keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Viime aikojen suosikit ja epäsuosikit

Lähdetään liikkeelle ei-niin-toimivista tapauksista.


The Body Shop Strawberry Anti-Perspirant Deodorant. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta mielestäni tässä on alkanut alkoholi lemahtamaan selkeästi alkutaivalta enemmän. Kainaloista alkoholinen vivahde onneksi katoaa nopeasti, mutta en pysty käyttämään tätä jos kainaloiden iho on vähänkään kuiva tai ärtynyt. Ei sovi myöskään päivään pariin sheivauksen jälkeen, koska varsinkin silloin kirvelee ja kutittaa tosi epämiellyttävästi. Roll-on kuula on omituisen pieni ja dödön koostumus todella lirua ja helposti sotkevaa litkua. Pitää kyllä hyvin, mutta on jotenkin epäkäytännöllinen sekä liian "tuju" jatkuvaan käyttöön. Odotin tältä paljon enemmän.

Essence make-up remover wipes meikinpuhdistusliinat. Onneksi tuli testattua ennen juhannusreissua, koska eivät ole mistään kotoisin. Vedenkestävää mascaraa sain muhitella, pyyhkiä ja hinkutella pienen ikuisuuden, vaikka näillä pitäisi lähteä vedenkestäväkin meikki. Silmät rupesivat jo siinä touhussa aristamaan, punoittamaan sekä kirvelemäänkin, kun liinojen sisältämää ainetta pääsi väkisinkin silmiin. Näissä on myös aivan liian voimakas tuoksu, jotta tykkäisin käyttää muuallakaan kasvoilla. Päätyvät siis meikkipöydälle käsien ja swatchien putsaamiseen. Essenceltä ei ole muistini mukaan omalle kohdalle osunut varsinaisia floppeja ennen tätä. Onneksi olivat niin edullisia, ettei kuitenkaan aivan hirmuisesti harmita ;)


Avon advance TECHniques weightless volume hoitoaine jättää hiukseni nahkean tuntuisiksi ja veltoiksi. Ideahan tässä kaiketi on (?) paksuntaa hiusta hoitoaineen sen pinnalle tekemällä kerroksella, mutta omassa kuontalossani "kuohkeuttavat" ja ilmavuutta aikaansaavat voluumihoitsikat toimivat paljon paremmin. Avonilla on ihan kelpojakin hiustuotteita, mutta tämä ei niihin lukeudu. Yritän nyt kuitenkin käytellä tämän pois muihin hoitoaineisiin sekoiteltuna.

Sitten positiivisen vaikutuksen tehneet jutut.


Label.m Colour Stay Shampoo vaahtoaa ylellisen pehmeästi ja pesee hiukset puhtaaksi jo melko pienelläkin määrällä eli vaikuttaa riittoisalta tuotteelta. Tuoksu on miedon makealla tavalla hedelmäinen ja oma nenäni on haistavinaan siinä herkullista banaanisuuttakin, nams. Alkuunhan tuoksu oli itselleni pettymys sillä oletin sen olevan sama kuin merkin suolasuihkeessa, mutta lopulta olen shampoon tuoksuun kuitenkin tykästynyt. Pesutulos ei ole liian kuivakaksi hiuksia tekevä, mutta toki joudun hoitoaineita käyttämään tämänkin kanssa. Shampoo ei myöskään vedä hiuksia liian lättänäksi, vaikka sisällöstä löytyy mm. tehokkaasti hoitavia ja suojaavia avocado-, viinirypäle ja vehnänalkioöljyjä. Sisältää UV-suojan, joka hidastaa hiusvärin haalistumista auringon vaikutuksesta. Tällaiselle enimmäkseen markettishampoisiin tottuneelle nämä ns. kampaamosarjojen tuotteet tuovat pienoista "luksusta" arkeen.


Toinen suosikkihiustuote nousi hetkessä kärkeen omassa kategoriassaan. Biosilk Volumizing Therapy Hair Spray strong hold pitää hiukset kuosissaan eikä tämän avulla tule koppuraista lopputulosta, ainakaan jos suihkii normaalilta etäisyydeltä ja normaalilla annostelulla. Hiuskiinne lisäksi tuuheuttaa kivasti auki olevaa tukkaa tai tuo lisää boostia poninhäntään. Suihke on tasaisen hienojakoista ja tuoksu on hiuslakaksi erittäin miellyttävä. Silkkiproteiini lisää hiusten luonnollista kiiltoa ja tässäkin on UV-suoja. En keksi yhtään mitään moitittavaa eli on "viis kautta viis" tuote.


NYX HD Finishing Powder (Banana) toimii mainiosti "silmien alueella" kiinnittämään luomivärinpohjustajan sekä silmänalusilla käytetyn peiteaineen. Olen sipaissut tätä toisinaan koko kasvoillekin, mutta tuossa edellä mainitussa puuhassa on mielestäni parhaimmillaan. Puuterin keltaiseen vivahtavaa sävyä ei kannata suotta vierastaa, koska se ei tee ihosta kellertävää vaan kirkastaa/raikastaa etenkin väsyneen sameilta näyttäviä kasvoja.

Silmienympärysalueen puuteroinnissa suosikkisiveltimen aseman on ottanut e.l.f.in Small Tapered Brush, joka syrjäytti pitkään kyseisessä hommassa puurtaneen RT:n setting brushin. Eipä tuossa RT:ssa mitään vikaa ole, e.l.f.in sivellin on vaan kooltaan hieman isompi jolloin homma sujuu sutjakammin sekä sukkelammin. E.l.f. on silti sopivan pieni ja näppärän muotoinen soveltuakseen ko. alueelle sekä muuhun tarkkaan puuterointiin, vaikkapa nenänpielille.


2 kommenttia:

  1. Samat fiilikset tuon TBS dödön kanssa. Oli kyllä aika pettymys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Harmillista, kun ainakaan kokeilemani cruelty free tai luonnonkosmetiikan dödöt eivät itselläni näytä toimivan :/ Täytyy jatkossa vissiin pitäytyä suosiolla markettien valikoimissa.

      Poista