sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Loppuneet 11/2018


Freeman Facial Exfoliating Scrub Pink Grapefruit kuorintavoide. Tässä on geelimäinen koostumus ja kuorivat rakeet ovat suht kookkaita. Kuorivia partikkeleita ei aivan niin tiuhassa ole kuin hienojakoisemmissa kuorintatuotteissa, mutta kuorintatehoa oli kuitenkin omiin tarpeisiini ihan riittävästi, jos käytössä oli samalla joku tehokkaampi kuorinta ja käytti tätä sen ohella vaihdellen. Ohjeistuksen mukaan tätä voisi käyttää jopa 3-4 kertaa viikossa, joten sekin jo kertoo, että kovin tuju kuorinta ei ole kyseessä. Ihana tuoksu! Saattanen hommata joskus uudelleenkin kevyemmäksi kuorinnaksi/tehokkaammaksi putsariksi.

Kicks Perfect Finish Face Mist. Kasvoja kosteuttava ja raikastava suihke toimi itselläni varsinaista meikinkiinnityssuihketta edeltävänä tuotteena sekä ihan vaan virkistävänä kasvosuihkeena, vaikka kyllä tämäkin sai meikin asettumaan/sulautumaan ihan nätisti kasvoille. Oli tosiaan nimensä mukaisesti enemmänkin face mist tyyppinen kosteussuihke kuin oleellisesti meikin kestoa pidentävä setting spray. Loppuvaiheessa olin jo tosi tympääntynyt tämän tuoksuun, joten en senkään vuoksi osta enää uudelleen.


Iisi Lasten suihkusaippua 2 in 1 Bubble Gum. Näitä Iisin euron maksavia suihkusaippuoita on myynnissä ainakin Tokmanneilla ja tuoksuvaihtoehtoja on tämän lisäksi baanaani ja vesimeloni. No, eihän tuo pakkaus mitenkään elegantti ole ja koostumuskin oli lirun puoleista, mutta hyvin tällä sai itsensä pestyä siinä missä muillakin saippuoilla :) Tuoksu oli makean purkkamainen ja itselleni tuli vahvasti mieleen myös joku limsa. Saattanen ehkä kokeilla vielä vesimelonin tuoksuisena.

Lorin Shower Gel Honey & Ginger oli käytössä iät ja ajat, koska liian makea ja voimakas tuoksu tökki välillä vahvasti jolloin puteli vietti tovin "jäähyllä". Aluksi tuoksu omalla tavallaan viehätti ja niihin aikoihin kun tämän lähikaupasta nappasin mukaani, oli itselläni meneillään myös jonkin asteinen hunaja-villitys kosmetiikkatuotteissa. Edullisen hinnan lisäksi tälle voi antaa krediittiä paksun täyteläisestä koostumuksesta, mutta tuoksu oli tosiaan aivan liian imelä omaan makuuni.


Timotei Brilliant Repair shampoo oli positiivinen yllätys huokeaan hintaansa nähden. Vaahtosi kunnolla hiuksia pestessä plus pesi tukan puhtaaksi vaivattomasti. Ei jättänyt hiuksia kuivana harottavaksi hampuksi (tietysti hoitsikoiden kanssa käytettynä) eli oli lempeä ja hoitava hyvästä pesutehostaan huolimatta. Tuoksussa puski selvästi esiin mantelisuus, josta en oikein välitä (sisällössä on mm. manteliöljyä), mutta eipä se pahemmin tuntunut hiuksiin jäävän enää pesun jälkeen.


Victorias Secret Sheer Love EdT oli söpön tyttömäinen tuoksu. Kukkainen ja makea. Tuoksussa on mm. liljaa, puuvillakukkaa, kamomillaa ja aloe veraa. Simppeli pullo oli yksinkertaisen nätti ja kompaktin kokonsa (30 ml) sekä muotonsa puolesta tämä kulki usein reissuilla mukana.

Avon naturals blushing Cherry Blossom scented spritz. Toinen käyttämäni puteli (ellei jopa kolmas?) puhuu sen puolesta, että tykkään tuoksusta hurjasti. Pehmeän kirsikankukkainen tuoksu muistuttaa The Body Shopin Japanese Cherry Blossom -tuoksua (tai ainakin muistutti joskus, en tiedä ovatko TBS:n tuoksut uudistuneet ajan saatossa), mutta Avonin versio on toki kevyempää ja katoaa iholta nopeammin. Tästä blushing -sarjasta on parhaillaan meneillään suihkugeeli ja onpa joskus tullut body lotionkin käytettyä. Eli joo, on mieluinen tuoksu :)

Avon Alpha for her parfymoitu vartalosuihke. Joskus innostuin Alpha for her tuoksusta pienen näytteen ansiosta ja uumoilin tilaavani sitä isomman pullon. Onneksi tilasin ensin vartalosuihkeen, koska kyllästyin tuoksuun yllättävän äkkiä. Tuoksu ei sinänsä ole mitenkään vastenmielinen, mutta se on vaan loppujen lopuksi auttamattoman tylsä. Plus minulta löytyy useampia itämais-hedelmäisiä tuoksuja ja tässä tapauksessa myski dominoi tuoksua mielestäni liikaa.

Palmoliven Happyful Bergamot, Grapefruit & Orange Blossom dödö osoittautui lähinnä tuon greipin vuoksi epäsopivaksi itselleni. Greipin tuoksuun kosmetiikkatuotteissa suhtaudun aina todella varauksella, koska se on usein liian kitkerä sekä pistävä omaan makuuni. Joissakin tapauksissa se menettelee, mutta ei ikävä kyllä tässä. Koska tykkään Palmoliven muista anti-perspiranteista uskaltauduin tätä kokeilemaan, mutta ei vaan toiminut yhtään tuoksunsa puolesta. Haju on jo valmiiksi hivenen arveluttava (koska greippisyys tulee esiin) ja kainaloissani se muuttuu hetkessä väkevän pistäväksi. Voisi jopa sanoa tämän haisevan itsessään jo hikiselle kitkeryydelle. Joo ei, tämä lähtee roskiin nyt heti, koska en vaan pysty käyttämään.


Essence pikakuivattava päälyslakka. Ai mikä pikakuivattavuus? Itse en sellaista ominaisuutta nimittäin huomannut. Lisäksi tämän kanssa lakkaukset lähestulkoon aina suhraantuivat ja saivat osumaa, koska kynnen pinta jäi "pehmeäksi" ja tahmeaksi niin pitkäksi aikaa. Tämä tosin on ollut avattuna kauan, mutta muistini mukaan ei toimivuus ollut sen kummoisempaa alun alkaenkaan. Pois vaan, välillä vaan osuu huteja kohdalle.


Catrice Rock Couture Extreme Volume waterproof ripsivärillä sai näyttävät ripset, mutta lopputuloksesta oli usein työlästä saada siisti ja ripsistä nätisti erotellut. Perinteiseen rock -henkisyyteen ei toki kovin huoliteltu tai hillitykään ulkoasu oikein kuulu, joten nimi on ainakin mascaralla kohdallaan :) Omat ripset menivät ripsarin kanssa helposti "sekaisin", liimautuivat yhteen ja kerrostaminen teki ripsistöstä paksun, kokkareisen ja "tönkön" näköisen. Jos jaksoi vaan erotella ja harjailla ripsiä ripsiharjalla tämän laiton jälkeen niin oli ihan kiva, mutta itse en jaksaisi askarrella kovin kauan ripsien parissa. Piti taivutukset hyvin eikä suttaantanut, joten niiltä osin oli toimiva tapaus.


Natural Code Brow Shaper Gel (Transparent). Toimiva kulmageeli, joka pitää kulmat kuosissaan ilman koppuraisen/märän näköistä lopputulosta (käyn kuitenkin aina kulmat läpi puhtaalla kulmaharjalla kulmageelin laittamisen jälkeen). Tätä minulta löytyy vielä yksi kappale, jonka hommasin "varuille", kun merkki poistui myynnistä.

Pieni valkoinen rasia (josta tekstit ovat kuluneet pois) on Models Own Flawless Colour Correcting Concealer. Käytin tätä keltaista peitevoidetta/correctoria silmien alla nestemäisen peiteaineen alla häivyttämässä sinisyyttä, vaikka sävy kulkee nimellä anti-redness 06. Viime vuosina olen huomannut, etteivät tällaiset "vahamaiset"/puikkomaiset kiinteämmässä muodossa olevan peiteaineet toimi kasvoillani niin hyvin kuin aikoinaan tai sitten vaan muut peiteaineet ovat suvereenisti parempia (ja luullakseni meikkifirmojen tuotekehitys on panostanutkin niihin enemmän). Nämä paksumman ja kiinteämmän koostumuksen omaavat concealerit tuppaavat kasaantumaan helpommin juonteisiin, korostavat kuivia kohtia enemmän eivätkä välttämättä näytä niin luonnollisen freeseiltä kuin voidemaisemmat sisarensa. Tämä oli kyllä ihan ok tapaus pannussa olevaksi peitaineeksi ainakin toisen peiteaineen kaverina, mutta jos silmien alla oli kuivuutta en mielelläni tätä silloin käyttänyt (ja loppujen lopuksi käytin muutenkin suht harvakseltaan). Ei huono, mutta nämä eivät vaan ole oikein meikäläisen heiniä.

Toinen omalla kohdalla ei-niin-toimiva concealer on We Care Icon Hide N' Care peitekynä (1 true vanilla). Toimii varmaankin paljon paremmin nuoremmalla iholla ja jos ei ole pahemmin peitettävää. Koostumukseltaan kivan kevyt ja ohuesti levittyvä peitepuikko, mutta ei vaan natsannut (noista jo aiemmin mainituista syistä johtuen). No, tulipa taas kokeiltua ja todettua etteivät peitepuikot itselleni sovellu.

Ikuisuuden vanha H&M poskipuna joutuu poistoon vanhuuttaan. Tykkäsin niin kuin tykkään toisestakin vähän uudemmasta merkin poskipunasta, joka jää vielä palvelukseen.

 

Näyteet:

Korres Castanea Arcadia Antiwrinkle & Firming päivävoide. Kuivalle ja todella kuivahtaneelle iholle suunnattu voide oli oletuksien mukaisesti täyteläistä ja hoitavan oloista. Aivan liian tuhtia omalle nassulleni päivävoiteeksi ja käytinkin tätä kerran päivävävoiteena ja toisen kerran yövoiteena. Yövoiteena menisi silloin, kun ihoni on kuivimmillaan, mutta oli nytkin ihan kiva pieni "kuuri" tehokosteuttamaan kasvoja. Voide oli laadukkaan oloista ja kosmeettisesti miellyttävää, vaikka ihoni ei varsinaisesti kohderyhmää ollutkaan.

Avon Luxe silken foundation. Kerrankin meikkivoidenäytteen sävy oli sopivan vaalea (porcelain) ja se mätsäsi väritykseeni oikein hyvin. Meikkivoide sisältää valkoisen safiirin uutetta, jonka kerrotaan tekevän meikistä kevyen ja virheettömän. Tämän pitäisi myös kosteuttaa kasvoja ja löytyypä tästä suojakerroinkin (SPF 20). Tuntuma kasvoilla oli tosiaan miellyttävän kevyt ja kasvot näyttivät heleiltä. Näytteestä riitti yhteen käyttökertaan siveltimellä laitettuna, mutta eipä tuon ainoan kerran perusteella kovin vahvaa mielipidettä ennättänyt muodostumaan (ensivaikutelmat ovat kuitenkin enemmän puolesta kuin vastaan). Voisin tätä kyllä harkita tilaavani, etenkin jos sattuu tulemaan jossain vaiheessa vastaan mukavassa kampanjatarjouksessa ollessaan.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä greippi ei oikein sovi kosmetiikkatuotteiden tuoksuaineeksi. Sitruuna ja lime on yleensä ok, mutta greipissa on liian kitkerä ja hieman tunkkainen vivahde. Greippiä on tosin aika harvoin missään, mutta muistan käyttäneeni tuota samaista Palmoliven dödöä... juu, ei! Kiva kuulla, että toi timotei-shampoo on toimiva tuote. Olen meinannut sitä kokeilla, mutta on jäänyt kuitenkin hyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, muut sitrukset ovat yleensä kivoja, mutta greippisyys on aika harvoin miellyttävää kosmetiikan tuoksussa :)

      Poista