lauantai 28. marraskuuta 2015

Marraskuun roskat


Avonin Femme EdP (kukkais-hedelmäis-myskinen kategoria) oli sellainen mukava perus "joka paikan"-tuoksu. Etenkin sellaisina päivinä, kun en tiennyt mitä hajuvettä haluaisin laittaa, niin tartuin usein tähän. Saatan hankkia tätä hyvästä tarjouksesta uudestaankin, joskaan en nyt aivan heti.

Nivean Powder Fresh suihkutettava dödö. Tykkäsin kyllä, tämä tuoksuu vaan niin puhtaalta ja puuteriselta. Käytän ja ostan Nivean antiperspirantteja säännöllisesti, mutta näitä suihkepulloja harvemmin.

Dove go fresh grapefruit & lemongrass Anti-Perspirant. Tuoksu on tässä sopivan sitruksinen ja piristävä. Doven dödöt toimivat itselläni muutenkin hyvin. Doveja tulee hankkittua kyllä jatkossakin.

Lumene Berry Refresh Deo-Antiperspirantti oli oikein passeli "koti-dödö", sillä pitävyys ei ole tässä itselleni riittävä pidemmiksi päiviksi. On kuitenkin hellävarainen sekä tuoksultaan raikas (lakka/hilla) ja mieto. Voisin ostaa mahdollisesti tarjouksista muissakin tuoksuissa.

Minullahan on siis käytössä useampia anti-perspirantteja samanaikaisesti, joita vaihtelen fiiliksen ja päivän hajuveden mukaan (jos joku nyt sattuu ihmettelemään loppuneiden määrää). Esimerkiksi tuo Dove on otettu käyttöön jo edellisen vuoden syksynä. Tavoitteenani on nyt päästä muutamaan käytössä olevaan kerrallaan, jotta saisi vähän lisää tilaa peilikaappiinkin :)


Yves Rocherin Cacao & Orange suihkugeeli on menneiden vuosien joulukausituote, mutta itse tilasin tämän alkuvuodesta, kun näitä tuli taas hetkeksi myyntiin nettikaupaan. Yleensä en suklaan tuoksusta kosmetiikassa oikein perusta, mutta tämä tuoksuu herkulliselle. Niin kuin useammassa blogissa on todettukin, tuoksu muistuttaa jaffakeksejä tai tummia appelsiinikonvehteja.


Rainbown Skin Tonic on niin peruskauraa kuin olla ja voi. Toisaalta en löydä tästä mitään moitittavaakaan. Tai no, korkki voisi olla sellainen näppärämpi "napsautettava" versio. Kasvovesi on alkoholiton ja sisältää mm. E-vitamiinia sekä B5-provitamiinia. Tosi edullinen ja tätä löytyy (useimmista) S-ryhmän kaupoista.


The Body Shop Vitamin E moisture Cream. Tämä versio sopii kaikille ihotyypeille. E-vitamiini voide on ollut itselläni yövoide käytössä (muiden voiteiden ohella), vaikka sellainen sarjasta löytyy kyllä erikseen. Tämä oli juuri sopiva sekaihon iltarutiineihin, kesäisin joskus jopa liian tuhtia. Tuntuu iholla miellyttävältä ja kosteuttaa/hoitaa tehokkaasti tukkimatta ihoa. Tuoksu on mielestäni ihanan rauhoittava (johtuu kaiketi siitä, että yhdistän sen mielessäni iltoihin ja nukkumaanmenoon). Rupesin säästelemään voidetta, kun huomasin, että pohja alkaa häämöttämään. Sitten huomasin säilyvyydeksi 12kk, joten otin taas aktiivisempaan käyttöön, sillä on ollut avattuna jo kauemmin.


Lumene Sensitive Touch SOS Lip & Dry Spot Balm toimi käytössäni lähinnä huulivoiteena. Tätähän ostin joskus euron hintaisena pari kappaletta. Uusi tuubi on jo käytössä.


Lumenen vedenkestävää Blueberry Curl ripsiväriä on yksi kappale vielä jemmoissa. Tämä on Maybellinen vedenkestävien mascaroiden ohella suosikkini.

Lumenen vedenkestävä Rasberry Miracle silmänrajaustussi oli esillä tässä postauksessa. Käytän rajauksia silmissä aika satunnaisesti, joten tämä kesti käytössäni pitkään. Tykkäsin tästä, vaikka Lumenen sivuilla on näköjään saanut murska-arviot.

Natural Code ruskea silmämeikkikynä. On jo vuosia sitten ostettu ja terä alkoi tästä katkeilemaan (oli kaiketi jo sen verran kuivahtanut), joten teroittamisesta ei tullut enää mitään. Tykkäsin väristä, joka oli sopivan viileä ruskea, mutta muutoin oli liian kova makuuni. Toimi parhaiten alaripsien tyven rajauksessa, sillä ei sotannut/levinnyt helposti.


E.l.f. kynsilakka sävyssä Mod Mauve. Pullossa on enää niin pieni liru jäljellä, että se ei todennäköisesti riittäisi edes yhteen lakkauskertaan. Loppu lakka oli myös paksuuntunut verattuna alkuperäiseen koostumukseensa. Kokeilemani e.l.f.:in kynsilakat ovat olleet ihan ok, kestävät siistinä alus- ja päällyslakan kanssa siinä missä muutkin lakat.


En yleensä säästele tyhjiä vanulappupusseja postauksiin, mutta mainittakoon nyt nämä Pirkan isot vanulaput. Rainbown vanulaput ovat olleet iselläni käytössä niin kauan putkeen, että ilahduin, kun Pirkaltakin saa tätä isompaa kokoa. Onhan nuo saattaneet olla myynnissä jo pitkäänkin, mutta nyt vasta itse satuin ne bongaamaan. Pienillä vanulapuilla poistan silmämeikin sekä esimerkiksi kynsilakat ja isommat toimivat hyvin miselli- ja kasvovesien kanssa.


Loreal True Match meikkivoide ja Dermosilin sävyttävä päivävoide alkoivat olemaan sen verran vanhoja, että pois vaan. True Match oli hitusen liian tummaa, joten sekoittelin sitä useimmiten vaaleampien meikkipohjien kanssa. Koostumus on tässä sopivan ohut ja meikkivoide levittyi iholle helposti, tehden luonnollisen lopputuloksen. Dermosil oli taas hyvä "meikittömiin" päiviin sekä ohentamaan ja raikastamaan paksumpia/peittävämpiä meikkipohjia. Ihan kelpoja molemmat, vaikka ei nyt mitään suurempaa ihastusta herättänetkään.

Dermosilin itseruskettavasta oli myös parasta ennen- päiväykset paukkuneet, muutenhan tuotteessa ei ollut mitään vikaa. Itseruskettavia voiteita en ole vaan jaksanut aikoihin käytellä, tätäkin käytin viimeksi muistaakseni toissa kesänä pari kertaa.


Anatomicalsin Peachy Head shampoosta en tykännyt yhtään. Koostumus oli lirua ja hiuksiini upposi shampoota melkein kourallinen, jotta tuli "puhdas tuntuma". Tuoksuna on (esanssinen?) persikka, joka alkoi tökkimään todella nopeasti. Hinta on noin 5 euron luokkaa (Asoksella) ja halpis-shampoolta tämä tuntuukin kaikin puolin. Tosin vitosella saa jopa loistavia shampoita ihan kotimaan marketeista. Googlailun tuloksena löysin tästä runsaasti positiivisia arvosteluja, joten ei kai sitten vaan sopinut tukalleni. Yritin käyttää tätä puoliväkisin, mutta nyt luovutan tuubin ollessa alle puolen välin.


Testatuista näytteistä ei mikään päätynyt ostoslistalle. Dermosilin saksanpähkinäkäsivoide on tuttu jo entuudestaan ja sitä tulee kaiketi tilattua vielä monet kerrat, mutta tällä hetkellä käsivoiteita löytyy riittämiin. Samettisitruuna käsivoiteessa oli yllättävän miellyttävä ja nopeasti imeytyvä koostumus, mutta just nyt sitruuna ei tuoksuna hirveästi houkuttele (kai jonkinlainen "sitruuna-ähky", sillä käytössä on esimerkiksi Body Shopin Sweet Lemon suihkugeeli).

Kaappien siivouksen yhteydessä roskiin lähti muitakin itselleni sopimattomia ja vanhaksi menneitä tuotteita (suurin osa avokin purnukoita) sekä kasa käyttämättä jääneitä näytteitä. Muutamasta roskiin lähtijästä olen tainnutkin jo täällä blogissa avautua, joten ei niistä nyt sen enempiä narinoita.




4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla tuosta TBS:n kosteusvoiteesta! Tarvitsen uutta yövoidetta ja tuo on ollut harkinnassa, mutta piheys meinasi iskeä ja ajattelin jo ostavani edullisempaa Lumenea. Ehkä mä annan tuolle mahdollisuuden, sillä uskon sen olevan todella hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Itse ainakin olen tuosta tykännyt :)

    Kiinnostaisi kokeilla myös Aqua Boost Sorbet versiota (myös yövoiteena), sillä se vaikuttaa vielä paremmalta sekaihon voiteelta...

    http://www.thebodyshop.fi/fi/vitamin-e-aqua-boost-sorbet/29559/dp?openGroup=398

    VastaaPoista
  3. Yvesin jaffakeksin tuoksu oli niin herkullinen! Tämän vuoden joulutuoksuja en olekaan testannut :)

    VastaaPoista
  4. Tuo appelsiinin ja suklaan yhdistelmä oli kyllä oikein onnistunut :) Siitä taisi olla vadelma-suklaa versiokin, mutta jäi itseltäni hankkimatta.

    Mulla on pari YR:n tämän vuoden joulutuotetta parhaillaan käytössä. Ihan kivoja tuoksultaan (mutta eivät niin herkkuja kuin tuo edellä mainittu) ja sopivat hyvin just tähän vuodenaikaan.

    VastaaPoista