lauantai 8. lokakuuta 2016

Syksyn shoppailut #2


Apteekissa silmiini osui Acon Rescue Mist (12,20 e). Lumeneltakin on ilmestynyt nyt lähes vastaava tuote, jonka ostamista harkitsin, mutta hinta ratkaisi homman Acon eduksi. Tähän "kasvosumuun" ihastuin jo ensi suihkauksella. Kaikista käyttämistäni Face Misteistä on tämä kyseinen tapaus ehdoton ykkönen.

Aiemmin kokeilemiani suihkeita olen etenkin meikin päälle laittaessani suihkauttanut ensin ilmaan "sumupilveksi", jonka alle olen sitten naamani työntänyt, koska muutoin kasvot olisivat tulleet makuuni hieman liian kosteiksi. Acossa sumu on niin hienojakoista, että sitä voi laittaa huoletta suoraan kasvoille ja jopa suht läheltä. Toimii hyvin vaikkapa kosteusvoiteen alla/päällä sekä meikkaamisen jälkeen. Käytän toki Face Mistien ohella ihan erillisiäkin meikinkiinnityssuihkeita, mutta useimmat sisältävät alkoholia eli saataavat joskus hitusen kiristellä ihon kuivimpia kohtia, joten muutama suihkaus myös kosteuttavampaa kasvosuihketta pitää kasvot miellyttävän tuntuisina.

Acon Face Mist jättää ihon raikkaaksi ja pehmeäksi sekä rauhoittaa ihoa. Tuote sisältää C-vitamiinia, joka toimii antioksidanttina suojaten ihoa ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Tuoksu on miedon raikas.


Toinen apteekkiostos oli Yotuelin pharma B5 valkaiseva minttulakritsi hammastahna. Tahnan ei pitäisi hangata hammaskiillettä vaan valkaisuteho perustuu luonnollisten entsyymien vaikutukseen. Tämän lupaillaan auttavan myös plakin ja hammaskiven vähnetämisessä. Hammastahna sisältää aktiivista fluoridia ja ksylitolia, jotka ehkäisevät reikiintymistä. B5-vitamiini hoitaa herkkiä ikeniä ja limakalvoja. Hintaa tällä oli reilu 9 euroa, joten odotan tapauksen olevan hintansa väärti (eikä toivon mukaan saa suupieliäni rikkoutumaan halvempien valkaisevien tahnojen tapaan).

Garnier Respons Gentle Rice Cream & Oat Milk shampoo hennoille hiuksille ja herkälle päänahalle.


Yhdessä vaiheessa oli kausi, jolloin päätin hankkia shampoon ja hoitoainen komboina aina samasta sarjasta. Luovuin tuosta ajatuksesta muutaman kerran jälkeen, koska shampoo ja hoitoaine eivät koskaan lopu kuitenkaan samaan aikaan ja niitä eri sarjojen puteleita jää joka tapauksessa "parittomina" käyttöön. Hiukseni tuntuvat sitä paitsi tykkäävän vaikkapa tuuheuttavasta shampoosta ja hoitavammasta hoitsikasta kuin siitä, että molemmat tuotteet olisivat tuuheuttavia (tuolloin saattavat alkaa takkuuntua, kuivua ja hapsottaa) tai liian silottavia/hoitavia (menevät lattanoiksi ja veltoiksi). Ajattelin tämän shampoon sopivan mainiosti talvikäyttöön. Kerran olen kokeillut ja ihan ok shampoo vaikuttaisi olevan. Tuoksu on miellyttävä ja pesuteho hyvä. Respons merkki taitaa olla ihan sieltä markettipuolen edullisemmasta päästä, mutta mielestäni Responset (varsinkin hiusnaamiot) päihittävät monet hinnakkaammatkin markettituotteet.

Cittarissa olivat/ovat Lorealin meikit ja kasvojenhoitotuotteet -40%. Kuitin olen ennättänyt jo hävittämään, mutta kynsilakka kustansi päälle vitosen ja öljyputsari hieman sen alle.


Color Riche Le Vernis A L'Huile kynsilakkaa itselläni onkin jo toisen sävyisenä ja olen tykännyt kovasti. Nyt kassalle lähti sävy 666 Vert Absinthe.


Mielenkiinnosta sekä tietysti edullisen hinnan houkuttelemana hommasin Sublime Glow Sensational Cleansing Oilin. Pääsee käyttöön kunhan Dermosilin kasvojen puhdistusöljy loppuu.


Alehyllystä löytyi Naturigin Organic Beauty hiusväri sävyssä 3.0 Dark Coffee Brown. En ole muistaakseni koskaan kokeillut luonnonkosmetiikkaa edustavaa hiusväriä, joten nyt pääseen testaamaan. Hinta oli 8 euroa ja pikainen googlailu paljasti normaalihinnan pyörivän noin 11-12 euron kieppeillä.


Lidlistä Cienin Clear Nourishing Facial Toner With Lotus Flower & Silk. Huomasin taannoin, että minulta puuttui alkoholiton ja hellävarainen kasvovesi (nimittäin kaikki käytössä olevat kasvovedet sisältävät alkoholia ja ovat muutenkin jokseenkin tujuja). Käytinkin tässä jonkin aikaa LV-miselliä hellävaraisempana kasvovetenä, koska meikkien puhdistusteho ei ole siinä riittävä, vaikka muutoin rauhoittavalta ja hoitavalta kasvoilla tuntuukin. Nyt kun löytyi alkoholiton kasvovesi edullisesti (alle 3 e) niin pitihän se hankkia. Tässä on kätevä pumppumekanismi (samanlainen kuin merkin kynsilakanpoitoaineessa) ja tuoksu on puhdas sekä pehmeä.


Hand Lotion Asian Cherry Blossom 30 ml (reilu euro) käsilaukku-käsivoiteeksi. Ei ihan hetkessä imeydy ja jättää joksikin aikaa vähän nahkean pinnan. Lotioniksi koostumus on yllättävän täyteläistä ja hoitavan oloista. Pääsee luultavimmin talvella käsien kuivahtaessa enemmän oikeuksiinsa kuin nyt käsien ihon ollessa kondiksessa. Tuoksu on kiva tässäkin.


11 kommenttia:

  1. Mulla shampoo loppuu aina paljon ennen hoitsikkaa. Miksiköhän shampoota ei laiteta tuplasti isompaan pulloon, niin ei tulisi parittomuusongelmaa? ;) Se on vähän sama ilmiö kuin naisten vessojen optimaalinen määrä verrattuna miesten vessojen määrään. Naisten vessoja pitäisi rakentaa ainakin tuplasti ellei triplasti enemmän joka ravintolaan, kahvilaan, terminaaliin, elokuvateatteriin, kauppakeskukseen, oppilaitokseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä mullakin shampoo loppuu ensin, mutta joskus jos hoitsikka on lirumpaa sorttia saattaa se ennättää tiensä päähän aiemmin.

      Markettituotteissa ainakin Elvitalilta löytyy shampoista ja hoitoaineista kahta eri kokoa. Tämä olisi kyllä mahtavaa muidenkin sarjojen kohdalla :)

      Naisten vessoissa on tosiaan lähes aina tunkua ja jonoa :D

      Poista
  2. Tuo Aco pitää kyllä painaa mieleen, kuullostaa hyvältä!

    Miulla loppuu tiettyjen merkien kohdalla hoitoaine aina ensin, nytkin saman sarjan hoitsikka loppui ennen shampoota, joten toisen jonossa olevan merkin hoitoaine on nyt sitten jo puolessa välissä eli sekin loppuu ennen, kuin saan saman sarjan shampoon käyttöön :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aco on ollut mieleeni eli on ainakin kokeilemisen arvoinen :)

      Juu, taitaa olla yleinen ongelma että "parittomia" purkkeja kertyy aina, vaikka pyrkisikin komboja hiustuotteissa käyttämään.

      Poista
  3. Acon kasvosuihke vaikuttaa kivalta, ja tosiaan hyvän hintainen verrattuna Lumenen versioon. Lorealin puhdistusöljyä olen joskus käyttänyt pari pulloa, joten tykkään siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumenen suihke (100 ml) taisi olla paikallisessa Sokkarissa 19,90 e! mikä rupeaa olemaan mielestäni markettikosmetiikasta aika suolainen hinta.

      Oon kuullutkin tuosta Lorkun puhdistusöjystä kehuja aika lailla :)

      Poista
  4. Minäkin ostin juuri tuon ACOn suihkeen, kun sitä niin paljon kehuttiin. Itse olen ilmeisesti enemmän märkien suihkeiden ystävä, sillä tuon sumu on niin hienojakoista ja keveää, etten edes kunnolla tunne sitä iholla. Vaatii varmaan vain vähän totuttelua, etten hämmennyksissäni pumppaa kerralla koko törppöä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Acon "usva" ei juurikaan kasvoilla tunnu hienojakoisuutensa vuoksi, mutta itse tykkään tuosta enemmän kuin kastelevimmista suihkeista :) Sekaiholla toimii mallikkaasti, mutta etenkin kuivempi ihoiset saattavat luultavimmin tarvita "tujumpaa" tuotetta. Tuo puteli ei ole kauan ollut käytössä, mutta on huventunut nopeasti, joten kovin riittoisalta ei vaikuta (tai sitten olen vaan innostunut suihkimaan liian runsaasti).

      Poista
  5. Minun mielestäni tuo hiusväri ei ole erityisemmin "luonnonkosmetiikkaa", sillä siinä on ihan samat myrkyt ppd:neen kuin muissakin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin kai sitten lankaan "Organic Beauty" nimen vuoksi. En enempiä paketin tekstejä edes lukenut :D Mutta käytän muutenkin yleensä ihan vaan tavallisia markettivärejä ja niistäkin löytyy varmasti myrkkyjä kerrakseen :/

      Poista
  6. Kiitos näistä! Itse mietinkin, että apteekista voisi noita Acon tuotteita katsella. Minulla on melko herkkä iho, joten nämä ilmeisesti sopisivat oikein hyvin.

    VastaaPoista