keskiviikko 21. marraskuuta 2018

FOAMIE palashampoo

Saksalainen Foamie valmistaa palashampoita, jotka ovat silikonittomia, eläinkokeettomia ja vegaanisia. Ne eivät sisällä myöskään parabeeneja, väriaineita, sulfaatteja, mineraaliöljyä tai nanopartikkeleita. Lisäksi merkiltä löytyy puhdistussieniä vartalolle, joiden sisällä on pehmeästi vaahtoutuvaa puhdistusainetta. Tänään ruodintaan pääsee merkin Intensely Repairing Shampoo Bar palashampoo kuiville hiuksille, jonka kerrotaan olevan pH arvoltaan ihanteellinen hiuksille ja sen pitäsi pesun yhteydessä samalla helliä ja hoitaa päänahkaa.


Pakkauksessa on pieni verkkokangaspussi, jossa palaa pidetään. Pussissa oleva shampoo viedään vesihanan/suihkun alle ja hierotaan käsien välissä jotta se lähtee vaahtoutumaan. Sen jälkeen käytetään palaa edelleen pusseineen päivineen joko suoraan märkiin hiuksiin hieroen tai vaahtoutunutta shampoota käsien avulla hiuksiin laittaen. Pestään normaaliin tapaan ja lopuksi tietysti huuhdellaan hiukset ja ripustetaan pala pussukassaan kuivumaan. Toimii siis samalla tavalla kuin muutkin palamaisessa muodossa olevat shampoot, mutta tätä käytetään tuon pussin kanssa. Säilyttäminen ainakin on kätevämpää, kun pussin voi ripustaa kuivumaan käytön jälkeen eikä pala möhnäydy niin nopeasti kuin saippuakupissa säilytettäessä. Pussi myös auttaa shampoota vaahtoutumaan paremmin ja siitä saa paremman otteen.



Ensi alkuun käyttökokemus oli hieman hämmentävä, koska tämä ei enää hiuksissa oikeastaan vaahtoa, vaikka hieroskelisi shampoota tukkaan runsain mitoin. Reilummin vaahtoaviin shampoisiin tottuneena tuli tunne, että tulikohan tukasta nyt lainkaan puhdasta. Pesinkin aluksi tämän kanssa tukan aina kahdesti ennen kuin totuin tuntemukseen, mutta puhdasta tulee yhdelläkin kerralla pesun aikaisista epäilyksistäni huolimatta. Jos hiuksissani on paljon vaikkapa kuivashampoota tai muotoilutuotteita niin silloin pesen edelleen "varuilta" kahdesti.

Hiuksista tulee shampoon jäljiltä terveemmän oloiset, kuohkeat ja pehmeät. Tukan selvittelyyn riittää tämän kaverina kevyempikin poishuuhdeltava hoitsikka, joten senkään puolesta ei hiuksiin tule ylimääräistä "latistavuutta". Epäilisin puolipitkien hiusteni selviävän suht vaivatta tämän jälkeen ilman hoitoainettakin, mutta hoitsikoiden käyttö on niin piintynyt tapa itselleni, että en osaa olla ilmankaan (ja suojaahan hoitsikka hiuksia paremmin kuivahtamiselta/hapsuuntumiselta). Hoitavuutta tuntuu tässä olevan kuitenkin siinä määrin, että huomasin parina perättäisenä käyttökertana hiusten alkavan rasvoittua nopeammin kuin yleensä (pesen hiukseni korkeintaan joka toinen päivä), joten välillä käytän jotain toista shampoota ettei kyseistä ilmiötä tapahtuisi.


Tuoksu on tässä versiossa ihana. Se on hankalasti kuvailtava, eikä se varmasti ole saippuamaisella puhtaudellaan (plus kukkaisuudellaan?) kaikkien mieleen, mutta itse tykkään hurjasti.

Annan tälle kiitettävän arvosanan, vaikka olikin vähän erilainen palashampoo aiempiin käyttämiini verrattuna (käytetään pussin kanssa, ei juurikaan vaahtoa hiuksissa).

Foamien tuotteita myydän esimerkiksi Sokoksella ja shampoo bar maksaa siellä 6,90 euroa. Valikoimissa on 3 erilaista vaihtoehtoa.

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa kiinnostavalta. En ole juurikaan palasaippuoita käyttänyt hiuksiin sitten lapsuuspäivien, heh, no, silloin oli toisenlaiset saippuat käytössä, eikä tainnut aina olla shampoota saatavillakaan;) Vaikuttaa todella pätevältä tuotteelta ja taidan kokeillakin. Hyvä tuoksu on myös iso ansio. Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, palashampoot ovat ainakin mukavaa vaihtelua perinteisille shampoille :) Tuoksu on suht voimakas ja se tulee tuon pakkauksenkin läpi, joten sen pystyy "testaamaan" ennen ostamista (jos siis käy ihan livenä näitä hypistelemässä).

      Poista