lauantai 23. heinäkuuta 2016

Markettikosmetiikkaa


Voiko halvalla saada hyvää ja toimivaa kosmetiikkaa? Oman kokemukseni mukaan kyllä voi. Korkea hinta ei toki ole mikään tae laadusta tai toimivuudesta, mutta liian alhainen hinta saattaa herättää epäilyksiä. En läheskään aina osta sitä edullisinta vaihtoehtoa, mutta toisinaan tulee kokeiltua tuotteita, jotka kustantavat vain jokusen euron. Kokeiluihin mahtuu kehnompiakin tapauksia, mutta toimiviin "halpiksiin" tulee palattua kerta toisensa jälkeen.


Uusin löytöni on Lidlissä myytävän Cien-sarjan Moisturising and Soothing Foot Cream. Voide sisältää ureaa, sheavoita ja pantenolia. Koostumus on kosteuttavan oloista ja voide imeytyy hetkessä tehden jalat välittömästi sileämmän tuntuisiksi. Sisällöstä löytyy myös silikonia, johon tuo silottavuus kaiketi perustuu. Pahimpia korppukantapäitä tällä tuskin saa kuosiin, mutta siihen hommaan on itselläni käytössä Dermosilin Karbamidipuikko. Voiteessa on mieto tuoksu. Kerrankin löytyi edullista sarjaa edustava jalkarasva, jossa ei ole sitruksista tuoksua tai mentholia. Tarkkaa hintaa en enää muista, mutta alle kaksi euroa kuitenkin.


Rainbow puhdistusgeeli (noin 1,80 e) normaalille ja sekaiholle on oiva kakkosvaiheen putsari ja passaa hyvin myös aamupesuun. Meikkiä en itse lähtisi tällä poistamaan (vaikka tuotekuvauksen mukaan siihen soveltuisikin), koska misellit ja puhdistusöljyt toimivat meikinpoistossa paremmin kuin geeliputsarit. Ei pese kasvoja narskuvan puhtaiksi, joten ei kuivata ainakaan sekaihoani. Tuoksussakaan ei ole moitittavaa (mieto ja miellyttävä). Putelin kyljessä kerrotaan, että E-vitamiini, provitamiini B5 ja glyseriini kosteuttavat ihoa tehden siitä pehmeämmän ja joustavamman.

Otan nyt Lumenenkin mukaan tähän postaukseen, koska merkkiä myydään suuremmissa päivittäistavarakaupoissa sekä marketeissa. Normihintaisena ei sijoitu sinne edullisimpaan hintaluokkaan, mutta Lumenen tuotteita on ilahduttavan usein tarjouksissa/alessa. Lumene tuntuu myös uudistavan pakkauksiaan ja tuotteitaan aika hurjaa tahtia, joten niitä vanhempia versioita saa sitten monestikin polkuhintaan.


Matt Touch Ihohuokosia Supistava Kasvovesi löytyi Citymarketista 4 eurolla. Tätä kasvovettä olen käyttänyt vuosikausia silloin tällöin ja palaan tähän aina vaan uudelleen. Viimeistelee ihonpuhdistuksen tehokkaasti ja raikastaa sekaihoa. Ei ole liian kuivattava ja ihotuntuma on miellyttävä. Tuoksukin on virkistävä (eikä ole omaan nenääni pahasti alkoholinen*). Tätä ostan myös ihan normihintaisenakin, mutta tietysti pyrin hyödyntämään alennukset, jos niihin sattuu vaan törmäämään :)

*Muokkaus 25.7.16. Korkkasin kasvoveden jo käyttööni ja kyllähän tästäkin puski alkoholin tuoksu läpi :( Ei aiemmassa käytössä mielestäni haissut noin selkeästi tai sitten nenäni on nykyään jotenkin "yliherkkä" alkoholin hajulle.

2 kommenttia:

  1. Olen myös markettikosmetiikan ystävä, kuten olen aiemmin kertonutkin. Joka kerta kauppareissullakin tulee kierrettyä kemppariosaston kautta, vaikkei mitään ostaisikaan. On kiva pelkästään katsella ja tutkia purkkeja ja puteleita:)

    Mulla on tuo Rainbow puhdistusgeeli odottamassa käyttöä. Inci-lista näyttää ihan posiitiiviselta, joten kiinnostaa kokeilla. Kiva kuulla, että on toiminut sinulla.

    Lumenea on todellakin usein tarjouksessa Citymarketeissa (tyyliin Plussa-kortilla -40 %). Ostan suosikkini Soft Touch -puhdistusvoiteen ja kasvoveden aina tarjouksesta, en muista milloin olisin maksanut täyden hinnan. Olen myös jonkin verran hamstrannut joitakin hyviksi havaitsemiani poistuvia tuotteita, kun niitä on ollut edullisesti tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän minäkin pyörähtää aina marketeissa kosmetiikkahyllyjen kautta :) Toisinaan se ei meinaa onnistua, kun avokki on niin kärsimätön ja nopea kaupassakävijä, mutta jos olen yksin shoppailemassa, niin ehdottomasti.

      Rainbow on hyvä "perusputsari", en keksi mitään moitittavaa. Tai no, voisi vaahdota omaan makuuni hieman runsaammin, mutta on ihan kelpo näinkin.

      Lumenea löytyy kyllä tosi usein edulliseen hintaan :)

      Poista