maanantai 21. maaliskuuta 2016

20 random faktaa

Parissa seuraamassani blogissa oli tällaiset faktapostaukset, joten päätin itsekin nyt sellaisen väsätä.

1. Rakastan lukemista. Aina on kirja tai useampikin meneillään. Luen lähinnä romaaneja, dekkareita ja elämäkertoja. En siis mitään liian "raskasta" tai syvällistä, sillä lukeminen on itselleni tapa rentoutua ja unohtaa arkiset ajatukset/huolet.


2. Elokuvat ovat myös harrastukseni. Nykyään tulee tosin harvemmin käytyä elokuvissa (ehkä noin 1-2 kertaa vuodessa). En ole kovin valikoiva leffojen suhteen, melkein mikä tahansa menee sopivassa mielentilassa. Suosikki genrejä ovat draama, jännitys ja kauhu. Suosikki ohjaajina voisi mainita Woody Allenin, Quentin Tarantinon ja Danny Boylen. Seuraavana katselulistalla ovat Yksin Marsissa ja Room.


3. Tykkään eläimistä. Haluaisin koiran tai kissan, mutta koska asumme melko pienessä asunnossa kerrostalossa, ei ole tullut vielä lemmikkiä otettua. Ainakin ennen kissan hankintaa pitäisi käydä allergiatesteissä. Jossain vaiheessa aion kyllä lemmikkihaaveeni toteuttaa.


4. Pelkään korkeita paikkoja.

5. Vaikka olenkin välillä melkoinen karkkihirmu, niin en ole muuten kovasti makean perään. En esimerkiksi välitä viinereistä, kuivakakuista, kääretortuista, leivoksista, kekseistä, makeista piirakoista, kuppikakuista tai mokkapaloista. Makeista leivonnaisista tavallinen pulla (tai pullataikinaan tehdyt marja, -omena ja rahkapiirakat), munkit sekä korvapuustit menettelevät.

6. Minulta löytyy vanhanaikainen reseptivihko, johon leikkelen ja keräilen lehdistä, blogeista ja netistä ruokareseptejä. Vihko on kätevä keittössä puuhaillessa ja sitä on mukava selailla, kun tarvitsee inspiraatiota kokkailuun.


7. Horoskooppimerkkini on härkä (aurinkomerkki on leijona). Lehdissä olevat horoskooppi "ennusteet" ovat mielestäni höpöjuttuja, mutta luonnekuvaukset ovat pitäneet itseni ja monien kavereiden kohdalla yllättävän hyvin paikkansa.

8. Olen introvertti, mutta nautin kyllä sopivina annoksina muidenkin seurasta. Liiallinen sosiaalinen elämä vie itseltäni paljon energiaa ja kaipaan muutenkin säännöllisesti omaa rauhaa ja hiljaisuutta. Olen pätkätyöläinen ja töissä ollessani olen nykyisin usein asiakaspalvelutehtävissä. Olenkin paljon väsyneempi tuollaisten päivien jälkeen kuin vaikkapa siivoustyöpäivänä. Mietinnässä on vielä lähteä opiskelemaan jotain uutta alaa.

9. Katson joskus youtubesta ASMR-videoita. Minulla ne toimivat, avokki ei taas voi ymmärtää niiden viehätystä. Näitäkin on moneen lähtöön, enkä itsekään tykkää tekemällä tehdyistä "maiskutus" videoista. Toisilla ASMR-tubettajilla löytyy luonnostaan taito videoiden tekemiseen, toisilla on homma vielä vähän hakusessa.

10. Edelliseen kohtaan liittyen, tykkään, kun joku laittaa, leikkaa tai hipelöi hiuksiani. Kampaajalla se pesun yhteydessä tehtävä pieni hieronta on taivaallista. Pitäisi joskus varmaan mennä ihan pelkästään päähierontaan. Jalkojen hieronta on toinen asia, mikä rentouttaa nopeasti.

11. Haluaisin opetella pelaamaan tennistä ja mennä alkeiskurssille (lapsena sellaisella jo olinkin, mutta ei ole tullut sen jälkeen pelattua).

12. Matkustus haaveeni ovat tällä hetkellä melko realistiset. Eniten kiinnostaisivat Dublin, Skotlanti, Englannin etelärannikon kaupungit, Berliini tai joku isompi Saksan kaupunki. Pelkkä risteilykin tekisi kyllä eetua, sillä en ole nyt pariin vuoteen missään käynyt. Ja Lontooseen voisi mennä aina uudelleenkin.


13. Minulla on laktoosi intoleranssi. Muita ruokarajoitteita ei onneksi ole. Intoleranssista huolimatta syön joskus suklaata.

14. Ruuasta puheen ollen, olen melko kaikkiruokainen. Purjo, pinaattikeitto ja lipeäkala taitavat olla ainoat sellaiset,  joita en yksinkertaisesti vaan pysty yhtään syömään. Tai no, kaikki sisäelimet ovat myös kauheita.

15. Muistini on "valikoiva". Saatan muistaa jonkin pikkufaktan jostain dokumentista vuosien päästäkin ja yleensä muistan lukemani myös hyvin. Toisaalta lähtiessäni kauppaan ostamaan WC-paperia, ostan kaikkea muuta kuin sitä paperia :D Kauppalista on siis lähes pakollinen kauppareissuilla. Unohdan syntymäpäivät yms., mutta onneksi Facebook muistuttaa. Lompakko ja avaimet jäävät myös toisinaan kotiin.


16. Inhoan hoputtamista ja kiireellä lähtemistä jonnekin (silloin etenkin aina jotain unohtuu).

17. Minulla on "tuttunaama". Eli usein kysytään, että "oletko se tai se", olitko opiskelemassa samassa paikassa, asuitko joskus naapurissa, onko sulla siskoa (kun oot niin saman näköinen kuin joku) -ei ole- tai näytät jotenkin tutulta jne. Tuntemattomat saattavat myös moikata. Itsestäni tämä on outoa, koska en ole samaa näköä olevaan ihmiseen mielestäni koskaan törmännyt...

18. Nuorena olin kova brittipop fani. Nykyisin musiikkimakuni on enemmänkin rock ja metalli henkistä. Jos kuuntelen radiota, niin kuuntelen Radio Rockia.

19. Käyn mielelläni museoissa, planetaariossa tai (kasvitieteellisissä) puutarhoissa kun siihen on vaan tilaisuus.

20. Olen iltavirkku ja erittäin aamu uninen. Herääminen kestää jonkin aikaa eikä päivä lähde kunnolla käyntiin ilman kahvia.



2 kommenttia:

  1. Tätä oli todella kiva lukea! Moni kohta sopii itseenikin enemmän tai vähemmän, joissain olen taas ihan täysi vastakohta. Mä en esimerkiksi lue kirjoja ollenkaan :)

    Juuri tänään kävin kampaajalla leikkauttamassa pois huonot latvani ja ai että sitä hierontaa pesun yhteydessä! Mäö en edes pidä hieronnasta normaalisti, mutta pään hieronta on ihanan rentouttavaa. Eipä lähde munkaan päivä käyntiin ilman kahvia. Tarvitsen kaksi isoa mukillista joka aamu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään näitä muiden blogeista lukea :) ja haasteen saa halutessaan ottaa vastaan ;) Kaksi isoa kupillista menee mullakin. En kuitenkaan juo kahvia kuin aamuisin, muulloin litkin teetä.

      Poista