perjantai 7. heinäkuuta 2017

Voiteita ja kosteuttajia kropalle

Kun kerran luppoaikaa sattuu olemaan, niin tehdäänpä kurkkaus vartalovoidearsenaaliini. Äkkiseltään en muista olenko joskus vartalorasvoista tällaista inventaariota tullut tehneeksi, mutta jos olenkin, niin tuotteet ovat todennäköisesti suurimmaksi osaksi niistä ajoista vaihtuneet.


Avonilta vartalovoiteita löytyy useampia ja näistä suurimman osan olen saanut avokin siskolta ja äidiltä.


Naturals kroppatuotteissa on yleensä tiettyä sarjaan kuuluvaa tuoksulinjaa saatavilla suihkugeelinä, body lotionina ja body mistinä. Joskus on poikkeuksiakin, esimerkiksi sensational wild berries and pomegranate, jossa on suihkusaippua, kuorinta ja vartalovoide. Suosikkini käyttämistäni naturals sarjoista on blushing Cherry Blossom, joka muistuttaa mielestäni paljon The Body Shopin Japanese Cherry Blossom EdT:a. Tuoksu on pehmeällä tavalla kukkainen ja Cherry Blossomista omistankin kaikki 3 tuotetta. Pirteän hedelmäisestä juicy Pomegranate & Mangosta itseltäni löytyy body lotion ja suihkugeeli. Nämä body lotionit ovat melko täyteläisen oloisia lotioneiksi eikä imeytyminen käy ihan hetkessä. Kosteustehoiltaan ovat aika keskikastia. Itse en näitä body lotioneita lähtisi hommaamaan, mutta tuoksusuihkeita ja saippuoita kylläkin, kuten olen silloin tällöin tilaillutkin tähänkin saakka.

Avonin hajuvesien tuoksuisissa Body Lotioneissa on ylellinen pehmeän paksuhko koostumus, joka levittyy vaivattomasti sekä tekee vartalon pehmeäksi ja muutoinkin miellyttävän tuntuiseksi. Mutta nämä tuppaavat jäämään meikäläisellä aika niukalle käytölle ja syy siihen on juurikin voimakas hajuvesimäinen tuoksu (vaikka sehän se pääpointti näissä onkin...). Sopivat parhaiten käytettäviksi saman hajuveden kanssa, mutta arkisin en tykkää tuoksua "kerrostaa" vaan neutraalimman tuoksuiset kroppavoiteet ovat silloin enimmäkseen käytössä. Voisihan näitä hölvätä vartalolle iltaisinkin, mutta vierastan voimakkaahkoa hajuveden tuoksua siinä vaiheessa, kun pitäisi rauhoittua yöunia varten. Harmi sinänsä, koska voiteina ovat oikein miellyttäviä. En ole koskaan perustanut tuoksujen voideversioista, mutta tiedän, että kyllä niistäkin tykkääviä löytyy.



Rare Pearls herätti alkuun outoa viehätystä, koska tuoksu oli todella erilainen tottumuksiini ja makuuni nähden. Eihän se viehätys pitkälle kuitenkaan kantanut ja nykytilanne on se, että tähän ei tule koskaan tartuttua. Ei vaan ole juttuni ja tämä lähtee nyt poistoon, koska tiedän etten tule tälle lämpenemään.

Cherish ja Perceive Dew ovat puolestaan tuoksuinakin kivoja ja näistä minulla on myös hajuvedet. Nähtäväksi siltikin jää, ennätänkö nämäkään ihan lähivuosina kuluttamaan.


Planet spa Treasures Of The Desert Deeply Restoring Body Moisturiserin sain joululahjaksi ja tykkään tästä täyteläisen hoitavasta voiteesta kovasti. On vaan nyt kesän ajan jemmoissa huilaamassa, koska toimii talvikuivalla iholla parhaiten.


Bodycare Deli super food for skin Totally Cheeky Carrot & Mint Body Lotion sisältää mm. A-vitamiinia ja betakaroteenia. Kosteuttaa hyvin sekä imeytyy nopsasti. Tuoksu oli aluksi omaan nenääni hitusen erikoinen, mutta olen siihen jo tottunut. Minttu tekee tästä mukavan raikkaan sekä virkistävän tuntuisen.

Saman merkin Blisful Blueberry & White Tea Conditioning body lotion on yksi suosikeistani ikinä omassa kategoriassaan. Hoitaa, kosteuttaa sekä imeytyy sukkelasti jätten ihon pehmeäksi ja "ravitun" oloiseksi. Tuoksu on taivaallinen. Yhden tuubin olen jo tätä käytellyt ja tämä jemmakappale odottelee vielä vuoroaan. En ole raaskinut vielä korkata käyttöön, koska saatavuudesta ei ole tietoa. Ennen näitä oli myynnissä Sokoksella, mutta ei ole enää. Yhden tuubin ostin Keskiseltä ja sieltä saattanee hyvällä tuurilla (heh heh) ehkä pieniä eriä löytyäkin, mutta en ole Tuuriin tähän tietoon suuntaamassa.


Lumene Kevyt & Raikas Vartalovoide on juurikin nimensä mukainen. On tähän vuodenaikaan kosteutustehoiltaan iholleni täysin riittävä.


Rituals... Touch of Happiness settiin kuulunut Sweet Orange & Cedar Wood body cream on ok-tasoa, ei sen enempää. Imeytyminen ottaa aikansa, mutta onneksi voide levittyy helposti sekä tasaisesti eikä jää pyörimään jankkina ihon pinnalle. Kesällä on kuitenkin makuuni liian tuhtia. Merkin kuorintaan rakastuin ja suihkuvaahtoon ihastuin, mutta tämän kohdalla "se jokin" on jäänyt uupumaan, vaikka ei tämä mitenkään huonokaan tuote ole.

Dove DermaSpa uplifted+ Satin smooth body oilista kirjoittelin tarkemmin täällä. Tämä oli itse asiassa itseltäni hetkiseksi päässyt unohtumaan, joten pitääkin ottaa se nyt tehokkaampaan käyttöön.


AAA Lemongrass & Basil Luxury Body Cream sopii kuivahtaneelle iholleni, mutta sillon kun iho on ns. normaali, on tämä liian täyteläistä ja hoitavaa eikä meinaa oikein "upota" ihoon. Aiemmin tuumailin tästä seuraavasti (eivätkä mietteet ole miksikään muuttuneet):

"Koostumus on täyteläistä ja voide tekee ihosta pehmeän sekä hoidetun tuntuisen. Käytän tätä mieluiten iltaisin ennen nukkumaanmenoa, sillä jos suihkun jälkeen on vähänkään jälkihiki tai on muuten kostean lämmintä, ei tämä tunnu imeytyvän kunnolla ja iho on pitkään nahkea. Pieninä määrinä laitettuna viileälle ja kuivalle iholle toimii huomattavasti paremmin. Tähän vuodenaikaan muutenkin kevyemmät vartalovoiteet- sekä lotionit riittävät vallan mainiosti ja täyteläisemmät voiteet ovat sitten talvikäytössä parhaimmillaan."

Pakkaus on hauska (kuin iso hammastahnatuubi) ja tuoksu on hyvä.


Yves Rocher Moisturizing Lotion Aloe Vera Pulp vartalovoide on nopeasti imeytyvää ja tästä jää iholle kosteutettu sekä raikkaahko tuntuma. 

Saman sarjan Moisturizing Aloe Pulp Care Mist on virkistävän kevyt kosteuttaja suihkeen muodossa. Helppo ja nopea käytössä ja raikastaa fiilistä mukavasti. Loistava kesätuote ja pullo on jo puolillaan.

Aloe Geeliä on varustuksessani oikeastaan aina. Käytän joko yksinään esimerkiksi sheivauksen jälkeen, ärtyneelle iholle sekä kutiseviin kohtiin (lievittää myös hyttysenpistojen kutinaa) tai toisinaan muihin vartalovoiteisiin sekoiteltuna. Jos on altistunut auringolle niin aloe geelistä ja kevyen raikkaasta body lotionista saa omatekoisen "after sun" -voiteen. Tällä hetkellä menossa on Urtekramin Aloe Vera Geeli, joka toimii siinä missä muutkin käyttämäni tapaukset (en ole huomannut aloe geeleissä eroja olevan).


Nivea Oil In Lotion Rose & Argan Oil oli menneen kevään uutuuksia. Lotionin ja öljyn yhdistelmä on hoitavaa ja ihoa siloittavaa eikä imeytymistä tarvitse odotella eli ihan hyvä voide kaikinpuolin. Tuoksu voisi toki olla makuuni enemmänkin ruusuisempi.

Uusin hankintani on Nivea Soft Cream. Puhtaan ja pehmeän voidemaisen tuoksuinen voide toimii peruskosteuttajana mainiosti ja pieni tuubi myös kulkee kätevästi reissuilla mukana. Tämä on sellainen tapaus, johon palaan kerta toisensa jälkeen, vaikka taukoja tämän kanssa välillä onkin.


Ziaja goat's milk body lotion oli esillä taannoisessa kevään hittejä-postauksessa. Loppumetreillä pumppu otti ja hajosi, joten käyttö on selkeästi vähentynyt sen vuoksi. Voidetta on työlästä ravistella pullosta ulos tai yrittää sorkkia tuolla pumpun putkella, koska se on suht paksuhkoa. Putelia ei voi säilyttää edes ylösalaisin, koska siinä on pumppu. Pitää varmaan yrittää nyrhiä pullo halki, jotta saan loput vaivattomammin käyttöön.


Pannuprojektin alussa veikkailin toiveikkaana Avonin Cocoa Butterin loppuvan ennen kesää, mutta purkin pohjalla on vielä jokuseen käyttökertaan ja nyt mennään jo hyvää vauhtia heinäkuuta... Edistystä on silti tapahtunut, koska purkki oli projektin alussa noin puolillaan. Säilytän tätä olkkarin pöydällä, jotta voin töllöä katsellessa rasvailla käsiä, käsivarsia sekä sääriä, jos siltä sattuu tuntumaan ja onpahan siinä muutenkin sopivasti näkösällä.


Ziaja slim anti-cellulite express body serum on piristävän tuoksuinen ja ihon sileämmäksi sekä napakamman oloiseksi tekevä voide. Ei ole kokoaikaisessa käytössä vaan kuuriluontoisesti. Vaikuttaa tehokkaammalta kuin vaikkapa edellinen käytössä ollut Lumenen Cranberry Smoothing selluliittiseerumi.

Laskin näitä olevan 20 kappaletta, mikä on melko hurja määrä siihen nähden, että eivät kulu niin nopeasti kuin vaikkapa suihkugeelit. Ja uusiakin tekisi mieli... esimerkiksi Yves Rocherilta löytyy ihanalta vaikuttava Mango Coriander vartaloemulsio ja Naturaliumin kropparasvoja olisi mielenkiintoista kokeilla. Pysyn (tai ainakin kovasti yritän) toistaiseksi järkevänä, enkä hommaa lisää ennen kuin useampi näistä entisistä on loppunut.


4 kommenttia:

  1. Komea satsi kroppavoiteita:) . Mulla on kerrallaan käytössä max. 2 kpl. Olen hirveän laiska rasvaamaan kroppaa. Se tuntuu jotenkin rasittavan työläältä hommalta;) No, sulla taitaakin olla ihan päinvastainen näkemys?:)
    Katselin Prismassa tuota Lumenen klassikko-sarjan voidetta, mutta en sitten ostanut sitäkään. Ziajan voiteen kanssa mulla kävi aikoinaan samalla tavalla, pumppu ei kestänyt loppuun saakka, ja puteli on muutenkin hankalan mallinen, että työlästä oli käyttö. Yves Rocherin voiteet on kyllä ihania, ei voi kiistää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita jopa liiaksikin asti päässyt kertymään :D Ihanne olisi omallakin kohdalla, että kroppavoiteita olisi kerrallaan käytössä maksimissaan vaan muutama, jolloin jotain ehkä loppuisikin joskus.

      Vartalon rasvailu on muodostunut rutiiniksi, mutta joskus sen suhteen laiskottaa (yleensä näin kesäisin, kun iho ei ole kuivimmillaan).

      Höh, mikähän tuossa Ziajan voiteen pumpussa on vialla, kun sama tapahtui sullekin? Toimi hyvin pitkään kunnes melkein lopussa teki tenän...

      Poista
  2. Ihan mukavasti, niin on kyllä itsellänikin :D

    Pöydällä tönöttää kolme: yksi Avonin Lagoon suihkutettava vartalovoide, Avonin Passionfruit & Peony sekä OPI Avojuice. Jälkimmäisin on jo lopussa, eikä kaivamallakaan oikein saa mitään (tässä pumppu).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eivät ihan heti oli loppumassa ;D

      Lagoonin tuoksu on yksi mun lemppareista Avonilta ja tuota suihkutettavaa vartalovoidetta oon joskus myös käyttänytkin.

      Poista