sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Muutama kasvotuote ruodinnassa


Tähän aikaan vuodesta tulee oleskeltua ulkona sekä liikuttua pyörällä aika paljon, joten kasvotkin ovat siinä samalla saaneet väkisinkin hieman päivetystä. Koska en ole enää pahemmin talvikalpea, oli aika kaivella esille Yves Rocherin Pure Light Light Foundation Cushion meikkivoide (Rosé 200). Jemmailin tätä juurikin kesää ajatellen, koska on muulloin aivan liian tummaa iholleni ja ajattelin sävyn natsaavan paremmin päivettyneisiin kasvoihin. Kyseistä cushion meikkipohjaa esittelin jo aiemmin tässä postauksessa.

Koostumus on todella ohutta ja kevyttä, voisin jopa kuvailla sitä vesimäiseksi. Levittäminen onnistuu näppärästi sekä nopeasti mukana tulleella vipalla, meikkisiveltimellä, blender meikkisienellä ja ihan sormillakin. Kasvotuntuma on myös melko huomaamaton. Siinäpä ne parhaimmat ominaisuudet sitten olivatkin.


Vaikkei ihoni ole tällä hetkellä niin vaalea kuin talvisin, on tämä siltikin edelleen selkeästi väärä sävy itselleni. Alkuun näyttää kasvoilta suht kivalta, mutta tummuu (hapettuu?) nopeasti ja lopputuloksesta tulee jotenkin tunkkainen. Lisäksi tämä tekee kasvoille kevyttä "hehkua" eli ei jättää liian kiiltävän pinnan siihen nähden, että kesällä kasvoni muutenkin alkavat kiiltämään ja rasvoittuvat normaalia enemmän. Toimisi varmasti talvella ja kosteusköyhemmällä iholla paremmin, koska silloin meikkipohjan kuulaus yleensä vaan kaunistaa/heleyttää kasvoja, mutta tämä yksilö ei sovi sävynsä vuoksi missään nimessä meikäläiselle talvikäyttöön eikä näköjään istu väritykseeni kunnolla edes kesälläkään.

Mietinkin tässä, että jospa kokeilisin laittaa tuohon sieneen jotain toista (mattaavampaa ja vaaleampaa) ohutta meikkivoidetta, jolloin koostumus sekä väri saattaisivat parantua ja passata paremmin mieltymyksiini. Muutenhan en tee tällä oikeastaan yhtään mitään.


Avon naturals refreshing Rose, Mint & Chamomile geeliputsari ajaa asiansa perus kasvojenpesuaineena vallan mainiosti. Vaahtoaa jonkin verran, puhdistaa ihan tehokkaan tuntuisesti (käytän tätä aamu- ja kakkosvaiheen putsarina) ja tuoksuu minttuiselle. Kasvojen pesu tämän kanssa tuntuu raikkaan virkistävälle, vaikka tunne häviää nopeasti käytön jälkeen. Ei ole sekaiholleni liian tujua ainakaan tähän vuodenaikaan, mutta kuivempi ihoisille en välttämättä lähtisi suosittelemaan. Tätä on välillä kampanjasta riippuen tarjolla todella huokeaan hintaan ja voisin uudenkin tuubin oikein mielelläni hankkia.


Cattier Paris Purifying Gel-Cream. Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen ihosta pukkasi esiin jokusia isompiakin epäpuhtauksia, mutta se kuuluu vissiin asiaan koska kyseessä on puhdistava tuote. Myöhemmin epäpuhtauksia ei ole ilmennyt läheskään samassa mittakaavassa, ainoastaan hyvin harvakseltaan sekä hillitysti ja nyt pidemmässä käytössä oltuaan geelivoide tuntuu kyllä pitävän ihon puhtaampana plus näpyttömämpänä. Koostumus on geelimäistä ja tuntuma kasvoilla on raikkaan kevyt. Omalle nassulleni tätä riittää yllättävän pieni määrä, koska muutoin imeytyminen kestää ja iholle jää nahkeahko fiilis. Olen käytellyt tätä joskus koko kasvoille ja toisinaan vaan T-alueelle, missä onnistuu pitämään myös kiillon kurissa kelvollisesti. Ei ole vaikuttanut liian kuivattavalta, mutta en tosin ihan päivittäin ole tähän tarttunut.

Tuoksu on valitettavasti kamala. Miten piparmintun, aloe veran ja appelsiininkukan yhdistelmä voikin lemahtaa niin pahalle (vai mikä lie ainesosa tässä sitten tuoksahtaakaan). En osaa hajua pukea sanoiksi, mutta luotaantyöntävä se on joka tapauksessa. Hyvä puoli on tosin se, että haju haihtuu aika äkkiä kavoille levityksen jälkeen ja piparminttuisuuskin häivyttää sitä alleen. Pystyn siis kuitenkin tätä kasvogeeliä käyttämään, mutta rasvailu tapahtuu aina salamannopeasti, jotta ei tarvitsisi pitkään sen tuoksua haistella :D

2 kommenttia:

  1. Mä ostin keväällä tuon Cattier Parisin geelin juuri kesäkäyttöä varten, joten pitääpä ottaa se käyttöön. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta nuo puhdistavat ominaisuudet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin oma ihoni reagoi Cattierin geelivoiteeseen "puhdistumalla" :) Kerrothan sitten mitä tykkäsit tuoksusta, olisi kiva tietää olenko se vain minä, joka ei siitä tykkää tai voisiko tuo mun yksilö olla jotenkin härskiintynyt (koostumus on kuitenkin kunnossa) :)

      Poista