keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Meikkipöydän kätköt: yksittäiset luomivärit ja pikku paletit

Vuorossa on inventaario luomivärinappien, monikkojen sekä pienten palettien osalta, joissa on maksimissaan neljä sävyä. Paletteihin palaan erikseen myöhemmin. Poistojakin tuli postailun yhteydessä tehtyä, vaikka kuvittelinkin ratsanneeni meikkijemmani perusteellisesti alkukeväästä.



Essencen luomivärejä löytyy perusversioina sävyissä 14 chilli vanilli (jossa rasia on jo ehtinyt rikkoontumaan), 08 apricotta ja 20 rosy happiness. Viimeinen on näistä ehdoton suosikkisävyni ja on ollut käytössä usein. Samettisen mattaisia the velvets koostumuksia ovat 03 smooth caramel, 05 taupe secret sekä 08 coral me maybe. Pieni quattro eyeshadow nelikko on nimeltään 17 creme de la creme.


Lumene Artic Duet Mineral Eyeshadow 27 Helletuuli on jo hyvin iäkäs, mutta olen siihen tykästynyt niin paljon, etten raaski vielä luopua, vaikka pohjakin on alkanut siinä pilkottaa. Pinnassa on läikikäs kuviointi, joka oli yhtenä kesänä monessa Lumpun puuterimaisessa tuotteessa (esim. aurinkopuuterissa). Tätä olen käyttänyt joskus poskipunanakin. Toinen vanhempaa mallistoa oleva Lumenen luomiväri on Blueberry Long-Wear Solo 5 Silokalliot, joka ei ole ihan niin vanhus kuin Helletuuli. Long-Wear Crystal luomiväri 22 Niittyvillojen laulu oli "pakko saada" silloin, kun nämä markkinoille ilmestyivät, mutta on sittemmin vähän unohtunut laatikon uumeniin. Nätti hohtava ja pigmenttinen sävy joka taupauksessa. Uusimmat hankkimani Blueberry Long-Wear Duet napit ovat kaksikkoja, mutta nämäkin ovat vissiin postumassa valikoimista/uudistumassa. Sävyt ovat 6 Viimeiset lehdet ja 5 Omenapuu kukkii.

Helletuuli ja Niittyvillojen laulu.

Yves Rocher single luomivärit 21.Peche nude ja 11.Rose petale. Persikkaisessa oranssissa (21.) pigmenttiä on kelvollisesti, mutta vaalenpunertavassa nudessa (11.) se on täysin olematon.


Avonin voidemainen luomiväri Platinum Gold on väriltään hopeisen/teräksen harmahtava. Välillä ihmettelen, miksi hurahdan voidemaisia luomivärejä hankkimaan kerta toisensa jälkeen, koska en niitä kuitenkaan tule pahemmin käyttäneeksi. Puuterimaiset ja siveltimellä levitettävät luomivärit ovat paljon vaivattomampia sekä nopeampia käyttää. Tätä pitää levittää sormella ja työstää luomelle puuteriluomareita pidempään. Pysyy kyllä siistinä luomilla hyvin, joten siinä kohdin ei ole purnattavaa.


Avon true colour pink sands luomivärinelikko on ollut ihan jees arkipaletti, erityisesti pinkki sävy oli mieleeni. Mennyt aikamuoto siksi, koska tämä joutui nyt karsinnan kohteeksi. Merkin luomivärit ovat uudistuneet lukuisia kertoja sen jälkeen, kun tämän aikoinaan hommasin.


Gosh Fard A Pauperies 246 on monikäyttöinen nude shampanjan sävy. Tämä on pigmentin puolesta ok, mutta olen lukenut, että merkin paleteissa olisi sen suhteen vielä paranneltavaa.

Benecosin Natural Mono-Eyeshadow So What? on koostumukseltaan pehmeä ja pigmenttiä löytyy runsaasti. Sävyltään jokseenkin samaa maailmaa kuin Gosh, mutta tämä on lämpimämpi ja rusehtavampi.

H&M Mojave oli pieni pettymys, koska ei ollut niin intensiivinen kuin oletin. Väriltään kaunis, mutta sopii lähinnä hyvin hillittyyn meikkilookiin.

Nyx Hot Singles sävyssä Sin kuuluu sarjaan ihan kiva. Toimii hyvin liikkuvalla luomella käytettynä jonkun muun luomivärin kanssa.


Vanhemmat NYXin luomivärit Volcano ja Ocean Frost ovat viime vuodet vain huilanneet laatikon perukoilla. Volcano on nätti ja ihan käytännöllinenkin sävy, joten se saa vielä armonaikaa, mutta vaaleansinisen sävyn jemmailuun en näe enää mitään tarvetta. Siinä vaiheessa kun vaaleansininen tekee paluun meikkirintamalle niin voin kyllä ostaa uuden, jos koen siihen tarvetta.


Yhteiskuvasta unohtui sävy Dallas, jossa pannu pilkottaa jo reilusti.


Urban Decay Grind on todella shimmerisen kimalteleva tapaus. Olen käyttänyt toisinaan juhla- ja iltameikissä muiden luomareiden päällä tuomassa kimaltavaa efektiä, mutta hippuset tuppaavat karisemaan helposti silmien alle ja pahimmassa tapauksessa pitkin kasvoja. Eli itselleni melko turha hankinta, sillä juhla- tai ns. bilemeikkiä tulee muutenkaan niin harvoin tehtyä. En tosin tätä tilatessa tiennyt, että on näinkin glitterinen.




Contance Carroll 3.Taupessa on pigmenttiä melko niukasti, mutta silloin kun haluan varjostaa luomivakoa luonnollisesti vain hitusen niin on hommassaan oikein pätevä. Sävy on kivan viileä sekä neutraali taupe, joten passaa yhteen monenlaisten sävyjen kanssa.


E.l.f. Beuty Queen saa tylsimmän luomivärinapin tittelin. Todella vaalea sävy, jossa ei ole mitään erikoista eikä pigmenttisyydessä tai pysyvyydessä ole kehumista. Koostumus on jännän muruisen "karhean" tuntuinen iholla. Taidan nakata tämänkin pois, koska parempiakin vaaleita sävyjä löytyy useampia.


Wet n Wild Brulee on pitkäaikainen suosikkini häivyttelyyn ja kulmaluulle. Tässä on luonnollinen sävy ja pehmeä koostumus. Tätä yksilöä olen käyttänyt entisen loputtua vasta pariin kertaan.

Wettiksen Walking on Eggshells triosta suosikkini on alimmainen persikkainen sävy.



Colourpop Super Shock Shadow Weenie on yksi kauneimmista omistamistani luomiväreistä. Tämä on koostumukseltaan voidemaisen puuterista, mutta levittyy voidemaisten värien tapaan parhaiten sormen avulla. Eli on työläämpi tapaus levittää sekä tasoitella kuin puuteriset versiot.


Lily Lolon Mineral Eye Colour Soft Brown. Jos tämä olisi kiinteä nappi, niin tykkäisin kovasti. Jauhemaiset luomivärit ja poskipunat eivät vaan oikein iske meikäläiseen, joten harvemmin olen tähän tarttunut. Kuten kuvasta näkyy, onnistuin sotkemaan kuvaamisen yhteydessä pelkästään purkin avaamalla.


We Care Icon Magnetic Eyes smoky eyes 1.Smoky Brown oli puhdas heräteostos (kun halvalla sai). On laadultaan hyvä, joten ei mennyt sekään pieni investointi hukkaan. Saman tyyppisiä sävyjä itseltäni kyllä löytyy, mutta ne ovatkin sellaisia joita tulee useimmiten käytettyä.



NYCin todella edullinen Color Instinct 967 Picnic in Central Park pikkupaletti. Laatu ei suuremmin päätä huimaa, mutta ei ole huonokaan tapaus. Tästä tulee jotenkin mieleen syksyinen puisto ja kyllä tällä kelvollisen silmämeikin saa aikaiseksi.



Isadoran 69 Savannah Sunset kvartetissa on raikkaat ja pirteät sävyt. Koostumus on hohtavaa sorttia ja pigmenttiäkin on riittävästi.


Pirtsakkaa värimaailmaa edustavat myös Sleekin Eye&Cheek All Day Soiree paletissa olevat pari oranssihtavaa sävyä. Siitä löytyy lisäksi kaksi hillitympääkin väriä, joista vaaleanruskea (kuvassa paletin sävyt ovat jälleen kerran -huoh- vaaleampia kuin todellisuudessa) on suosikkini. Kaksi isompaa nappia ovat poskipunia, mutta ei niistä sen enempää tässä luomiväreihin keskittyvässä postauksessa.



Idun Mineralsin Brunkulla paletissa on toimivat perussävyt ja koostumus on niissä aivan huippu. Todella pigmenttinen, sopivan pehmeä ja helposti levittyvä sekä häivyteltävä. Ei mitään valittamista, vaikka toki mukana olisi voinut toki olla joku mattainen yksilö.



Artdecon rasiassa on pari merkin luomivärinappia ja yksi Malu Wilz. Artdecon sävyistä huomaa, että ne on hankittu joskus ammoisina aikoina ja nyt ei voi kuin kummastella, että mitähän on tullut silloin ajateltua :D Olivat kai aikoinaan trendikkäitä, mutta aika on jo auttamattomasti ajanut niiden ohitse. Korkea aika laittaa nekin poistoon, kuten Malu Wilzinkin nappi. Täyttöpaletin säästän, koska siihen voi laittaa jotain muuta tarpeellista.


Aika on koittanut myös Coastal Scentsin irtonapeille sekä rasialle. Korkean ikänsä ja nykyään vähäisen käyttöasteensa vuoksi en halua enää säästellä tilaa viemässä. Luomivärit itsessään olivat kelpoa keskitasoa.


Bourjoisin luomiväreistä olen muistaakseni jossain vaiheessa blogissa avautunutkin. Ovat pinnaltaan kovia ja pigmentti on kehno, joten eipä näitä ole tullut oikeastaan käytettyä. Syy siihen miksi vielä meikkipöydän laatikossa majailevat ovat nätit pakkaukset. Meinasin tyhjentää pannut roskikseen ja pestä sekä desinfioida purkit, mutta se on puuha on vielä "vaiheessa". En tiedä kuinka syvä pannun kohta on ja mahtuuko siihen mitään, mutta ainahan voi kokeilla. Noissa olisi näppärä kuljettaa jotain pientä mukana käsilaukussa, vaikkapa paria särkylääkettä tai korviksia yms.

Noille yksittäisille luomiväreille pitäisikin itse asiassa hankkia Z-paletti tai joku sen tyylinen säilytysratkaisu, todennäköisesti parikin. Ihan periaatteesta en haluaisi suosia Z-paletteja taannoisen asiattomaan (jopa törkeään) asiakaspalveluun liittyvän some-kohun vuoksi.

Siinäpä ne. Ei tuo määrä ollutkaan niin hurja nyt kun sitä tarkastelee tällaisessa koonti-postauksessa :)

2 kommenttia:

  1. Aika mojova setti on sullakin luomivärejä;) Tekisi mieli lisää Essencen sinkkuluomivärejä, niitä hieman metallihohtoisia, joista oon kuullut kehuja. En tiedä mitä sarjaa tms. ovat, kun nekin vaihtuu niin vinhaa vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita jokunen päässyt kertymään :) Essencellä tuotteet toisiaan vaihtuvat joutuisasti plus uutuuksia pukkaa tämän tästä ja varmasti tulen niitä ostelemaan jatkossakin.

      Poista