torstai 26. toukokuuta 2016

Muutama uusi putsari


Silmämeikin poistoon hommasin tutun ja tykkäämäni Nivean Double Effect Eye Make-Up Removerin. Tehokas poistoaine ei ärsytä silmiäni ja tätä löytyy helposti ainakin isommista marketeista/tavarataloista edulliseen hintaan. Vaikka ahkerassa käytössä ollut NYXin Proof It ja tavallinen ei-vedenkestävä mascara lähtevät esimerkiksi Ziajan misellilläkin pois, ovat kaksi faasiset silmämeikinpoistoaineet silti nopeampia ja vaivattomampia käyttää, joten pysyttelen näissä jatkossakin.


Athenas L'Erboristica misellivesi. Eleven.fi tiesi kertoa, että italialaisen "L'Erboristican periaatteisiin kuuluvat eläinkokeettomuus, vastuullinen ympäristöpolitiikka ja raaka-aineiden ja luonnon kunnioittaminen". Tämän kohdalla ostopäätökseen vaikutti vahvasti edellä mainitun lisäksi söpö pullo. Puhdistusteholtaan miselli on hyvä, mutta tuoksu on tumakka eikä oikein miellytä omaa nenääni. Tuoksu ei tosin jää kasvoille enää puhdistuksen jälkeen, mutta joka tapauksessa vaikuttaa käyttömukavuuteen. Tästä jää kasvoille nahkeahko tuntuma, mistä en myöskään niin välitä. Käytän tätä ykkösvaiheen putsarina meikinpoistoon, joten ei tuo nihkeys kuitenkaan suurempi ongelma ole. Merkin tuotteita löytyy mm. Anttilasta.


En raaskinut hankkia uutta Madaran kasvovettä ihan heti entisen loputtua, joten päädyin markettireissulla kukkaroystävällisempään Nivean Shine Control Toneriin. Sekaiholle suunnattu kasvovesi on jo vanha tuttavuus. Tämä sisältää merilevää sekä Hydra IQ nimistä ainesosaa ja kasvoveden lupaillaan tekevän ihosta mattapintaisen. Muistelisin, että aikaisemmassa käytössä ei ole kuivattanut ihoa ja on auttanut myös liiallisen rasvoittumisen osalta. Tuoksu on tuttu Nivean sekaiho-sarjan tuotteista eli menettelee.


Puhdistusaineeksi voitaneen lukea myös ReformiCaren Antiseptinen suihke. Suihke sopii pienten haavojen sekä ihovammojen desinfiointiin vanulapun kanssa käytettynä ja suihkutettuna suoraan haavaan ennen sidontaa tai laastaria. Hyönteisten puremia ja auringon polttamaaa ihoa voidaan hoitaa hautomalla ihoa liuokseen kostutetulla vanulla. Ei pitäisi kirvellä ja tässä on mukana ihoa hoitavaa allatonia. Itse käytän tämän tyyppisiä tuotteita eniten korvakorujen ja korvisreikien putsaamiseen.


Ostin tämän vanhaksi menneen Neo-Amiseptin tilalle. En tiedä tilannetta nykyään, mutta tässä hieman vanhemmassa putelissa INCI-listalta löytyy vielä Polyamino Propyl Biguanidia (PHMB) eli on omalta osaltani boikotissa kunnes kyseinen ainesosa poistuu tuotteesta.

2 kommenttia:

  1. Voisin vilkaista löytyisikö Anttilasta tuota L'Erboristican miselliä, koska olen aika usein hyllyjä tutkinut, mutta mitään en ole vielä testannut. Mukavaa, että Anttilastakin löytyy vähän luonnollisempia merkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin tuon misellin Anttilan nettikaupasta, mutta olettaisin vahvasti sitä myös tavaratalojen valikoimista löytyvän. Kyseisen merkin ruskeissa puteleissa olevia tuotteita on kyllä näkynyt myymälässä. Tuoksu oli misellissä tosiaan erikoinen (ehkä jotenkin lääkemäinen?).

      Kyllä :)Ihan hyvä että luonnollisemmat merkit rantautuvat enenevissä määrin ihan "tavallisiinkin" kauppoihin. Esim. myös Urtekramia löytyi ainakin Anttilan nettikaupasta ihan mukavasti.

      Poista