sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Marras-joulukuun lemppareita


Loreal Color Riche Matte huulipunan klikkasin ostoskoriin Elloksella samalla kun tilailin vaatteita. Tämä tapahtui erään alekampanjan aikoihin, jossa sai sähköpostiin tulleella tarjouskoodilla koko tilauksesta -30% (normaalihintaisista tuotteista). Sävy 634 Greige Perfecto on nätti rusehtavan  viileä sävy ja olen siihen hurjan ihastunut, koska vastaavaa sävyä ei minulla entuudestaan ollut.



Koostumus on punassa erittäin hyvä. Levittyy vaivatta, tuntuu kevyeltä huulilla, pigmenttiä löytyy ja pysyy kohtalaisen hyvin. Pysyvyydeltä ei toki voi vaatia niin paljon kuin nestemäisiltä mattahuulipunilta, jotka kuivuttuaan jämähtävät niille sijoilleen, mutta puikkopunaksi olen tyytyväinen kestävyyteen. Tämä myös häviää/kuuluu pois nätisti "häivyttyen". Koska kyseessä on mattapuna niin laitan alle aina huulirasvaa, mutta pienoisen kuivuuden tämä antaa anteeksi eikä korosta joka ikistä kuivaa kohtaa tai huulien uraa silmiin pomppaavasti. Tuoksuu samalle kuin muutkin Lorkun punat eli "kukkaiselle" ja vähän parfyymimaiselle. Itse tykkään, mutta tiedän etteivät kaikki todellakaan fanita merkin huulipunien tuoksua.

+ laadukkaan oloinen koostumus
+ miellyttävä huulituntuma
+ valikoimissa kivoja sävyjä
+ melko edullinen, etenkin jos on tarjouksessa

- Loreal ei ole kaikilta osin eläinkokeeton merkki
- voimakas tuoksu (ei välttämättä ole kaikkien mieleen)



Toinenkin meikkisuosikki on myös Lorealilta. Paradise Extatic Waterproof mascaran tilasin black fridayn aikoihin ja se on ollut joulukuun alkupuolella saavuttuaan käytössä lähes päivittäin. Tämän koostumus oli jo heti korkatessa sopivan oloista (ei liian ohuen märkää tms.), mutta arvelen (jostain syystä), että saattaa kuivahtaakin nopeasti. Antaa ripsille tekstuuria, pitää taivutukset kuosissaan, ei suttaannu/leviä päivän aikana ja on muutenkin sellainen helppo sekä vaivaton ripsiväri, jota ei tarvitse työstää/viimeistellä kovinkaan kauan.

+ ei leviä tai suttaa
+ pitää taivutukset erinomaisesti
+ tuo ripsien pituuden esiin sekä tuuheuttaa sopivasti

- ei ole eläinkokeeton merkki


Essence stay cool llama highlighter (10 take it easy) näyttää omiin silmiin jokseenkin erikoiselta (moikkaavan laaman kuvio korostuspuuterissa... what, siis miksi ihmeessä?), mutta onneksi kuitenkin innostuin swatchaamaan ja kiikuttamaan sen kassalle. Sävyjä voi käyttää yksittäisinä erikseen tai kaikkia yhdessä niin kuin itse teen. Yhdessä käytettynä lopputulos on hillityn pronssiseen vivahtava/shampanjaan taittava. Tykkään sävyn lisäksi siitä, ettei tämä ole liian överi, joten se sopii arkiseen päivämeikkiinkin. Pigmenttiä on ihan sopivasti juurikin nätin hillittyyn lopputulokseen, mutta mikään super pigmenttinen highlighter ei ole kuitenkaan kyseessä.


+ maltillinen ja hillitty hohde-/kuulto-/korostustuote
+ useampi sävy, joita voi käyttää yhdessäkin
+ edullinen

- pigmenttisyys ei ole aivan huipputasoa
- omituinen kuvio puuterin pinnalla


Täysin heräteostoksena Tokmannin poistolaarista haalittu essence Prime & Last Daily Diaries mattifying primer gel (poistohinta 3,00 e) osoittautui hieman yllättäen huipputotteeksi (koska en kovin suuria odotuksia tähän ladannut). Koostumus on ohuen geelimäistä ja kasvoilla kevyen sekä raikkaan tuntuista. Ei jätä mattaavaksi primeriksi sellaista nahkean "kuivakkaa" tai liiallisen silikonisen oloista kalvomaista pintaa vaan iho tuntuu pääsevän "hengittämään" normaalisti. Kasvojen pinnasta tulee mukavan sileä, joten meikkipohja on helppo ja vaivaton laittaa siihen päälle. Pitää kiillon kurissa (ainakin näin talviaikaan) ja meikin siistimpänä pidempään. Tuoksu tosin on aika voimakkaan kukkainen (tulee mieleen kukkakauppa ja hyasintti), mutta se ei jää kasvoille kovin pitkäksi aikaa laittamisen jälkeen (tai itse en enää hetkisen päästä sitä havaitse).

+ miellyttävän raikas ja kevyt kasvotuntuma
+ parantaa meikin siistinä pysymistä
+ pitää kiillon kurissa (tähän vuodenaikaan)
+ edullinen

- rajoitettu saatavuus (kuuluu Daily Diaries trend editioniin)
- voimakas kukkainen tuoksu kasvoille laitettaessa


Oriflame NovAge true perfection Miracle Perfecting Serum on suunnattu kosteusköyhälle, samealle ja ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä omaavalle iholle. Koostumus sisältää InstantGlow -yhdistettä, jonka helmet heijastavat valoa ihon pinnalla jolloin se heleyttää ihoa optisesti. Sisällössä on myös silkkipuuta, jonka aminohapot auttavat ihoa pysymään nuorekkaana sekä raikkaana.

Seerumi on ollut suosikkini jo pitkään ja sitä onkin enää vajaa puoli pulloa jäljellä. Tätä on miellyttävä käyttää, koska tuntuma kasvoilla on "hemmotteleva" mutta kuitekin kevyen raikas ja imeytyminen tapahtuu nopsasti ilman nahkeutta tai kalvomaiselta tuntuvaa jälkifiilistä. Iho näyttää raikkaammalta ja pintakuivuus helpottaa välittömästi käytön jälkeen. Tämän päälle on riittänyt ainakin toistaiseksi kevyempikin (geelivoidemainen tms.) päivävoide, koska sekaihoani seerumi tuntuu tähän vuodenaikaan (vielä ennen paukkupakkasia) kosteuttavan mukavasti. Tuoksu on hyvä. Jos bongaan tämän tarjouksesta jostain kampanjasta niin ostan ehdottomasti uudelleen. Normaalia kuvastohintaa en kuitenkaan raaskisi pulittaa, vaikka erinomainen seerumi aikuiselle sekaiholle onkin kyseessä.

+ kosteuttaa ja raikastaa kivasti
+ nopea imeytyvyys
+ ihana jälkituntuma

- normaalihintaisena aika hintava pienempään kosmetiikkabudjettiin


Ziaja Goat's Milk eye cream nourishing silmänympärysvoide soveltuu erityisesti kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Tämä on omiin mieltymyksiini nähden juuri sopivan täyteläinen voide, joka kosteuttaa riittävästi olematta liian "raskas". Silmänympärysten kuivuessa enemmän tarvitsen todennäköisesti yöksi tuhdimpaa tavaraa, mutta nyt olen käyttänyt tätä vähän sekä että eli päivisin ja usein iltaisinkin. Voiteessa on lisäksi anti-age vaikutus eli sen pitäisi "kiinteyttää" napakkuutensa menttänyttä ihoa ja ehkäistä/tasoittaa pieniä juonteita. Sisällössä on mm. A- ja E-vitamiineja ja provitamiini B5:a. Tuoksuttomuus on tässä tapauksessa hyvä juttu, koska silmien läheisyydessä hajusteet voivat helposti aiheuttaa ärsytystä (silmiin tai sy-alueen iholle). Itse tilasin tämän muinoin todella edullisesti MyLook.fi -verkkokaupasta (taisi olla 3,90 e tjsp.). Sokoksella normaalihinta näyttää tällä hetkellä olevan 9,90 e, mikä ei ole kovin paha sekään.

+ hyvä kosteutusteho (normaalille iholle)
+ ei liian raskas koostumus
+ soveltuu itselläni päivä- sekä yökäyttöön
+ anti-age vaikutus
+ edullinen

- hinta vaihtelee ostopaikasta riippuen


2 kommenttia:

  1. Mie olen käyttänyt useamman tuota Oriflamen seerumia ja miulla se vajuu todella nopeasti, vaikka käytän kerran päivässä. Ei taida ihan kestää kuukauttakaan yhden vajaan pumppauksen verran :/ Yleensä miekin tarjouksesta ostan tai valitsen sitten jonain lahjana, kuten kuluvana vuonna oli synttärietuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika nopsasti tuo seerumi tuntuu tosiaan huventuvan, vaikka itsekin käytän vain aamuisin enkä edes joka aamu (yritän sitä vähän "säästellä" kun en oikein raaskisi heti miten uutta tilata...). Tämäkin puteli tuli myöskin lahjana Oriflamelta :)

      Poista