tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kesäkuussa kulutetut

Kesäkuu oli loppuneiden tuotteiden osalta melkoisen runsas, johtuen osittain siitä, että sain kulutettua useitakin pitkään loppumaisillaan olleita puteleita pois.


Makeup Revolutionin Pro Fix Amazing Makeup Fixing Spray oli ihan toimiva meikinkiinnityssuihke. Alkuun tuoksussa oli pienoinen alkoholinen vivahde, joka onneksi hälveni käytön myötä. Yleensä laitan jotain kosteuttavaa ja hoitavaa face mistiä näiden "kiinnitys/viimeistely" suihkeiden alle, jolloin eivät kiristele kasvoilla tai tunnu muutenkaan kuivattavan ihoa. Tätä tapausta suikuttelin (niin kuin monia muitakin vastaavia tuotteita) ensin ilmaan ja laitoin kasvot sitten siihen suihkepilveen, sillä kasteli kasvoja liiaksi suoraan nassuun suihkuteltuna. Saatanpa hyvinkin ostaa jatkossakin.


Eveline Cosmetics Aqua Collagen Rejuvenating Micellar Lotion oli perushyvä ykkösvaiheen putsari. Ei nyt sen suurempia tunteita herättänyt, mutta ei tästä mitään moitittavaakaan tule mieleen. Ajatus siitä, että koostumuksessa on mukana hoitavia ainesosia on aina mukava.

Loralin Sublime Fresh Skin Perfecting Purifying Toner on ollut vähiten mieleeni merkin kasvovesistä. Tuoksu oli jokseenkin erikoinen, tuli vähän mieleen leikattu nurmikko. Ihon ollessa kuivempi tuntui turhan tujulta, mutta ei silti vaikuttanut muina aikoina rasvoittumiseen tai epäpuhtauksiin kummoisesti auttavan. Sarjan geeliputsarista sen sijaan olen tykännyt, mutta tätä kasvovettä en aio ostaa toistamiseen.


Avon nutraeffects Hydration sarjasta minulla on tämän lisäksi geelimäisempi sekä kevyempi yövoide ja puhdistusvaahtoakin oli, se tosin loppui aikapäiviä sitten. Tarkoitukseni oli tehdä ruodintapostaus kaikista tuotteista yhdessä, mutta ovat päässeet käyttöön niin eri aikoihin ja tuo vaahtokin on mennyttä, joten se postaus jäi suunnittelun asteelle. Tämä Daily Cream SPF15 oli parhaimmillaan talvella ja keväällä. Oli ihan kelvollinen näin alkukesälläkin, mutta liian kuumalla tai hiostavalla ilmalla tämä muuttui nihkeäksi ja tuli vaan lähinnä hikoiltua kasvoilta pois. Kosteutti hyvin ja tuoksu oli melko neutraali. Tuskin hommaan enää toistamiseen, koska ei tässä mitään niin ihmeellisen ihanaa ollut.


The Body Shop Vitamin E Eyes Cube Anti-fatique eye stick. Alkuihastuksesta toettuani mietteet tästä vaihtelivat. Joskus tykkäilin tästä enemmän, jolloin oli käytössä ahkerammin, mutta toisinaan taas en oikein jaksanut tästä innostua. Puikko liukuu sekä levittyy sy-iholle helposti ja tuotetta on kätevä laittaa. Itse tasoittelin silti aina lopuksi voiteen vielä sormella. Koostumus ja hoitavuus ovat kevyehköjä eikä tämä talvella yksinään tahtonut riittää ja silloin laitoinkin päälle jotain täyteläisempää silmänympärysvoidetta. Ei huono, mutta ei niin hyväkään, jotta ostaisin uudelleen.

Dermosil Nature Eye Cream. Mukavan rauhoittavalta ja hoitavalta tuntuva sy-voide, jonka koostumus ei ollut liian paksua ja raskasta. Toimi itselläni iltakäytössä. Pakkaus on mennyt uusiksi, mutta en tiedä onko sisällölle tapahtunut sama. En nyt ihan heti ottaisi uusintaa (koska vaihtelu virkistää), mutta voisin tilata jossain vaiheessa jatkossakin, koska on edullinen ja toimiva.


Ziaja slim anti-cellulite energising body scrub kuului samaan settiin expert body serum selluliittivoiteen kanssa (jota on vielä himpun verran jäljellä). Kuorin tällä kropan ongelmakohdat silloin tällöin, joskus jopa ihan kuuriluontoisesti muutaman päivän välein ja laitoin perään tuota sarjan voidetta. En usko tämän tyyppisten tuotteiden ihmeitä tekevän (vaikka välillä näitä hommaankin), mitä nyt saattavat pikkaisen napakoittaa ihoa ja edesauttaa pintaverenkiertoa, nestekiertoa kudoksissa tms. Kuorintana tämä oli rouhea ja tehokkaan oloinen, tuoksui piristävälle ja teki ihosta todella sileän.

Ziaja foot cream moisturising oli makuuni sopivan kevyttä ja äkkiä jalkapohjiin humahtavaa. Tämän oheen tarvitsen hoitavempiakin jalkarasvoja, jotta jalat eivät pääse pahemmin korputtumaan, mutta on hyvä "ylläpito"voide ja mukava käytellä tuhdimpien rasvojen ohella. Tuoksu vivahtaa sitrukseen, mutta mukana on myös jokin raikkaan voidemainen elementti. En saa puristamalla enää mitään ulos, joten pääsee vielä saksinnan kohteeksi toivossa, että jotain olisi vielä jäljellä.


Garnier neo Pure Cotton suihkedödö. Tuoksu on tässä puhtaan raikas ja suihke levittyi tasaisen hienojakoisesti sekä kuivui nopeasti. Mainio koti ja "helpon päivän" anti-perspirantti. Luultavasti ostan joskus lisääkin, mutta vaihteeksi ehkäpä eri tuoksuisena.

Rexona tropical anti-perspirant piti hyvin kosteuden ja hajut kurissa, kuten Rexonat yleensäkin. Kiva tyttömäisen makea kukkaistuoksu. Voisin ottaa tämän kanssa joskus uusintaakin, jos vaan löytyy vielä valikoimista.



Avonin senses Joyful Tropical Papaya & Peach shower cremessa on hedelmäisen kirpsakka tuoksu josta omat hajunystyräni pitävät kovasti. Jemmoista löytyykin tätä vielä pienempi puteli. Näissä Avonin 500 ml:n pulloissa on vaan se ongelma, että tuota napsu korkkia saa raastaa auki voimalla ja siinä meinaa joskus kynnetkin saada vahinkoa. Olenkin jättänyt näiden kohdalla korkin auki, jotta säästyn sen kanssa tappelulta.

Yves Rocher Hamamélis 2 in 1 super-soft shower cream sisältää ihoa pehmentävää taikapähkinää ja se on suunnattu herkälle iholle. Tuoksu on aika mieto, mutta jotain "vihreää" olen siinä haistavinani. Ehkä vähän tylsä tuoksunsa puolesta, mutta oli hyvä silloin, kun ei tehnyt mieli mitään voimakkaammin joltain erityiseltä tuoksuvaa suihkusaippuaa käyttää. En huomannut tämän suuremmin ihoa hoitavan, mutta ei ainakaan kuivattanut. Aika neutraali tapaus kaikkinensa.

Yves Rocherilta loppui toinenkin suihkutuote ja se on Candied Orange & Cinnamon Shower Gel. Joulun ajan kausituote, joka tuoksultaan (makea appelsiini lämpimällä mausteisuudella) sopii paremmin talvisiin tunnelmiin. Tätä oli jäänyt pieni siivu pullon pohjalle, jonka käyttelin nyt vihdoin pois kuleksimasta.


Tiger Apple & Plum käsisaippua oli kaiken kaikkiaan ihan peruskamaa, mutta tuoksu oli aivan liian pliisu, melkeinpä olematon. Saippua itsessään oli kauniin väristä (violettia <3). Tuskin tulen kuitenkaan ostamaan Tigerin saippuoita enää jatkossa, vaikka kuinka halvalla saisi.

Candy Soapsin Candy nestesaippua oli varsinainen herkkutuoksu (purkkaa, karkkia, hattaraa...) ja jemmoissani on vielä merkin Tutti Frutti saippua. En ihan heti valjasta sitä käyttöön, koska pieni tauko on näin makeiden tuoksujen kohdalla välillä tarpeen.

Pirkka Granaattiomenankukka suihkusaippua päätyi käsisaippuaksi, koska tuoksu ei ollut kovin kummoinen.


Nivean aloe vera & flowers palasaippua toimi niin ikään käsisaippuana. Alussa näissä Nivean paloissa tuoksu on voimakkaampi, mutta se hälvenee nopeasti neutraalimmaksi. Vähän aikaa käytössä oltuaan on vaikea sanoa, mikä versio saippuasta on kyseessä. Mutta kiva kuitenkin, että näistäkin löytyy eri vaihtoehtoja.


Avon naturals sweet Sugar Plum & Vanilla body lotion. Tämä oli käytössä pitkään, koska muitakin kroppavoiteita on melkoinen määrä ja näinkin tuoksuville rasvoille on hetkensä. Vaikka tuoksu on kyllä ihana, ei siinä mitään, en tartu tällaisiin päivittäin vaan suosin enemmän neutraalimmin hajustettuja voiteita. Koostumus on body lotioniksi suht täyteläistä eikä ihoon humahtaminen tapahdu ihan hetkessä. Kosteutustehoiltaan on omalla mittapuullani aika perustasoa.


Garnier Moisture+Freshness Tissue Mask oli aika jännä tapaus. Samaan aikaa super kosteutusta ja syväpuhdistusta lupaava kangasnaamio tuntui kasvoilla viileältä ja virkistävältä. Iho tuntui käytön jälkeen napakammalta, perusteellisesti puhdistuneelta ja raikkaalta. Hieroin vaikutusajan jälkeen loput naamioliuoksesta kasvoille ja dekolteelle vaikuttamaan yön ajaksi. Aamulla poskilla oli pientä kiristävää tunnetta, mutta se hävisi pesun ja kasvovoiteen jälkeen. Elikäs tykkäsin kyllä, mutta kuivemmalle iholle tuskin on se paras valinta.


Cutrin Chooz Refreshing Dry-Shampoo oli pitkään njääh-osastoa, koska tuntui tekevän hiukset päivän aikana tahmeiksi ja jopa entistä likaisemman oloisiksi. Sitten tajusin suihkia tätä huomattavasti runsaammin, jolloin "teho" vaikutti hitusen parantuvan. Kovin pitkään kuiviksen tekemä pienoinen kuohkeus ja raikkaus ei hiuksissa silti pysynyt ja tykkään nykyään muutenkin enemmän tuuheuttavimmista kuivashampoista. Ei siis jatkoon.

Dermosil Hair Spray Structure & Volume. Hommasin aikoinaan jokusen näitä 50 ml:n matkakokoisia hiuslakkoja reissaamista varten ja tämä taisi olla nyt vihdoin viimeinen kaapeista löytynyt. Ei ole kovin pitävä hiuskiinne ja jos suihkii runsaammin pitoa tavoitellessaan niin koppuroittaa sekä lähmää hiukset helposti. Ei jatkoon.


Isompi puolen litran hiuslakka tuli myöskin tiensä päähän. Goldwell Big Finish Volume Hairspray oli oikein toimiva hiuskiinne. Pito oli suht voimakas eli riittävä omaan kuontalooni ja tämä tuuheutti/kuohkeutti hiuksia, jos suihkutteli hiusten eri kerroksiin tai "pöyhi" poninhäntään. Plussaa siitä, että tuoksuu hyvälle sekä sisältää väri- ja kosteussuojan. Ostan hiuslakkani enimmäkseen alennuksista ja/tai poistomyynneistä ja tämäkin oli löytö Hiustalon Outletista. Normaalihintaisena en raaskisi ostaa, mutta jos tulee vastaan edullisesti saattanen palata tähän uudelleen.


Gina Tricot kynsilakka (155 Hearts) on pullossa ollessaan söpöäkin söpömpi, mutta ei toiminut kunnolla alun alkaenkaan. Lakan sisältämiä sydämiä oli todella hankalaa saada kynsille, koska niitä ei sutiin pahemmin tarttunut. Niitä piti sitten erikseen kalastella ja asetella kynsille, jolloin lakkaus tuhriintui ja kasaantui niiltä kohdin helposti. Tuota hentoista glitterihilettä tuli kynsillekin asti ja se oli ihan kiva jonkin toisen lakan päällä tehosteena. Tämä kuitenkin paksuuntui nopeasti eli lopputulemana oli hitaasti kuivuva ja paksun näköinen kerros kynsien pinnalla. Vanhaa tavaraa eikä tähän muutenkaan innostanut tarttua, koska oli niin "työläs". Huonoin käyttämistä Ginan Tricotin lakoista.


Makeup Revolutionin (Redemption Iconic 1) jo suht iäkäs paletti saa lähtöpassit. Siirsin tästä  mieluisimmat ja käytetyimmät sävyt eBaysta tilaamaani tyhjään magneettipalettiin. Goshin luomiväri hajosi tuhannen muruiksi depottaus projektin yhteydessä, mutta koska murentuminen tapahtui hetkessä ja helposti niin kai se olisi ollut vaan ajan kysymys milloin olisi tehnyt noin muutenkin (vanha tapaus kun oli tämäkin). Isadoran Matte Chocolates paletin pari vaaleinta sävyä ovat edelleen pannutuksessa ja niiden lisäksi yksi nappi siirtyi "koontipalettiin", mutta nyt pääsin siitä muutoin eroon.

Näytteet:


Dermosil Intense Hydrating Mask kosteuttava naamio oli koostumukseltaan yllättävän kevyttä (vähän lotionin kaltaista) ja se humahti ihooni hetkessä. Näytepussissa oli naamiota liian vähän, jotta olisi saanut tuhdimman kerroksen laitettua. Vaikutusaikana tuli fiilikset, että olisi käyttänyt jotain täyteläisempää kosteusvoidetta, mutta pois pestessä tuntui sitten enemmän naamioimaiselta. Kosteutti ookoosti, mutta odotan kasvonaamioilta hemmotelevampaa kokemusta sekä tuntuvampaa tehokkuutta. En aio siis tätä hankkia ja muutenkin pyrkimykseni on siirtyä lähinnä yksittäispakattuihin naamioihin.

SPF20 Sun Lotionista ei kummoisia muistikuvia ole, mutta enpä päässyt testauskerralla kuitenkaan palaamaan eikä tullut muitakaan ihoärsytyksiä.

Saman merkin Living Liquid Soap ei myöskään herättänyt suurempaa hinkua tilata isompaa putelia. Perus saippuaa ihan kivalla tuoksulla.

Dermosilin näytteistä kiinnostavin oli Nature Facial Cream Calluna. Kanervavoide "sisältää mm. ihoa hoitavaa kanervan kukkauutetta, ihoa uudistavaa koivunmahlaa sekä voiteen kosteuttavaa vaikutusta tehostavaa ruusunjuuriuutetta". Voiteesta löytyy lisäksi jojoban siemenöljyä, kookosöljyä, manteliöljyä, mustaherukan siemenöljyä sekä rakkoköynnösuutetta ja koska en tykkää erillisiä kasvoöljyjä käyttää, niin tässä niitä tulisi mukavasti voiteeseen sisällytettyinä. Näin kesällä oli sekaiholleni tietysti liian hoitavan/ravitsevan tuntuista, mutta yövoiteena (ja etenkin talvella) saattaisi toimia oikein hyvinkin. Laitan harkintaan.

Vähiten kiinnostavin oli puolestaan Beautiful Summer Legs Kaunistava säärivoide. Nämä sävyttävät/heleyttävät kroppatuotteet, jotka lähtevät suihkussa pois eivät ole yhtään meikäläisen heiniä. En tätä edes testannut, koska epäilykseni toimivuuden suhteen ovat suuret. Kun tämä kerran lähtee pesussa pois, niin eikö se muka leviä/laikutu/nuhraannu jaloista, jos hikoilee, iho hinkkautuu johonkin tai sattuu osumaan sadekuuro kohdalle? Jos haluan tekopäivetystä sekä "tasoitusta" vartalon iholle niin käytän varsinaista itseruskettavaa, joka kestää iholla joitakin päiviä murehtimatta. Valaiskaa toki miten toimii käytännössä, jos olette tätä/tällaisia käyttäneet :)

4 kommenttia:

  1. Aika mojova satsi loppuneita sullakin:) Näitä on aina niin kiinnostavaa lukea:)
    Ostin just tuon Makeup Revolutionin Fixing Spray Rimmelin suihkeen tilalle, joka on ruvennut kirjaimellisesti tökkiä, koska spruittaa suihkeen isosti päin näköä:( En ymmärrä mikä suuttimelle on tullut.
    The Body Shopin EyesCubesta tykkäsin ennen, mutta sen tehot on aika heikot nykyään mun kuiville silmänalusille. Puikkomuoto oli kivaa vaihtelua sinänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep,vaikka ei tainnutkaan ihan (kai?) omat henkilökohtaiset enkat tullakaan loppuneiden osalta. Pitäisikin joskus huvikseen laskea milloin on ollut eniten (näiden postausten rustailun aikana) tyhjentyneitä puteleita :D

      Koostumus/tehot TBS:n Eyescubessa olivat tosiaan suht kevyitä mullekin, etenkin talvikäyttöön. Vichyllä ja Lumenellakin oli joskus puikkomaiset sy-voiteet ja varsinkin Lumenen versiota kaipailen vieläkin takaisin. En tiedä mitä tapahtui, kun molemmat tuntuivat kadonneen valikoimista yhtä äkkiä... Itse ainakin tykkäisin näitä puikkoja toisinaan käytellä vaihtelun ilosta.

      Poista
  2. Mä ostan nykyään lähes vain näitä Candy saippuoita, makeat tuoksut ovat niin hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä tuoksuiltaan herkkuja :) Harmi vaan, kun en ole huomannut niitä näillä seuduilla missään myytävän, joten on pitänyt tilata Kärkkäiseltä.

      Poista