putelistaan käsisaippua täyttöpulloon. Luokittelen tämän nyt loppuneisiin, koska en viitsisi tuota tyhjää pulloa säilyttää nurkissa pidempään. Tuoksu on tässä keinotekoisen esanssisen mansikkainen ja omaan makuuni liian imelä. Käsisaippuana menettelee, kunhan rinnalla on käytössä joku muukin -ei makean tuoksuinen- käsisaippua. Tämä on pyörinyt jemmoissa jo hyvän tovin, koska tuoksu ei iskenyt (minkä vuoksi olenkin aina vaan lykännyt käyttämistä).


Pannuprojektissa mukana olevista tuotteista ensimmäinen saavutti loppunsa, jee! Nimittäin Avonin Cocoa Butter vartalovoi, mikä olikin jo arvattavissa projektin alkaessa.


Urtekram Spray Conditioner Rose oli ohittanut käyttösuositusikänsä (6kk "avaamisesta") kauan sitten. Asian huomasin epämiellyttävän tunkkaiseksi muuttuneesta tuoksusta, joten lorautin loput suosiolla vessanpöntöstä alas. Alunperinkin ruusuinen tuoksu suihkeessa oli hyvin mieto. Kosteutus- ja hoitotehoiltaan oli aika kevyttä, mutta jätti hiukset pehmeän tuntuisiksi eikä lätsäyttänyt kuontaloani märässä tukassa pesun jälkeen selvittelyapuna käytettynä. Tuskin ostan tätä Ruusu- versiota uudelleen, mutta saattanenpa hyvinkin joskus kokeilla jotain toista merkin hoitoainesuihketta.

Delia Cosmetics Cameleo kestoväri (4.0 Medium Brown) hoiti hommansa niin kuin pitikin. Tässä oli mukana pieni hoitoöljy pussi, joka sekoitettiin värin ja kehitteen sekaan, mikä on mielestäni kiva extra juttu. En oikeastaan ole huomannut eroja markettien hiusväreissä (ainakaan vaaleanruskeista tummiin, blondaavat tuotteet ovat sitten asia erikseen). Kunhan noudattaa käyttöohjetta, valitsee sopivan sävyn eli ei liian suurella kontrastilla hiuksissa olemassa olevaan sävyyn/väriin nähden ja levittelee värin huolellisesti sekä tasaisesti, niin lopputulos on aina ollut hyvä. Delian hiusvärit taitavat olla sieltä huokeimmasta päästä, joten miksenpä voisi ostaa näitä jatkossakin.


Bourjois Foaming Cleansing Creamin luokittelisin olevan puhdistusgeeliä. Vaikka koostumus onkin valkoista ja aika paksuhkoa (vähän kuin shampoota) se käyttäytyy geeliputsarin tavoin (vaahtoaa veden kanssa hierottaessa) ja tuntumakin on samanlainen. Sisällöstä löytyy mm. puuvillauutetta sekä ruusuvettä ja tämä onkin lempeä tapaus, joka jättää kasvot pehmeiksi ja hoidetun oloisiksi. Puhdisti silti kasvot ihan tehokkaan tuntuisesti. Tuoksu oli "jännä" (ei niin selkeän ruusuinen kuin oletin), mutta siihenkin totuin nopeasti ja tietyllä tapaa tykästyinkin.


Rento Jalkakuorinta oli sopivan rouheaa ja tuoksui raikkaan minttuiselle. Siloitti karheita kohtia ja teki jalkaterät kevyemmän ja virkistyneemmän oloiseksi. Ihan heti en ole uuden jalkakuorinnan tarpeessa, koska käytössä on parhaillaan Dermosilin vastaava, mutta voisin ostaa tätä uudelleenkin. Toisaalta joku riittävän rouhea ja tehokas kroppakuorintakin ajaa aika lailla saman asian kuin nämä erikseen jaloille suunnatut tapaukset, mutta silti pidän paljon näistä täsmätuotteistakin ja tulen niitä aina silloin tällöin hommanneeksi.


Formula 10.0.6 Down To The Pore Blackhead Banishing Pore Strips olivat aika turha hankinta, koska omalla kohdalla tällaiset lappuset eivät toimi. Syy ei ole juuri näissä mustapäälapuissa, koska avokki käytti muutaman hyvällä menestyksellä (lappuun jäi paljonkin tavaraa). Olen muutamalta merkiltä vastaavia tuotteita kokeillut, mutta lappuihin ei vaan jää oikeastaan yhtään mitään. En tiedä missä mättää. Ovatko mustapäät sitten niin tiukassa tai huokoseni jotenkin ahtaat, kun näiden avulla eivät suostu puhdistumaan, vaikka puristelemalla lähtevätkin.


Avonin Ultra Sexy EdP päätyi reiluun puoleen väliin huvennettuaan kylppärin raikastimeksi. Ei ole tuoksuna mitenkään vastenmielinen, mutta ei erityisen kiinnostavakaan. Jälkituoksussa oli myöskin makuuni turhan paljon myskisyyttä, joka alkoi ajan saatossa tympäisemään.

Yves Rocher Gloss huulikiilto (21. Pêche) raikkaassa korallin persikkaisessa sävyssä oli nätti huulilla eikä koostumus ollut liian tahmainen. Oli muutoinkin sopivan hillitty ja natsasi sen vuoksi monenlaiseen meikkiin. Kuvat vääristävät jostain kumman syystä (no syypää taitaa olla puhelin jolla kuvailin) sävyn punaisemmaksi, jopa pinkkiin taittavaksi, mutta luonnossa on tosiaan korallisen persikkainen.



6 kommenttia:

  1. Olen meinannut joskus ostaa tuon Bourjoisin "puhdistuskreemin", mutta jos se onkin geelimäistä, niin en taidakaan;) . Geelit ei oikein sovi kuivalle naamalleni.
    Urtekramin tuotteet ei oikein puhuttele mua. Parin ikävän shampoo-/puhdistusainekokemuksen jälkeen en ole uskaltanut tehdä enempää tuttavuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koostumus ei tosiaan ole voidemaista, mutta ei ihan perinteistä puhdistusgeeliäkään. Aiemmin siitä kirjoittaessani olin kuvaillut sitä "löysän lotionin kaltaiseksi" :D Käyttäytyy mielestäni kuitenkin aikalailla samoin kuten monet geeliputsaritkin.

      Käyttämäni Urtekramin tuotteet ovat pääosin olleet ihan ok-tasoa, paitsi yksi kamala kasvovesi. Itseäni niissä houkuttaa helppo saatavuus sekä edullisuus, mutta eivät ole mitenkään ihmeellisiä ja floppejakin tuntuu merkiltä löytyvän useampiakin.

      Poista
  2. Miulla on ollut tuota I Love.. suihkaria minipullossa ja siinäkin se tuoksu alkoi jo tökkimään. Harmi vaan, kun se on melkeinpä aina mukana noissa seteissä, niin ei voi vältellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikan tuoksu on kosmetiikkatuotteissa haastava. Joskus se toimii, silloin kun on luonnollisen raikas, joskus taas ei yhtään (kuten tässä tapauksessa). Vaikka makeista tuoksuista saippuoissa toisinaan tykkäänkin, on tämä yli-imelyydessään liikaa :D Saa nähdä kauanko tuon megalekan kuluttaminen kestää...

      Poista
  3. Mulla on koko sarja Urtekramin ruusu-tuotteita, mutta minusta ne ovat olleet heikoimasta päästä merkin valikoimissa. Etenkin hoitoaine ja shampoo olivat vaisuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, etten tule niitä erehtyneeksi hankkimaan :)

      Poista