keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hiustenhoitoa marketista

Viime aikoina olen käytellyt lähinnä marketista löytyviä, edullisempia hiustenhoitoaineita. Omat hiukseni ovat melko pitkät, mutta eivät ole tällä hetkellä kovin kuivat tai karheat, joskus latvat saattavat kuitenkin hieman kuivahtaa ja hapsottaa. Tähän yleensä auttaa joku hoitavampi shampoo, tehohoito sekä hiusöljyt/latvaseerumit. Hiukseni ovat värjätyt ja väri pysyykin hiuksissani hyvin, joten en ole kokenut välttämättömän tarpeelliseksi käyttää ainoastaan värihiuksille suunnattuja tuotteita. Minulle yleisesti ottaen riittävät kevyemmät hoitoaineet sillä liian hoitavat tuotteet säännöllisessä käytössä latistavat ja veltostuttavat hiuksiani.



 

XZ vahvistava hoitoaine mustaherukka ei ole hoitoteholtaan kovin kummoinen, mutta tuoksuu ihanalle. Tämä on silikoniton ja käytän silloin kun kaipaan kevyempää hoitoa. Näitä (ja XZ shampoita tulee silloin tällöin hankittua) erilaisten kivojen tuoksuvaihtoehtojen vuoksi. Hinta on hyvin edullinen. Tämän kanssa käytän aina jätettävää hoitoainetta ja latvasuojaa, sillä hiuksia on muuten hankala selvittää pesun jälkeen.

Schwarzkopf Gliss Million Gloss hoitoaine kiilottomille, pohjoismaisille hiuksille. Olen aikaisemminkin kokeillut Gliss-sarjan tuotteita enkä ole erityisemmin niistä perustanut. Nyt (mainoksen uhrina) päädyin taas kokeilemaan ja mielipiteeni ei muuttunut. Tuoksu on todella voimakas eikä kovin miellyttävä. Muuten ihan perushoitsikka, hiukset tuntuivat kuivuttuaan pesun jälkeen jotenkin liukkailta ja "kovilta" (ts. ei siis kovinkaan pehmeiltä ja ilmavilta). Kyllä sitä luvattua kiiltoakin tulee, mutta omat hiukset eivät vaan tunnu hyvältä. En yleensä osta shampoota ja hoitoainetta saman sarjan "combona" vaan yhdistelen eri tuotteita, eli en ole tätäkään kokeillut Million Gloss shampoon kanssa. Kyllä tämä nyt käytettyä tulee, mutta en hanki uudelleen.

Loreal Elvital Fibralogy hoitoaine ohuille, hennoille hiuksille tekee lupausten mukaisesti hiuksista runsaamman tuntuiset, ilmavat ja pehmeät. Toimii siis omissa hiuksissani erinomaisesti. Aion ostaa uudelleenkin ja sarjan shampootakin meinasin nyt tämän peruusteella hankkia. Tämä oli marketti hoitsikaksi positiivinen yllätys. Tuoksu on myös tässä voimakas, mutta ei itseäni häiritsevä.


Biozell Professional Arganöljy Eliksiiri (50 ml) on parhaimmillaan pyyhekuiviin hiuksiin/latvoihin puristeltuna. Tätä voisi käyttää kuivaankiin tukkaan, mutta omat hiukseni lähmääntyvät tästä silloin helposti. Kosteisiin hiuksiin laitettuna imeytyy hyvin ja tekee hiuksista/latvoista pehmeät. Kannattaa annostella varovasti sillä on riittoisa ja hoitava tuote. Hiuslatvat ovat pysyneet ihan hyvässä kunnossa tämän avulla.


Aussie Miracle Recharge Moisture Lightweight Conditioning Spray hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke oli pienoinen pettymys. Odotin Aussien hoitosuihkeita kauppoihin jonkin aikaa, näistä monesta blogista luettuani. Ensinnäkin luulin pumpun olevan hieman viallinen, sillä suihke ei tule pullosta hienojakoisena, kevyenä suihkeena. Ainetta tulee tällöin liikaa yhteen kohtaan eikä sitä saa suihkuteltua tasaisesti. Vaihdoin tätä toiseen suihkepulloon (jossa on aikaisemmin ollut hyvä "suihkekorkki") mutta sama toistui. Päättelin, että tämä koostumukseltaan jotenkin "raskasta"/paksua, jolloin se ei levity pullosta kovin hienojakoisena. Suihkutan tätä siis ensin käsiin, josta puristelen/hieron sen hiuksiin. Plussaa siitä, että tämä on todellakin kevyt hoitoaine eikä latista hiusta. Käytän hiusten selvittelyyn pesun jälkeen ja joskus myös kuivan tukkaan hillitsemmään pörröisyyttä. Tuoksu on "aussiemainen" ja mielestäni erikoisella tavalla ihan hyväkin (jotkuthan eivät voi sietää Aussie-tuoksuja). Ei mitenkään ihmeellinen, edullisemmallakin hinnalla saa mielestäni ihan yhtä toimivia tuotteita.

Käytätkö marketti shampoita tai hoitoaineita? Suosikkeja?


2 kommenttia:

  1. Xz:lla on aivan mielettömän hyväntuoksuiset tuotteet. Suklaantuoksuinen oli suorastaan syötävän hyvää! Täytyy sanoa, että en ole markettishampoita käyttänyt aikoihin. Joskus aikaisemmin pärjäsin ihan hyvin Elvitalilla. Jotenkin ajauduin kampaamomerkkeihin, vaikkeivät ne sen kummempia tulokseltaan kuitenkaan ole olleet...

    VastaaPoista
  2. Itse olen nyt taas ajautunut käyttämään enimmäkseen markettituotteita, mutta niiden ohella käyttelen kyllä kampaamomerkkejäkin :) Xz:aa pitää hankkia ainakin silloin, kun uusi tuoksu ilmestyy.

    VastaaPoista