perjantai 25. maaliskuuta 2016

Lidlin BB-voide


Lidlin kosmetiikkatuotteista minulla on hieman ristiriitaisia kokemuksia. Cien kasvojen puhdistusgeeli on yksi suosikeistani (tuon hintaluokan tuotteista puhuttaessa), vanulaput ovat ihan hyviä kuten käsivoiteetkin ja Aqua Moisturising Cream on kelpo perus kasvovoide sekaiholle.


Kasvorasvaa on parhaillaankin käytössä. Tykkään voiteen koostumuksesta joka on aika kevyt eikä saa naamaa kiiltämään. Kosteuttaa silti sopivasti ainakin omiin tarpeisiini. Ei tämä nyt mitään vau-tuntemuksia herätä, mutta toimii.

Cien merkin puhdistusmaito/-emulsio sen sijaan oli aivan kamalaa eikä sopinut iholleni. Harvoin saan mitään reaktioita kosmetiikasta, mutta kyseinen tapaus kihelmöi/kirveli kasvoilla ja aiheutti punoitusta. Myös joku kokeilemani shampoo oli kehnoa.

Mutta sitten asiaan. Meikkejä en ole Lidlistä tullut ostaneeksi, mutta nyt vasta huomasin ekaa kertaa hyllyssä Cien BB-voiteen. Sävyjä näytti löytyvän ainakin kaksi, tämä light ja sitten joku tummempi. Sävy sopii itselleni hyvin, mietinkin josko on kesällä jopa asteen pari liian vaaleaa. Kädelle laitettuna vaikuttaa tummemmalta kuin mitä on sitten levitettynä. Kerrankin sopivan neutraali sävy, joka ei taita liiaksi punaiseen tai keltaiseen/oranssiin.


Kevyesti iholle hieraistuna.

All-In-One BB Creamissa on suojakerroin 15 (ja pelkkä UVA-suoja). Tämän pitäisi pakkauksen mukaan peittää, tasoittaa ja tehdä ihosta virheetön. Ei siis ole lähdetty lupailemaan kuuta taivaalta.


Tänään käytin voidetta ensimmäistä (on juuri parhaillaan kasvoilla) kertaa ja kyllä voin nuo asiat allekirjoittaa. Itse miellän BB- ja CC-voiteet meikkipohjiksi, joten käytänkin niitä meikkivoiteiden tapaan. Eli ensin kasvoille kosteusvoide/seerumi, pohjustaja ja sitten BB-voide siveltimellä tai beautyblenderillä laitettuna. Kaverina käytän peiteaineita ja viimeistelen puuterilla. En siis osaa arvioida miten käyttäytyy kasvoilla ihan yksinään tai esimerkiksi sormilla levitettynä.

Edellä kerrottuun tapaan käytettynä, ihosta tulee tasaisempi ja luonnollisen semi-mattainen. Laitoin siis NC:n CC matt primeria kasvoille ja käytin hyvin kevyttä peiteainetta (Maybellinen Fit Me) silmänalusille, nenän pieliin ja muutamille punoittaville arville. Sitten laitoin tällä kertaa siveltimellä BB-voiteen ja kerrostin tuputtelemalla toisella siveltimellä vielä lisää peittoa sitä tarvitseville alueille. Lopuksi puuterointi plus suihkaus all nighteria.


Meikkipohja on on pysynyt siistinä nyt noin kuutisen tuntia. Kävin tässä myös kävellen lähikaupassa puolen kilsan päässä ja ulkona ripeksi lunta. Kaupassa tuli myös kuuma. Kaiken tämän jälkeen kasvot näyttävät freesiltä ja edelleen semi-mattaisilta.

BB-voide ei juurikaan tunnu kasvoilla, mistä lisä plussaa. Luonnollisen raikas (ei myöskään tee kasvoja tarpeettoman kuulaiksi) lopputulos. Ei tämä niin peittävää ole kuin vaikkapa Natural Coden BB-voide (josta en muutoin juurikaan pitänyt), mutta mielestäni ei BB-voiteen tarvitsekaan olla. Kerrostamalla saa tällä kuitenkin kivasti lisäpeittoa. Sopii normaalille ja sekaiholle mainiosti, ihon ollessa todella kuiva tai rasvaisempi tilanne saattaa olla toinen.


Cienin BB-voiteella syntyy helppo, nopea ja nätti meikkipohja. Veikkasin vahvasti tästä tulevan kiireisten meikkihetkien pelastus. Peittoaa ainakin näin ensivaikutelmien perusteella NC:n, Garnierin, Evelinen, No7:n ja Avonin BB:t. Osittain Cienin viehätys johtuu tuosta nappi sävystä, sillä tätä ei tarvitse kauan häivytellä kasvoille eikä tällä tule "tunkkaista" vaikutelmaa. BB-voide kustansi vain 3,99 e eli erinomainen hinta-laatusuhde. Melkein voisi todeta, että viis kautta viis.

Ostatko kosmetiikkaa Lidlistä? Jos näin on, niin mitä?

Rattoisaa pääsiäistä kaikille :)

6 kommenttia:

  1. Ilmeisesti Lidlissä on nykyään myös muitakin värimeikkejä, en ole itse vielä päässyt tarkastamaan niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan värimeikkejä näkyy mainoslehtisissä olevan, tiedä sitten ovatko vain eriä vai kuuluvatko vakio valikoimaan. Joskus aikoja sitten olisin jotain ostanut kokeiluun, mutta en löytänyt, vaikka lehtisessään mainostivatkin.

      Nyt ainakin näkyi meikkejä hyllyssä olevan (huulipunia- ja kiiltoja, ripsaria, luomivärinappeja ja bb-voidetta). Ei tule kuitenkaan kovin säännöllisesti Lidlissä käytyä, joten ovat menneet itseltäni ohi.

      Poista
  2. Ainoa kerta, kun olen saanut kosmetiikasta minkäänlaista negatiivista reaktiota, oli käyttäessäni Lidlin kosteusvoidetta, jonka jälkeen en ole lidlin kosmetiikkaan koskenut. Ehkä pitäisi kuitenkin antaa lidlille uusi mahdollisuus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tosiaan se puhdistusmaito/emulsio aiheutti ikäviä reaktioita. Kannattaa olla varovainen, jos kokeilee... vaikkapa ensin pari kertaa kädelle eikä suoraan kasvoille. Toisaalta muistakin marketeista löytyy kauppojen omia merkkejä edullisesti ja ovat usein myös ihan toimivia tuotteita :)

      Poista
  3. Lidlin puhdistusgeeli oli myös mulla pitkään lemppari. Tosi hyvä hinta-laatusuhde :)

    VastaaPoista