torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukuun hankintoja #2

Menneenä lauantaina tuli käväistyä Matkuksessa jouluostoksilla. Tungos oli melkoinen ja hikeä pukkasi, mutta "pakolliset" hankinnat tuli tehtyä. Tuttuun tapaan en välttynyt kosmetiikkaostoksiltakaan.

Hiustalon Outletissa olisi ollut vaikka mitä kivaa ja edullista, mutta hillitsin itseni ja ostin vain Cutrinin Chooz Refreshing kuivashampoon (7,90 e) ja Goldwellin 500 ml:n Big Finish Volume hiuskiinteen (9,90 e).


Goldwellin hiuslakkaa muistelisin käyttäneeni reilu kymmenisen vuotta sitten useamman purkin ja tykkäsin ainakin silloisesta versiosta. Nämähän ovat varmaan "uudistuneet" moneen otteeseen vuosien varrella ja saatavilla näkyi nyt olevan jopa 3 erilaista versiota. Tuoksu on (edelleen) hyvä hiuskiinteeksi ja pitoa tulee omiin tarpeisiin sopivasti (pitoluokka 4). Ei koppuroita hiuksia, jos ei nyt liikaa lähde suihkimaan. Hiuskiinne jää vielä odottelemaan aktiivisempaa käyttöä, koska haluan käyttää pari vajaata putelia ensin pois kuleksimasta.

Cutrinin kuivis onkin sitten täysin uusi tuttavuus ja mielenkiinnolla kokeilen, kunhan entiset kuivashampoot loppuvat.


Tummanruskeita invisibobleja. Itselläni on ollut käytössä Cailapin "kopio" invisiboblet ja ne ovat olleet ihan toimivia, mutta nämä "oikeat" tuntuvat kyllä paremmilta. Aidot ovat ohkaisempia, "sirompia" ja joustavat/venyvät enemmän kuin nuo Cailapit. Ponnari pysyy näillä lenksuilla (kuten myös Cailapin vastaavilla) napakkana eikä valu liukkaissa hiuksissani. Anttilan alv-alessa nämä maksoivat alle vitosen.

Hehkuttelin jo aiemmin The Body Shopin uutta Frosted Blum-kausisarjaa, sillä nimensä peruusteella ainakin vaikutti herkulliselta tuoksulta. Sitten muutamassa blogissa tulikin ilmi, että luumu ei tule tuoksussa kovin vahvana esiin, vaan tuoksumaailma on enemmänkin kukkaisempi. Käväisin sitten paikan päällä nuuskuttelemassa ja juu, luumua ei oma nenäni juurikaan erottanut. Ei ollut huonokaan tuoksu, mutta olisin kaivannut enemmän makeaa ja hedelmäistä luumuisuutta. Jäi sitten Frosted Blumit ostamatta, kun en niin hirveästi ihastunut.

Tuli hankittua kuitenkin suihkusaippuaa Nivealta. Tämän hetkinen suosikkini on Nivean Creme Smooth suihkuvoide. Sain pienen 50 ml:n näyteputelin Sokkarin nettikaupasta ja tykästyin niin paljon, että oli saatava täysikokoinen. Tälläiset Shower Cremet ovat talvella iholle nannaa, sillä eivät kuivata eikä kroppaa tarvitse rasvata ihan jokaisen suihkun jälkeen. Iholla tuntuma on silkkisen sileä ja tykkään tuoksustakin. Nivean suihkusaippuoita sai Halpa-Hallista 2 kpl neljällä eurolla, joten Creme Soft Shower Cream tuli nakattua myös ostoskoriin.


En voinut Halpa-Halissa ohittaa essencen hyllyä tälläkään kertaa. Huultenrajauskynien laatu on todellakin hintaansa nähden kohdillaan ja tällä kertaa sävyksi valikoitui 07 Blum Cake.


Viileän lilahtava nude huulipuna sävyssä 03 Come Naturally on nätti ja helppo arkipuna. On ehkä hitusen "nahkea", mutta levittyy silti nätisti ja kestokin on kohtalainen. Tämä on parin euron huulipunaksi erinomainen.


Himalaya Herbals multipurpose cream on monikäyttöinen hoitovoide. Sopii hiertymiin, haavoihin, palovammoihin, ihottumiin, hyönteisten puremiin yms. Sisältää tehoaineina aloe veraa, sinkkiä ja kalsiumia. Tykkään jostain syystä yleensäkin näistä monitoimivoiteista ja tämä on hyvä edullinen vaihtoehto. Tuoksu on tässä melko tuju, mistä pienoinen miinus.

 
Formula 10.0.6 Down To The Pore mustapäitä poistavat huokosliuskat ostin kokeiluun ihan silkasta uteliaisuudesta. Olen joskus käyttänyt ainakin Nivean mustapäälappuja, mutta eivät oikein toimineet niin hyvin kuin oletin. Omistan kai vaan niin ahtaat/tiukat huokoset, ettei tällaiset liuskat toimi. Testailin avokin kanssa ja miehellä lappuun jäi selkeästi nystyrää (eli huokosista lähti tavaraa), kun minulla ei taas juuri mitään. Kyllä nämä silti käytettyä tulee, sillä lapuissa on myös rasvaa imeviä ja epäpuhdasta ihoa hoitavia ainesosia. En osta uudelleen, sillä mielestäni nämä ovat aika hintavia (6kpl/9,90e).


Sain taas avokin äidiltä Avonia :)

Blushing Cherry blossom on tuoksuna naturals-sarjasta suosikkini Sugar Plum & Vanillan ohella.  Suihkugeeli ja body lotion jäävät silti odottelemaan kevättä, sillä "talvisempia" suihkusaippuoita ja vartalorasvoja löytyy käytöstä (ja jemmoista) yllin kyllin.


Delightful Magnolia Scented Spritz ei ollut tuoksuna entuudestaan tuttu ja tämä on tosiaankin kukkainen tuoksu. Hitusen liikaa jopa minulle, mutta ainakin huone- ja WC-tuoksuna on ihan miellyttävä.


Cocoa Butter vartalovoi on paksua ja voimaista. Levittyy silti sutjakkaasti käsien lämmön pikkaisen "sulattaessa" koostumusta. Body Butteriksi imeytyy nopsaan ja ihosta tulee pehmeä sekä sileä. Tällä rasvailee kroppaa ja käsiä ihan ilokseen. Tuoksu on sopivan kaakaomainen eikä kovin voimakas. Vaikutus ei ikävä kyllä ole kovin pitkäkestoinen; joskus aamulla tällä rasvailtuani, iho kaipaa jo illalla lisää voidetta. Eli hoitavuus ei ole loppupeleissä kovinkaan kummoinen.


6 kommenttia:

  1. Frosted Plum -sarja oli kyllä aika kukkainen, ei niin luumuinen kuin olisi voinut olettaa. Ostin siitä sarjasta sen käsirasvan ja kylpypommit.

    Miun pitäisi ostaa mustapäälappuja myös, mutta harmi kun Suomesta ei taida saada pelkkiä nenälappuja, kun neljä pakettia löytyy ennestään otsalle/leualle, niin en niitä tarvitsisi.

    Matkuksessa on kyllä kiva käydä, vaikka harvoin itse sinne pääsee :D

    VastaaPoista
  2. Frosted Plumissa olisi kyllä voinut olla reippaasti enemmänkin luumun tuoksua, jos kerran nimikin antaa niin olettaa. Ehkäpä silti ostan sarjasta jotain, jos tulevat joskus joulun jälkeen vielä hyvään aleen.

    Ainakin tuossa paketissa kaikki olivat samanlaisia, nenälle tarkoitettuja liuskoja. Ja näitähän saapi Sokkarilta, ellei tuo hinta kirpaise :)

    Heh, Matkuksessa vierähtää helposti tunti jos toinenkin, koska Ikeassakin on aina pakko käydä, jos sinne lähtee...

    VastaaPoista
  3. Mustapäälappuja voisin ehkä kokeilla, kun näitä ei kovin moni merkki myy, jos ihan kaupasta haluaa hakea. Nivean lappusiakaan en tosin ole vielä testannut :)

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kyllä kokeilla, vaikka itselläni eivät oikein toimineetkaan. Mustapäälaput ovat ainakin blogien peruusteella olleet kuitenkin useampien mieleen. Nämä vaikuttivat tehokkailta, nenässä tuntui jopa pientä kihelmöintiä. Eivät silti kuivattaneet, mutta puhdistin vielä nenän kosteuttavalla kasvovedellä ja laitoin YR:n pore minmizing seerumia perään.

    VastaaPoista
  5. Mullakaan ei toimi sitten yhtään nuo mustapäälaput, eikä myöskään se Blackhead Killer eli se sellainen musta mömmö, joka sitten repäistään yhtenä kalvona pois. Ja huokosissa on sitä tavaraa! Kosmetologikäyntikään ei kauaa auta. Heti pitäisi olla uudelleen käymässä. :(

    VastaaPoista
  6. Itsekin harmittelen etteivät tehoa omaan nenään/naamaan, kun olisivat niin käteviä.

    VastaaPoista